X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie stukałam dotąd łyżeczka, bo ona średnio chce żeby jej tam zaglądać 😬
    Dzisiaj dalszy ciąg płaczków, ale ja już nie wiem czy to nie skok nr 5 przypadkiem 🙈
    I jakiś kaszel tak jakby się przypałętał. Idziemy jutro do lekarza.

U nas dziś tak lało, że wiosny nie czułam, ale o niej baaardzo marzyłam 🍀

My płacimy za semestr chyba podobnie, jak Syrenka. Wychodzi 50 zł za lekcje w pakiecie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • elforia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U nas cały semestr to 999 zł, ale to jest 15 zajęć czyli ponad 66 zł (aktualnie najtaniej w naszej okolicy). Tylko my idziemy na termy, bo w tym samym czasie dzieciaki z nami, wiec tak wybraliśmy co by każdy skorzystał :) normalnie chodziliśmy poprzednio na takie małe baseny, a mamy 2 w pobliżu i tam cena za lekcje 45 min teraz to 90 zł.

Eskalopka piękna tapeta 😍

Gauss kocham Lizbonę 😍 jest piekna ♥️

U nas od kilku dni mała zaczęła się kulać po macie… głównie na prawa stronę i tak z pleców na brzuch i znów na plecy. Wysoki podpór też już ładnie trenuje, ale mam wrażenie, że wszystko na raz robi. Ma dłuższe przerwy w drzemkach i jak zasypia to nie może opanować, że ma leżeć spokojnie i porównuje się na brzuch położyć 😅 jest wesoło ostatnio… a ja bawię się w mrożenie pokarmu, wiec pewnie zaraz mi laktacja się pobudzi 😬 niby próbuje ściągać po 20-30 ml z każdej piersi co 3h, ale jak ona mi ostatnio 2x spała od 20-6 to rano musiałam odciągać na raz, bo ona nie mogła wszystkiego zjeść, a ulga była po odciągnięciu 😏

Agentka gratulacje żabka dla Igi! My jesteśmy od poniedziałku na 4 - wszystkie Dady nam przelewają. 3 na potęgę i 4 trochę mniej, ale też. Najlepsze są 3 pampersa active baby, bo one te kupy raczej trzymają. Wczoraj kupiłam w Rossmanie ich pieluszki te fit&fun i testujemy - wypadają nam najlepiej.

My cały czas mamy 3-5 kup dziennie… i to dużych, wychodzących bokami xD

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka ja czuje wiosnę i domagam się jej 😁 sprawdziłam pogodę i mrozu nie widać, wiec już sciełam wszystkie hortensje i budleje, zrobiłam rozsady, ogarnęłam róże i dowiozła kory… młoda 2,5h spała w wózku, a ja zaiwaniałam. W przyszłym tyg chce przekopać warzywniak tylko glebogryzarka przyjedzie, bo ręcznie to oszaleje xD

Zaplanowałam ostatnie 2 rabaty, które zostały do zrobienia i muszę trawy pampasowe oraz trzciny przyciąć xD już chce maj i wybuch zieleni 🥰😍

Gauss lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Gauss Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia, zazdro tych nocy 20-6. Ale z drugiej strony nie mogę narzekać, Lila ostatnio zasypia z karmieniem w 30 minut około 20 i śpi do 7 z 2 lub 3 pobudkami na jedzenie. Jeśli chodzi o postępy to próbuje obortu z pleców na brzuch (w drugą stronę nie bardzo) - cały czas blokuje ją jej ręka której nie umie przestawić, ale jej nie pomagam - mam nadzieję, że niedługo sama to wykombinuje.

Pieluchowo my dopiero zaczęliśmy 3 (mamy Bella Happy) - nie przelewają się w ogóle. Osobna kwestia, że na razie mamy z rotakupsonami zastój - od 2 dni są tylko małe sharty (shit+fart=shart), obawiam się, że jak ruszy to żadna 3 czy 4 nie pomoże.

