PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry pomysł z zaświadczeniem. Sama o tym myślałam, ale jako że mam dziś i tak listę spraw do załatwienia objazdowo to i do gminy podskoczę. Odbiorę też sobie gbs.
Btw czy którejś z was lekarze do szpitala kazali badać do SN fibrynogen?Agnuka, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Praskovia powodzenia, oby poród Cie nie wymęczył ! Jak bedziesz na siłach dawaj znać 😀
Tak MałaSyrenka u Ciebie było nie później niz 39 z hakiem. A U Agnuki blisko 40 tyg. Chociaż czasami mam wrażenie, że możesz być niespodzianką 😛
Agentka chyba trzeba przetrzymać. Bo też miałam potworny ból sutków jak mała się przystawiała.. ale lanolina cały czas w ruchu była i jeśli dobrze pamiętam po tygodniu już nie bolało. Na pewno jak juz do domu wróciłam, to przestało boleć. Co do niechęci, to u mnie tez do prawej sie nie chce przystawiać. Ale mam dwie teorie. Na prawej mam inny kształt sutka. I go nie lubi. Albo w brzuchu leżała po jednej stronie i lepiej jej się układa w jedną stronę i jak przystawiam do piersi to po prostu woli na drugiej, bo woli leżeć tak jak w brzuszku. Ale czy to prawda 🤷🏻♀️Praskovia lubi tę wiadomość
-
Chantel1 wrote:Praskovia powodzenia! U mnie od wcOraj tez taka zgaga i mdłości przez to ze dramat. Takiej zgagi cała ciąże nie miałam. Kropka znowu się sprawdzilas! To wywróżyć czy mi się zacznie przed planowana cc😂?
Ojej trudny orzech do zgryzienia. A który dokładnie u Ciebie tydzień? I na kiedy planowane CC? Hmm .. bo na razie nie mam przypływu 'mocy' 😛 -
Agentka , polecam muszle laktacyjne pomiędzy karmieniami , dzięki nim łatwiej wierzyć brodawki, mają szansę odpocząć i nie ocierać się o stanik/wkładkę
agentka93 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Ojej patrze na moje rozpiski i nie wiem dlaczego na ten tydzień wpisałam, że i Menina urodzi. 🤔 no i po Praskovi jest Elforia. Bo planowych CC nie wpisywałam w kolejce 😛
elforia lubi tę wiadomość
-
Muszę przyznać,że nabrałam takiego zobojętnienia do porodu. Już mi totalnie wszystko jedno kiedy. Widzę jedynie na Polsacie odliczanie do wyborów, a to prawie mój termin i myślę sobie,że to dużo czasu i nie nastawiam sie za szybko. Parszywa buźkę mojego doktorka jeszcze obejrzę. I w piątek pójdę na ostatnie badania, bo mnie o dziwo skierował.
Co do karmienia to może być też,że z jednej piersi lepiej leci, a dzieci są mądre i wygodne;) moje zawsze preferowały lewa pierś, ja mam przy laktacji większą, tryska i szybko nabiera. A próbowałam różnych sposobow,żeby to wyrównać. Po prostu prawa pierś jest bardziej leniwa. -
Ja bym chciała już karmić. Uwielbiam to uczucie. Do pewnego czasu. Jak ten maluch tak sobie ciągnie i oczy mu się przekręcają. Przy starszej miałam problemy z laktacja, przy młodszej poszło samo tak pięknie i mam nadzieję,że teraz też tak będzie.
Aaa jak karmienie boli to być może coś z wedzidelkiem lub przystawianiem. Chociaż na początku piersi muszą się jednak przyzwyczaić do ciągłego memlania i to też może być nieprzyjemne. -
Eskalopka nie kazali mi robić, ale u mnie w sumie zaraz na izbie przyjęć na cito pobierają krew, żeby mieć świeża morfologię, fibrynogen i ogólnie cały pakiet dot. krzepliwości 🤷🏻♀️
Kropka żadna niespodzianka, w tym tygodniu nie mam jeszcze czasu, żeby rodzić 🤪
Agentka skoro lanolina i kompresy są już w użyciu, to jeszcze dokładnie tak jak mówi GrubAsia, również polecam zakładać muszle między karmieniami, by ochronić przed drażnieniem czymkolwiek...
