PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja żałuję,że nie kupiłam baby hug. on mi się przydał przy najstarszej. A ona i Olaf to jak z jednego jaja;D
Ale wybrałam babybjorn, bo on właśnie nam bardzo fajnie służył przy młodszej. Ale Olaf go nie akceptuje. Chustę też średnio. Zwinięty w fasolkę, najlepiej jeszcze w tetre na rekach i tylko tak jest spokój. A byłam pewna,że babybjorn to taki pewniaczek. A niekoniecznie;D
Elforia, no to do dzieła;) Ja bym mogła jeszcze w ciąży być, chociaż pamiętam jakie to wstrętne. Nawet mogę urodzić. Ale kolejnego rozdarciucha to już bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym nie ogarnę
Swoją gromadkę już mam, trójka to i tak sporo i wystarczy. Czekam na wnuki 🤣🤣 -
Bardzo ładne te krzekesełka. Serio wyglądają jak inwestycja na lata. Nie wiem czy z zestawem new born już ale docelowo w sumie czemu nie? Ciut drogawy, ale może się skuszę. Dostaliśmy niby uzywany fotelik do karmienia ale taki plastik na określony etap życia dziecka i nie bardzo nam się podoba. Za to tripp trapp dużo lepiej się zapowiada. Czym się różnią poszczególne modele? Czy tylko dodatki występują w modelach?
-
Eskalopka, dodatki dokupujesz osobno - z drugiej ręki da się spokojnie za minimum 50%, newborn to nakładka na górę, potem masz do rozszerzania diety dodatki (tj. do siedzenia). Samo krzesełko ma dużą możliwość regulacji wysokości i głębokości siedzenia, udźwig max 110 albo 136kg, bo w różnych miejscach różne info widziałam.
Dodatkowo samo w sobie jest z litego drewna, więc jest stabilne i na lata - jak szukałam więcej info to widziałam, że dzieciaki potem nawet przy biurku w nich siedzą, więc wydaje mi się to inwestycją na kilka lat. Te podobne, ale tańsze są z gorszej jakości materiałów, więc się potrafią rozchodzić albo dziecko ma w nich gorszą pozycję.
Tyle wyczytałam ostatnio.
Z tych regulowanych masz model tripp trapp i nomi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 11:24
Eskalopka lubi tę wiadomość
-
Eskalopka dokładnie jak Mju pisze + trzymają cenę i sprzedaż myśle za polowe tej ceny
Jak mi przypomnisz jaki masz na insta profil to Ci podeśle foty (tutaj jakoś nie chcę wrzucać)
U nas w rodzinie dzieciaki go używają do 6-7 roku życia. W pierwszej klasie już jest parcie na obrotowy fotel do biurka 🤣
Mała syrenka - zobaczymy jak to będzie 😄
Dla mnie dojrzałe macierzyństwo to czad! Mam teraz zupełnie inne podejście niż jak miała 23-26 lat gdy rodziłam. Bardzo mi się to podoba chociaż bywa ciężko 😁 ale wiem jak szybko to minie… i jak bardzo brakowało mi tych malutkich stópek i rączek - i zdecydowanie dojrzałego mężczyzny u boku ♥️Mju, Kropka6, Eskalopka, Mala_syrenka, Praskovia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Eskalopka Mju, ja sie zastanawiam czy nie kupić drugiego strokke tripp trappa 🫣 bo był kupowany z myślą o Michalinie a używa głównie Marcelina. No ale właśnie to pokazuje, że jest w użytkowaniu na dalszym etapie rozwoju.
Co do modeli starszy nowszy. To właśnie ten baby set pokazuje. Ja kupialm starszy i on jest bardziej siedzący. A nowe modele mozna ustawić w pozycji leżącej (bezpieczniejsz dla bioderek) i tej jak w starej wersji która mam ja.Eskalopka lubi tę wiadomość
-
elforia wrote:Eskalopka dokładnie jak Mju pisze + trzymają cenę i sprzedaż myśle za polowe tej ceny
Jak mi przypomnisz jaki masz na insta profil to Ci podeśle foty (tutaj jakoś nie chcę wrzucać)
U nas w rodzinie dzieciaki go używają do 6-7 roku życia. W pierwszej klasie już jest parcie na obrotowy fotel do biurka 🤣
Mała syrenka - zobaczymy jak to będzie 😄
Dla mnie dojrzałe macierzyństwo to czad! Mam teraz zupełnie inne podejście niż jak miała 23-26 lat gdy rodziłam. Bardzo mi się to podoba chociaż bywa ciężko 😁 ale wiem jak szybko to minie… i jak bardzo brakowało mi tych malutkich stópek i rączek - i zdecydowanie dojrzałego mężczyzny u boku ♥️
A która część ma modele / wersje? Samo krzesło czy dodatki? Na pewno leżaczek może być starszego lub nowego typu. A reszta dupereli?
Chętnie zerknę na foteczki jak masz 😁
https://instagram.com/dom_na_uroczysku?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==
-
MalaSyrenka, Elforia, to mi juz sie teskni do malego bobaska jak pomyślę, że Michalina zaraz stanie mi sie taka Marcelinką a niby z mężem ustaliliśmy, że tylko 2 będzie dzieci 🫣 nawet bym sie skusiła w sumie na 3. Tyllko ja nie lubię początków ciąży, te wymioty i nic nie jedzenie... masakra.. 3 ciążę za mna, czyli w 4 tex na bank byłaby cukrzyca. Na razie cieszę się moimi dziewczynkami 😍
Choć jako tutaj nadworna wróżka, znam oczywiscie starodawną wróżbe na ilość dzieci i od zawsze mi wychodzi dwojka 🤪Praskovia lubi tę wiadomość
-
Te drogie i polecane rzeczy warto kupować. Po czasie sprzedaje się je bez straty. Bo stoją w cenie, a się nie zużywają. Nawet jeśli okaże się,że nie posłużą tak długo, to i tak nie wychodzi się na tym źle.
