X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja musiałam robić drugi raz,bo nie mialam napisane na badania grupy "potwierdzono". Pozmienialo sie coś. Ja robiłam poprzednio w 2016.
    Jesli masz taki zapis to nie musisz, alenprzeciwciala tak czy inaczej trzeba zrobic. W Diagnostyce ta sama cena grupy krwi z przeciwcialami jak i samych przeciwciał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pojechałam na IP z tymi dziwnymi porannymi plamieniami, bo moj gin jest na urlopie i napisał mi, żebym podjechala sprawdzić.
    Wszystko jest na szczęście ok :) Maleństwo tak pięknie machało rączkami i nóżkami 🙂 nie ma zsdnego krwiaka ani polipa, mam się oszczędzać i brać Duphaston i Magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 15:31

Maybelle, Freja000, Evoleth lubią tę wiadomość

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii miałaś USG przez brzuszek?

• baby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam L4...

Po nocnej akcji z wymiotami i biegunką oraz z rozkrecającym się przeziębieniem - wolałam więcej nie ryzykować. Odpocznę chwilę i wrócę 👊 Mam konkurs w przyszłym tygodniu ❤

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:07

Freja000 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:

Dziewczyny jak jestem w drugiej ciąży i w pierwszej było robione badanie na grupę krwi to chyba już teraz nie będą robić?

Ja nie robię mam z 2015 roku, przy drugiej było aktualne i teraz też.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale ja zwykle przy pełni księżyca bardzo źle śpię. A tej nocy właśnie była pełnia. W ogóle jakieś sny mi się dziwne śniły i budziłam się w nocy parę razy.

tak, oczywiście, zapomniałam dopisać :) my z mężem nie śpimy w pełnię i czasem w nów.

Badanie krwi musisz mieć takie zaświadczenie, nie po postu wydruk. Wtedy się liczy. Ja swoje ciągle gubię ;)

Maybelle lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś decyduje się na badanie NIFTY ? Czy robicie tylko zwykle badania? Lekarz bardzo poleca te NIFTY maja tez super opinie na necie ale jakoś nie wiem jeszcze czy się zdecydować. To moja pierwsza ciąża ale po długich staraniach wiec chce aby wszystko było książkowe, stad pomysł z tymi badaniami dla mojego spokoju .. macie jakieś info w tym temacie ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Natalii miałaś USG przez brzuszek?
    Tak :) pierwszy raz, tzn. Zrobił i tak i tak. Nawet nie pomyślałam, ze bedzie juz można, wiec za 2 tygodnie prenatalne to juz chyba tez przez brzuszek będą.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś decyduje się na badanie NIFTY ? Czy robicie tylko zwykle badania? Lekarz bardzo poleca te NIFTY maja tez super opinie na necie ale jakoś nie wiem jeszcze czy się zdecydować. To moja pierwsza ciąża ale po długich staraniach wiec chce aby wszystko było książkowe, stad pomysł z tymi badaniami dla mojego spokoju .. macie jakieś info w tym temacie ? :)

Jeśli w środę okaże się, że ciąża żywa to tak, zrobię. W zależności od wyników usg i NIFTY będę myślała nad amnio. NIFTY nie daje 100%, że nie ma ZD, a amnio tak. A tego się boję najbardziej.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam dzisiaj serduszko:) wychodzi około 7 tydzień więc termin będzie na koniec października pewnie.

Emka31, Natalii, baby, Evoleth, Bluberry lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:

Ja robię prenatalne. Jeśli wyjdą ok to nic nie robię wiecej;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie czy badanie prenatalne i PAPPA musi być robione w tym samym dniu? Ja się chyba zdecyduje na PAPPA, ponoć 90% wiarygodnosci

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie informacja jak poniżej ... w sumie lekarz tez powiedział ze tylko w przypadku złego wyniku NIFTY robi amnio bo zdarza się ze kobieta może poronić- prawdopodobieństwo 1:300 czy coś takiego, poniżej wklejam wam to co znalazłam w necie
    „ Badania przesiewowe nie diagnozują choroby lecz określają ryzyko jej wystąpienia, a przez to czy istnieją wskazania do przeprowadzenia badań diagnostycznych, które mogą ją potwierdzić bądź wykluczyć. Badania przesiewowe wykrywają wady ze skutecznością wynoszącą do 80% (wyjątek stanowi tutaj test NIFTY, który jako jedyne badanie przesiewowe osiąga skuteczność powyżej 99%) diagnostyczne 99%”

Na innych forach tez dużo info negatywnych o tym pappa, ze często daje fałszywy wynik.. wiadomo- pewnie ile ludzi tyle opinii

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię Pappa i jesli bedzie ok to na tym pozostanę. Kejti własnie nie wiem, ja mam prenatalne w poniedziałek za 2 tygodnie i planowałam z krwi badania zrobić w piątek, żeby juz na usg mieć wyniki, wydaje mi się, ze nie musi byc tego samego dnia, ale jeszcze muszę się upewnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, on niekoniecznie daje fałszywy wynik, co po prostu określa ryzyko. Mnie jeden lekarz, do ktorego poszłam jednorazowo po receptę (nie prowadzę u niego ciąży) mocno zachęcał do NIFTY. Opowiedział dokładnie i wszystko brzmi super, a na końcu dał mi swoją wizytówkę i powiedział, ze jesli chce zrobić takie badanie to koniecznie muszę mu dam znać, bo on mi wpisze skierowanie. I od razu lampka mi się zaswieciła, ze przy okazji zgarnia za mnoe prowizję ;)
    Ogólnie nie jestem przeciwna, bo to naprawdę super badanie, ale jeśli nie ma wskazań to za bardzo nie widzę sensu wydawania ponad 2000 zl.

bebetka.b lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobre mam wieści.. Mam gorączkę 😢 tak się zakończyła moja ciąża parę lat temu. Poproszę o kciuki...

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby kciuki, oby to tylko jakis lekki wirus, a nie czujesz sie przeziębiona?

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Niedobre mam wieści.. Mam gorączkę 😢 tak się zakończyła moja ciąża parę lat temu. Poproszę o kciuki...

Trzymamy kciuki ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Baby kciuki, oby to tylko jakis lekki wirus, a nie czujesz sie przeziębiona?

Czuje się przeziębiona. W piątek było gardło. W sobotę zatkany nos i katar, gardło kurowalam wtedy. W niedzielę akcja z niestrawnością - wymioty + biegunka. Dziś temperatura 😒 pełen wachlarz. No nic. W domu na tydzień. Może to coś da...

Smutne że mąż jeszcze nawet mnie w tej ciąży nie widział... A już się robi niedobrze 😢

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