X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby Lidia zdecydowała się wyjść tak, żeby jak najdłużej widzieć się z tata;)
    No i na dniach postaram się zebrać siły i orzygotowac wszystko,żeby też mieć ten komfort psychiczny, że w razie wu jestem gotowa;)

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ci, że ja lubię mieć wszystko dopracowane po mojemu i cieszę się, że już wszystko zrobiłam. Bo raz, że mogę spokojnie czekać a dwa - z każdym tygodniem brzuch jest co raz większy i jest mi zwyczajnie ciężej. Nie wyobrażam sobie, żebym w te upały miała stać przy żelazku 🫣

Jeszcze tylko będę miała do wyprania i wyprasowania jeden otulacz bo domówilam wczoraj jeszcze jeden 😅
    I wczoraj zamówiłam w końcu aspirator do nosa. Więc już mam 100% wyprawki :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos aspiratorów, nie wiem czy już nie pytałam, ale czy polecacie jakiś aspirator elektryczny? Wiadomo, że Katarek to podstawa, ale używanie go w nocy to raczej trauma dla dziecka i rodziców, dobrze by było mieć coś awaryjnego, żeby właśnie ulżyć w nocy, a z resztą rozprawić się rano. Cos cichego, ale jednak żeby tego gluta pociągnęło?

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia ja tych elektronicznych miałam 2 albo 3. I każdy jeden mi się zepsuł 🙄🙄🙄
    Jeśli chodzi o ciągnięcie to jeśli glut był dobrze nawilżony solą fizjologiczną to szło naprawdę fajnie. Ale właśnie psuły się na potęgę. Jeden pamiętam że jakby działał ale przestał ciągnąć. Pozostale po prostu przestały działać. Wydaje mi się, że po myciu gdzieś się wilgoć dostawała (mimo że starałam się wytrzeć elementy do sucha) i dlatego. Ogólnie żaden cichy nie był i raczej dzieci nie przepadały za nim. Jedyny plus był taki, że nim szło naprawdę szybko i sprawnie.
    Nie wiem prawdę mówiąc bo odkąd starsze dzieci umieją dmuchać nosy nie używam aspiratorow (młodej nie wolno ściągać kataru ze względu na skazę krwotoczną i kruche naczynka). Może teraz są jakoś lepiej rozwiązane te kwestie i te aspiratory są lepsze ale ja się zraziłam i kupiłam katarek do odkurzacza

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiboo, ale jest drogi. Ale wart ceny. U nas dobrze służy.
    Starsza nie dmucha nosa do dziś, a ma 4 lata. Woli dłubać, a jak jest katar to wciaga albo bierzemy aspirator, a młodsza zaczęła dmuchać jak miała 1.5roku.

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    No powiem ci, że ja lubię mieć wszystko dopracowane po mojemu i cieszę się, że już wszystko zrobiłam. Bo raz, że mogę spokojnie czekać a dwa - z każdym tygodniem brzuch jest co raz większy i jest mi zwyczajnie ciężej. Nie wyobrażam sobie, żebym w te upały miała stać przy żelazku 🫣

Jeszcze tylko będę miała do wyprania i wyprasowania jeden otulacz bo domówilam wczoraj jeszcze jeden 😅
    I wczoraj zamówiłam w końcu aspirator do nosa. Więc już mam 100% wyprawki :)

Sara mam dokładnie to samo, chce mieć wszystko gotowe bo wiem jak z każdym tygod iem jest coraz ciężej :/ mam kilka rzeczy do do pakowania do torby takich podstawowych, kołyskę przygotuje pewnie za jakieś 2-3 tyg w razie czego. Też mam obawy bo obie dziewczyny miałam CC w 38 tc, a teraz chce mi zrobić w 39, jeszcze w którymś momencie września wyjeżdża gdzieś mój lekarz więc będę jak na szpilkach 🤦

