Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilou ja musiałam robić drugi raz,bo nie mialam napisane na badania grupy "potwierdzono". Pozmienialo sie coś. Ja robiłam poprzednio w 2016.
Jesli masz taki zapis to nie musisz, alenprzeciwciala tak czy inaczej trzeba zrobic. W Diagnostyce ta sama cena grupy krwi z przeciwcialami jak i samych przeciwciał. -
nick nieaktualnyJa dzis pojechałam na IP z tymi dziwnymi porannymi plamieniami, bo moj gin jest na urlopie i napisał mi, żebym podjechala sprawdzić.
Wszystko jest na szczęście okMaleństwo tak pięknie machało rączkami i nóżkami 🙂 nie ma zsdnego krwiaka ani polipa, mam się oszczędzać i brać Duphaston i Magnez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 15:31
Maybelle, Freja000, Evoleth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maybelle wrote:Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale ja zwykle przy pełni księżyca bardzo źle śpię. A tej nocy właśnie była pełnia. W ogóle jakieś sny mi się dziwne śniły i budziłam się w nocy parę razy.
tak, oczywiście, zapomniałam dopisaćmy z mężem nie śpimy w pełnię i czasem w nów.
Badanie krwi musisz mieć takie zaświadczenie, nie po postu wydruk. Wtedy się liczy. Ja swoje ciągle gubięMaybelle lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy któraś decyduje się na badanie NIFTY ? Czy robicie tylko zwykle badania? Lekarz bardzo poleca te NIFTY maja tez super opinie na necie ale jakoś nie wiem jeszcze czy się zdecydować. To moja pierwsza ciąża ale po długich staraniach wiec chce aby wszystko było książkowe, stad pomysł z tymi badaniami dla mojego spokoju .. macie jakieś info w tym temacie ?
-
nick nieaktualny
-
Asia_ wrote:Hej dziewczyny, czy któraś decyduje się na badanie NIFTY ? Czy robicie tylko zwykle badania? Lekarz bardzo poleca te NIFTY maja tez super opinie na necie ale jakoś nie wiem jeszcze czy się zdecydować. To moja pierwsza ciąża ale po długich staraniach wiec chce aby wszystko było książkowe, stad pomysł z tymi badaniami dla mojego spokoju .. macie jakieś info w tym temacie ?
Jeśli w środę okaże się, że ciąża żywa to tak, zrobię. W zależności od wyników usg i NIFTY będę myślała nad amnio. NIFTY nie daje 100%, że nie ma ZD, a amnio tak. A tego się boję najbardziej. -
Asia_ wrote:Hej dziewczyny, czy któraś decyduje się na badanie NIFTY ? Czy robicie tylko zwykle badania? Lekarz bardzo poleca te NIFTY maja tez super opinie na necie ale jakoś nie wiem jeszcze czy się zdecydować. To moja pierwsza ciąża ale po długich staraniach wiec chce aby wszystko było książkowe, stad pomysł z tymi badaniami dla mojego spokoju .. macie jakieś info w tym temacie ?
Ja robię prenatalne. Jeśli wyjdą ok to nic nie robię wiecej;)MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
W necie informacja jak poniżej ... w sumie lekarz tez powiedział ze tylko w przypadku złego wyniku NIFTY robi amnio bo zdarza się ze kobieta może poronić- prawdopodobieństwo 1:300 czy coś takiego, poniżej wklejam wam to co znalazłam w necie
„ Badania przesiewowe nie diagnozują choroby lecz określają ryzyko jej wystąpienia, a przez to czy istnieją wskazania do przeprowadzenia badań diagnostycznych, które mogą ją potwierdzić bądź wykluczyć. Badania przesiewowe wykrywają wady ze skutecznością wynoszącą do 80% (wyjątek stanowi tutaj test NIFTY, który jako jedyne badanie przesiewowe osiąga skuteczność powyżej 99%) diagnostyczne 99%”
Na innych forach tez dużo info negatywnych o tym pappa, ze często daje fałszywy wynik.. wiadomo- pewnie ile ludzi tyle opinii -
nick nieaktualnyJa też robię Pappa i jesli bedzie ok to na tym pozostanę. Kejti własnie nie wiem, ja mam prenatalne w poniedziałek za 2 tygodnie i planowałam z krwi badania zrobić w piątek, żeby juz na usg mieć wyniki, wydaje mi się, ze nie musi byc tego samego dnia, ale jeszcze muszę się upewnić.
-
nick nieaktualnyAsia, on niekoniecznie daje fałszywy wynik, co po prostu określa ryzyko. Mnie jeden lekarz, do ktorego poszłam jednorazowo po receptę (nie prowadzę u niego ciąży) mocno zachęcał do NIFTY. Opowiedział dokładnie i wszystko brzmi super, a na końcu dał mi swoją wizytówkę i powiedział, ze jesli chce zrobić takie badanie to koniecznie muszę mu dam znać, bo on mi wpisze skierowanie. I od razu lampka mi się zaswieciła, ze przy okazji zgarnia za mnoe prowizję
Ogólnie nie jestem przeciwna, bo to naprawdę super badanie, ale jeśli nie ma wskazań to za bardzo nie widzę sensu wydawania ponad 2000 zl.bebetka.b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalii wrote:Baby kciuki, oby to tylko jakis lekki wirus, a nie czujesz sie przeziębiona?
Czuje się przeziębiona. W piątek było gardło. W sobotę zatkany nos i katar, gardło kurowalam wtedy. W niedzielę akcja z niestrawnością - wymioty + biegunka. Dziś temperatura 😒 pełen wachlarz. No nic. W domu na tydzień. Może to coś da...
Smutne że mąż jeszcze nawet mnie w tej ciąży nie widział... A już się robi niedobrze 😢