PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie widzieć dobre wieści u Was!
My kupiliśmy wózek Skiddou - podobno się likwidują i 2w1 był za 1600. Wcześniej nawet go obczajałam i miałam zapisany w zakładkach, więc zamówiliśmy, bo nie ma czasu pojechać pooglądać. Wydaje się spoko, chociaż nie mam w tym doświadczenia.
Dziewczyny, a jest sens już za biustonoszem do karmienia gdzieś się rozejrzeć? Jutro 31+0. Jestem cycata z małym obwodem, dostałam od koleżanki jakiś z h&mu, ale zdecydowanie mi to nie trzyma zupełnie i raczej bez brafitterki się nie obejdę. -
Urosła 🥳🥳🥳
To najlepsza wiadomość, wcześniej sukcesywnie spadała na siatce i miałam stres co będzie dzisiaj, a tu pięknie w górę 🤩 jest na 27 percentylu, Misa na tym etapie była na 13, także tym razem hipotrofii mówimy papa 🥳
Wszystko w USG bez zastrzeżeń, przypuszczalna waga 1665 g 😍 oczywiście nie chciała pozować, ciągle ręce na twarzy, albo za pępowiną. Jak na chwilkę wyskoczyła, to wygląda jak gremlinek 🤭🥰
https://zapodaj.net/plik-BugEMya6KN
Kropka jeżeli chodzi o ogarnięcie, to ja jestem zupełne Twoje przeciwieństwo 😀 zawsze spóźniona i wszystko przygotowywane na ostatni moment. Aż wczoraj wieczorem poprzeglądam sobie stare zdjęcia w telefonie i uwaga uwaga torbę miałam spakowaną 3 stycznia 🙈🤣 przy TP 9 stycznia 🤭wyprawka higieniczna i tekstylna przyszła mi 11 grudnia, bo mam takie zdjęcie z zawaloną połową pokoju różnymi aptecznymi rzeczami i prześcieradłami, kocykami, ręcznikami itp 🤪 a kącik Misi z meblami i ubrankami gotowy był 5 grudnia 🙃🙃🙃 także stwierdzam, że tym razem nie jest źle, mam jeszcze kupę czasu hahaha 🤭elforia, Praskovia, Ania_1003, gabryśka, Umka lubią tę wiadomość
-
Mju wrote:Fajnie widzieć dobre wieści u Was!
My kupiliśmy wózek Skiddou - podobno się likwidują i 2w1 był za 1600. Wcześniej nawet go obczajałam i miałam zapisany w zakładkach, więc zamówiliśmy, bo nie ma czasu pojechać pooglądać. Wydaje się spoko, chociaż nie mam w tym doświadczenia.
Dziewczyny, a jest sens już za biustonoszem do karmienia gdzieś się rozejrzeć? Jutro 31+0. Jestem cycata z małym obwodem, dostałam od koleżanki jakiś z h&mu, ale zdecydowanie mi to nie trzyma zupełnie i raczej bez brafitterki się nie obejdę.
Ojej j też mam problem. Tylko że ja mam mikro biust jak to mówię. I nie wiem na co mogę sie spodziewać. Niby we wcześniejszej ciąży właśnie po porodzie urósł chyba w 3/4 dobie. Ale nie wiem ile tym razem.. wiec na razie zabrałam do torby stare po córce. A najwyżej na szybko będę kupować. Szkoda tylko. Że jak przestałam karmić, to nie został taki 🤣
Ale z tego co wiem, H&M ma małą rozmiarówke.. i trudno dopasować właśnie pod biustem. -
Agnuka wcale nie gremlinek, tylko śliczna buźka 🥰 uwielbiam te 3d zdjęcia. No to waga już ładna, rośnie jak na drożdżach a teraz będzie jeden z większych przyrostów.