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koniecznie musi ciąć twój lekarz? Pytam, bo serio nie wiem 🫣
    Myślę że na bieżąco będzie kontrolował sytuację i gdyby coś się zaczęło szybciej to pewnie będzie CC na gorąco. Ale nie wiem ...?
    Ja pewnie do porodu zalicze jeszcze tylko 1 wizytę. Mam 8 września, to będzie 37+2 a kolejną mam mieć "jak nie urodzę wcześniej" czyli jakoś w terminie, a że pasują mi tylko piątki to wypadnie 40+2 😅
    Także do 8.09 mam kilka planów a potem zamierzam się relaksować, pić kawę na tarasie, jeździć z mężem na grzyby gdy dzieci będą w szkole i czekać na poród 😁

Nie chce rodzic za wcześnie bo planuje odpocząć jeszcze odrobinę przed porodem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 21:27

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko nadrobiłam.

Agnuka, Super plac zabaw, córka na pewno się ucieszy, że ma też cos dla siebie. A jeszcze ciepło ma być, to skorzysta.

Ania trzymamy kciuki żeby było dobrze wszystko!

Sara. Fiolka. Ja też typ wszystko wcześniej dopiete na ostatni guzik i przygotowane. razem z mężem nic na ostatni moment nie robimy. Więc u mnie od 5 sierpnia walizka gotowa. W zeszłym tygodniu wszystko do rozmiaru 68 uprane (bez prasowania, nie cierpiie tego robić i z córką nie robiłam i żyje 😛). Badania też zamierzam robić po 26 sierpnia. Chociaż zastanawia się czy po niedzieli nie zacząć. My już dziś pierwsza noc w mieszkaniu zastępczym. I powiem Wam, al3 mieliśmy akcje, już myślałam że urodzę z tego wszystkiego.. normalnie byśmy byli w tv jak jakaś patologia. Bo nie zauważylismy, że w pokoiku córki jest klucz w drzwiach. I ona zamknela sie od środka tym kluczykiem.. i nie mogła przekręcić.. mąż próbował wkretarka wykręcić zamek ale sie nie udało. Ale na szczęście, te drzwi to jakas tandeta z dykty i dało się dołem odgiąć. Więc razem z nim pchalam te drzwi, żeby szpare zrobić, żeby córka dołem podała.. wiec i na z nim zapierałam się o te drzwi.

No i z tego wszystkiego tej przeprowadzki i harówki przez te ostatnie dni. Jestem natomiast ja spanikowana, żeby mnie sierpień nie zastał. Bo chyba mi sie brzuch opuścił. Te dwa dni cukru nie kontrolowałam.. nawet po 150 miałam.. ta akcja z drzwiami. Ten kawałek czopu. Tak teraz myślę, że to na bank czop. I jestem spanikowana. W kroczu mnie boli i pachwinach. Dziś mała malo aktywna jak dotychczas. Tylko tak strasznie nisko jakby w pochwie. Także jestem dziś spanikowana. I jutro leżę. Tylko pare rzeczy musze ogarnąć..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że się udało córkę uwolnić. Pomysłowe te maluchy są. I wykorzystują od razu okazje, żadnej nie przepuszcza;)
    Gdyby Ci lekarz ostatnio o gotowej do porodu szyjce nie nagadał, to byś była spokojniejsza. Dlatego nie lubię tych komentarzy lekarzy, bo tylko mieszają w głowach. A i tak zbyt wiele to nie zmieni.
    Mam nadzieję,że to tylko takie głupie uczucie i nic się nie rozbuja;)

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to my z mężem mieliśmy taką akcję wiosną 🤦🏻‍♀️ wracaliśmy z daleka na 2 auta po kupnie nowego .. ja jechałam z młodą a mąż nowym sam. A ja na długie trasy biorę ją do przodu... I nam się zatrzasnęła w samochodzie z kluczykami w środku 🤦🏻‍♀️ 20 minut stykaliśmy jej w szybę żeby zrobiła "pyk pyk" 🤦🏻‍♀️
    W domu też się kiedyś zatrzasnęła, w łazience... Ogólnie rozumiem ten stan i współczuję stresu 🤐
    Odpoczywaj

