X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Ja biorę pregnę DHA, kwas foliowy i witaminę D3.
    W takim razie mogę spokojnie przyjmować.😊

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja tez biorę pregne DHA i pregne plus

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    Tak, ja tez biorę pregne DHA i pregne plus
    MinnieMe widze że jesteśmy dokladnie w tym samym tyg a nawet dniu ciąży😍

14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama DHA premium +, do tego dodatkowo DHA (łącznie ponad 1000j) + kwas foliowy+ magnez + no spe+ acard + dopegyt i luteinę.
    W żadnej ciąży nie jadłam tyle prochów 🙄

Evelina93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • elforia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja dziś też po wizycie. Wszystko z dzidziusiem Ok. Waży 120g, pomiarami odpowiada wiekowi ciąży. Dziewczynka nadal prawdopodobnie jest dziewczynką. Krwiaka brak 😍

Za to z gorszych informacji to morfologia leci mi na łeb na szyję, wiec dostałam dziś już żelazo na receptę. Plamie ciagle z polipa, który wystaje mi z szyjki. Mam ogromną nadzieję, że to żelazo + dieta przyniosą szybko efekt, bo nie mam sił 🤷🏼‍♀️ śpię po 16h na dzień i brakuje mi energii, do tego jestem blada, zimno mi i co chwile krew mi leci z nosa 🤦🏼‍♀️

Z suplementów od skończonego 13tc biorę prenatal duo, bo ma lepszy skład niż pregna plus i taki sam jak pregna DHA, a cenowo jest korzystniejszy :) No i gara innych leków xD

MinnieMe lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Benita Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja po prenetalnych. Z usg wszystko super, bardzo ruchliwe dziecko jak to Pani lekarka powiedziała 🙈 5,8 cm ❤️ wszystko tak jak powinno być. W środę powinnam dostac dokładny opis razem z wynikami z krwii także czekam ale jestem pozytywnie nastawiona. Płeć widziała, mam zapisana na kartce jeszcze jej nie znam, myślimy co z tym zrobić 🤭🤭
    Co do bóli mnie już bardzo rzadko kiedy boli brzuch, tak jak piszecie najczęściej przy kichaniu, muszę się wcześniej już zgiąć, albo przy jakimś szybszym wstawaniu.

Ja z suplementów biorę prenatal uno. Nie wiem czy przerzucę się na duo bo ma te okropne kapsułki rybie po których mi się odbija pół dnia ryba 🤢🤢🤢

Praskovia lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam, ktoś już odczuwa małe rączki i nóżki?. W poprzedniej ciąży, już od 16 tygodnia czułam. A teraz nic.. co prawda, łożysko tym razem mam na przedniej scianie więc może amortyzować. Ale oczywiście już sobie coś ufiksowałam czy wszystko dobrze 😛🤦🏻‍♀️
    A w ogóle od kilku dni mam dziwne kołatania serca jakby momentami nierówno biło. Jest to niemiłe uczucie..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z wizyt :)

Kropka ja kilka razy delikatnie czułam smyranie ale to jeszcze takie niesmiale i niezbyt częste :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chyba większość kobiet tak okolo 20 tygodnia zaczyna odczuwać.

No już nie mogę się doczekać się wizyty 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wizyt! 😘

Ja dzwoniłam do swojego lekarza wczoraj rano i nic nowego się nie dowiedziałam. Przyjął do wiadomości, że mam ospę i poinstruował, że gdyby się coś działo to dzwonić na pogotowie. Wczoraj w nocy strasznie bolał mnie brzuch, ale jak pojawił się drugi rzut tego bólu po południu, to sobie odetchnęłam kilka razy, skupiłam się i zlokalizowałam na spokojnie, że to żołądek. No niestety jem ledwie co, a na wieczór nagle więcej. Oprócz tego czuję się dobrze, ale z chęcią poleżałabym sobie cały dzień w łóżku… 😉

Jedyne co na ten moment mnie niepokoi, to, że pielęgniarka przy przekładaniu wizyty powiedziała, że za tydzień może być jeszcze za szybko i mogę dalej zarażać, a ja czuję, że dłużej niż tydzień bez usg nie wytrzymam! Ale już mi kilka krostek zaschło, więc jestem dobrej myśli!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich prawdziwych ruchów niestety nie czuję, a bardzo by mi to pomogło w tej sytuacji…