O nie, to ja bym tak nie mogłam z wyprawka czy czymkolwiek mój mózg by zwariował.. 🙈
Jednak się ogarnęłam. Zjadłam jajecznice z zakazanym boczkiem i mi się poprawiło. Jeszcze teraz sorbetem doprawiłam. Odczekałam, żeby cukier za bardzo się nie kumulował i mi lepiej 😉 upralam fotelik samochodowy. Dolny kosz od wózka i stelaż. Także jeszcze jutro maks dwa prania wstawiam i mam wszystko do rozmiaru 68 ogarnięte i można brać się za pakowanie domu 🙈🙈🙈🙈Agnuka lubi tę wiadomość
-
Agnuka, cudne foteczki 😊
Dziękuję Wam za rady dotyczące wózka I fotelika. Faktycznie fotelik kupiłam nowy i z atestami. Wybrałam jeden z maxi cosi, który wypadał dobrze w testach, ale też nie z 2020 tylko z 2018. Wydaje mi się, że to będzie dobre rozwiązanie.
Z wózkiem jeszcze pokombinuję, ale nie dziś bo fotelik wyssał ze mnie życie 😜 Pół dnia zgłębiałam internet.Agnuka lubi tę wiadomość
-
tak, waga piękna. Aż po powrocie do domu sprawdziłam sobie USG III trym Misi i miałam akurat robione dzień wcześniej tzn 30+6, a teraz 31+0, przez tego samego lekarza. Waga Misi to było 1378 g, a tutaj 1665 g 🤩 ciśnienie ze mnie zeszło
wyobraźcie sobie, że dzisiaj pół nocy nie spałam 🙈 obudziła mnie córka po 3, bo śniły jej się jakieś głupoty, ale szybko poszła dalej spać. A ja przewracałam się z boku na bok i nic, chyba podświadomie mnie spinało przed wizytą. I z braku laku w środku nocy zaprojektowałam meble do pokoju starszejcały czas miałam jakąś tam wstępną wizję, ale nic konkretnego, a ma w pokoju skosy, okna do podłogi, nawiew od kominka i ciągle coś mi nie pasowało. W nocy miałam jakiś przebłysk i wszystko rozrysowałam na kartce A4 z dokładnymi wymiarami ścian, mebli, rozplanowaniem szafek, półek, drążków, lustra itp itd 🙈🙈🙈 mąż jak wstał rano to patrzył na mnie trochę dziwnie
bo wiązało się to z bieganiem o 4 rano z metrem i wchodzeniem na komodę u córki w pokoju, żeby rozmierzyć skosy od sufitu itp z czołówką na czole, żeby nie budzić starszej głównym światłem xDDDD ale spełniona po 5 rano poszłam dalej spać na 2 godziny 🤣
Praskovia, Umka lubią tę wiadomość
-
Mju wrote:Fajnie widzieć dobre wieści u Was!
Dziewczyny, a jest sens już za biustonoszem do karmienia gdzieś się rozejrzeć? Jutro 31+0. Jestem cycata z małym obwodem, dostałam od koleżanki jakiś z h&mu, ale zdecydowanie mi to nie trzyma zupełnie i raczej bez brafitterki się nie obejdę.