Mala_syrenka moi lekarz ostatnio się wypowiedział na temat szyjki po czym dodał, że u kobiet które już rodziły to znaczy tyle co nic 😅

Ja dostałam tak konkretnej biegunki, że boje się kłaść do łóżka 🤦🏻‍♀️😰 robię research w głowie "co jadłam" i typuje jogurty bo ostatnio dobrze mi wchodzą a przed ciążą szkodziły 😆

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przepiękny masz brzuszek, i mam wrazenie ,że mniejszy niż mój z jednym 😅

Agnuka - domek dla Misi -marzenie 🥰

Zazdroszczę Ci Sara ,zs3 już wszystko przygotowane , sama miałam podobny plan , ale ostatnio brzuch mi się bardzo powiększył, dodatkowo upały i jakoś taka jestem spowolniona ,że całe pranie jeszcze przede mną, organizacja miejsca dla syna również, o torbie nie wspominając 🙄
    Najlepsze ,że w planie miałam mieć gotowe wszystko do max połowy sierpnia a juz jest 20.08 i końca nie widać 🫣 mam spacerowke muuvo i w planie dokupienie gondoli dla synka , ale tez ciągle jakieś problemy z wysyłką... Mam wrazenie ,ze stoję w miejscu....
    Do mycia okien zaproszę chyba już jaka Panią, bo nie wyobraam sobie jak mialabym to zrobic 😅

Na szczęście, poza zmniejszona mobilnością, nie mam żadnych niepokojących oznak przedwcczesnego porodu , także grzecznie czekam na cc 😉

I pozdrawiam z bezzennosciowego posterunku , wczoraj też nie spałam od 3 do 5🫡

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie zaliczam pobudkę o 4 i potem mam problem usnąć 🫣

GrubAsia ja się wyrobiłam przed upałami z całym planem i bardzo się z tego cieszę 🫣 ale ja jestem okropnym Control freakiem i jak założyłam, że "dziś łazienka" to choćby się waliło i paliło, robiłam do 3 w nocy ale musiałam zrobić 🤦🏻‍♀️
    Teraz chce przeczekać upały i pewnie zacznę sprzątać dom generalnie od nowa 😆
    Ale mi syndrom wicia gniazda zawsze w ciąży wjeżdża naprawdę mocno 🫣
    3 tygodnie temu wyszorowalam wszystkie fugi jakie w domu mam ale co mi szkodzi zrobić to ponownie za tydzień? 🤣
    Mój mąż będzie się tylko pukał w czoło 🤣

Mam jeszcze w planach kilka rzeczy do odhaczenia przed porodem i naprawdę muszę je zrobić aby móc iść rodzic ze spokojną głową 😆 a to jest m.in przesadzenie kilku krzewów i bylin, muszę przesadzić ok 30 lilii i popodcinac kilka roślin. Ale to wszystko chce zrobić we wrześniu bo narazie za wcześnie 🫣

A brzuszek u mnie też właśnie bardzo urósł i właśnie wczoraj zwróciłam uwagę, że w ostatnich 2 tygodniach wyskoczył bardzo. Napewno jest większy niż miałam w ostatniej ciąży idąc rodzić 🫣 i pomyśleć, że jeszcze urośnie przez ten ostatni miesiąc 😳

GrubAsia ostatnio jakaś plaga niezdecydowanych sprzedających w internecie 😳 co raz któraś dziewczyna ma problem bo ktoś leci w kulki 😪
    Ale to chyba dość popularny ostatnio wózek to może uda się znaleźć gondole u kogoś innego - bardziej słownego ✊

A to my 😬
    IMG-20230821-041906.jpg
    darmowe fotki do pobrania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 04:29

GrubAsia lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my się pokażemy w 'nowym' lokum z kartonami i piżamce 😛

IMG-20230821-044830.jpg

Jak tutaj gorąco..!

Co ro asoiratora do nosa, to my mamy vitammin colibri czy jakoś tak i jak dla mnie na te pierwsze glutki np z ulewania albo po kąpieli solą nasączone jeszcze jako tako ciągnął. Ale reszta.. no nie... Nie polecam..