Ja ostatni raz byłam w Portugalii chyba 9 lat temu, objechaliśmy piękny rejon Algavre - polecam, nie ma tłumu turystów, ceny jak w Polsce (albo taniej) i przyrodniczo jest przepięknie. A pastis de nata też chętnie zjem :D

Zaczęłam się zastanawiać nad śpiworkiem z nogawkami, bo mam wrażenie, że Lile zaczyna denerwować, że nogi są uwięzione. Jak myślicie, kiedy jest dobry moment na zmianę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 10:26

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gauss smiechlam z „shartów” 😂😂😂
    Moim zdaniem możesz już spróbować innego spiworka, jeśli aktualny Wam nie służy :)

Muszę spróbować może Pampersow 3, póki co lecimy Dada Pure care 2, bo są trochę szersze niż złote, ale już tez się zaczynaja odciskać na nóżkach:/

My po lekarzu, bo Iga nadal dzisiaj kaszlała, osłuchowo zupełnie czysto, ale pani doktor powiedziała, że śliny ma bardzo dużo i prawdopodobnie, jak jej się nagromadzi to potrzebuje odkaszlnąć. Bo absolutnie nic nie zwiastuje choroby. Myślałam, że wyjdę na wariatkę, ale Iga zaprezentowała „kaszel” i pani doktor powiedziała, że ona absolutnie rozumie, bo to jeszcze małe dziecko, a szaleją teraz infekcje. Wiecie, ja się obawiałam, że mąż mi pójdzie na nockę, a nagle ja z bobasem z wysoką gorączką będę szukała pomocy na SORZe :/

Ząbki są już dwa 😅 Wyszły także teoretycznie powinno być lżej póki nie zaczną kolejne ;)
    Iga waży 5,92- z tego wynika, że z pomiarem tydzień temu coś było nie tak, bo musiałaby przybrać 300g tygodniowo co umówmy się jest niemożliwe. Zmierzyła ją na 68 cm. Także też wychodzi, że długa i szczupła. Ale wagowo to 12 centyl także idealnie w swoim torze ☀️
    Pytała o rd, mowilam, że chciałabym po 6. miesiącu, ale mówiła o badaniach, które twierdzą, że warto zacząć do 26. tygodnia, aby było niższe ryzyko alergii, to wychodzi chwile wcześniej niż równy 6 miesiąc. Nie naciskała, ale mówiła, że ona akurat wierzy tym badaniom.

Gauss, elforia lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem lekko w rozsypce .. więc wybaczcie jeśli nie bede się odzywać.
    Tylko odniose się do RD. Tez slyszałam o tym, tylko bardziej w kontekście próbowania smakowania. Nie na siłę że ma zjeść ten słoiczek. Ale ważne że jak liznie nawet kilka razy.. dlatego Misiak juz próbował słoiczka. Ale no nie dopasowało w przyszłym tygodniu bedzie kolejna próba, bo to chyba bedzie 24 tydzień..

A w rozsypce, bo zmarł brat mojego taty. Niby akurat jakoś ja nie miałam kontaktu zbyt dużego z tym akurat wujkiem (tata na 7 braci).. ale mnie ogólnie smierci w rodzinie bardzo zwalają z nóg.. no i to że to dla taty jakis tam smutek i żal. Także w tej chwili sobie ukladam wszystko w głowie. Ale kto wie może wieczorem juz bedzie mi lepiej.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dawna lecimy na 3. Akurat pampersów nie lubię, dostaliśmy z pracy w prezencie karton tych play active (3 duże opakowania) i niemal co siku zmieniałam, bo tak mi koszmarnie śmierdzą, że nie wyrabiałam. Przed ciążą paliłam, już nie zamierzam wracać, ale mam wrażenie, że mi się węch wyostrzył mocno odkąd rzuciłam. Wcześniej i tak paliłam te podgrzewacze i zwykle mi śmierdziały, ale teraz to totalny koszmar. Na wiosnę pewnie czeka mnie wizytacja u sąsiadów z prośbą, żeby nie jarali na balkonie, bo nam w mieszkaniu śmierdzi. Generalnie nie ogarniam, bo mamy loggie, oni mają zabudowaną i suszą na niej pranie, w tym dziecięce rzeczy, a chłop tam pali… gdzie młodsze dziecko jest kilka miesięcy starsze od naszych, bo jakoś w wakacje się urodziło. Muszę jeszcze znaleźć regulamin wspólnoty, ale my poszliśmy na rękę jak przeszkadzało im szczekanie naszych psów i zmieniliśmy godziny spacerów, potem przy remoncie dostawali smsy z planowanymi godzinami wiercenia czy kucia, więc liczę na współpracę z ich strony. W ciąży się hamowałam i zamykałam okna po prostu, bo się bałam, że powiem za dużo, ale teraz zero litości 👿
    Od pieluch do żali na sąsiadów… dobra jestem 😅