Witaj. Podczytuje Was czasem 😊 co do staników to ja 28tc i kupilam już dwa tzn jeden już z miesiąc temu zamówiłam na kontri.pl a dziś z polecenia koleżanki zamówiłam drugi na tej stronie https://szykownamama.pl/product-pol-67493-MM51-Biustonosz-do-karmienia-Kostar-lososiowy.html . Miałam dylemat bo tu też fajny i w promocji: https://granatovo.com/produkt/biustonosz-do-karmienia-mama-one-granat/ . Może coś wybierzesz dla siebie 😊👱♀️89'
👦91'
Kariotypy✅️
2020-start in vitro- brak jajowodów (2x cp)
01.2021- 4 Transfery z obstawą leków- 1 biochem
ODPOCZYNEK +ZMIANA KLINIKI I LEKARZA 🙏
28.06.22- punkcja-11 zarodków 😍🙏🍀
5ty Transfer 29.08
30 dpt- 💔🖤
6sty Transfer 18.02 z immunoglobulinami 🙏🍀
4dpt - 6,4 ❤️ 5dpt -17,92 prog 32❤️7dpt- 54,58 , prog 48 ❤️9dpt- 166,5 , prog 40❤️11dpt- 465,8 ❤️
13dpt - 1239❤️
24dpt - crl 0,41cm , 100 unm❤️
7+1- 1,07cm i 140 uderzeń ❤️
5.04- 2,7cm dziecia, ❤️167 ❤️
17.04- 4,88 cm❤️❤️
26.04-12+2- prenatalne- wszystko ok❤️
16.06- połówkowe 315gram ❤️🥰
23.08- III prenatalne 1300g ❤️
13.11.23- na świecie Jagódka
7my transfer- 13.12 💩
8my transfer- 14.01 🙏☃️
6dpt- 15 , prog 32 ❤️ 8dpt- 63,6❤️10dpt- 170❤️13dpt- 478, prog 45❤️ 15dpt- 887❤️ 17-dpt - 1749❤️❤️🍀 -
My już po. Młody 1650 około czyli tako najmniejszy nie będzie. Mniej więcej w połowie siatki wypada. Więc nie dokupuje ubranek 50, nie ma sensu;)
Nie mam dobrego zdjęcia, bo się zasłaniał rączka.
Na moje ciśnienie lekarz odpowiedział,że nikt normalny nie ma w domu ciśnieniomierza i że sama się nakręcam. A ciśnienie 150/90 jest dobre. Zastępca ordynatora. Żebym tych mroczków i migren nie miała, to bym sama pomyślała,że się nakręcam. On to totalnie olal. Byle do października beż atrakcji, bo jakby coś się działo, to on na pewno oleje.gabryśka lubi tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:My już po. Młody 1650 około czyli tako najmniejszy nie będzie. Mniej więcej w połowie siatki wypada. Więc nie dokupuje ubranek 50, nie ma sensu;)
Nie mam dobrego zdjęcia, bo się zasłaniał rączka.
Na moje ciśnienie lekarz odpowiedział,że nikt normalny nie ma w domu ciśnieniomierza i że sama się nakręcam. A ciśnienie 150/90 jest dobre. Zastępca ordynatora. Żebym tych mroczków i migren nie miała, to bym sama pomyślała,że się nakręcam. On to totalnie olal. Byle do października beż atrakcji, bo jakby coś się działo, to on na pewno oleje.
To ja jestem nienormalna, bo mam ciśnieniomierz 🤣 i moi znajomi 30 paroletni też 😛
Ale swoją drogą no nie wiem, jakos do końca się z nim nie mogę zgodzić. Niby ja nie jestem panikarą. Ale jego odpowiedź mnie na Twoj stan mnie nie uspokoiła. Bo jakas przyczyna tego jest. Bo jeśli to faktycznie nie rzucawkowe stany, to co? Zmęczenie? Napiecie miesniowe? Powinnien się coś odnieść do tego.
A dzidziuś faktycznie ładnie sobie rośnie 🤩 cudnie że te nasze maluchy tak przybierają. -
A czy któraś z Was korzystała albo bedzie korzystać ze tego zestawu krzessłkowego stokke tripp trap z wkładką dla noworodka? Jakies opinie? Bo właśnie mi to wpadło w oczy i kurcze to do mnie mowi bierz mnie😛
-
Moja siostra ma dla swojej dwójki dzieci i jest zadowolona. Użytkuje od 3 lat, dzieci w tym momencie mają 4,5 i 7 i nadal wygodnie im się siedzi przy stole. Ba, nawet ja tam swój tyłek wcisnelam 🤭
Edit doczytałam, że pytasz też o wkładkę dla noworodka. Tego nie wiem, bo siostra miała dopiero jak najmłodsza miała ponad rok. Wcześniej miała to standardowe kubełkowe z Ikei, ale później wymieniła na tripp trap i przy okazji dokupiła drugie dla starszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 07:32
-
Hej! Ostatnie kilka dni mam wyjęte z życia, do teściowej przyjechali goście, którzy koniecznie chcieli odwiedzić też nas - musiałam poogarniać w mieszkaniu, żeby wstydu nie było kogokolwiek wpuścić. We wtorek byłam na wizycie, szyjka trzyma cały czas 37 mm, ale macica bardzo wrażliwa i każdy większy ruch czy nawet jak lekarz jeździł tą głowicą po brzuchu, zaraz robi się kamień. Mam nakaz leżenia, zwiększona dawka luteiny. Gdyby coś więcej się działo, mam jechać na szpital, bo tylko tokolityki pomogą już w tej chwili. Mały waży 1700 gramów, przepływy okej.
