X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • elforia Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia gratulacje! No piekna waga!

Kropka jutro mąż w pracy na 24h zmianie to sobota będzie lepsza 🤣 ale biorę wszystko!

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Praskovia ostatnio mówiła, że październik czas start i z chęcią wpisalaby jakiegoś brzdąca na pierwszą stronę.
    I co, już może - jako pierwsze wpisze swojego dzidziusia 🤩🤩🤩

Mala_syrenka, elforia, agentka93, GrubAsia, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, ale cudownie. Odpoczywaj i podziel się z nami później porodem. Super.

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Mju Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, gratulacje!

Powiem Wam, że dziś kryzys mnie dopadł. Nic mi się nie zgadza w rozmieszczeniu mebli, potem jeszcze w lustro w windzie spojrzałam i tylko płakać mi się chce na to wszystko.

Dziewczyny, które w przeszłości miały cc, mam pytanie - długo Wam się potem brzuch utrzymywał?

age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia gratulacje! Ale duży Chłopak! Super! :)

Mju, nie pamietam żebym się z brzuchem jakoś długo męczyła ale ile dokładnie to było to nie wiem. Tak zerknęłam teraz szybko na zdjęcia i niestety nie mam ich za wiele, tzn mam milion fotek córki ale nie swoich :D w każdym razie po dwóch miesiącach już nie widze na zdjeciu brzucha, z wcześniej nie mam zdjęcia wiec mogło to być szybciej

Mju lubi tę wiadomość

• elforia Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju u mnie krócej niż po 2 ciąży SN… i mniej wtedy przytyłam. 3 tyg po CC wchodziłam w stare ciuchy. Bliznę mam taką, że jak ktoś nie wie, że miałam CC to nie widać ☺️

Mju lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugim porodzie, którym była cesarka jak wychodziłam po 3 dniach że szpitala, to się mnie położne pytały, czy surogatka za mnie rodziła. Brzucha zero. Takie geny. Teraz też na to liczę. Ważne jest,żeby później mobilizować blizne, bo inaczej się może wałeczek ze skóry nad nią zbierac taki mało estetyczny. A jak się odpowiednio zadba i ma trochę szczęścia, to praktycznie nie widać.

Mju lubi tę wiadomość

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia gratulacje 🍀 Coś czuję, że Mieciu bedzie bardzo punktualnym facetem 🙃🤭😎

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Dziewczyny, termin to termin! 🤣

Mieciu jest z nami. Urodził się kilka minut przed południem, sn, 3750g i 58cm. Jak trochę odpocznę to opowiem co i jak! ♥️
    Gratulacje ❤️❤️❤️

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały wieczor takie spinania brzucha ze dajcie spokój. Idę kąpiel wziąć może przejdzie

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia moje gratulacje ❤️😍 tulcie się i odpoczywajcie ❤️

Kropka pytałaś co u nas 🫣 intensywnie ogólnie. Przy 4 dzieci jest naprawdę co robić 🙈
    Od soboty jesteśmy w domu. Dzieciaki starsze zakochane po uszy w siostrze 😁 Młoda tak jak podejrzewałam, średnio zainteresowana aczkolwiek dziś pierwszy raz pogłaskała Lidkę ❤️
    Ale zdecydowanie nie chce jej zaszkodzić (celowo przynajmniej 🫣).
    Liduszka jest straszną przylepką i znaczną część dnia spędza przy piersi. Ale dzięki temu rozkręcamy fajnie laktację i mam nadzieję, uda się karmić długo :)

Co do wagi bo widziałam, ze rozmawialyscie o tym. U mnie 6 dni po porodzie spodnie sprzed ciąży zjeżdżają ALE wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy w sobotę weszłam na wagę i odkryłam, że z okazji porodu zgubiłam.... 1 kg 🙈 tak strasznie po porodzie zatrzymała mi się woda, że nie widać moich kostek i kolan a buty ledwo mieszczę 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, a ile jeszcze mąż będzie z Wami?
    Czyli Lidia nieodkladalna się zapowiada?

Super, że Tola tak reaguje, może to bedzie rodzaj terapii dla niej 🤔

Czyli też mama cycoholiczka 😃

Ale dla pocieszenia opuchlizna zejdzie.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel1 wrote:
    Ja mam cały wieczor takie spinania brzucha ze dajcie spokój. Idę kąpiel wziąć może przejdzie

Ojej to moge jednak nie trafić u Ciebie.. a do cc jeszcze chwila przecież.

Ogólnie co do tych wróżb, to musi być taki przyplyw, cos w rodzaju zapalającej się żarówki nad głową jak w bajkach. Coś zaświeci się i wtedy wiem. Bo na siłę trudno mi tak. Kurde! To brzmi rzeczywiście jakbym była wiedźmą 🤣 ale ogólnie koleżanka jedna odkąd mnie zna zawszę tak mówiła o mnie. A zaraz Wam opisze jedną historię z wiedzmiarstwa mojego, tego to nawet ja sama nie potrafie wytłumaczyć.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę cały czas jeszcze w klapkach...
    Aż mi wstyd tak wychodzić na spacer, bo strasznie te stopy wyglądają.
    Już jest sporo mniej ale ciągle się zbiera.
    Nie wiem co zrobię jak nie będzie pogody 🫣
    Nie mam żadnych butów w które wejdę...

[age.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a takie silne bóle w podbrzuszu jak menstruacyjne to jakiś konkretny zwiastun? Czy nie muszą nic oznaczać? Nie miałam ich wcześniej w ogóle, a teraz tak z grubej rury...