-
Kropka6 wrote:Ojej patrze na moje rozpiski i nie wiem dlaczego na ten tydzień wpisałam, że i Menina urodzi. 🤔 no i po Praskovi jest Elforia. Bo planowych CC nie wpisywałam w kolejce 😛
Kropka, dobrze wpisałas, bo ja muszę urodzić w tym 39 tygodniu... Pytanie, czy zacznie się samo, czy indukcja, czy cc na zimno. Tego sobie przypadkiem nie zanotowałaś? 😉
Praskovia, moc kciuków za Ciebie!!!Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Spróbuje te muszle! Dzięki!
Z przystawianiem jest ok, ślicznie się przystawia, 3 różne CDL mnie oglądały w szpitalu. Mówiły, że ta jedna brodawka jest po prostu wrażliwsza, polecały właśnie lanoline i wietrzenie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Mala_syrenka wrote:Ja bym chciała już karmić. Uwielbiam to uczucie. Do pewnego czasu. Jak ten maluch tak sobie ciągnie i oczy mu się przekręcają. Przy starszej miałam problemy z laktacja, przy młodszej poszło samo tak pięknie i mam nadzieję,że teraz też tak będzie.
Aaa jak karmienie boli to być może coś z wedzidelkiem lub przystawianiem. Chociaż na początku piersi muszą się jednak przyzwyczaić do ciągłego memlania i to też może być nieprzyjemne.
Tak, ja też lubiłam karmić i miałam z tego frajdę gdzieś przez ponad rok. Ostatnie parę miesięcy (karmiłam przez 18 miesięcy) już mnie to zaczęło męczyć i miałam takie poczucie, że jestem dla synka głównie chodzącym cycem. I zastanawiałam się, czy jak przestanę karmić, to on już nie będzie tak mocno za mną. Okazało się, że jednak to tak nie działa i mama to mama, niezależnie czy karmi piersią czy nie. No ale takie jakieś miałam myślenie i nigdy nie wiedziałam, czy Mamamama to bardziej mama czy ama.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Mi kp zaczęło sprawiać jako taka przyjemność po jakichś 3 miesiącach. Jak już sie wszystko ustabilizowało i wiedziałam mniej więcej co i jak, to wtedy dopiero odczułam wygodę 😊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Praskovia, ciągle zaglądam,czy coś piszesz. Nigdy się nie skarżyłas, ale wydaje mi się,że pierwszy poród nie był zbyt laskawy, oby tym razem szybko poszło. Może już się tulicie;)
Mlody się dzisiaj źle ułożył i mnie strasznie kłuje w pochwie, oby zmienił pozycję, bo nie mogę chodzic, a nie wyobrażam sobie teraz 3 tygodnie jeszcze leżeć.
z rana tak mnie przeczyscilo,że się pojawiła nadzieja na oczyszczanie, ale niestety stary miał to wczoraj, więc pewnie coś nam zaszkodziło. Teraz każdy objaw będzie podejrzany:DPraskovia lubi tę wiadomość
-
Hej,
Praskovia super wieści! Kciuki zaciśnięte!
Kropka tak zaraz ja (mam nadzieję 🥰) od wczoraj brzuch ładnie twardnieje i regularnie - 2-3x na godzinkę… może coś ta szyjka ruszy)
Mała syrenka super, że wrzuciłaś na luz
GrubAsia mam nadzieję, że i u mnie tak będzie, bo z synem i z córka były problemy i karmiłam krótko 🤷🏼♀️
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Kropka, zaczynam się Ciebie bać z tymi wróżbami 🙈😂
Praskovia, trzymam kciuki!