Poprałam ciuszki, domawiam resztę rzeczy do wyprawki, muszę jeszcze zamowić walizkę i ją spakować. Wózek już czeka, we wrześniu chcemy kupić fotelik. I oczywiście mam problem, jaki fotelik wybrać. Kusi mnie bardzo avionaut pro, pasuje raczej do większości aut. Ale mam tez okazję odkupić od znajomych używany przez jedno dziecko BabySafe York. No i mam dylemat🙈 cały czas mam wrażenie, że o czymś zapominam do tej wyprawki. Patrze na te wszystkie listy w internecie i już sama nie wiem o co mi chodzi. Dopadł mnie jakiś taki dziwny nastrój, wszystko mnie irytuje😅 -
Asiek przybijam piątke z nastrojem! Ja w jednej chwili tryskam energia, a zaraz mam wrazenie że rozpłacze sie o byle pierdołe i że to jest moja najważniejsza rzecz pod słońcem... 🤦🏻♀️
Kurcze avionauty podobno bardzo dobre lekkie i dzieci wygodnie w nich siedzą. Jakbym nie miała po starszej, to bym teraz ten kupiła. Ale to moje zdanie, bo tego babysafe nie znam...
To trochę podobnie do mnie. Tylko u mnie powiedział, że jak wystąpią jakies skurcze, to może puścić.. wiec siedze na szpilkach. Ale dalej działam, nie kazał mi leżeć. Ale uważać na siebie.
Agnuka dziękuję za odpowiedź. Właśnie zamówiłam używany za grosze. Mam nadzieję, że stan taki jak na zdjęciach. Co prawda stelaż drewniany jest mocno zniszczony,.ale to i tak odmalować wyniesie mnie taniej niż zakup za prawie 2 tys. Po za tym już odrestaurowałam jeden fotel więc mam wprawę 😃 a jak ja nie dam rady. to mąż studiował technologie drewna to sie zajmie tym 🤣 -
Kropka6 wrote:Jejku no tak, jesteś na końcu naszej listy 🙈 i jeśli sie sprawdzą przyppuszczenia lekarza, że będę w 37 rodzić i Ani bliźniaki wczesniej. A u Ciebie by się przeciągnęło po terminie, to prawie 2 miesiące różnicy między bobasami 😉
No to rzeczywiście masz jeszcze trochę czasu na wyprawke. Chociaż ja jestem zdania, że sama torba powinna być wcześniej przygotowana na jakies tam zawsze W. Ale ja z tych co musza mieć wszystko dopięte na ostatni guzik już wcześniej 😉
Licze na to, ze poczatkiem wrzesnia najdzie mnie wena i zaczne to jakos ogarniac. Musze odkopac liste ktora robilam przy pierwszej ciazy i zobaczyc co tam mi brakuje, bo pewnie sporo tego bedzie -
Kropka, moi znajomi wszyscy jacyś nienormalni, bo chyba każdy ma ciśnieniomierz. On próbował że mnie zrobić jakąś walnięta babe, bo gadał,że każdy ma ciśnienie wysokie jak chodzi po schodach i zmierzy. A ja miałam 150/90 pół dnia jak leżałam. Normalnie mnie wyśmiał. Co za pajac. A ja naprawdę nie jestem panikara, to w ogóle trzecia ciąża, przy dwóch poprzednich kompletnie bezproblemowych i jestem mega spokojna. Ale skoro kilka dni z rzędu na pół godziny zamraczalo mi pół obrazu i potem potworny bol głowy to powinien się tym zainteresować. No nic. W razie czego ja sobie poradzę, bo już mi się nie chce prowadzącego zmieniać. Ale on jest obrzydliwy, według mnie niekompetentny i żałuję,że u niego robiłam badanie 3 tr.