Do tego śluz podbarwiony krwią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 23:25

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie długa opowieść. Oczywiście zwiazana z ciążą.

Kiedyś poznalam jedną dziewczynę na praktykach. Byłam tam 2 tygodnie. I z tą dziewczyna nawiazalysmy znajomość, ale to nie była jakas zażyła. Od tak od xzasu do czasu spotkałysmy sie gdzies na mieście. Ale nie mogłam tego nazwać przyjaźnią ani nawet dobra kolezanka tylko znajomą. W pewnym momencie jakoś nasz kontakt się urwał na jakieś pół roku. Ona wtedy była singielka. I nagle codziennie rano jak jeździłam do pracy, przychodziła mi myśl, że musze sie do niej odezwać. Ale że to była 7 czy 6 rano. To mówiłam sobie, że napisze do niej po popołudniu i tak zapominałam już później. Minął tydzień. I nagle taka myśl, no musze do niej koniecznie napisać koniecznie, bo chyba w ciąży jest. Nie wiem skąd ta myśl mi sie pojawiła ale pojawiła. I po kilku dniach. Ta znajoma M. Do mnie piszę sms! 'Hej co słychać, moze sie zobaczymy i pogadamy na herbatce.' No i wiecie co ja do niej odpisałam? Że oczywiście chetnie i od tygodnia o niej myślę, że musze sie do niej odezwać, bo mam wrazenie, że jest w ciąży! A ona skąd wiesz? Właśnie chciałam się pochwalić, że znalazłam męża i jestem w ciąży 😛
    Druga historia z tą koleżanka M związana jest. Jej córeczka miała niecałe dwa latka. Byłam u nich. Oni bardzo wierzący są. I ta mała córeczka przynosiła mi takie pismo święte dla dzieci, żebym jej poczytała. Ja oczywiście na ślepo otworzyłam i zaczęłam czytac ewangelię św. Jana o nardozinach Jezusa czy tam nawiedzeniu Maryji (dokładnie nie pamiętam a na piśmie też za bardzo sie nie znam) no ogólnie związane coś z ciążą dzieckiem. Jak się okazało. Ta koleżanka pozniej mi sie przyznała. Że tego dnia się dowiedziała, że jest w drugiej ciąży. A że jsk będzie chłopiec ustalili z mężem, że prawdopodobnie nadadzą imię Jan dziecku.
    Koniec 😛 oczywiście jeszcze kilka mam opowieść o ciąży. Ale to bym musiała chyba książkę napisać 😃

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina, ja takie bóle mam od 2-3 tygodni, więc chyba żaden zwiastun :(

Kropka, Ty naprawdę wiedźma jesteś. Dobrze, że to tylko ciążowe, bo zaczęłabym się bać. Zwłaszcza ta druga opowieść jest creepy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 00:01

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina ja takie bóle miałam miesiąc. Ale jak już się pojawił śluz podbarwiony krwią to już było w dniu porodu rano :D

Kropka mąż na pewno wyjedzie w październiku ale widzę, że z każdym dniem co raz trudniej mu myśleć o wyjeździe i chcemy aby został dłużej niż to planowaliśmy, także prawdopodobnie zamiast 12-15 października wyjedzie pod sam koniec miesiąca :)

A Lidka tak, zdecydowanie najlepiej czuje się na mnie 😅

Praskovia, elforia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina czyżbyś brała 3 października 😛 o matko i jednak jeszcze Ciebie ustrzele na ten tydzień 🙈 dobra dawaj znać co i jak!

Sara karmienie? Że nie śpisz 😛 u mnie od godziny juz na posterunku, bo starasza siku, to za chwile mlodsza. Wiec zjadla, piekuszka s grubej rury! Ja nie wiem moje dziecko tylko nocami takie kupy wali. Że nie wiem od czego zacząć. No to po kupię znowu trzeba przegryźć.. a to nos odciagnac i teraz po nosku znowu trzeba sie przytulić 😛 ale liczę że razaz już zasnie. Bo w pieluszfe sucho, nosek drożny a i brzuch pełny. Tylko mój jakoś pusty 🤣
    Sara o to dla Ciebie by było super, to prawie cały miesiąc na ogarnięcie się. Dojscie w połogu i nie noszenie nadmiernje Toli. Także trzymam kciuki żeby mąż został jak najdłużej z Wami bez straty finansowej.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wrote:
    Dziewczyny, a takie silne bóle w podbrzuszu jak menstruacyjne to jakiś konkretny zwiastun? Czy nie muszą nic oznaczać? Nie miałam ich wcześniej w ogóle, a teraz tak z grubej rury...

Do tego śluz podbarwiony krwią.
    Podobno czop podbarwiony krwiaki zwiastunem poród w najbliższe 24h 😉 ale zawsze może to nie być czop tylko jakieś pęknięte naczynko ?

Parskovia GRATULACJE 🥳🥳🥳🥳❤️ ale dorodny chłopiec 🥰 mam nadzieję, że dochodzisz już do siebie i świetne sobie radźcie 😊

Mju mi brzuch o cc dosyć szybko spadł do takich akceptowalnych wymiarów, myślę, że 2-3 miesiące to z zewnątrz , gdy bylam ubrana to nie było już nic widać. Jednak te tkanki mimo wszystko były dłużej rozciągnięte i po rozebraniu się nadal było więcej tego brzucha/skóry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 05:10

Menina lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