X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś nie mam mdłości za to kaszel okropny. W nocy myślałam ze się uduszę. Starego o 3 nad ranem obudziłam żeby mi zrobił herbatę. Kipilam przed chwilą prenalen gardło. pisze ze dla kobiet w ciąży i karmiących. Takie tabsy do ssania. Ktoś miał ktoś coś?

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    5dni po spodziewanej miesiączce miałam ponad 3tys....
    Ja 2580 5 dni po terminie miesiączki..

• fabcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Ja 2580 5 dni po terminie miesiączki..
    Ja 10 dni po terminie miałam prawie 10 tys.
    Polecam nie czytać internetów i zająć się czymś pożytecznym bo oszalec można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 22:01

Kejti22, Maybelle, Lajla lubią tę wiadomość

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoilyscie 😜 na czas ciąży internet powinni usuwać 😂

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ovu pokazuje mi termin na 31.10 i cieszę się że nie na 01.11 😁 w pierwszej ciąży dokuczały mi poranne wymioty do 3 miesiąca , a teraz mam całodniowe mdłości i zastanawiam się co gorsze :( a Wy jak się czujecie ? ;)

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    A na kiedy Ci wychodzi termin? Pewnie przełom września i października, bo mi ostatnio wyszedł 5 października. Termin z usg zgrywa Ci się z tym wyliczonym na podstawie OM?

Mi też któraś aplikacja wyliczyła 5.10. i to był termin z OM, bo ja mam trochę dłuższe cykle. Natomiast z USG wychodzi 1.10. Ale ja się do tego nie przywiązuje i nastawiam się po prostu na początek października.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, baby, gratuluję serduszek! Ale pozytywne wiadomości dzisiaj 😊

kic83 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• fabcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoilyscie 😜 na czas ciąży internet powinni usuwać 😂
    Mnie raz cycki bolą raz flaki. Raz wymiotuję raz nie. Raz mam napady głodu. Raz nie jem cały dzień. I internetu nie przeszukuje. Dziś sąsiadka mi mówiła że jeszcze mnóstwo rzeczy mnie zaskoczy 🤨😁

Maybelle, baby lubią tę wiadomość

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ja tez dziś nie mam mdłości za to kaszel okropny. W nocy myślałam ze się uduszę. Starego o 3 nad ranem obudziłam żeby mi zrobił herbatę. Kipilam przed chwilą prenalen gardło. pisze ze dla kobiet w ciąży i karmiących. Takie tabsy do ssania. Ktoś miał ktoś coś?
    Ja! Słabo działają. Na gardło weź tantum verde albo nanobiotic ze srebrem

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ja! Słabo działają. Na gardło weź tantum verde lepiej

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gardło i u mnie dziś się dało we znaki :/
    płukanie wodą z solą ale na razie niewiele pomaga
    tantum verde mam - a można w ciąży?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • fabcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpieprzam wszystko co kwaśne a w szczególności owoce kwaśne i mam nadzieję że żadnego syfa grypowego nie złapię.

• fabcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Ja! Słabo działają. Na gardło weź tantum verde albo nanobiotic ze srebrem
    Sylwia idziemy łeb w łeb 🥰❤️🤣
    Termin też na 19 10 masz?

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Sylwia idziemy łeb w łeb 🥰❤️🤣
    Termin też na 19 10 masz?
    Tak 😁 ale to termin z usg bo mam takie przesunięcie z owulacja że masakra. OM 1.01🤷‍♀️

Mama dwóch chłopców;)
  • fabcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Tak 😁 ale to termin z usg bo mam takie przesunięcie z owulacja że masakra. OM 1.01🤷‍♀️
    Ja termin Om 13 01. Pomiary z usg zgadzają się z OM.

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ja dobiero co uzywalam. Zaczęłam jak tylko poczułam drapanie w gardle. Po 3 dniach brania tabletek przeszło. Trzeba się jednak liczyć że to tylko taki wspomagacz nie lek. Dobre są płukanki z sody albo z aspiryny ( tylko nie wolno połknąć). Mi niestety płukanki nie pomogly, bo strasznie wymiotowałam za każdym razem, gdy brałam je do buzi. Na kaszel dostałam Hederasal - naturalny syrop, lekarz powiedział, że bezpieczny w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 11:14

agusiagim lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miewa migreny? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Na wizytę Idę dopiero 12.03 a już drugi dzień umieram, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać.. Czy któraś się orientuje czy można brać solpadeine? Jadę na apapie ale nie pomaga

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    5dni po spodziewanej miesiączce miałam ponad 3tys....

a to już liczyłam ci chyba ;) że jeśli się podwajała, to wychodzi ok 300 w dniu miesiączki, więc zupełna norma.

Solpadeine to chyba nie, bo tam jest kofeina i kodeina...

Na gardło polecam do płukania mieszankę Maciągowej, super działa !

Oczywiście mam złe przeczucia, ale nie mam wyjścia tylko czekać do środy na usg… nie mam odwagi się zapisać na genetyczne, a z drugiej strony boję się, że nie będzie miejsc...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaka ja jestem słaba. Nie chce mi się zrobić kompletnie nic. Nawet nie chce mi się obiadu ugotować. A dzisiaj na urodziny idziemy i aż się obawiam jak uwidze to jedzenie na stole, do sklepu wejść nie mogę bo jak patrzę na te mięsa to zaraz mam ochotę wymiotować:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maggie17 Nowa

Wysłany: 7 marca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dołączam do Was z terminem na koniec października;)

Kejti22, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