PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_syrenka wrote:już po. 30 min. napisze później;)
Praskovia, agentka93, zmija, Eskalopka, elforia, GrubAsia, MinnieMe, Umka lubią tę wiadomość
-
To jak pójść do sklepu i wrócić 😂❤️
Piękna sprawa!Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Super! Wiedziałam, że pójdzie szybko, bo już pewnie się rozwarcie robiło od wczoraj. Plus ten czop z krwią.. Mój tak całkiem odszedł w aucie pod szpitalem, a 40 minut później było po wszystkim.
No ale zrobiłaś to nie szybko, tylko ekspresowo 😁 Gratulacje!!! Czekamy na relację.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
wszystko ok. młody 3540, 54 długi.
O 14 szarpnelam łyżkę oleju i poszłam spac. po 2 godzinach wstałam i posiedziałam z dziećmi i starym. koło 17 zaczęło mnie przezynac, ale ja serio myślałam,że to ten olej rycynowy i walne kupę. Kładło mnie na ziemię. Stary napisał do rodziców,że mam skurcze, jakoś po 15 min już i ja się na niego wscieklam,że oni będą jutro pytać co z tymi skurczami itd. że mógł poczekać, sytuacja opanowana. Skurcze ogromne, regularne co 3 min, ale krótkie. No, ale na kolana padalam;D i w tych nerwach słyszę pyk i wody poszły. Malutko, ale leciało. Z krwia, trochę się balam, że łożysko czy coś. I zaczęły się skurcze, wyłam jak zwierzę. Mówię staremu,że teraz nie czekamy, ja pod prysznic, on też i czekamy na teściów. Byli po chwili i pojechaliśmy do szpitala. Tam pod dzwonkiem padalam, już w domu czułam parcie, a nikt nie przychodził. i ja w tych bólach, kurwaaa niech ktoś tu przyjdzie. no wstyd mi strasznie. i one przybiegły, jak mnie zobaczyły, to od razu na salę, bez dokumentów, patrzą, pełne rozwarcie, ale młody wysoko. i tak od 18 parlam. Podały oksy, żeby to szybciej poszło, bo skurcze były za krotkie. Położne super, mówiły co i jak, instruowaly. Ciężko było, błagałam o cesarkę, ale tym razem między skurczami były przerwy, kiedy mówiłam ludzkim glosem, myślałam,że nie dam rady i to się nie skończy. Ile kup zrobiłam na parciu... masakra.. I tak o 18.30 poczułam ogień, najpierw głowa, potem reszta. Mam mnóstwo filmików. 2 h skóra do skóry i teraz spi w mydelniczce obok, a ja zaraz się kładę też, bo jestem wykończona. 2 szwy do odbytu, 1 wewnątrz. Gdyby młody był od razu nisko, to bym na porodowke nie zdazyla. Ogólnie lepiej niż za 1 razem, traumy nie będzie, ale wolę jednak coś innego niż rodzic.
Byłam bardziej świadoma, ale w cholerę trudno skupić się na parciu, jak ból dominuje. No, ale jakoś to poszło, sama nie wierze. szok.MalgosiaKmK, Eskalopka, zmija, GrubAsia, Menina, Kropka6, Umka lubią tę wiadomość
-
Dałaś czadu z tym olejem! Nie wiem czy chciałabym się aż tak dostymulowac przed porodem. Ja wiem, że Twoje trzecie, ale my samej jazdy na porodówkę mamy ze 30 min bez korków.
Elegancko, że tak szybciutko poszło. Ogromne gratulacje! Być może syn będzie aniołkiem skoro tak grzecznie śpi 😊 Trzymaj się dzielnie i śpij póki jest okazja! -
Jakoś to do mnie nie dociera że lada moment każda z nas będzie już po porodzie.
Nie mam jakiejś traumy czy coś po 1 porodzie, ale chyba chciałabym aby ten 2gi był już wspomnieniem. Póki co wizja niemowlaka w naszym domu jest taka odlegala, a przecież to tuż tuż...
Poród traktuje zadaniowo. -
Eskalopka my mamy godzinę drogi 😅 a jeszcze będę musiała ściągnąć moją mamę do Michaliny jakby co, a to kolejne minimum pół godziny, bo 20 minut to sama droga do mnie 😃
No nic, zobaczymy jak to będzie 🤪 zaskakująco szybkie porody są u nas na wątku 🙈