X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to my w sklepie już byłyśmy jak miała 1.5 tygodnia 🫣 i ogólnie jesteśmy codziennie. Jak jesteśmy na spacerze. To kupujemy świeże bułeczki.

elforia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ludzi wyjdę dopiero ja schudne 🤨do tej pory chodzę w dresach ciażowych i męża bluzie 😐tak to tylko spacery i sklep malutki blisko domu 🙂

A piwiedzcie dziewczyny jak wsze brzuchy? Ja jestem 3 tygodnie po cc i myślę że mój brzuch to jest tak mniej więcej jak w piątym lub szóstym miesiącu. Zastanawiam się czy tak mi już zostanie.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciąża, u mnie niby ten brzuch jest płaski w sensie prosty, ale taki odstający. Nie wiem jak to wytłumaczyć 🤣 kształtem nie przypomina ciążowego, ale szersza cała jestem i na dole mi taka fałda wisi nad blizną, przez którą w większości gaci mi niewygodnie. W spodnie sprzed ciąży na pewno jakiś czas jeszcze nie wejdę, więc uskuteczniam dresy. Na koniec listopada mam wizytę u fizjo i mam nadzieję, że po niej będę mogła zacząć coś ćwiczyć - byłam już raz, ale dostałam takie lajtowe rzeczy na mobilizację blizny, więc na razie tylko spacery uskuteczniamy i wdychamy jesień. 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 17:08

age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą próbowałam kilka dni temu wcisnąć jeansy, które mają wysoki stan i nosiłam je jeszcze na początku czerwca na wyjeździe służbowym - bez szans, niby się dopięłam, ale ledwo oddychałam. 😂

age.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju trochę mnie pocieszyłaś 🙂

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Swoją drogą próbowałam kilka dni temu wcisnąć jeansy, które mają wysoki stan i nosiłam je jeszcze na początku czerwca na wyjeździe służbowym - bez szans, niby się dopięłam, ale ledwo oddychałam. 😂
    Ja to samo 🤣
    W jeansy weszłam.. Dopięłam się... Ale usiąść już nie mogłam... Najgorzej z tym brzuchem 🙈
    nie mam weny do ćwiczeń....jak na razie. I pochłaniam tonę słodyczy .

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, ciągle trzymam kciuki. Wasz czas jest blisko, ale pamiętam jak to jest i wyobrażam sobie jak bardzo masz dość. Oby poród był lekki i szybki. Taki, jaki sobie wymarzyłas, żeby zrekompensował ten długi czas oczekiwania.

Ja po tej ciąży jestem grubiutka. Jeszcze mi 7 kilo do akceptowalnej wagi zostalo, a 10 do wymarzonej. A ja co robie? wieczorami siedzę i zagryzam cukierki;D Brzuch mam płaski, widać lekki rozstęp kresy, ale tym się zajme później. Przez to jestem szersza i trochę odstaje. Ale ogólnie nie jest źle. Nie mam rozstępów, oponki ani obwisłej skóry. Za to dupsko.. I uda... O panie.. Jak taka biurwa, co zza biurka się nie wychyla i wyhodowala sobie poduszkę do wysiadywania. Trochę pracy przede mną, prawie 40 na karku, więc wiek nie sprzyja, ale planuje jeszcze się zrobić na laskę;D

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia ile zrzuciłam już, natomiast mieszczę się w spodnie sprzed ciąży choć na styk.
    Brzuch niby zleciał, nigdy nie miałam super płaskiego, ale nadal trochę odstaje + czuje ewidentnie, że to nie jest ta jędrność. Na brzuchu nie mam nawet pol rozstępu, ale za do na pośladkach i udach koszmar… są typowo fioletowe, nieładnie to wygląda. Na biuście też mam i one wyszły już teraz w trakcie karmienia. Pewnie będę chciała coś z tym podziałać za jakiś czas.
    W ogóle całą ciąże brzuch smarowałam, a jakoś o pozostałych częściach ciała nie pomyślałam… Nie wiem czy to by coś pomogło, ale może chociaż bym sobie nie wyrzucała, że nie próbowałam zapobiegać.

My chodzimy po sklepach, to nigdy nie było moim hobby, ale przypuszczam, że będę dość często bywała w galeriach handlowych, jak będą ulewy czy mrozy, bo Mała wspaniale spi w wózku, gdy się spaceruje…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Mju Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się 2 tygodnie przed porodem zrobiły rozstępy na brzuchu od pępka w dół, w zasadzie w momencie, kiedy myślałam, że już tylko czekam do porodu i nic mnie nie zaskoczy. Przyszedł mi dziś ten polecany wszędzie bio-oil i zobaczymy. Może coś pomoże.

Wracając do dyskusji o kp to tak z nudów trochę sobie przeglądam wpisy na Hafiji, więc to tu zostawię:
    https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
    Może to trzeba pokazać tym wszystkim położnym i lekarzom geniuszom.

