X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówicie że prenatal Duo ma lepszy skład od Pregna Plus ?

ja biorę właśnie pregne ale skoro jest lepszy prenatal to kupie prenatal :-)

czekam na wyniki testu pappa w szpitalu gdzie robiłam mówili ze wynik będzie w piątek ale że mieszkam 100 km dalej wyniki wyślą pocztą i wypatruje listonosza
    z domu się nie ruszam żeby się z nim nie minąć jednocześnie czekam też na wiadomość z wynikami NIFTY .

oj to czekanie jest okropne :-(

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja dzisiaj byłam na wizycie między wizytami u innego lekarza.
    - tachykardia (puls mam ponad 100, nawet do 150), na cito kardiolog
    - zwiększamy Acard na 150
    - pilnie wizyta u endokrynologa

Moja ginka mi ostatnio podpada i nie ma z nią kontaktu kiedy trzeba... Dlatego będę chodzić do dwóch lekarzy 😮‍💨

Reszta stabilnie. Dzieciaczki niewdzięczne do zdjęć.
    Dzisiaj niespodzianka. Z dwóch dziewczynek zrobiła się parka.
    Dziewczynka większa od początku. Chłopak mniejszy i z łożyskiem koło szyjki.

Można zmienić na pierwszej stronie 🤣

Polish-20230418-184517288.jpg

gabryśka, Praskovia, elforia, MalgosiaKmK, Kropka6, MinnieMe, Umka lubią tę wiadomość

[age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Ania a jednak! 🤪 Zmieniam!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeciej zmiany chyba nie ogarnę już psychicznie 😂 Dzisiaj był szok. Ale przyrodzenie widoczne bardzo dobrze. U dziewczynki ciężko było ujrzeć 'od dołu' tak jak u chłopczyka. Dusi brata, bo na nim leży. Oboje poprzecznie ułożeni.

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gin do kontaktu w sytuacjach kryzysowych to skarb. Ja jutro rano też jadę do mojej ginekolog - napisałam jej co się stało i chce mnie obejrzeć. Bardzo się cieszę, bo ten lekarz z dziś był nieciekawy i nie uspokoił mnie nic a nic. Plamie jeszcze raz po raz na ciemnobrązowy kolor…

Trzymam kciuki aby sytuacje udało się szybko u Ciebie opanować 😘
    Niespodzianka super ☺️ faktycznie widać na zdjęciu ładnie przyrodzenie 🤭

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    mówicie że prenatal Duo ma lepszy skład od Pregna Plus ?

ja biorę właśnie pregne ale skoro jest lepszy prenatal to kupie prenatal :-)

czekam na wyniki testu pappa w szpitalu gdzie robiłam mówili ze wynik będzie w piątek ale że mieszkam 100 km dalej wyniki wyślą pocztą i wypatruje listonosza
    z domu się nie ruszam żeby się z nim nie minąć jednocześnie czekam też na wiadomość z wynikami NIFTY .

oj to czekanie jest okropne :-(
    i

I jak? Dotarły?

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:
    i

I jak? Dotarły?

Jeszcze nie 🤨

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia akurat tutaj nie widać na zdjęciach nic 🤣 Ostatnio mam same dziwolągi uwiecznione aż się nie ma czym chwalić 😒 Może to kwestia 2 sztuk, ale chyba pod tym względem byłam za bardzo rozpieszczona w pierwszej ciąży 🤣 i teraz chciałam tak samo.

Co do ginki- dziwnie mi, bo poprzednio było ok. Teraz już 3 raz po SMSie z wynikami cisza a potrzebny był antybiotyk. Wcześniej leki na tarczycę. Pytałam na wizycie czy w ogóle moje wiadomości dochodzą bo nie odpisuje. Odparła że jak się nie odzywa to jest ok. No właśnie po tym paciorkowcu nie było ok więc się trochę wkurzyłam i będzie też drugi lekarz. Ten mnie dzisiaj pogonił do kardiologa od razu. A ginka nawet nie mierzy ciśnienia na wizycie chociaż poprzednio było zawsze...

[age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ogólnie super, no i przynajmniej jednego chłopaka macie 😀

A co do lekarza to rzeczywiście dziwne.. u mnie cisnienie mierzone przed każdą wizytą. A niedajboze wysokie wyjdzie, to jeszcze po wizycie mierzy, czy to ze stresu czy rzeczywiście jakiś problem. I nawet mam ciśnieniomierz w domu, bo przy pierwszej ciąży kazał w domu kontrolować nie tylko przed wizytą.

