Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie wpisy! ♥️ przejdę się z nim do neurologopedy. Jakiś czas temu byłam z synkiem u fizjo- podobno napieciowo u nas wszystko dobrze, ale mimo wszystko sprawdzimy buziaka u specjalisty.
Serniczku u nas pozycja spoczynkowa języka jest na podniebniu.. z tego co zauważyłam, więc teoretycznie jest dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 11:45
sernik_z_rodzynkami, sundari86 lubią tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Współczuję bardzo!
Po czym poznajecie katar?
U mnie Laura czasem zacharczy, 3x dziennie kichnie, Katarkiem zawsze wyciągniemy białego lub przezroczystego jednego glutka. Ale jeśli to miałoby być katarem to ma go już 1,5miesiaca. Chyba niemożliwe. Więc jak to rozróżniacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 11:43
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Vam wrote:Zaczarowana nasza Zuzia też nie polubiła się z kąpielą niestety tak samo jak kiedyś jej brat. I temperatura i wszystko pięknie sprawdzone, a ona zaczyna krzyczeć jak tylko dotknie wody 🤷 syn polubił wodę dopiero jak podrósł na tyle, żeby zauważyć jaką frajda jest machanie rekami i nogami i wylewanie jej wszędzie, więc może i księżniczce się przestawi...
Księżniczka i książulo.. 😂Vam lubi tę wiadomość
-
aneta wrote:Współczuję ciężkiej nocki, u nas też wczoraj było szczepienie, na szczęście nic się po tym nie działo.
Szczepienie było w piątek, i piątek przespała, a od soboty zaczęły się problemy z wieczornym spaniem🥴 Niby śpi w nocy po 8h, ale najpierw 5h usypiania tak męczącego fizycznie i psychicznie, że ma się dość 😵💫
Pediatra powiedziała, że tak do tygodnia po szczepieniu może być. Świetnie 😂
A za tydzień w czwartek miało być na rota i pneumokoki, ale przesunę to o 2 tygodnie, bo w przyszłą niedzielę chcieliśmy wyjechać do Krakowa na kilka dni i nie chcemy na wyjeździe męczyć się. Oby do wyjazdu jej minęło, bo pomału myślimy o odwołaniu go😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 11:54
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Czy któraś z Was ma też z lekka pierdolca na punkcie śpiworków zimowych do gondoli?😂 Ciągle na Vinted zamawiam po 15-30zł😂 Niektóre są tak ładne i takie super, że nie idzie się powstrzymać😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 12:15
Zaczarowan, sundari86 lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
świtezianka wrote:Oooo Hera, zapraszam na kawkę albo wspólny spacerek 😂❤️
Z Krakowa jesteś?😀 Czemu ja myślałam, że z Warszawy🤪Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
espoir wrote:Amelia ma katar - ja pierdole mam dość 😭😭😭
Espoir niechętnie Cię witam w tym klubie u nas o ile nie słyszę teraz jakoś zatkanego noska i jej nie cieknie to mamy to charczenie i kij wie co to jest. Ciężko mi było zasnąć wczoraj jak słyszałam i wzięłam ją na klatkę . Pół nocy czytałam co to może być i kij wie może to refluks bo lepiej było jak karmiłam w pozycji biologicznej. 3mam kciuki żeby u Was to był tylko katarek. Polecam na noc te plasterki aromatyzowane jeśli u Was są aromactiv . My uruchomiliśmy też w sypialni nawilżacz powietrza.