Benita, ja biorę Prenasol DHA, to chyba jakaś nowość, wzięłam bo w aptece zabrakło Prenatal Duo. Jestem zadowolona z tej zmiany, bo DHA pochodzi w nim z alg a nie ryby, więc się nie odbija! 🙃

Benita lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Benita Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Takich prawdziwych ruchów niestety nie czuję, a bardzo by mi to pomogło w tej sytuacji…

Benita, ja biorę Prenasol DHA, to chyba jakaś nowość, wzięłam bo w aptece zabrakło Prenatal Duo. Jestem zadowolona z tej zmiany, bo DHA pochodzi w nim z alg a nie ryby, więc się nie odbija! 🙃

Super! Dobrze wiedzieć. Kupiłam ostatnio nowe opakowanie uno wiec będę testować jak skończę te :)

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja biorę Mama DHA premium +, do tego dodatkowo DHA (łącznie ponad 1000j) + kwas foliowy+ magnez + no spe+ acard + dopegyt i luteinę.
    W żadnej ciąży nie jadłam tyle prochów 🙄

O wow to rzeczywiście sporo! Ja mam chyba w sumie 450j mam nadzieje ze to nie za mało 😶

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalgosiaKmK wrote:
    MinnieMe widze że jesteśmy dokladnie w tym samym tyg a nawet dniu ciąży😍

Tak! Tez zwróciłam na to uwagę :) to miło bo z tym moim końcem października jestem mocno do tylu z rozwojem ciąży w stosunku do innych Dziewczyn tutaj i jakoś mi teraz raźniej 😁
    chociaż dzisiaj wyjątkowo na USG wyszło ze jest Maleństwo o 3 dni większe niż wskazują obliczenia i nowy termin z USG wychodzi an 28/10 ale się do niego nie przywiązuje :)

• Benita Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    Tak! Tez zwróciłam na to uwagę :) to miło bo z tym moim końcem października jestem mocno do tylu z rozwojem ciąży w stosunku do innych Dziewczyn tutaj i jakoś mi teraz raźniej 😁
    chociaż dzisiaj wyjątkowo na USG wyszło ze jest Maleństwo o 3 dni większe niż wskazują obliczenia i nowy termin z USG wychodzi an 28/10 ale się do niego nie przywiązuje :)

Ja mam termin na 28/10 🙈 miałam taka sama sytuacje ze miałam na 30stego i na jednym usg nadgonił 2 dni i już został 28 🤭😁

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak się nastawiam na jakaś polowe października żeby być w gotowości mocno. Ostatnio miałam chyba termin na polowe marca a urodziłam końcem lutego i oczywiście nie byłam na to gotowa :D (ta słynna torba do szpitala nie spakowana)

• elforia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dziś znów miałam wizytę w tym razem na Cito w medicover, bo poranna toaleta zaskoczyła mnie żywą krwią… okazało się, że to prawdopodobnie mój polip. Lekarz nic innego nie widział, z dzidzią Ok na szczęście ☺️🍀❤️
    Kropka6 wrote:
    W ogóle chyba większość kobiet tak okolo 20 tygodnia zaczyna odczuwać.

No już nie mogę się doczekać się wizyty 😛

W pierwszej ciąży to był 20 tc i wyraźne kopniaki odczuwane przez brzuch
    W drugiej muśnięcia od 12tc i ruchy od około 17-18

Teraz wydaje mi się, że od tygodnia czuje lekki dotyk :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    O wow to rzeczywiście sporo! Ja mam chyba w sumie 450j mam nadzieje ze to nie za mało 😶

Doktorek mi tyle zalecił jako profilaktykę porodu przedwczesnego:)

Elforia, najważniejsze że z maleństwem wszystko ok :) odpoczywaj

MinnieMe, elforia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    U mnie po wczorajszym prenatalnym termin na 24.10 się zmienił, ale nie przywiązuje do tego uwagi. I tak maluszek przyjdzie na świat jak bedzie już czas.

14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benita wrote:
    Ja mam termin na 28/10 🙈 miałam taka sama sytuacje ze miałam na 30stego i na jednym usg nadgonił 2 dni i już został 28 🤭😁
    To już jesteśmy we 3.😊😊😊

14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