Sara. Czyli w sumie każdy musi zaliczyć takie przygody z dzieckiem.. 🤦🏻‍♀️ nawet jak uważa na każdym kroku.

Mała syrenka. Tak gdyby nie fakt że mi lekarz nagadał. To bym grzecznie do 37 tygodnia siedziała jak z córką. A tak moja psychika wymyśla różne rzeczy, a przecież ja przez całą ciążę bardzo aktywna jestem.
    Ale fakt faktem muszę trochę momentami jednak przystopować. Po za tym w tym tygodniu, kolega u męża w pracy jest na urlopie, więc mąż musi być w pracy. W sobotę urodziny mojej chrześnicy i to 4! Także trzeba być. A w przyszłym tygodniu planowałam badania zrobić. Więc trzeba czekać do wynikow badań 😛

I to łóżeczko nadal czekamy na pożyczenie. A pożyczający wyjechali 😛 plus wizytę mam dopiero 8 września. Także trzeba czekać! 😛

Sara, faktycznie takie upały może któryś jogurt się popsuł i nawet nie zauważyłas, a o to nie trudno..

Gruba Asia a już wiesz mniej wiecej kiedy to CC?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na olx w tym tygodniu 'kupiłam' 2 wózki. W pierwszym babka nagle się zorientowała, że nie ma kartonu. Ok, zdarza się. W drugim poprosiłam o wysyłkę i facet zamilkł na 3 dni, to mu napisałam,że już nie chce. Znalazłam inny z odbiorem osobistym. Jadę po niego we wtorek i oby nic nie wyszło, bo zostanę bez wozka. Ale typa nie rozumiem. Jak ja chce coś sprzedać, to jestem dyspozycyjna pod telefonem. A jeśli nie mogę, to uprzedzam, a on odpisał,że aktualne, wysyłka wchodzi w grę i zamikl. No nic. Jego strata.
    Kropka, właśnie o to chodzi. Niektórzy prowadzący to się lubia w proroków bawić. Już słyszałam historie,że lekarz mówi,że już się na kolejnej wizycie nie spotkają, a odbywają się jeszcze 2. To wywołuje niepotrzebna frustrację. Najpierw kaza się oszczędzać, bo będzie wcześniejszy poród, a później trzeba wywoływać.
    A ja u Ciebie Kropka myślę,że masz fajne predyspozycje,żeby szybko rodzic, ale wszystko masz wydolne, więc raczej nie powinna machina ruszyć przed terminem. Przecież niekiedy kobiety nawet na polach pracują bardzo ciężko i nic to nie powoduje. Luz i spokojna glowa;)

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondoli jest sporo , tylko moja Grażyna zakupów oczywiście poluje na tani , nie n8szczony i w ładnym kolorze 😅
    No i nie spałam prawie do 5 , a córka wstała o 6 😵‍💫🥱

Piękne brzuszki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 07:21

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • elforia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ale wczoraj był okropnie upalny dzień… dziś
    Od 5:40 wietrze dom 😰 i zaraz zmykam do pracy, a później do fizjo na wizytę…

Ja tez ze wszystkim w czarnej 🍑… ciuszki od miesiąca w kartonie - nie wiem co mam, mąż naciska na zamówienie rzeczy do szpitala i spakowanie torby i tak ustaliliśmy, że w tym tyg meble do pokoju i piorę, bo będzie gdzie chować wszystko i układać :)

U nas remont trwa i potrwa do końca września 🫣, ale od 1 października będę sprzątać jak szalona - przed nie chce wywołać nic 😜
    Jeszcze muszę mgr pisać.. i weny brak…, ale upały się kończą i tym żyje 😍

Ania 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Sara, Kropka - piękne brzuszki! Mama podobny ☺️ może dziś wrzucę 😁