Co do kąpieli to tylko pierwsza się Emilce nie spodobała, teraz jest grzeczniutka i zaciekawiona. Raz nam się zsikala do wody i to na samym początku 😅 Kąpiemy tak co 3 dni narazie i zawsze we 2. Ją rozbieram i przygotowuje Emi a mąż idzie po wanienkę z wodą i szykuje ręcznik. Kąpiemy ją na komodzie w jej pokoiku, zawsze wcześniej odkręcam kaloryfer. No i trwa to max 3 minuty bo co robić z takim maluchem w wodzie 😁 Ja ją biorę i trzymam w wanience a mąż myje rękawiczka frotte. Mamy do wanienki te stelaże itp
Myślę czy na black friday nie kupić ekspresu do mm bo nie wiem ile będę kp więc potem by się przydał . Trochę mnie już to męczy, cały dzień się kręci wokół cyckow. Je zazwyczaj co 2-3 h. W ciągu dnia często co 2. To zanim zje minie pół h, uśnie to muszę odczekać chwilę żeby ją odłożyć . Potem chce odciągnąć pokarm ale zwykle coś innego trzeba zrobić . I zaraz się budzi i znowu cyc 🤪 a odciągam teraz i tak jakoś mało…
Macie ekspresy neno chyba? Coś mi się tak przewinęło. Polecacie ? A może jakiś inny?Hera098, sundari86 lubią tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Współczuję bardzo!
Po czym poznajecie katar?
U mnie Laura czasem zacharczy, 3x dziennie kichnie, Katarkiem zawsze wyciągniemy białego lub przezroczystego jednego glutka. Ale jeśli to miałoby być katarem to ma go już 1,5miesiaca. Chyba niemożliwe. Więc jak to rozróżniacie?
Katar zapycha nos i wylatują z nosa gile, na pewno poznasz, że to katarHera098 lubi tę wiadomość
-
@Anna_bella - mam Neno Aqua i ułatwił nam mega życie. Oczywiście mam drobne zastrzeżenia (brak wskaźnika, że woda się kończy, słabo widoczne guziczki) ale to drobnostki w porównaniu z tym, jak usprawnia proces robienia mleczka.
Mi udało się go wyhaczyc w ofercie na Black friday za 250 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 12:48
Anna_bella lubi tę wiadomość
-
Maszonek wrote:@Anna_bella - mam Neno Aqua i ułatwił nam mega życie. Oczywiście mam drobne zastrzeżenia (brak wskaźnika, że woda się kończy, słabo widoczne guziczki) ale to drobnostki w porównaniu z tym, jak usprawnia proces robienia mleczka.
Mi udało się go wyhaczyc w ofercie na Black friday za 250 zł.
I tak co 6 karmień- butle myłam, sterylizatowałam, suszyłam. W wodę gotowałam i chodziłam.
Przy dużej rodzinie i wielu obowiązkach w domu tak najłatwiej mi było nad tym zapanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 13:44
-
Ojej dziewczyny współczuję chorych dzieci. Ja też tego się najbardziej zawsze boje i nie sypiam dobrze tylko wiecznie czuwam czy im gorączka nie wzrasta czy mają jak oddychać przez katar itp. zdrówka dużo życzę 😘
My po szczepieniu. Na rota wypiła wszystko ładnie i mlaskała buzia, chyba jej smakowało 😅 ale te dwa wkłucia biedna przepłakała na szczęście tylko kilka minut, zaraz potem ją poprzytulałam i zasnęła w wózku. Właśnie zjadła cyca i znów zasypia...Hera098, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Hera, a może Laurze nałożył sie regres snu ze skokiem? A do tego po szczepieniu też swoje musi odcierpieć.
U nas jest na pewno, bo Różyczka zachowuje się identyko jak w poprzednim…
Cycek non stop, marudzi cokolwiek nie zrobimy, usypianie wieczność po to żeby przespać 15 minut i znowu od początku… w nocy jak była 1 pobudka tak dziś chyba nie zmrużyłam w ogóle oka. Pierwszy raz od urodzenia!!!
