X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dziś źle, słabo i w ogóle jakos tak bule jak. Posprzątałam trochę i jakos w głowie mi się kręci. Ja tez nie lubię teraz chodzić na zakupy, mam wrażenie ze krzywię się na wszystko i wszystkich. Fajna pogoda poszłabym na spacer ale siły nie mam i mi niedobrze.

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jeju jaka ja jestem słaba. Nie chce mi się zrobić kompletnie nic. Nawet nie chce mi się obiadu ugotować. A dzisiaj na urodziny idziemy i aż się obawiam jak uwidze to jedzenie na stole, do sklepu wejść nie mogę bo jak patrzę na te mięsa to zaraz mam ochotę wymiotować:/

Ja tez dzisiaj idę na urodziny... tylko ja nie mogę patrzeć na słodkie 😥 a urodziny = tort i ciasta... 🤢🤢🤢

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym stanie nie wyobrażam sobie gdzies iść. Chyba ze do łóżka:/ wreszcie wstałam i robię obiad bo dziecko glodne🙈

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie kiepsko czuję, tzn. jestem ciągle zmęczona, pobolewa mnie brzuch, czuję takie rozciąganie, wiec w sumie chyba dobrze.
    Ale martwię się, bo od kilku dni przy porannej toalecie na papierze mialam beżowy śluz, a dzisiaj był nawet lekko brązowy. Pisałam do gina i kazał brać znowu Duphaston i gdyby sie pogorszylo o podjechać na IP, ale wlasnie cały czas jest ok, tylko rano, moze to przez zaparcia? Ehh nie wiem,nale prenatalne mam za 2 tygodnie, a lekow tylko na tydzień, wiec chyba dla świętego spokoju postaram sie w przyszlym tygodniu podjechać na wizytę.

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:
    Czy któraś z was miewa migreny? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Na wizytę Idę dopiero 12.03 a już drugi dzień umieram, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać.. Czy któraś się orientuje czy można brać solpadeine? Jadę na apapie ale nie pomaga
    Ja jestem definicyjnym migrenowcem od 22 lat. Koszmar. Miałam do tej pory 2 razy ból głowy... Ale los mnie oszczędza bo w porównaniu do typowych napadów te bóle były słabsze. Solpadeina odpada i wszystko inne. Jeśli chcesz zadbać o dzidzie to tylko apap.
    Łóżko, cisza, zasłonięte okna, trochę chłodu na skronie, masaż, zero cytrusów i żółtych serów. Dasz radę trzymam kciuki.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a_ Ja migreny mam chyba od czasów szkolnych. W ciąży z pierwszą córka jakoś przetrwalam chociaż nie było łatwo. Ale teraz nie daje rady... Wymioty, nadwrażliwość na wszelkie hałasy i światłowstręt 😣 ale nie zrobię nic co by miało zaszkodzić. Zostaje tylko czekanie kiedy przejdzie.

• fabcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś oprócz tego że rano wymiotowałam to nie mam żadnych objawów ciąży. Mam nadzieję że wszystko ok bo usg dopiero 24 marca. I nie wiem czy nie zapisać się wcześniej gdzies.

Dalej wędlin nie ruszam. Już sama nie wiem co mam jeść. Dziś nawet chipsów pojadłam. I mam wyrzuty sumienia że dziecku zaszkodziłam.

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Ja dziś oprócz tego że rano wymiotowałam to nie mam żadnych objawów ciąży. Mam nadzieję że wszystko ok bo usg dopiero 24 marca. I nie wiem czy nie zapisać się wcześniej gdzies.

Dalej wędlin nie ruszam. Już sama nie wiem co mam jeść. Dziś nawet chipsów pojadłam. I mam wyrzuty sumienia że dziecku zaszkodziłam.

Ja wędlin Nie jem od 6tyg. Mięso rzadko. I tak na nic innego nie mam smaku. Jedynie co mi podchodzi to że biały i miod

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • baby Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średni dzień dziś miałam. Krew z nosa nawet poszła. Pewnie od kataru. I leki ból głowy. Gardło ciut lepiej - bardzo dużo piję różnych herbatek owocowych i ziołowych. Zrobiłabym sobie Jeszce przed spaniem inhalacje z szałwii i rumianku ale teraz po tym krwawieniu z nosa to chyba nie bardzo.
    Oby jutro było lepiej...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczynki życzę Wam dziś i każdego dnia dużo uśmiechu, miłości, spokoju, samych pozytywnych wieści na wizytach🤪 szczęścia, zdrówka i pozytywnego myślenia ❤️😘❤️😘❤️ Po prostu wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!💕😘💕

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 08:14

Lilolu, Jola17a, Maybelle, inessa, Bluberry lubią tę wiadomość

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wspanialego Dnia Kobiet życze <3
    Dobrej,spokojnej niedzieli :)

Maybelle, Bluberry lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na ból gardła bierzecie? Wczoraj miałam po jednej stronie, przeszło a dziś rano po drugiej...

66f2b88525.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Dziewczyny, co na ból gardła bierzecie? Wczoraj miałam po jednej stronie, przeszło a dziś rano po drugiej...

Na pewno trzeba pić. Niezbyt gorące ani nie zimne herbatki. Podobno mleko z miodem łagodzi ale ja jak o tym pomyśle to.mi.niedobrze. Pomoglo mi płukanie wodą z solą. Ale wiem że też niektóre nie dają rady.
    Do ssania mam Fiorde dla ciężarnych ale to też tylko nawilżanie

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stosowała, któraś z Was tantum verde? Zazwyczaj tego używałam i było skuteczne, a teraz się waham. ;(

66f2b88525.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczyłam czosnkiem, mlekiem z miodkiem. Kipilam te tabletki do ssania prenalen ale strasznie niedobre i na wymioty mi się zbierało jeszcze gorzej.

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:06

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering ja stosowałam tantum werde w ciąży można. Ponadto fiorda - tez można w ciąży. Ale powiem wam ze nic mi tak nie pomogło jak ssanie czosnku. Po prostu, obieram ząbek czosnku i do buźki 😊 nie gryźć, nie przegryzać tylko ssać tak z pół godziny- ból znika od razu. Spróbuj jeśli tylko czosnek cię nie odpycha. Mnie tez trudno było przekonać ale dałam się namówić.

Wszystkiego najlepszego dla Nas kobietki ❤️🤩 samych uśmiechów i bezproblemowych ciąż 😜

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w dniu kobiet.

Powiedzcie mi dziewczyny macie jakiś sprawdzony krem czy olejek przeciw rozstępom?

• baby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1 wrote:
    Ja się leczyłam czosnkiem, mlekiem z miodkiem. Kipilam te tabletki do ssania prenalen ale strasznie niedobre i na wymioty mi się zbierało jeszcze gorzej.

Oo to Fiorda ma smaczne. Trochę jakby porzeczki

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Soldering ja stosowałam tantum werde w ciąży można. Ponadto fiorda - tez można w ciąży. Ale powiem wam ze nic mi tak nie pomogło jak ssanie czosnku. Po prostu, obieram ząbek czosnku i do buźki 😊 nie gryźć, nie przegryzać tylko ssać tak z pół godziny- ból znika od razu. Spróbuj jeśli tylko czosnek cię nie odpycha. Mnie tez trudno było przekonać ale dałam się namówić.

Wszystkiego najlepszego dla Nas kobietki ❤️🤩 samych uśmiechów i bezproblemowych ciąż 😜
    Oooo!;) nie odrzuca mnie czosnek, spróbuje tego sposobu. Dziękuje bardzo ;)

bebetka.b lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