Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wogole lekarza i poproszę o leki przeciwwymiotne. No bo muszę jeszcze jakoś rano funkcjonować z 4 latkiem

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wogole w tej ciąży to większość nowości. Np ciągle prawie czuję takie uczucie zimna, że aż mnie telepie

galadriela lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dla mnie wogole w tej ciąży to większość nowości. Np ciągle prawie czuję takie uczucie zimna, że aż mnie telepie

O tak, tez mialam tak w tej ciazy i z tego co kojarze tu z forum sprzed paru tygodni wiecej nas mialo ten problem.
    Z mdlosciami podobnie, pojawialy sie gdy bylam/jestem glodna a przez kilka tygodni mialam wrazenie ze jestem glodna ciagle. Teraz jest juz lepiej i myslalam ze mam to za soba ale dzisiaj rano jeszcze bylo mi niedobrze. Poki nie zjadlam. I tak - czasem jadlam na sile, bo wiedzialam ze za pare minut po zjedzeniu przejdzie choc ciezko bylo cokolwiek przelknac i w samym momencie jedzenia mialam wrazenie ze tylko sobie pogarszam sytuacje.

• Evelina93 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Ja właśnie już nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży.

Jeju poratujcie dobrym słowem. Kiedy skończyły Wam się mdłości ? Codziennie na wieczór i od 5 rano już mnie mdli i wymiotuje. A mam w sumie 4dmo po teście dopiero...
    Hej. Mi mdłości minęły tak z końcem 11 tygodnia. Niedługo zacznie mi się 2 trymestr i jest o wiele lepiej ale znów w nocy ściska mnie żołądek tak jakby z głodu i niewiem czy to normalne... :(

gabryśka lubi tę wiadomość

preg.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u lekarza czekam w poczekalni już bym chciała być w środku w gabinecie 🙃oj jakie to są emocje 😀dziś rano też zrobiłam testy Nifty pro i pewnie jak będzie wynik dopiero powiem dzieciom i reszta świata się dowiem choć już mi tak brzuch widać że ciężko to ukryć.

Eskalopka lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

U mnie poczucie zimna jest związane z mdłościami, gdy mnie mdli zaczyna mi być zimno właśnie i do tego bolą mnie mięśnie.

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wyzycie 😀lekarz mówił że będzie chłopak.
    Ale mówił też że nie na 100 % bo może być trochę za wcześnie. Za tydzień idę do szpitala będzie mi lekarz zakładał szew na szyjce macicy bo w pierwszej ciąży mi się szybko skróciła więc w drugiej ciąży mi założył i teraz też.
    Kolejna wizyta 04.05.2023

gabryśka lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Asiek94 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj odebrać wyniki z krwi z omówieniem. I nie wiem co robić. Wyszło, że mam mało białka papp-a i niską bete hcg, przez to ryzyko trisomii 18 mam 1 na 318, a trisomii 13 1 na 469. Pani genetyk zaproponowała amniopunkcje lub test nifty, ale patrzac na ceny tego drugiego niestety muszę zrezygnować. A amniopunkcji strasznie się boję... usg prenatalne wyszło super, wszystko było dobrze. Dlatego mam teraz dylemat, czy w ogole powinnam się martwić tymi wynikami z krwi.

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja bym w takiej sytuacji zrobiła amniopunkcję. Ale to jest Twoja i tylko Twoja decyzja. Musisz być jej pewna.

Dobrze dziewczyny, że u Was wszystko dobrze ❤️ i jak pięknie kolorowo się robi na pierwszej stronie 😍

U mnie strasznie pracowity czas, a wcale nie zapowiada się aby było lżej 🥴
    W sobotę rano wyjeżdża już mąż więc dopiero się zacznie hardcore 😅

Trzymam kciuki za nadchodzące wizyty ✊

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek94 wrote:
    Dziewczyny, byłam dzisiaj odebrać wyniki z krwi z omówieniem. I nie wiem co robić. Wyszło, że mam mało białka papp-a i niską bete hcg, przez to ryzyko trisomii 18 mam 1 na 318, a trisomii 13 1 na 469. Pani genetyk zaproponowała amniopunkcje lub test nifty, ale patrzac na ceny tego drugiego niestety muszę zrezygnować. A amniopunkcji strasznie się boję... usg prenatalne wyszło super, wszystko było dobrze. Dlatego mam teraz dylemat, czy w ogole powinnam się martwić tymi wynikami z krwi.

Czytałam ostatnio dużo o aminopukcji i trafiłam też na rozmowę dziewczyn tu na forum ale nie pamiętam na jakim wątku dziewczyny robiły Nifty a później i tak musiały zrobić amino bo coś tam wyszło źle w Nifty w konsekwencji skończyło się dobrze tylko prze około 6 tygodni dużo stresu.