A dziś w nocy poczułam małego skrzacika ❤️ bo córka przydreptała do nas do łóżka o 4 nad ranem i trzeba było się scieśniać i położyłam sie na plecach i nagle czuje jak mi taka mała gulka się przepycha na drugi bok i jak rękę położyłam to też czuć było jak się pcha tam 😀 ❤️ więc mi się dwie osoby gramolily podczas spania i starsza i młodsze 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 07:37

MinnieMe, Praskovia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Hahaha, Ania a jednak! 🤪 Zmieniam!

Ja się nastawiam na chłopaka, ale to w przyszły wtorek 25.04 się dowiem, mam nadzieję 😛 bo trzeba statystyki chlopakowe podbić 🤣

Tak patrze na pierwszą strone i jak zapełnimy serduszkami, zaczną się pojawiać imiona. A później faktyczne terminy porodów 🫣

A jak się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 07:46

Praskovia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie można chyba wpisać dziewczynkę, bo taka była wyraźna sugestia lekarza na prenatalnych. Aczkolwiek wiadomo, że dopiero na połówkowych się okaże...

Zaczęła mnie swędzieć blizna po cesarce... Czy któraś z Was miała cc i też tak ma?

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Ja się nastawiam na chłopaka, ale to w przyszły wtorek 25.04 się dowiem, mam nadzieję 😛 bo trzeba statystyki chlopakowe podbić 🤣

Tak patrze na pierwszą strone i jak zapełnimy serduszkami, zaczną się pojawiać imiona. A później faktyczne terminy porodów 🫣

A jak się czujesz ?

Ja się nastawiałam na dwóch chłopaków, więc był szok, że dwie dziewczyny. Już się przyzwyczailiśmy do tej myśli o księżniczkach a tu nagle dwa tygodnie później parka 🤣
    Dziewczynka się chowała znowu teraz, dlatego czuję że mogę się znowu zdziwić za dwa tygodnie i znajdą drugiego chłopaka 🤣
    Całe szczęście, że jeszcze nic nie kupiłam, bo już miałam w tygodniu zamawiać różowe dwa komplety do łóżeczka 🤣🤣🤣

Czuję się średnio. Siedzenie= puls 100, Przejście paru kroków= 150. Wczoraj na wizycie 120-130. Dlatego staram się leżeć bo wtedy jest ok. Jakikolwiek wysiłek powoduje takie wyrzuty.
    Udało się dostać dzisiaj do endo, jutro kardiolog a za tydzień drugi. Zobaczę co powiedzą. Za to ciśnienie cały czas niskie średnio 85-100 to pierwsze i drugie w okolicach 60.
    Nawet w czasie tych wyrzutów pulsu.

Menina- ja nie jestem po cc, ale od początku swędzi mnie brzuch i się 'sypie'. Na pewno przesuszoną skórę mam, ale czuję często że mnie swędzi jak za bardzo się wszystko napnie- np. zjem obiad. Mam wrażenie że pęka mi wtedy skóra i właśnie swędzi.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też się dziwię, bo poprzednio zawsze było na dzień dobry. Teraz nic. Nawet nie pyta czy mierzę w domu... A zaczęłam bo mnie pobolewała głowa, co się raczej nigdy nie działo.
    Zobaczę co powie za dwa tygodnie, bo będzie to wizyta u niej.

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania widzisz jaki ze mnie specjalista od płci 😂🫣
    A jakie masz TSH?
    Dobrze, że szybko działasz!

