Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaela86 wrote:Witajcie 🎄😊
Widzę temat szczepionki , ja się nie szczepie i z tego co czytałam przez chorobę tarczycy jestem wykluczona a mąż też otyły więc niby też nie zabardzo 😄
Niestety nasz rząd uważa, że ani ciąża ani karmienie nie są przeciwskazaniem. Hafija już promuje szczepienia...
Dziś byłam z dziećmi u ortodontki. Dzieci musialy założyć fartuch, rękawiczki, siatke na głowę i ochraniacze na buty. Ja weszłam z nimi i nic nie musiałam 🤔 aż mnie korciło, żeby zapytać czy to wybiórczy wirus.bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Ja często wchodzę do sklepu kilkanaście minut po godzinach seniorów. Wiecie ilu starszych ludzi robi wtedy zakupy? Mnóstwo. Pewnie kwadrans wcześniej sklep świeci pustkami.
Tak, pełno jest takich absurdów.
Zmieniając temat.
Jakie tradycyjne potrawy będą u Was na wigilię? Robicie same, czy zamawiacie? Święta w domu czy u rodziny?
I jak ogarniacie ten temat z małymi dziećmi?🤯
Do nas przychodzą teściowie. I tak się z nimi czasem widujemy. Podzieliłyśmy się z teściową robotą. Zamówiłam uszka i rybę po grecku. Barszcz zrobię sama, dodatkowo jeszcze jedną rybę i kompot. Upiekę pierś z indyka i zrobię rosół, to na drugi dzień. Z ciast mam w planie włoskie panforte i własnego pomysłu ciacho z kremem. Resztę ogarnie teściowa, łącznie z pierogami, śledziami i makowcem.
Zrobiłam sobie rozpiskę co którego dnia robić i lecę. W wolnych chwilach oczywiście czyli jak mąż przejmuje dzieci😉Jak u Was?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Bebetka ja tez ostatnio polubiłam maseczkę bo cieplej🤣🤣🤣
Wowka piąteczka🤣 tez nie mam chrzestnych. Dlatego chrzciny odkładam na potem. Akurat tu pandemia pomaga w obsuwie.
Szczepienia - hmmm słuchałam dziś wypowiedzi mądrych głów z Europejskiej Agencji Leków - nie przekonali mnie.
Byłam u gina dziś - wszystko ok. Niestety na razie nie da rady założyć wkładki 🥴za wcześnie, noi nie wiadomo czy w ogóle.bebetka.b lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej. Co do szczepienia na covid wierzcie mi ze nie mam jeszcze zdania.
U mnie wigilijne potrawy w tym roku to abstrakcja jakas. Moge sobie powąchać.
Bylam dzis z Laura u alergologa. Mam trzymac dietę eliminacyjną produkty bm, soi, ograniczenie jajek. Jesli nie jadalm ryb od porodu mam ich nie wprowadzac. Warzywa i owoce mam jeść gotowane. Zero cytrusow. Poki karmie piersia mam się poświęcić dla dobra brzuszka małej. Mysle sobie ze dam rade, chcialabym wytrwac chociaz do konca 3 miesiaca malej.
Kupilam sobie wapń cytrynian.
Z ciekawostek mamy od kilku dni totalnie przestawiona dobe.
Laura pięknie spi w dzien a wieczorem po kapieli ok 19 zaczyna sie aktywizacja. Dzisiejszej nocy pobity rekord usypiania. Zasnela o 3.40
Ja juz jak zombie. Wczesniejsza noc zaśnięcie o 2, wczesniejsza o 1
Czyzby dzis powtorka? Rany!
Co do chrztu nie zdecydowalismy kiedy. Musze najpierw ogarnac chrzestnych... Czy się zgodzą osoby o ktorych mysle.
Siedzę i pisze sobie co moge jesc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 17:04
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja zawsze robię potrawy sama.
Pierogi już mam zamrożone, uszka też. Z Młodym zrobiłam pierniczki. Śledzie też już się przegryzają. Jutro dzień wędzenia wędlin i ryb. Robię łazanki z kapustą, rybę smażoną, grzyby smażone, pieczarki w panierce i dwa ciasta. Na drugi dzień świat też upiekę indyka, lub kaczkę. Mama zrobi bigos, sałatki i jakieś ciasto.