U nas dalej te noce dziwne i z dupy. Teoretycznie jak wczoraj oglądaliśmy to znaleźliśmy 2 idące zęby na dole i 3 na górze, ale pewnie i tak jeszcze długa droga do wyrżnięcia. W środę mamy szczepienie to niech pediatra jeszcze obczai i nam powie. W dodatku w nocy zrobiła kupę, która wyszła przodem, dzisiaj rano wyszła tyłem, a do tej pory mieliśmy raczej raz na 3 dni. Okna aktywności też ma dużo krótsze, bo 1-1,5h i ryk, ale fakt, że dużo aktywniejsza jest i na pewno więcej energii zużywa niż jak tylko na plecach leżała.

Gauss, wydaje mi się, że jeśli czujesz, że zmiana wyjdzie Wam na dobre to zamawiaj z nogawkami. W najgorszym wypadku poczeka na lepsze czasy :) my w ogóle zrezygnowaliśmy ze śpiworków, ale też mamy ciepło w sypialni.

Agentka, u nas często jest kaszel od śliny. Ciągle coś ma w buzi, więc w sumie nic dziwnego, że produkuje tyle, ze mam obawy czy zaraz wszyscy w tej ślinie nie utoniemy 😅 ostatnio mała sophie jest na topie, nawet na spacery z nami jeździ.
    Co do RD to u nas jest mega zainteresowanie jedzeniem, jak chcemy w spokoju zjeść to trzeba usiąść przed nią i najlepiej jeszcze mlaskać, więc fizjo nam powiedziała, żebyśmy spróbowali dać jej ziemniaka czy coś, bo i tak pewnie tylko sobie poliże co najwyżej. Na ten moment mam mieszane uczucia, żeby już coś dawać, ale pewnie w drugim tygodniu marca coś zaczniemy próbować. Jakoś się lepiej będę czuła jak będzie miała 5 miesięcy i tydzień 🙈😂

Kropka, ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 13:36

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta teoria z tym 26 tygodniem i alergiami wydaje się taka bez sensu. Szczególnie jak dziecko karmione piersią, więc alergeny w tym mleku i tak pływają. I co tu zmieni, że dziecko polize marchewkę czy mięsko. Nie znam się na tym, ale to mi zwyczajnie nie pasuje.
    Ogólnie nie jestem taka nawiedzona, że są zalecenia po 6mcu i jak ktoś robi szybciej, to robi krzywdę. Absolutnie. Niech każdy robi jak uważa. Mi się nie spieszy tylko dlatego,że wiem z czym to się wiąże. A tak, to wkładam w dziób czystego cyca i nie muszę sprzątać, wymyślać itd. Ale Olaf żadnych oznak gotowości nie ma też. Wcale nie interesuje się tym,że i co jemy.
    Dzisiaj mamy pierwszy basen, jaram się bardzo;)
    Mju, współczuję palaczy. też kiedyś paliłam, a teraz mi śmierdzi. Jak mieszkaliśmy na 3 piętrze, to pod nami było wynajmowane mieszkanie. Mieszkało tam chyba 6 Ukraińców i każdy palił. Jeden po drugim. O której nie otworzyłam balkonu to wchodził dym. I to taki bezpośredni z fajki, nie rozdmuchany. To bardzo uciążliwe. Ale jak w regulaminie wspólnoty nic o tym nie ma, to nic się nie da zrobic.
    U nas też się zdarza kaszel od śliny. Ja się zawsze boje.
    Olaf wazy już 7kg. Fałdkę na faldce ma;D Ale len. Mało co się rusza, obrotów zapomniał.