U mnie tez badanie ciśnienia na każdej wizycie i ważenie 🫣 chociaż wage kontroluje sobie w domu na swojej wadze + aplikacja robi mi wykresy… aktualnie +2kg

Właśnie czekam na wizytę u mojej ginekolog w drugim gabinecie gdzie mają super sprzęt! Może jak sprawdzi, że wszystko Ok i mnie uspokoi to podejrzyj jeszcze płeć 😍

Życzę Nam wszystkich nudnej ciąży gdzie wkurza nas tylko zgaga i boli brzuch od kopniaków.
    Już nie chce tego stresu… 🫣

Praskovia możesz mi wpisać połówkowe 9.05 Medicover, 24.05 prywatnie - nawet fajnie się złożyło, bo będę mieć w skończonym 18 i 20… w medicover miałam aż jeden termin do wyboru 🫣

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka cudownie ♥️♥️♥️ ja już czekam na te kopniaki - też będą uszczęśliwiać 😍

Menina ja miałam CC i w poprzedniej ani w tej ciąży nic nie czuje 🤷🏼‍♀️ miałam przerwę po CC od ciąży 2 lata, a teraz 12 lat 😂

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia z TSH walczę od operacji usunięcia. Najlepiej się czuję poniżej 1. Jak jest więcej to właśnie tachykardia wychodzi. Teraz nie mogę zbić i się utrzymuje w okolicy 4. Na początku ciąży zaczynałam z ponad 7. Myślę, że to też jest jedna z przyczyn. Za tydzień robię wyniki to zobaczę jak jest i czy coś znowu spadlo. Biorę już prawie maksymalną dawkę 😭
    Może endo coś wymyśli, bo ginekolog wczoraj sugerował zmienić Tirosint na Letrox/ Eutyrox.

Na mojej wadze +0 🤣 i stary się martwi że nic a nic nie rusza a jak to ujął 'puchnę' na brzuchu 🤣🤣🤣

[age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam plus 4. Nie wiem jak to się stało. W poprzedniej ciąży przytyłam łącznie 10, a jak teraz pójdzie w tym tempie to stanie na 30. Boję się. A apetyt mam jak koń, ciągle bym mielila, a jak nie zjem, to mi slabo.
    Ja najpierw chciałam dziewczynkę, a teraz się jaram,że może być chlopczyk;) będę zawiedziona, jak się okaże,że to jednak panienka.
    U mnie na razie bez ruchów, ale łożysko z przodu, no i wcześnie jeszcze. Ale w drugiej ciąży już czułam. Na te pierwsze bardzo czekam, bo później to przyjemne nie jest 😉
    Miałam cc 2 lata temu i nic mnie nie ciągnie.

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś zaczynam 18 TC 😍 na wadze - 3 kg :)

Ania ale nowina! Gratulacje 😍 ciekawe, czy już tak zostanie 😍

Elforia kciuki za wizytę ✊ wrzuć cioteczkom zdjęcie maluszka

Kropka fajne to takie gramolenie na początku :) bo pod koniec ciąży już jest mniej przyjemne 😅
    Ja od kilku dni nie czuje maluszka ale mam nadzieję, że po prostu tak się jakoś ułożył :)

Praskovia możesz mi dopisać połówkowe 25 maja o 10 :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja juz po prentalanych - wszystko dobrze, ryzyka niskie, raczki, nozki, nosek, przeiornosc etc. w normie.
    Malenstwo nie chcialo wspolpracowac za bardzo (i tak lepiej niz wczoraj bo wczoraj bylo po prostu plecami odwrocone i chyba spalo) wiec jak zapytalam czy widac plec to powiedzial po dluzszej chwili ze chyba chlopak ale to bylo super niepewne wiec nie przywiazuje sie jeszcze. Mam przyjsc do tego lekarza na usg do luxmedu koncem maja, a na polowkowe do tej innej placowki 21 czerwca wiec jeszcze dlugo bedziemy w niepewnosci.

Co ciekawe to dziewczyny z recepcji powiedzialy mi ze na to polowkowe nie moge do gabinetu wejsc z dzieckiem wiec caly moj plan z pokazaniem corce dzidziusia legl w gruzach...

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    Hej :)
    Co ciekawe to dziewczyny z recepcji powiedzialy mi ze na to polowkowe nie moge do gabinetu wejsc z dzieckiem wiec caly moj plan z pokazaniem corce dzidziusia legl w gruzach...

Świetnie, że badanie wypadło pomyślnie i możesz czekać spokojnie na kolejne.

Pytałaś może recepcji dlaczego nie możesz wziąć córki? Ja bym to negocjowała. Wg. wszelkich informacji w necie LEKARZ (nie recepcja) może odmówić wpuszczenia osoby bliskiej w konkretnych sytuacjach, w których pacjent byłby narażony. Przy usg nie widzę żadnej przesłanki do nie uczestniczenia córki w badaniu.

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