PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Mama DHA premium +, do tego dodatkowo DHA (łącznie ponad 1000j) + kwas foliowy+ magnez + no spe+ acard + dopegyt i luteinę.
W żadnej ciąży nie jadłam tyle prochów 🙄
Evelina93 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Ja dziś też po wizycie. Wszystko z dzidziusiem Ok. Waży 120g, pomiarami odpowiada wiekowi ciąży. Dziewczynka nadal prawdopodobnie jest dziewczynką. Krwiaka brak 😍
Za to z gorszych informacji to morfologia leci mi na łeb na szyję, wiec dostałam dziś już żelazo na receptę. Plamie ciagle z polipa, który wystaje mi z szyjki. Mam ogromną nadzieję, że to żelazo + dieta przyniosą szybko efekt, bo nie mam sił 🤷🏼♀️ śpię po 16h na dzień i brakuje mi energii, do tego jestem blada, zimno mi i co chwile krew mi leci z nosa 🤦🏼♀️
Z suplementów od skończonego 13tc biorę prenatal duo, bo ma lepszy skład niż pregna plus i taki sam jak pregna DHA, a cenowo jest korzystniejszyNo i gara innych leków xD
MinnieMe lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja po prenetalnych. Z usg wszystko super, bardzo ruchliwe dziecko jak to Pani lekarka powiedziała 🙈 5,8 cm ❤️ wszystko tak jak powinno być. W środę powinnam dostac dokładny opis razem z wynikami z krwii także czekam ale jestem pozytywnie nastawiona. Płeć widziała, mam zapisana na kartce jeszcze jej nie znam, myślimy co z tym zrobić 🤭🤭
Co do bóli mnie już bardzo rzadko kiedy boli brzuch, tak jak piszecie najczęściej przy kichaniu, muszę się wcześniej już zgiąć, albo przy jakimś szybszym wstawaniu.
Ja z suplementów biorę prenatal uno. Nie wiem czy przerzucę się na duo bo ma te okropne kapsułki rybie po których mi się odbija pół dnia ryba 🤢🤢🤢Praskovia lubi tę wiadomość
-
A jak tam, ktoś już odczuwa małe rączki i nóżki?. W poprzedniej ciąży, już od 16 tygodnia czułam. A teraz nic.. co prawda, łożysko tym razem mam na przedniej scianie więc może amortyzować. Ale oczywiście już sobie coś ufiksowałam czy wszystko dobrze 😛🤦🏻♀️
A w ogóle od kilku dni mam dziwne kołatania serca jakby momentami nierówno biło. Jest to niemiłe uczucie.. -
Super wieści z wizyt
Kropka ja kilka razy delikatnie czułam smyranie ale to jeszcze takie niesmiale i niezbyt częsteMinnieMe lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję wizyt! 😘
Ja dzwoniłam do swojego lekarza wczoraj rano i nic nowego się nie dowiedziałam. Przyjął do wiadomości, że mam ospę i poinstruował, że gdyby się coś działo to dzwonić na pogotowie. Wczoraj w nocy strasznie bolał mnie brzuch, ale jak pojawił się drugi rzut tego bólu po południu, to sobie odetchnęłam kilka razy, skupiłam się i zlokalizowałam na spokojnie, że to żołądek. No niestety jem ledwie co, a na wieczór nagle więcej. Oprócz tego czuję się dobrze, ale z chęcią poleżałabym sobie cały dzień w łóżku… 😉
Jedyne co na ten moment mnie niepokoi, to, że pielęgniarka przy przekładaniu wizyty powiedziała, że za tydzień może być jeszcze za szybko i mogę dalej zarażać, a ja czuję, że dłużej niż tydzień bez usg nie wytrzymam! Ale już mi kilka krostek zaschło, więc jestem dobrej myśli! -
Takich prawdziwych ruchów niestety nie czuję, a bardzo by mi to pomogło w tej sytuacji…
Benita, ja biorę Prenasol DHA, to chyba jakaś nowość, wzięłam bo w aptece zabrakło Prenatal Duo. Jestem zadowolona z tej zmiany, bo DHA pochodzi w nim z alg a nie ryby, więc się nie odbija! 🙃Benita lubi tę wiadomość
-
Praskovia wrote:Takich prawdziwych ruchów niestety nie czuję, a bardzo by mi to pomogło w tej sytuacji…
Benita, ja biorę Prenasol DHA, to chyba jakaś nowość, wzięłam bo w aptece zabrakło Prenatal Duo. Jestem zadowolona z tej zmiany, bo DHA pochodzi w nim z alg a nie ryby, więc się nie odbija! 🙃
Super! Dobrze wiedzieć. Kupiłam ostatnio nowe opakowanie uno wiec będę testować jak skończę te -
Sara30 wrote:Ja biorę Mama DHA premium +, do tego dodatkowo DHA (łącznie ponad 1000j) + kwas foliowy+ magnez + no spe+ acard + dopegyt i luteinę.