• Mju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie przestaną jarać to będę błagać starego o szybki remont kuchni 😈 ja sobie pójdę do mamy albo babci, a oni figę z makiem dostaną, a nie smsa albo jakąkolwiek informację. Mamy prawo do 18 napierdzielać. A kuchnia cała do skucia od góry do dołu włącznie z podłogą. To też są Ukraińcy, on niestety jakieś ruskie chyba pali w dodatku. Mieszkanie kupili, bo przy innej scysji u nich byliśmy i panowie się razem napili, wtedy się pogodziliśmy po ich imprezach (jak wojna wybuchła co weekend gości mieli) i po szczekaniu naszych psów.

U nas ten kaszel jest tylko w leżeniu na plecach albo na tripp trappie, ale to też pozycja na plecach, tylko minimalnie dupka niżej.

age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka przytulam :)

Agentka u nas również kaszel od slinki. Masz może artykuł o tym 26 tyg?

Gauss też chce już kolejne kupić z nogawkami, bo mam to samo wrażenie, że ją to denerwuje i ogranicza. Co do rączki to u nas tak było 8-9 dni temu, że robiła obrót, ale rączka ją cofała i nagle jej się udało i teraz już wie, że ma tyle siły, że może ją sama wyjąc. Myśle, że i u Was to lada moment.

Zauważyłam, że u nas długo młoda nie robiła dużych postępów, nie chciała leżeć na brzuchu i nagle wszystko jej się skumulowało w jeden tydzień 😅

Mju współczuje smrodu papierosów . Ja nie lubię do tego stopnia, że robi mi się niedobrze jak tylko poczuje…

Ja 10 lat temu wprowadzałam po 4 miesiącu jedzenie - ziemniaczek, marchewka i jabłko - tak to wtedy było wg starych wytycznych. Teraz się bardzo zdziwiłam, że od 6 miesiąca. U nas młoda ciamka jak widzi, że jemy, wiec dam spróbować jej wcześniej, ale pewnie jakoś na początku kwietnia bliżej 6 miesięcy.

Ja jej od początku podaje probiotyk na łyżeczce, delicol i espumisan, wiec mamy fajnie ją opanowaną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 18:30

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia nie właśnie, nie mam artykułu o tym. Z drugiej strony ten 26 tydzień to prawie 6 miesiąc. Chyba tygodnia brakuje z tego co patrzyłam.
    Takze może w II połowie marca się skuszę, aby jej dać jakieś warzywka.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf zadowolony z basenu. Chlapal się, cieszyl. Ale tak się przebodzcowal, że zasnąć nie mógł i ze zmęczenia odstawił koncert życia. Ciekawe jaka będzie noc. On taki wrażliwy, że cokolwiek się dzieje, to jest tak podniecony, ze później w nocy przeżywa.
    Bardzo fajne takie zajęcia. Rozwijają też sensoryke. Podobało mi się ☺️☺️

Eskalopka, elforia, Mju lubią tę wiadomość

• elforia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:

https://mamaginekolog.pl/dziecko/zywienie-dzieci/rozszerzanie-diety/

Ale nie widzę daty publikacji 🤷🏼‍♀️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam artykuł z linku i nie wiem jakim cudem Ptyś miałby w 4 miesiącu siedzieć. Nie ma szans 🙈 Zaskoczyło mnie też że grzyby od 6 r.ż. można podawać, a parówki od 3. Za moich czasów... 🤪 parówy były od maleńkości.
    Ja poczekam i pewnie dopiero w kwietniu coś zacznę podawać chociaż akurat podawanie na łyżeczkę też ogarniamy bo espumisan tak dawałam i wchodzi. Zobaczymy jak będzie. Na pewno młody patrzy jak my jemy i jest zainteresowany. Zaczęliśmy jeść przy stole a jego stawiamy w tripp trasie. Tylko zaraz nam z newborn seta wyrośnie bo ten jest do 9 kg a my już mamy 7.5 🙈

Syrenka, musiało być przyjemnie na basenie. I fajnie, że dla Olafa to była frajda.

Kaszel od śliny także i u nas. Nie stresuje mnie za bardzo bo jest regularnie, a młody wygląda zdrowo.