Menina, elforia, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po 2 tyg wazę mniej niż przed ciąża i wszystko na mnie wisi… bilans tych 2 tygbto -10kg + mleczne cyce 🫣

Ale w poprzedniej ciąży brzuch zaczął znikać po około 1,5-2 miesiącach, a po cesarce podobnie. Organizm 9 miesięcy rośnie i myśle, że tyle samo trzeba mu dać na powrót do siebie :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy listopad, teoretycznie moja mała jutro powinna mieć miesiąc. A ona w sumie za tydzień 2 skończy 🫣

Widze że pisałam. A moja wiadomość sie nie zapisała. Ja tydzień po porodzie wyglądałam jak laska a teraz wżeram aż mi sie uszy trzęsą słodycze, i buły białe (zakazane w cukrzycy) i teraz mam wrażenie, że brzuch mi odstaje.. ale ogólnie ważę 3 kg wiecej niz przed ciążą. W spodnie wskakuje sprzed ciąży, tylko lekko robi mi się fałdka z na brzuchu 🫣 ogólnie mi sie wydaje że lepiej wyglada niż po poprzedniej ciąży. Chociaż teeaz boje sie bardziej że dłużej mi zejdzie dojscie do siebie.. zobaczymy 😶

Z tipow polecam taką dostawke do wózka dla starszaka 😆

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. My z Julcią od wczoraj w domu. Wszyscy jesteśmy w niej zakochani. Nocka marzenie jo co.2-3 h się budziła więc się wyspałam. Doczytałam o aplikacji kiedy maluszek je, muszę założyć. Ściskam Was serdecznie. Ja już zapomniałam o porodzie hehe

zmija, elforia, Kropka6, Umka lubią tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was (po nocach) ale jakoś nie miałam weny na pisanie bo jeszcze nie jest ze mną OK a nie chce tu tylko narzekać ;) z dobrych wiadomości: Gabryś póki co jest bardzo spokojny, a z kp jest lepiej niż po pierwszym porodzie i nie muszę prawie dawac mm co mnie przyznaje mocno dziwi i cieszy oczywiście :)

Co do stanu brzucha po porodzie to u mnie jeszcze daleko do czegokolwiek akceptowalnego 🤦‍♀️😂 a najlepsze było ze na wyjście ze szpitala przed porodem spakowałam do torby dżinsy ciążowe, takie w których pod koniec w brzuchu miałam trochę za mało miejsca ale reszta była Ok i jak się ubierałam po wypisie to myślałam ze nie uda mi się ich ubrać 🤦‍♀️ i to nie brzuch a tyłek nie chciał wejść. Wisiało nade mną widmo wyjścia w koszuli 😂 na szczescie jakoś się wcisnęłam ale wtedy się zorientowałam ze spuchnięta jestem niemiłosiernie nadal.
    Kropka Ty chyba pisałaś ze po porodzie tez byłaś opuchnięta. Długo to się u Ciebie utrzymywało? Ja nadal nie widze swoich kostek… car nogi mam jak serdelki.

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe ja jestem mega opuchnieta. A stopy to już słonowe. U nas tez dużo lepiej z karminiem piersią choc dokarmiam mm. Czekam na wizytę położnej z niecierpliwością aż zważy małą.

MinnieMe lubi tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja dziś tylko raz musiałam dac butelkę i serio jestem zdziwiona bo przy córce nie miałam tak łatwo.
    U nas położna była wczoraj i młody miał 3150 czyli jeszcze nie odbił do tej pierwotnej wagi ale już blisko :)

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam forum potem. Na razie zgłaszam, że MAMY TO!
    Młody wykluł się nareszcie 1.11 o 23.31.
    3950g i 57cm.
    Było trochę z przygodami, ale to też napiszę jak się zdrzemnę choć trochę.

gabryśka, Praskovia, Kropka6, Mala_syrenka, Agnuka, Gauss, MalgosiaKmK, zmija, elforia, Mju, MinnieMe, agentka93, Umka lubią tę wiadomość

• Menina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, zobaczyłam, że Twój wpis jest najnowszym na forum i aż podskoczyłam z ekscytacji. Gratulacje ❤️❤️❤️
    Wspaniale. Jak odpoczniesz, to czekamy na relację.
    No to mamy komplet naszych dzieciaczków ☺️☺️☺️

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wielkie gratulację! Ale pięknie Tytys zakończył nam październik listopadem 🥰 odpoczywaj i czekamy na Ciebie na wątku już dzidziusiowym

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, wspaniale!!! ♥️ Ale się cieszę! Nie mogę się doczekać Twojej relacji! A na razie odpoczywaj!🥰

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MennieMe. Tak kilka dni po porodzie mi stopy spuchły niemiłosiernie w pierwszej jeszcze mocniej. No i jakoś tak chyba maks dwa tygodnie siw utrzymywała ta opuchlizna na stopach, kostkach. Als to trzeba dużo pić wody, ruszać duzo nimi i starać się jak sie karmi bobasa np na łóżku, to cos pod stopy podłożyć.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