PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Praskovia wrote:O tak, dziewczyny, ja wiem, że wciąż wszystko może być w porządku, cały czas to sobie powtarzam! Jak pisałam, że to usg dla mnie nic nie zmieni miałam na myśli to, że jeśli cos się stało to już się stało, a jeśli nie to nie- w tym momencie dla mnie to tylko informacja, na którą (z trudem bo z trudem), ale mogę poczekać jeszcze tydzień. Detektora trochę się boję, bo nigdy nie używałam. Obawiam się, że nie znajdę tętna z braku wprawy po prostu i wpadnę w jeszcze większą panikę. Ale może na tym etapie ciąży już nietrudno znaleźć? Jakie macie doświadczenia? I jeszcze raz bardzo bardzo Wam dziękuję! Jak mi się włączy czarnowidztwo to będę wracać do tych Waszych postów! ♥️
-
Próbowałam się skontaktować, ale w piątek nie przyjmował. Wizytę miałam mieć jutro, pani w rejestracji powiedziała, żeby zadzwonić w poniedziałek rano i porozmawiać z lekarzem. Wizytę oczywiście trzeba bedzie przełożyć, pewnie na przyszły poniedziałek, ale ważne, żeby lekarz był na bierząco.
Przechodzę chyba lekko, tzn. czytałam, że u dorosłych ospa ma gorszy przebieg niż u dzieci, a u ciężarnych to już w ogóle, a ja tymczasem oprócz tego wielkiego zmęczenia i zadyszki trzy dni przed pojawieniem się krost nie mam żadnych objawów. Nie mam i nie miałam temperatury, nic mnie nie boli, nie łamie mnie. Trochę mi zimno. Wyglądam jakby mnie pogryzł rój komarów, ale też nie jest to krosta na kroście.
Najbardziej mnie martwi ten brzuch, wyraźnie mi zmalał, spłaszczył się jakby i całkowicie przestał mi przeszkadzać. Ale pocieszam się, że od początku choroby nie mam w ogóle apetytu i ledwo co jem, więc może trochę zleciałam z wagi. Może też miałam wcześniej wzdęcia, a teraz przy lekkiej głodówce mi przeszły? Powodów może być wiele, staram się o tym nie myśleć. -
Cześć
Praskovia trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊🏻✊🏻
Ja mam jutro prenatalne. Denerwuje się ale tylko tym, ze brałam antybiotyk i żeby on nie zaszkodził 🫣 jeśli chodzi o resztę to na razie jakoś mam spokojna głowę, może jeszcze nie dociera.
Dziewczyny które już jestescie po, Jak wyglada takie badanie ? -
Praskovia wrote:Próbowałam się skontaktować, ale w piątek nie przyjmował. Wizytę miałam mieć jutro, pani w rejestracji powiedziała, żeby zadzwonić w poniedziałek rano i porozmawiać z lekarzem. Wizytę oczywiście trzeba bedzie przełożyć, pewnie na przyszły poniedziałek, ale ważne, żeby lekarz był na bierząco.
Przechodzę chyba lekko, tzn. czytałam, że u dorosłych ospa ma gorszy przebieg niż u dzieci, a u ciężarnych to już w ogóle, a ja tymczasem oprócz tego wielkiego zmęczenia i zadyszki trzy dni przed pojawieniem się krost nie mam żadnych objawów. Nie mam i nie miałam temperatury, nic mnie nie boli, nie łamie mnie. Trochę mi zimno. Wyglądam jakby mnie pogryzł rój komarów, ale też nie jest to krosta na kroście.
Najbardziej mnie martwi ten brzuch, wyraźnie mi zmalał, spłaszczył się jakby i całkowicie przestał mi przeszkadzać. Ale pocieszam się, że od początku choroby nie mam w ogóle apetytu i ledwo co jem, więc może trochę zleciałam z wagi. Może też miałam wcześniej wzdęcia, a teraz przy lekkiej głodówce mi przeszły? Powodów może być wiele, staram się o tym nie myśleć.
Ato całe szczęście że nie jest tak najgorzej z objawami.
Ja z brzuchem miałam tak samo w pewnym momencie myślałam że jest malutki i bałam się czy jest wszystko dobrze. Mysle ze brzuch może być mniejszy bo wzdęcia swoje robią. Będzie dobrze daj znać rano co lekarz powiedział. -
Praskovia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Ten mniejszy brzuszek może właśnie wynikać z tego, że w ostatnim czasie mało jesz i ten nadmiar gazów w jelitach zszedł. Miałam to samo 3 tygodnie temu, jak miałam anginę. Przez kilka dni prawie nie jadłam i też zauważyłam, że brzuch jakby był mniejszy i w ogóle mi w niczym nie przeszkadzał. Jestem pewna, że z maluszkiem będzie wszystko dobrze!🥰
Ja natomiast w piątek trafiłam na IP z mocniejszym brunatnym plamieniem. Najadłam się strachu porządnie... ta ciąża, tak jak i poprzednia niestety będzie leżąca i stresująca. Na usg dzidziulek aktywny, wszystko z nim w porzadku. Plamienie prawdopodobnie przez to, że łożysko wciąż jest nisko nad ujściem 😔 mam nadzieję, że się podniesie do kolejnej wizyty. Do chwili obecnej mam jeszcze te plamienia, ale skoro lekarz powiedział, że te brunatne nie są tak groźne, jak krwistoczerwone to nie panikuję i grzecznie czekam do 25.04 na wizytę u lekarza prowadzącego. -
Benita wrote:Ja mam jutro prenatalne. Denerwuje się ale tylko tym, ze brałam antybiotyk i żeby on nie zaszkodził 🫣 jeśli chodzi o resztę to na razie jakoś mam spokojna głowę, może jeszcze nie dociera.