U mnie z energia też tak jest. Ale dzisiaj rano miałam taki zryw na sprzątanie,że chyba wicie gniazda wjezdza;D -
Mój właśnie patrzy na ciśnienie... Nie wypuści mnie z gabinetu dopóki nie mam poniżej 140 🙈
Zazwyczaj jak przychodzę... Mierzy... Mam 150 na ileś tam.... To mówi... Zobaczymy pod koniec wizyty...i już później mam poniżej 140 .... to jest ok 😃.
Emocje chyba robią swoje.
A jak w domu mierze do mam np 105/ 66 ... Ciśnieniomierz mam od 1 ciąży gdzie ciągle kładli mnie na oddział z powodu nadciśnienia...
Przy każdej wizycie boję się że mnie odeśle do szpiatala związku z tym ciśnieniem.
Dzisiaj mąż jedzie po fotelik avionaut pixel.
I zamówiłam łóżeczko z OLX chicco next to me magic...
Coś się ruszyło 😀❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Gabryska, mój lekarz nawet ciśnienia mi nie zbadał po tym jak zgłosiłam,że mi skacze;D
Ja naprawdę jestem świadoma, zrobię sobie badania na własną rękę czy pójdę do innego lekarza jak mi będzie coś podpadać. Ale są kobiety, które ufają lekarzowi, a on ma świetne opinie. I co wtedy? Coś się dzieje, a lekarz to wyśmieje?
Moja szwagierka do niego chodziła i na ostatniej wizycie powiedział,że jej syn jest główkowo. Zbadał to ręcznie na fotelu. 2 dni później odeszły jej wody, na izbę, a tam niespodzianka-położenie miednicowe. Pierworodka, więc wskazanie do cc. A mały urodził się aż ze zniekształcona główka, bo od 30tc siedzial pod żebrami. Nic się nie stało. Ale...
A mnie na fotelu badał raz.
Gdyby nie to,że ta przychodnia jest blisko, a to dla mnie ważne, bo jestem bez samochodu, a muszę często na wizyty chodzić z córką, to bym w życiu do takiego typa nie poszła. -
Mala Syrenka, ja też jestem w szoku z tym ciśnieniem u Ciebie. Tzn. z podejściem lekarza. Ja mam typowy syndrom białego fartucha i w gabinecie mi skacze. Już przy 130/90 było z tego zamieszanie i zalecenie codziennego mierzenia. Teraz w gabinecie miewam i 140, i 150, ale jako że codzienne domowe pomiary wychodzą ok, to lekarz przyjmuje, że to z powodu stresu. Ale zawsze idzie ze mną do gabinetu położnej, żeby jej to wytłumaczyć, no i ogólnie nie bagatelizuje w żadnym razie. A Twój to jakiś kosmos...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
MalaSyrenka jestem w szoku! Mój lekarza. Ba rejestratorka ktora czasem wpisuje ciśnienie i mierzy. To się przejmuje ciśnieniem i zaraca na to uwage, a nadmienię, że nie jest pielęgniarka czy położna. Tylko czasem jak obsuwka jest, to mierzy., To mi powiedziała. Ojje musi pani zgłosić lekarzowi jak wejdzie.. także zdziwienie totalna. No i nie badanie 😱 we wtorek mój zrobił mi wykład jak bardzo ważne jest badanie, bo lekarz wtedy może zauważyć jakies zaczerwienienia spowodowane infekcja, której możemy same nie wyczuć. Widzi wydzieline ktora nie musi wypluwać. Konsystencja szyjki nie tylko długość, czy rozwarcie.. to są bardzo ważne czynniki.