Kupiłam kraba zapierdzielacza dzisiaj. Póki co sprawił że młody poleżał na brzuchu dłużej czyli coś działa. Pytanie kiedy mu się znudzi. A w ogóle od ok. tygodnia działa już zabawa w "akuku" i się chłopak hihra przepięknie. Ratuje to nas trochę w kryzysach ryczenia. Całe szczęście że chociaż śpi dobrze bo jakby miał ryczeć większą część dnia i jeszcze w nocy to chyba w kaftanie by mnie z domu zabrali 😅

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeczytałam i wiecie co, chyba trzeba się zdać na swoją intuicje i tyle 💁🏻‍♀️ Bo co gdzieś czytam to piszą różnie. Ja na pewno chciałabym zacząć od warzyw i później mięsko i rybka (chociaz tu nie wiem, jak powstrzymam swoj strach przed oścmi, bo mam traume). Przekonuje mnie to, że w początkowym rd chodzi i uzupełnienie żelaza, ja miałam pół ciąży anemię także teoretycznie Iga może być też bardziej narażona na niedobór.
    No i nie chce dawać soli i cukru możliwie długo…
    Ale to przy dziadkach wiadomo, że może nie wypalić😅
    A o formie podawania w ogóle nie mam zdania czy papki czy blw, chyba będę dawać co mi się akurat zachce zrobić lub kupić 😉 Bo słoiczki też moim zdaniem spoko. Nie wyobrażam sobie np robienia rosołku specjalnie dla Małej.

Syrenka super, że Olaf zadowolony z basenu 😊 To rzeczywiście wrażliwy chłopak z niego 🙂 Oby w nocy było w miarę spokojnie 🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• elforia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dziś na wadze 7 kg po kupię 😅
    U nas plan na BLW i papki - zobaczymy jak młoda będzie reagować 🤗

Eskalopka jak ciemieniucha?

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że i papki w tym słoiczki i BLW. Po ci się ograniczać? Tym bardziej że tak jak wcześniej pisałyśmy warzywa na początku roku to syf straszny. Z solą i cukrem na pewno będę się wstrzymywać ale podobnie dziadki będą i u nas sabotować.

Ciemieniucha jest jeszcze bo nie zawsze pamiętam żeby młodego natłuścić. Ale jak pamiętam a potem umyję i wygrzebyczkuje to powoli złazi. Na pewno są postępy.

• Mju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ja to sobie bardziej wyobrażałam, że np. ugotujemy rosół bez doprawiania solą ieprzem, odlejemy część dla młodej, a sobie doprawimy. Tak samo z daniami obiadowymi.

Ja jestem za leniwa, żeby tylko w blw się bawić i nie wyobrażam sobie bez słoiczków czy zblendowanego czegoś naszego przeżyć, bo na pewno nie zawsze będą dni, kiedy będzie czas, żeby młody człowiek miał czas tym jedzeniem się bawić. Ale zobaczymy, może zmienię zdanie, już mnie sporo rzeczy w macierzyństwie zaskoczyło w kontekście oczekiwania vs rzeczywistość ;p

Syrenka, super! Muszę się zmobilizować ze znalezieniem jakiejś grupy dla nas.

Elforia, ładnie idziecie! U nas waga stanęła w miejscu jak się więcej ruchu zaczęło i 7390 było przedwczoraj na naszej wadze.

Eskalopka, u nas dzisiaj akuku wjechało jak z tatą została. Potem mi przyznał, że nigdy sobie nie wyobrażał, że będzie się w to z dzieckiem bawić. 🫣

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuku spoko, ale Iga już się chyba znudziła 😂 A miałam dzień, gdzie przy sprzątaniu co rusz jej zza łóżka wyskakiwalam.
    Dziś ja bardzo bawiło szeptanie wprost do ucha 😜

Mju no ja właśnie rosół np to robię zwykle pieczony od razu z chilli na przykład 🙈 także chyba średnio…
    Ale zobaczy się, może właśnie mnie coś zaskoczy w praktyce.

Jak czytam jakie wagi u Was to sobie mysle, ze Iga tyle to na roczek osiągnie 😂 Aż niemożliwe, jak te dzieciaczki się różnią między sobą ❤️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Mju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, znajomych synek jest dzień młodszy od Igi, nosi rozmiar 80 i chyba dobił do 9kg już. ;p

age.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