W żadnej ciąży nie jadłam tyle prochów 🙄
O wow to rzeczywiście sporo! Ja mam chyba w sumie 450j mam nadzieje ze to nie za mało 😶 -
MalgosiaKmK wrote:MinnieMe widze że jesteśmy dokladnie w tym samym tyg a nawet dniu ciąży😍
Tak! Tez zwróciłam na to uwagęto miło bo z tym moim końcem października jestem mocno do tylu z rozwojem ciąży w stosunku do innych Dziewczyn tutaj i jakoś mi teraz raźniej 😁
chociaż dzisiaj wyjątkowo na USG wyszło ze jest Maleństwo o 3 dni większe niż wskazują obliczenia i nowy termin z USG wychodzi an 28/10 ale się do niego nie przywiązuje
-
MinnieMe wrote:Tak! Tez zwróciłam na to uwagę
to miło bo z tym moim końcem października jestem mocno do tylu z rozwojem ciąży w stosunku do innych Dziewczyn tutaj i jakoś mi teraz raźniej 😁
chociaż dzisiaj wyjątkowo na USG wyszło ze jest Maleństwo o 3 dni większe niż wskazują obliczenia i nowy termin z USG wychodzi an 28/10 ale się do niego nie przywiązuje
Ja mam termin na 28/10 🙈 miałam taka sama sytuacje ze miałam na 30stego i na jednym usg nadgonił 2 dni i już został 28 🤭😁MinnieMe lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja dziś znów miałam wizytę w tym razem na Cito w medicover, bo poranna toaleta zaskoczyła mnie żywą krwią… okazało się, że to prawdopodobnie mój polip. Lekarz nic innego nie widział, z dzidzią Ok na szczęście ☺️🍀❤️
Kropka6 wrote:W ogóle chyba większość kobiet tak okolo 20 tygodnia zaczyna odczuwać.
No już nie mogę się doczekać się wizyty 😛
W pierwszej ciąży to był 20 tc i wyraźne kopniaki odczuwane przez brzuch
W drugiej muśnięcia od 12tc i ruchy od około 17-18
Teraz wydaje mi się, że od tygodnia czuje lekki dotyk
-
MinnieMe wrote:O wow to rzeczywiście sporo! Ja mam chyba w sumie 450j mam nadzieje ze to nie za mało 😶
Doktorek mi tyle zalecił jako profilaktykę porodu przedwczesnego:)
Elforia, najważniejsze że z maleństwem wszystko okodpoczywaj
MinnieMe, elforia lubią tę wiadomość
-
MinnieMe wrote:Tak! Tez zwróciłam na to uwagę
to miło bo z tym moim końcem października jestem mocno do tylu z rozwojem ciąży w stosunku do innych Dziewczyn tutaj i jakoś mi teraz raźniej 😁