Dziewczyny które już jestescie po, Jak wyglada takie badanie ?
Jest to znacznie bardziej dokładne badanie USG. W zależności jak się dziecko ułoży może być szybciej lub wolniej. W pierwszym momencie na pewno przez brzuch, ale jeśli będzie problem z widocznością i ułożeniem to może być transwaginalne.
Benita lubi tę wiadomość
-
Praskovia ja zauważyłam to samo z brzuchem!
Ogolnie wyskoczył bardzo szybko, już w 12-13 TC był widoczny i obecnie mam już taką ewidentną ciążową piłeczkę ale... choruje też przewlekle na jelita. I jeśli jestem głodna i nie dokuczają mi wzdęcia to brzuch jest ewidentnie mniejszy. Myślę, że u ciebie może być podobnie
Przecież dziecko się nie zmniejszyło z dnia na dzień
A ja muszę się pochwalić, że wybraliśmy imię. Będzie LidiaMinnieMe, Umka, Eskalopka, Praskovia, elforia lubią tę wiadomość
-
Benita wrote:Cześć
Praskovia trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊🏻✊🏻
Ja mam jutro prenatalne. Denerwuje się ale tylko tym, ze brałam antybiotyk i żeby on nie zaszkodził 🫣 jeśli chodzi o resztę to na razie jakoś mam spokojna głowę, może jeszcze nie dociera.
Dziewczyny które już jestescie po, Jak wyglada takie badanie ?
Obie jutro mamy prenatalne.❤ Tak jak piszą dziewczyny, to dokladniejsze badanie pezwz brzuch, bywa że i lekarz zrobi dopochwowo, gdy obraz jest nie dokładny. Trzymam kciuki za nas obie jutro.✊✊
Benita lubi tę wiadomość
-
Praskovia, trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze, musi być!
Co do wizyt - ja mam w tym tygodniu dwa razy badania prenatalne, we wtorek w luxmedzie i pewnie szybsze i mniej dokładne a w środę w innym gabinecie, co ciekawe u tego samego lekarza. Nawet zasugerowałam ze odwołam ta wizytę z wtorku bo po co mi dwie to powiedział ze w luxmedzie lubią mieć wszystko w dokumentach u siebie w systemie wiec żebym przyszła. Także ciekawe co to będzie. -
Chantel1 wrote:Ja w czwartek prematalne. Czuje się lepiej jeśli chodzi o mdłości ale coraz częściej boli mnie brzuch- bardziej po bokach wiec zakładam ze ścięgna i poprostu rośnie. Przynajmniej taka mam nadzieje. Wy czujecie jak się ścięgna naciągają?
Normalnie mnie nie boli, ale gdy zbyt nagle wstaję, w szczególności z przykucu, to jakby mnie ktoś kopnął w pachwiny. Najczęściej obie, ale czasem tylko jedną. To samo z kichaniem - muszę się od razu zgiąć wpół zanim kichnę bo przy wyprostowanym ciele po prostu boli. Ale nic to! Wujek google mówi, że to właśnie ścięgna.
Dziewczyny, powodzenia na badaniach!
Praskovia, Asiek94, trzymam za was kciuki! Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 08:12
-
Mnie czasem zakłuje w dole brzucha po bokach, nad pachwinami udowymi. Często też kłuje mnie w tym miejscu po prawej, jak zmieniam pozycję leżąc w łóżku.
Swoją drogą, w jakiej pozycji sypiacie? Ja najczęściej na lewym boku, rzadziej na prawym, ale przy takiej pozycji często rwie mnie noga, która akurat jest bliżej podłoża. Na wznak praktycznie nie sypiam, bo chwytają mnie wtedy mdłości, chyba że przybiorę pozycję na wpół na wznak, to znaczy nogi mam częściowo wyprostowane, plecy dotykają materaca, ale głowa jest zgięta w lewą lub w prawą stronę. Może macie wypracowane jakieś bardziej komfortowe pozycje? -
Ja już po badaniu prenatalnym. Wszystko pięknie. Maluszek fikający, aż miło. Przeciętność karkowa 1.3,.wszelkie pomiary bardzo dobre. Tetno 156.😊 a ja chodzę i uśmiech mi nie schodzi z twarzy.
Eskalopka, MinnieMe, Umka, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Mam podobnie z bólem w dole brzucha. Jak czasem kichnę, to jakby ktoś mi sztylet wbił.
Miałam dzisiaj wizytę, z dziewczynki zrobił się chlopiec;) ale lekarz nie daje gwarancji, mówi,że na tym etapie pomyłki są bardzo częste. Stwierdzil,że jest baaardzo duża szansa na chlopca;D chciałabym już wiedzieć na pewno i kupować ciuszki. Dalej zbieram szmatki po moich gwiazdach, może niepotrzebnie zagracam mieszkanie;)Eskalopka, MinnieMe, Praskovia lubią tę wiadomość