Dopiero jak to piszę, to widzę, ile to pracy 😄 nie pytajcie mnie jak ja to zrobię, po prostu zrobię 😉 starszy mi "pomoże", a Julia w chuście i ogarniemy 😄baby, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Jolu masakra to co ty masz jeść ??? Ale faktycznie jak ma Laura lepiej się czuć i tyle nie płakać to wiadomo.
My wigilię w domu " sami " jest nas już trochę 😄🎄
Bigos robi mąż , ja barszcz, uszka, sos grzybowy, rybę po grecku , schab też już dziś zamarynowane ze śliwką , babeczki i ciasteczka mąż z dziećmi a i sałatka warzywna 😊 .
Od mamy będę miała pierogi , kutię i krokiety.
Wszystkim nam życzę dużo siły i radości przede wszystkim w tym szczególnym czasie 😍🎄😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 18:06
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Jola, dasz radę. Mam ta samą dietę z tym że zero jaj, ale jem owoce (oprócz cytrusów). Jest dużo fajnych przepisów na stronie "mama alergika gotuje" ( czy jakiś tak). W Lidlu są fajne ciasteczka dyniowe bez jaj i mleka i "jogurty". Pamiętaj że mleko jest nawet w szynce...czytanie składow to podstawa. No i przy bmk musisz odstawić yltez mięso wołowe i cielęce. Mi najbardziej brakuje czekolady...Ja na wigilijne robię ciasto bez jaj z kremem że śmietanki kokosowej - nawet nie złe. W Lidlu jest też ciasto francuskie wege. Pierogi i uszka można zrobić bez jajka. Z wigilijnych potraw u nas odpada właściwie tylko ryba po grecku(bo m panierkę z jajka) i śledź w śmietanie 🙂
Jola17a lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dziewczynki z tradycyjnych potraw wigilijnych wypije kompot z szuszu 😁 a uwielbiam go.
Tak, przepatruje wlasnie strone Lidla. I wertuje przepisy, zeby tylko Laura nieco pospala to bede pitrasic.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja wam powiem że dużo mi mama pomaga teraz przy małych, bo wtedy mogę coś zrobić bez nerwów, pomijając czas kiedy starsza ma fochy na babcie i chce mi pomagać, wiadomo jak:p
Z potraw na święta to dzisiaj będę robić jeszcze wieczorem śledzie i pieczarki marynowane, sałatkę zrobię w wigilię, ciasteczka już upieczone. Na wigilię jeszcze zrobię kapustę. Reszte robi moja mama, od teściowej będziemy mieć moczke i zupę dla męża bo zawsze musi mieć zupę rybną. W pierwszy dzień świąt uduszę sobie rolady które już mam w zamrażarce, i będzie na dwa dni:) no i kluski do tego oczywiście:D musi być po śląsku:)
Byłam dzisiaj z Alicją u fizjoterapeuty. Zauważyła wzmożone napięcie w kończynach, szczególnie w rączkach. Pokazała jak nosić, jak podnosić, jak ubierać, i jak trzymać do zabawy na kolanach. Mamy 4 stycznia kontrolę, jak to pomoże to super, jak nie to jakieś ćwiczenia. Ogólnie rozwojowo jest okej, jedynie zauważyła właśnie brak wyciągania rączek do zabawek, ale powiedziała że damy jej jeszcze czas. Mała walnęła jej solidną kupę gdy miała ją na kolanach, tego się obawiałam że tak będzie:DMamaela86, Jola17a lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka, moja Iza też jeszcze nie chwyta zabawek. Fakt, wyciąga rączki kiedy położę ją na macie edukacyjnej i nawet trąca te wiszące zabawki. Ale nie jestem w stanie powiedzieć czy to celowe, czy tylko tak sobie macha rączkami.
Z tego co czytałam, dziecko ma to opanować do końca trzeciego miesiąca. Więc jeszcze czas.
Jola, faktycznie, nie posmakujesz tych Świąt. Ale to tylko dwa dni. Waznejsze dla Ciebie jest to, żeby opracować sobie zdrową i pożywną dietę tak na codzień. Bazując na tych niewielu produktach, która masz. Karmienie piersią wysysa, do tego jeszcze zmęczenie, niewyspanie. Dbaj o siebie i jedz tak zdrowo, jak tylko Ci się uda.
Ale ogarniacie z tymi świętami😁👍💪Jola17a lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyFreja podajesz wit. D Erykowi?