Agnulka świetny plac! My za rok będziemy budować ☺️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubaAsia, ogólnie to mój gin, jest swietny, bardzo go lubię konkretny ale też gaduła. Bardzo miły, a przy tym też bardzo dokładny. W sumie jest zastępcą ordynatora 😉 no ale chyba, to jego gadulstwo wyszło 😛

Spoko ja też Grażyna biznesu. Lecę do rossmana po pieluszki za grosz 😂 no bo jak dajo, to trzeba brać 😛 w ogóle w tej ciąży, jak ktoś mi mówi mam dla Ciebie, to mówię 'biere' i od taki ze mnie Janusz. Ale może to też wynika z tego, że przy córce miałam oprócz części ubranek wszystko nowe i w sumie, to wiem, że niektóre rzeczy starczyły tylko np na 3-6miesiący. Albo jak ubranka, 2/3 tygodnie i rozmiar wiekszy. Wózek mam niezniszczony jak nówka sztuka wygląda. Fotelik tak samo. Choć marzy mi sie avionaut. Nawet jakis konkurs na insta wypatrzyłam, że jest do wygrania pixel pro 2.0 i wzielam udział. Ba nawet profil na publiczny zrobiłam sobie 😂 także Grażyna jestem 🤣
    Stokke tripp trap kupiłam używany, wanienkę też, monitor oddechu 😉 a reszta po Marcelinie. Nic nowiuśkiego nie ma 🙈

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze tak sobie myślę,że przeważnie worek rozwiązuje dziewczyna, która nie miała żadnych oznak porodu. Nic, zero skurczu, szyjka długa itd. Więc już nie wiem, czynu nas Kropka zacznie;D
    No nic, wkrótce zobaczymy. Myślę,że jak się upały skończą, to i czas trochę przyspieszy.
    My się też wietrzymy od rana. Potem zamykam okna i zasłaniam rolety;D
    Brzuszki urocze. Ja jeszcze nie mam żadnego zdjęcia. Muszę się że starym wybrać w jakieś fajne miejsce i coś pocykać, żeby pamiątka była.

Sara30 lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna Grażyna się klania;D
    Przy pierwszej córce miałam wszystko nowe. Jaka to była strata kasy.. Ale pierwsze dziecko, więc czasem logiczne myślenie wysiada. Druga miała wszystko po pierwszej. A teraz same uzywki.
    Już nawet nie patrze,że stan igła, bo wiem,że wszystko na chwilę. Ale ciuszki muszą być w bardzo dobrym stanie, bo bum szmat nie zniosła.

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie popsuł się napewno ale od kilku lat choruje przewlekle na zapalenie jelit 🫣
    I oczywiście przed ciążą jakbym zjadła jogurt czy jakiś owoc to sensacja murowana. Ale, że w ciąży nie szkodziło mi kompletnie NIC to jadłam na co miałam ochotę. A tu chyba powoli wraca jelitowy problem 🤐🤐🤐

Ja dołączam do klubu Grażyn 🤣😅
    Wózek upolowalam mega tanio na OLX, tak samo łóżeczko, przewijak 😅

A jeszcze jak mi się wyświetliło na FB coś z "Bebi Program" że można za darmo dostać karty do zdjec i karty kontrastowe, to moja Grażyna skakała pod sufit 🤣🤣🤣

Mała syrenka to samo miałam pisać. Że najczęściej te dziewczyny, które obawiają się porodu przedwczesnego rodzą w terminie a wyskakuje jakiś czarny koń niespodziewany 😅

Ja całą ciążę dźwigam, biegam, kopie w ogródku, kosze trawę (jeszcze tydzień temu obkaszalam krzewy kosą spalinową 🫣) i robię inne dziwne rzeczy, więc wątpię aby to aktywność fizyczna przyspieszyła mi poród. Z resztą, jeśli kobieta jest zdrowa a szyjka wydolna, to NORMALNA aktywność dla danej kobiety porodu nie wywoła 🤷🏻‍♀️ Są przecież sportsmenki, które do końca ciąży podnosiły ciężary 🤷🏻‍♀️ jedynie dyskomfort rośnie wraz z rosnącym brzuszkiem

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