Elforia, super, że się czujesz taka spełniona. Macierzyństwo jest wymagające, ale jest piękne. A że masz już takie większe dzieci, to wiesz,że te etapy mijają. I te dobre i te zle tez. I to dzieje się bardzo szybko.
Mam pytanie odnośnie dokarmiania. czy jest ważne jakiej butelki się używa? Chce zacząć dawać Olafowi raz dziennie mm, bo chciałabym mieć możliwość wyjścia raz na jakiś czas, ale nie mam o tym pojęcia. A nie chce kupować 100 butelek albo zaburzyć kp.Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość
-
Mała syrenka to prawda. Poprzednio chciałam, aby syn szybko rósł xD z córka trochę bardziej doceniłam, ale jak wróciłam do pracy gdy miała 1,5 roku to nagle ma 10 🤷🏼♀️
A teraz zupełnie inaczej, ale tez lata starań robią swoje w głowie 😄
Co do butelek to my mamy avent natural airfree antykolkowy i młoda je z butli jak jest taka potrzeba i nie ma problemów w kp wczoraj wyjechałam na ponad 3h, wiec było to wygodne, że odciągnełam pokarm i im zostawiłam. Młoda wypiła wczoraj 125ml i po 1,5h dobiła się cycusiem 🤗 -
hej,
Ja poszłam też w stokke, ale nomi (a dokładniej dziadkowie ):
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/krzeselka-nomi/6265.html
I chciałam się Was dopytać, tam jest newborn set (na vinted można go dostać za połowę ceny) i chcę go kupić, ale słyszałam, że fizjo odradzają takie rzeczy przed 3 miesiącem.... Jakie są wasze doświadczenia, czy to może być problem jak się używa takich rzeczy wcześniej?
A elforia, ciuchy spoko, szczególnie mybasic, ale z bonjourmommy magnetyczny t- shirt też bardzo spoko -
Gauss wrote:hej,
Ja poszłam też w stokke, ale nomi (a dokładniej dziadkowie ):
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/krzeselka-nomi/6265.html
I chciałam się Was dopytać, tam jest newborn set (na vinted można go dostać za połowę ceny) i chcę go kupić, ale słyszałam, że fizjo odradzają takie rzeczy przed 3 miesiącem.... Jakie są wasze doświadczenia, czy to może być problem jak się używa takich rzeczy wcześniej?
A elforia, ciuchy spoko, szczególnie mybasic, ale z bonjourmommy magnetyczny t- shirt też bardzo spoko
U nas ten newborn Set jest na leżąco - nie znalazłam żadnych info od fizjo, że nie polecają. Z tamtym poprzednim to tak, bo była tylko jedna pozycja, ale w tym masz dziecko na płasko i nie obciążają się bioderka 😊 -
Tak Gauss ta poprzednia wersja newborna nie jest wskazana dla takich maluszkow bo obciąża bioderka. Ale ta nowa ma już leżąca opcję.
Mju wróżba z obrączki i nitki 😉 ale ogólnie nie lubię zdradzać tej wróżby, żeby nikt się czasem nie nakręcał niepotrzebnie, a wiadomo to tylko zabawa (choć w 95% sie sprawdziła).
Elforia cudnie jeśli chcecie 4 dziecko, a w to moje błogosławieństwo, lepiej żeby ludzie odpowiedzialni mieli gromadkę niż.. wiadomo kto.
Mala syrenka ja ma butelke MAM i w sumie u nas Michalina tą zaakceptowała, bo testowałam Lovi i Medele calm.. chociaż i tak zawsze jak wychozilam gdzieś, to ten czas jednak przesypiala 🤪 co do mm, to mi polozna doradzila jesli chce w takij formie i chce dlugo karmić, to lepiej swoje ściągać, bo mm jest słodsze i może później niechciec piersi. Czy to prawda nie mam pojęcia 🤷🏻♀️ -
My mamy dwa rodzaje butli ale testowaliśmy tylko 1. Konkretnie to canpol antylkokową. Przepływ malutki, z jedzeniem z piersi nie było problemu później. Aktualnie tylko piersią karmię. Aventa też mamy ale nie próbowaliśmy bo spokojnie canpole nam wystarczyły i pasowały do laktatora.
Co do tego że mm jest słodsze... No nie wiem 🤣 Próbowałam obu i mm jest paskudne. Mieliśmy buteleczki 70 ml a że mały nie dojadał a mleko od otwarcia ważne godzinę to wlalismu do kawy. Fuj... Dobre to ono nie jest. Tego mieszamego z proszku też próbowałam i podobnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 20:33
-
To sobie nie powróżę, nie mam obrączki 🤣
Jutro mi przyjdzie tripp trapp a wieczorem jedziemy po newborna! Nie wiecie jak się cieszę. Będę mogła staremu podrzucać młodą jak będzie pracował 🤣 bo z dostawką nie mam jak przejechać. Niby mamy jeszcze kosz Mojżesza z wyprawki warszawiaka, ale trzeba go na podłodze stawiać i jakoś mi to nie leży.elforia lubi tę wiadomość