Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby trzymam kciuki, żebyś szybko pokonała choróbsko.
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to ja zdecydowanie robię amnio. Dla mnie test Pappa nie jest żadnym wiarygodnym badaniem. Prawdopodobieństwo to jak wrozenie z fusow. Jedna dziewczyna ucieszy się z prawdopodobieństwa 1:5000, a inna z 1:500. A praktycznie obie mogą urodzić chore dzieci. Tak to widzę. Już to raz przechodziłam.2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Trzymam kciuki!
Bierzesz już coś na zbicie gorączki? Jeśli nie to od razu bierz paracetamol. Gorączka powyżej 37.8 w ciąży musi być natychmiast zabijana.baby wrote:Czuje się przeziębiona. W piątek było gardło. W sobotę zatkany nos i katar, gardło kurowalam wtedy. W niedzielę akcja z niestrawnością - wymioty + biegunka. Dziś temperatura 😒 pełen wachlarz. No nic. W domu na tydzień. Może to coś da...
Smutne że mąż jeszcze nawet mnie w tej ciąży nie widział... A już się robi niedobrze 😢 -
nick nieaktualny
-
dagmara wrote:Baby trzymam kciuki, żebyś szybko pokonała choróbsko.
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to ja zdecydowanie robię amnio. Dla mnie test Pappa nie jest żadnym wiarygodnym badaniem. Prawdopodobieństwo to jak wrozenie z fusow. Jedna dziewczyna ucieszy się z prawdopodobieństwa 1:5000, a inna z 1:500. A praktycznie obie mogą urodzić chore dzieci. Tak to widzę. Już to raz przechodziłam.
No pappa to porazka. A NIfty wcześniej nie robisz? -
Od dwóch dni i nocy miewam takie dziwne uczucie. Kłujący, rwący ból. Trwa chwilę i puszcza. Jakby igła przeszywała mnie od macicy w dół. Nie mogę spać na lewym boku bo wtedy to odczuwam. Hmm czy tak też wygląda rozciąganie się macicy? Wizytę mam w piątek.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola17a wrote:Od dwóch dni i nocy miewam takie dziwne uczucie. Kłujący, rwący ból. Trwa chwilę i puszcza. Jakby igła przeszywała mnie od macicy w dół. Nie mogę spać na lewym boku bo wtedy to odczuwam. Hmm czy tak też wygląda rozciąganie się macicy? Wizytę mam w piątek.
Może być. Jeśli jest to krótkotrwały, klujący ból, głownie np. przy zmianie pozycji.Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Dobrego dnia i zdrowka życze bo teraz okres chorobowy
Ja akurat co do Pappy mam mieszane uczucia jesli chodzi np.o ZD ale to ze wzgledu na moj wiek bo wiadomo,ze wyjdzie b.niskie w moim wieku. Za to dzieki innym parametrom w Pappie moglam z ginekolog obserwowac czy sa dobre przyrosty u dzieci - chodzi o hipotrofie i stan lozyska.
A co do Nifty szkoda,ze to tak drogie badanie jest i wielu nie stac po prostu na nie. Moj profesor mowil podczas wykonywania badan prenatalnych,ze i tak najwazniejszy jest obraz z USG. Dlatego na te badania powinno udac sie do lekarzy z certyfikatem a nie do takiego ktory je ma w ofercie a slabo na tym sie zna no ale to moja opinia oczywiscie. -
agusiagim1 wrote:Ja tez nie robię żadnych dodatkowych póki co. Jak genetyczne wyjdą oki to nie ma sensu. I tak nic i nikt nie da nam 100% pewności. Takie jest moje zdanie.
Amniopunkcja daje 100% pewności.Freja000, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Freja u nas tak samo. Też chcę wiedzieć. Mam już umówioną wizytę na Pappę na 31.03, a Ty się już umówiłaś? I o której masz w środę gina?2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Dokładnie amnio daje 100%
Nifty pro ponad 99% (2300zł)
USG 80%
PAPPA 70%
Jak jest się 35+ to w ramach NFZ za fee jest genetyczne+pappa
Ja będę robić nifty proFreja000 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Jola17a wrote:Od dwóch dni i nocy miewam takie dziwne uczucie. Kłujący, rwący ból. Trwa chwilę i puszcza. Jakby igła przeszywała mnie od macicy w dół. Nie mogę spać na lewym boku bo wtedy to odczuwam. Hmm czy tak też wygląda rozciąganie się macicy? Wizytę mam w piątek.
Mnie tez meczy dzisiaj kłujący ból od rana. Nie jest jakiś nie do zniesienia czy ze muszę brać coś przeciwbólowego, jednak jest to nie przyjemne o uciążliweprawdopodobnie to rozciągająca się macica 😜
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Paulinqa wrote:Ale po co amnio skoro usg wyjdzie ok . Nie rozumiem?
A co wg Ciebie znaczy usg ok? Czy po USG lekarz powie Ci, że dziecko na 100% nie ma Zespołu Downa, Edwardsa i Patau?? Nie!2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Ciężko mi jest się obiektywnie wypowiadać na temat "prenatalne tak czy nie i po co" a już na pewno na temat "co zrobię jeśli okaże się że dziecko może urodzić się z wadą". Mam córkę z zespołem Downa. Nie wiedziałam w ciąży. Nie robiłam prenatalnych. Byłam młoda. Nie przyszło mi do głowy że może się tak zdarzyć.
Ona jest naszym wielkim skarbem i widocznie tak miało być że się urodziła. Nie wiem kim byłabym bez niej. Jaka byłaby moja rodzina, syn który dorasta z niepełnosprawną siostrą. Ona nas tak wiele nauczyła, tyle dała.
Teraz zrobię prenatalne. Mąż też chce. Ale jaką podejmiemy decyzję jeśli coś by było nie tak? Nie wiem.
Z pewnością to jest każdego indywidualna sprawa. I niech tak zostanie.inessa, Sylwia Sylwia, Bluberry, dagmara, Evoleth, kic83 lubią tę wiadomość