Ja jestem na diecie bez bmk od 2 miesiecy. Tosia ulewa ciagle tak samo. W tamtym tygodniu od wtorku przestałam podawać wit. D i praktycznie przestała ulewac. Do piątku włącznie mialam spokoj, jak raz lekko udała to był max. W piątek zjadłam małego batonika czekoladowego 🙈 bo chcialam sprawdzic, czy dalej muszę bmk. I wypiłam bezalkoholowe Karmi, niby dobre a laktację...
Cala sobotę mala ulewala, wręcz
chlustala przebierałam ja z 6 razy.
Niedziela lepiej, ale dalej ulewala. Dzisiaj juz duzo lepiej.
2 tygodnie temu jak mielismy gosci to tez wypiłam Karmi i bylo to samo, takze nie wiem czy to przez Karmi czy czekoladę czy razem. Odechciało mi się już jednego i drugiego 😂
Jest jeszcze inna kwestia, kolki. Glownie wieczorami mala duzo placze, prezy się. Wieczory mamy do bani
Brzuszek nie wydaje mi się napięty, juz sama nie wiem.
W czwartek bylismy u osteopaty i nie widzę zadnej poprawy.
Mam dość tych diet i pilnowania wszystkiego co zjem.
Jedyny plus, to moje odkrycie roku -w biedronce sa jogurty wege z Bakomy, ale czekoladowy z wiśniami to sztos. Zjadam codziennie jeden, taka moja mała nagroda 😂
-
nick nieaktualny
-
Ojej Dziewczyny , j Was podziwiam z tymi dietami... Ja jestem takim łasuchem, że nie wiem czy bym wytrzymała.
U nas Wigilia tylko we trójkę. Na Boże Narodzenie przyjedzie moja mama i teściowie. Może najbliżsi znajomi na 2dzien świąt. Prawie nikt jeszcze nie widział Małego. Wirus wirusem ale chociaż odrobinę chce się do ludzi. Dziecko też potrzebuje nowych bodźców. U nas Słoneczko za oknem.
Co do przygotowań... W tamtym tygodniu zrobiłam 3 rodzaje kruchych ciasteczek-bo poleżą... Dzisiaj zrobię ciasteczka orzeszki a jutro piernik przekładany i sałatkę wielowarzywna. No bo jak inaczej 😂 pierogi zamówione, krokiety też. Barszczyk zrobię w domu. Na drugi dzień mam ochotę na gołąbki i mama powiedziała, że zrobi. Dzisiaj fryzjer o 12. Trzymajcie kciuki żeby Mały wytrzymał bez cycka 3 godziny i żeby nie rozwył się mamie 🙈 -
Natalii, nie dostaje D. Ja biorę, nie wiem czy aż tak może działać...
Eryk też wieczorami zaczął płakać. Uspakaja go śpiewanie. Jak się przerywa to robi "mm!" 🤣
Dziś spróbuję zrobić pierniczki z dziećmi. Oby się udało, bo że spaceru nici. Leje... -
U nas tez leje.. podziwiam ze przygotowujecie na święta jedzenie, ja zostałam dziś z dwójka, mamy dwójki i więcej maluchów nie wiem jak wy to ogarniacie??? 🤯🤯🤯
Ja mogę powiedzieć ze moi rodzice bardzo lubią godziny dla seniora. Wiecie mi się to tez podoba. Oni są po 60 i zawsze jadę na zakupy wtedy - pusty parking, pusty sklep, nie ma gigantycznych kolejek. Oni sobie to bardzo chwalą No i nie dziwie im się w sumie. Tez lubię jak nie ma tłumów w sklepie. Np do pepco wpuszczają max 20 osób i to jest super. Poczekasz chwile przed wejściem, ale potem masz sklep dla siebie. Nikt ci się nie wpycha, nie kusisz się przeciskać żeby coś obejrzeć czy kupić. Dla mnie na plus. Tak jak maseczki i dystans - nigdy nie lubiłam się witać czy całować z ludźmi a teraz jest wymówka 😷
Współczuje dziewczyny diety. Tak się zastanawiam czy aż taki wpływ na maluszka ma to co jemy? Jak objawia się u was alergia? Zawsze wydawało mi się ze musi być mega wysypka lub jakieś nieprawidłowe kupy...
u nas tez złe i lepsze dni, oby do przodu.
Freja myślisz ze Twoja witamina D wystarczy? Ja dawałam devikap ale się krzywi po nim i wypluwa, potem viganol ale zauważam tez ze po nim jest bardziej niespokojny.