Syrenka, ja dziś mam ucisk w kroku i prądy na prawym żebrze. „Chodzę” za narzeczonym i go męczę czy w nocy się namawiał ze swoim dzieckiem, że dziś mi dadzą w kość za to jaka ja upierdliwa byłam dla niego wczoraj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:52
-
To ja karmiłam rok i osiem miesięcy 😍 bym pewnie i karmiła do drugich urodzin córki, ale był problem z zajsciem w ciążę. Wiec odstawiliśmy małego ssaka. Och lubiłam to. Choć pod koniec było ciężko bo już wydziwiała. Robiła fikołki, podgryzała dla zabawy, bo sprawdzała reakcje moje. I miała niezły ubaw z tego 🤦🏻♀️ ale fajnie wspominam nasze tulaski. Teraz pewnie będę krócej karmić.. ogólnie chce trochę wprowadzać butle z moim mleczkiem. Zamówiłam już butelke MAM. Bo przychodzą momenty, że wieczorem starsza chce żebym ją usypiala. A Michalina chce jeść i mam rozterkę.. wtedy mąż mógłby dać butle, żeby chociaż 'uciszyc' na czas zazypiania starszej. Wiec mogłabym poświęcić sie mojemu większemy skarbowi. A mąż mozemy nie tylko przewijać i spać 😛
elforia lubi tę wiadomość
-
Chantel1 wrote:Kropka u mnie 36+3 dzisiaj a olanowane cc na 19.10. Ja ci powiem ze
Nienawidzę kataru u niemowląt bo to ierdola a u mnie zawsze oznaczało kilka nocy w plecy
Oj wydaje mi się, że za 2 tygodnie. Czyli chwile przed cc moze się zacząć. Ale w ogole nie mam żadnych przeczuć w jedną czy drugą strone. Tak jak było z Praskovia czyli raczej obstawiam, że dotrwasz do terminu.
Hehehe zobaczymy co z tego wyniknie 🤣 bo wiecie jednak z Sara poczatkowo nie trafiłam 😛 -
Menina, jeśli wpisałam Ci w moje notatki na ten tydzień. To raczej samo sie zacznie. Ale dziwne bo dziś tego nie czuje. Bardziej juz bym obstawiała jakas Agnuke czy MałaSyrenke, że wystrzelą przed szereg 🤣 no ale licze na to że jak im wywróżyłam na początku tak będzie 😛 ale jeśli Praskovia dziś urodzi, to chyba zmienie robotę na wróżbiarstwo 🤣 otworze ganinet ezyoterapi czy jak to tam sie zwie i będę wróżyć terminy porodów 🤣 oj myślę, że popyt byłby na to... teraz dowiedzialam się, że moje 3 kuzynki są w ciąży i beda rodzic luty. Kwiecień i maj. No i już zapowiedziałam że kwiecień na pewno nie wchodzi w grę, że będzie marzec. No wiem i tyle że w marcu sie urodzi 😛
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Praskovia, kciuki zaciśnięte!🤞
Mnie dziś podbrzusze pobolewa miesiączkowo, ale chyba nic się z tego nie rozkręci. Dzisiaj 38+0, jutro wizyta. Moja szwagierka chodziła do tego samego lekarza co ja i na ostatniej wizycie u niego tak jej nagrzebał, że następnego dnia urodziła. Liczę na to samo🤭 jestem już zmęczona tą ciążą. Im dłużej, tym bardziej się boję o małego, czy oby na pewno wszystko jest dobrze, czy będzie zdrowy. Fizycznie jest okej, ale psychika siada. Ciągle mam wrażenie, że nie jestem przygotowana tak do końca na przyjście małego na świat. No i zaczynają dobijać mnie te codzienne wiadomosci od znajomych, czy już rodzę🤦♀️ dziewczyny z pracy autentycznie dzień w dzień wypisują, jak postępy, czy już jadę do szpitala.Praskovia lubi tę wiadomość