Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też noc masakra... Nie spał do 1. Po karmieniu budził się z okropnym piskiem. I tak do 1 w nocy. Za to jak zasnął to obudził mnie o 6.40. Cycek twardy. Nie pamiętam, żebym zmieniała strony do karmienia.
Mój K nie dostaje i nie dostał po porodzie. -
edytkaa93 wrote:O co chodzi z tym przelewaniem jajka?
pisałam wcześniej. To zabobon. Że niby pomaga jak coś komuś jest, jakiś rzucony urok czy coś.
Usłyszałam o tym od osoby, która jest na maksa medycyna i nauka, zero nawet homeopatii itd. A mimo to zrobiła to jak jej córeczkę jakaś kobieta specjalnie, idąc, musnęła. dziecko nie zauważyło, ale darło się potem dzień i noc. W końcu przelała jajko i przestało. Ze wstydem to mowiła -
edytkaa93 wrote:O co chodzi z tym przelewaniem jajka?
Aż sprawdzilismy z mężem 😆🙈 serio ludzie to robią? Nie gniewajcie się ale ja to ze śmiechu nie mogę na takie czary.
Starszego syna teściowa kazała wykąpac w czarnym żebrze 😆 Nie posluchalam. Chłopak żyje i jest zdrów
Coś Jagoda się dawno nie odzywała 🤨Maybelle lubi tę wiadomość
-
Wstążeczki nie mam, widzę przy wózkach ale nie wiem po co. Aa o co chodzi z tym przelewaniem? Nad dzieckiem jajko się rozbija czy co się z tym robi?🤔
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Już Wam mówię. W moich stronach jest to bardzo popularne. Moja prababcia to praktykowała, babcia, mama też -chociaz mniej. Bierze się jajko, rozbija nożem i wylewa nad główka, rączkami, i nóżkami. Odstawia na parapet. I gdy coś rzeczywiście było, jakiś urok czy co coś to się zbierają różne rzeczy (kształty) trzeba umieć je odczytać. Oczywiście przy tym wylewaniu mówi się jakieś słowa i inne czynności ale ja się tym nie interesuję. Jestem osobą wierząca i mimo ciekawości nawet nie pytam mamę o to. Chociaż powiem Wam, że jak byłam mała to mama mi wylewała jajko i rzeczywiście to pomagało (albo przynajmniej tak sobie wmawiałam). Wiem jak to brzmi.
ale same chcialyscie wiedzieć, to macie 🙈
-
U nas popularne jest wiązanie czerwonej wstazeczki zeby nie uroczyc dziecka.
U mnie w rodzinie tez starsze pokolenie przelewalo wystraszone dziecko. Woda, galazki wierzbowe i rozpuszczony wosk. Wosk leje sie na wode nad dzieckiem i stawia sie no pid wózkiem. To co zastygnie z wosku ma odzwierciedlic to czego dziecko sie wystraszylo.
A i jeszcze 3 zabobon. Nie wylewa sie wody z wanienki po kapieli niemowlaka tego samego dnia, a dopiero jak przespi noc.
Hmmmm takie kulturoznawstwo nam sie tu zrobiło 😉
My po usg bioderek.
Niby wszystko ok, ale lekarz kazal nam cwiczyc zabke. I kontrole za 6 tygodni.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Dziewczyny, powiedzcie proszę czy wasze dzieci lubią siedzieć w chustach/nosidełkach? Możecie coś polecić? Mój Syn cały czas chce być na rękach ale lubi wszystko widziec. Ale mi już ręce odpadają. Boje się tylko, że kupię, wydam kupę kasy a Mały nie będzie chciał w tym siedzieć. Nie mam nikogo kto mógłby pożyczyć na spróbowanie i trochę boje się ryzykować ale z drugiej strony może ułatwiło by to życie. Jakie są Wasze doświadczenia? Jola, Ty ostatnio zamawiałaś?
-
Lena, a skąd jesteś? Wschód?
Tamta znajoma inaczej robiła. A moja mama mówi, że nad nią też ojciec przelewał i przestała się drzeć...
A nie ma wypożyczalni chust?
Idziemy z małym do osteopaty. Dziś się 4 razy przebierałam a jego z 6...
Pal sześć gdy to świeżo wypite mleko, ale jak serek to śmierdzi okrutnie... -
Hejka. My mielismy zły wieczor, beczal i beczal i beczal.. ale dość dobra noc potem na szczęście.
Jola ćwicz żabki one na prawdę pomogą. To takie klepanie stopkami na wysokości pępka? My tez to mamy zalecone od fizjo i powiedziała ze na biodro to super działa. No i na napięcie mięśniowe. Nam kazała jeszcze na stopki kłaść jego raczki i tak klapac.Jola17a lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę.
Co za noc. Mały zasnął ok 23. 24-wrzask w każdej pozycji. Jedynie cisza przy cycku. Potem płytki sen i max 2godz, znowu wrzask, znowu cycek i tak w kółko.. nie wiem czym to spowodowane. Wczorajszy dzień, karmienie też co 2 godz max. Oby to było chwilowe.
Jola, daj znać jak ćwiczyć te żabki.
-
Juz pisze. Kupilam to chustonosidlo, orzyszlo w tamtym tyv.ale tylko raz nosilam laure. Sama nie moge jej sobie wlozyc kurcze bo ona sie zlosci. Ale jakmpojaxa teściowie dzisiaj to na spokojnie podejmiemy 2 probe.
Cwiczenia na bioderka mamy 2, wlasnie żabka.
Lezenie na brzuszku, rozłożenie nozek na boczki i dłonią delikatne dociskanie pupy do podloza. Na pleckach rozszerzanie zgietych nozek na boczki. Co przewijanie to cwiczenie.Lena955, bebetka.b lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Lena, ale online: https://24hugs.pl/wypozyczalnia-chust-i-nosidelek/
Uwielbiam wschodnie terenypodlasie zwłaszcza. Tam szeptuchy sławne. Kiedyś chciałam jechac, ale byłam ze znajomą, która mnie wyśmiała i mi się odechciało
A u nas już trzecia noc bez kupydziś przewinęłam go o 6, na wszelki wypadek, ale nic nie było. Potem o 9, a potem wstałam go o 11, bo był przesikany (wielo załozyłam). Pospałam
jeszcze by spał. Dwa razy rzygnął tylko nad ranem.
Odpukac do tej pory się wysypiam. Karmienie na leżąco na tyle mi nie przeszkadza, że robię to odruchowo i ni pamiętam ile razy zmieniała bok
Lena955 lubi tę wiadomość
-
O Freja czyli Eryk dorosleje 😁👍 u nas też chyba trochę mniej kup.
Nachodzilam się dzisiaj bo pogoda ładna. W sumie 3 godziny na spacerze. Ale młody o 5:40 się obudził. O 6 nawalil kupę (w nocy nie było) i od tej pory "zabawiaj mnie mamo bo obudzę cały dom" 😆😆
Ale generalnie jest lepiej niż miesiąc temu. Albo się przyzwyczajamy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 16:18
Freja000 lubi tę wiadomość