Skoro musisz zrezygnowac z Nifty poczytaj jeszcze o aminopukcji tu na forum jest sporo dziewczyn które przez to przeszły i skończyło się wszystko dobrze.

age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek94 wrote:

Tak jak piszą dziewczyny - poczytaj o amniopunkcji. Jeśli to jest dla Ciebie jedyna opcja to chyba warto, bo będziesz wiedzieć więcej i będziesz spokojniejsza. Co do nifty, to są też tańsze podobne opcje, ale jeśli budżet ma znaczenie to amniopunkcja. Bardzo duża szansa, że wszystko będzie dobrze, a ty będziesz wiedzieć, że jest ok i będziesz mogła się cieszyć ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 08:26

Karolinaklaudia lubi tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inną fazę od wczoraj. Wkręciłam sobie, że skraca mi się szyjka macicy :/ Wizyta u gina 25.04 i chyba już wyczekam do tego czasu.
    Czemu mi to do głowy przyszło? Bo biorę luteinę dopochwowo i od początku ciąży szyjka była nisko i tabletkę aplikowałam z lekkim strachem, że wypadnie bo jest za płytko. Od kilku dni ledwie sięgam do szyjki a tabletka się praktycznie gubi. Może to tylko moje lęki niepotrzebne i anatomicznie szyjka może być długa tylko dużo wyżej? Wiecie cokolwiek na ten temat?
    Czy to lekarka widziałaby na usg prenatalnym do pappa?

• Karolinaklaudia Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek94 wrote:
    Ja b się zdecydowała na to badania jeśli nie byłoby możliwości na nifty ..
    ale ja jestem taka ze do końca ciąży b się zadręczała ,myślała ,analizowała i wiem ze to by więcej szkód przyniosło niż samo badanie które ma wykonywane mnóstwo kobiet ..

Eskalopka lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka szyjka w ciąży powinna być wysoko i ona też zmienia kąt:) i to nie ma nic wspólnego z jej skracaniem :)
    Szyjka jest nisko na samym początku ciąży a potem się podnosi :)
    W USG transwaginalnym można zmierzyć szyjkę tak jak zobaczyć jej rozwarcie więc gdyby coś było nie tak, to lekarz by napewno zwrócił uwagę :)

Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Asiek94 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że dużo kobiet poddaje ze amniopunkcji i jest wszystko dobrze po tym, ale sama nie wiem... 25.04 mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego, chyba poczekam co mi powie na te wyniki.

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Eskalopka szyjka w ciąży powinna być wysoko i ona też zmienia kąt:) i to nie ma nic wspólnego z jej skracaniem :)
    Szyjka jest nisko na samym początku ciąży a potem się podnosi :)
    W USG transwaginalnym można zmierzyć szyjkę tak jak zobaczyć jej rozwarcie więc gdyby coś było nie tak, to lekarz by napewno zwrócił uwagę :)

Dzięki wielkie bo już świruję. Skoro szyjka może się podnieść to może być ta kwestia. Bo na 100% była sporo niżej. Teraz muszę spokojnie wytrwać do badania u gina.

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najprawdopodobniej mam ospę, mój lekarz potwierdził, ale nie chcę wierzyć i będę mieć jeszcze konsultacje online popołudniu. Najgorsze, że nie chciał mi dać żadnych leków, bo jak stwierdził „co ma być to będzie i tak”, a ja czytam o ospie w ciąży i jestem przerażona! 😭

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    A ja najprawdopodobniej mam ospę, mój lekarz potwierdził, ale nie chcę wierzyć i będę mieć jeszcze konsultacje online popołudniu. Najgorsze, że nie chciał mi dać żadnych leków, bo jak stwierdził „co ma być to będzie i tak”, a ja czytam o ospie w ciąży i jestem przerażona! 😭

A heviran? W ciąży można go brać. Wiem ze są różne praktyki jedni go przepisują inni nie.

age.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, kurcze... Masz jakies objawy?
    Nie chorowałas w dzieciństwie na ospę?
    Co ci powiedział lekarz?
    Mam nadzieję że to tylko nie potrzebny stres

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt 🥰❤

Eskalopka, nie wkręcaj sobie nic 😊 wątpię żebyś samoistnie cos tam sobie wybadała...
    Ja co dzień jak pakuje luteine... To mam wrażenie ze ciągle jest coś tam inaczej 🙈.. Ale nawet nie rozmyślam.. Bo na głowę bym dostała😉
    Na wizycie lekarz sprawdzi.

Ja norm o niebo lepiej się czuję w tym drugim trymestrze 😁 jakbym nowe życie dostała.
    24 mam wizytę i mam nadzieję że dostanę zielone światło do większej aktywności.

elforia, Eskalopka lubią tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety po krótkiej poprawie znowu gorsze samopoczucie, już myślałam że zaczął się drugi trymestr i będzie lepiej, a tutaj znowu chwyciły mnie nasilone mdłości :/ Ledwo zrobiłam obiad i się pokładam, tak mi niedobrze, że nie wiem, co ze sobą zrobić :(

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