Taka byłam sfrustrowana że furczeliśmy na siebie z mężem. Dobrze że przyszedł nowy dzień i zapomnieliśmy;)
A odnośnie szczepień to się nie mogę zdecydować co i jak. Byłam pewna że 6w1 ale teraz nie wiem czy nie porozdzielać żeby zrobić rv osobno. Jest aż tak źle? -
W ogóle jestem zmartwiona bo długo nam się przeziębienie Róży utrzymuje. Najpierw katar zielony, żółty… potem ja kaszlałam, potem mąż i ona zaczęła w międzyczasie i tak do dziś. A kolejny termin szczepienia za tydzień. Przekładane już 2 razy. Tak mi szkoda chorych malutków😭😭😭
I jeszcze z naszym refluksem się pogorszyło w czasie choroby. Naszła mnie nawet myśl że to ja narobiłam może, bo biorę 2-3 tabletki lecytyny, bo inaczej mam ogromne zastoje. Już 2 zapalenia piersi przeszłam. Więc błędne koło na całego. Ja rozrzedzam pokarm żeby móc karmić, a mała potrzebuje zagęszczacza. Jestem pewna że teraz pediatra już nie odpuści i będzie kazał podawać, bo jest już spadek do 30 centyla. Nie byłam z tych lekowych osób, ale teraz jest się czym martwić powiem wam. -
Ver6ena, Kurczę może tak, ale w sumie Laura jest w 9ym tygodniu to jaki byłby to kolejny skok?🤔 Wiem, że po tym w okolicach 7-8tyg jest później skok w okolicy 12-13ego tyg.
To chyba od szczepienia, bo już dwie osoby mi to powiedziały- najpierw byłam u osteopatki i wtrakcie masaży wyszła pogawędka i zaczęłam marudzić na te jej usypianie po 5h wieczorem, a osteopatka chwilę myśli myśli i pyta "a ona nie miała jakoś teraz szczepienia? Dzieci tak się po szczepiniach zachowują".
Aż mnie zaskoczyła😂
Potem pediatra mi to potwierdziła, że tak do tygodnia po szczepieniu może być, ale nie musi.
My walnęłyśmy dzisiaj kolejne zdjecia🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 15:17
Malutka 35, nutella_, sernik_z_rodzynkami, Mkm89, sundari86, Vam, ms, ver6ena, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Kurcze Julek jest taki nieswoj po tym szczepieniu, ma okna aktywnosci po godzine max i juz musi isc spac, bo ledwo na oczy patrzy, a minely juz 4 dni. Zastanawiam sie az czy nie jest chory, ale nie ma innych objawow oprocz tego zmeczenia.
Apropo denerwujach mam i tesciowych, tez musze sie wyzalic. Wczoraj byla moja niedoszla tesciowa. Jak przyszla to juz Julek ledwo na oczy patrzyl i poprosilam ze jak juz chce go caly czas przytulac to zeby go uspila na drzemke i sobie trzymala na rekach, a ta rozbudzala go na sile ze sto razy jeszcze wmawiajac mi „o patrz, juz nie chcemy spac”. Tak mnie wkurwila, ostatecznie ja nie moglam go przy niej uspic, nie wiem chyba wyczuwal moje zdenerwowanie i sam sie denerowowal i juz byl tak przemeczony ze bylo tylko gorzej. Oczywiscie przez to uspienie na sen nocny tez bylo ciezkie.
Dzis znowu przychodzi, bo jest w Polsce na kilka dni i juz jestem zdenerowowana. Ja nie umiem jednak dobitnie powiedziec czegos ☹️ Zamiast ostro zareagowac to ja dzis specjalnie wyjde z nim na spacer przed jej przyjsciem mimo, ze juz bedzie ciemno zeby na pewno pospal i byl wypoczety, bo nie chce mi sie z nia dyskutowac i sie denerwowac…
A na dobitke dzis rano przyszla moja mama i zaczela komentowac, ze mam balagan. Powiedzialam jej, ze moze sie zajac wnukiem czasem, to posprzatam. No powiem Wam, ze obie tak mnie wyprowadzily z rownowagi, ze masakra.[
’95 🙎🏼♀️
30.01 ⏸️
31.01 173 beta HCG
7.02 2582 beta HCG
15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺
@merry_merry nie mam słów... Nie rozumiem, jak matka może tak skomentować, a gówno pomoc w takiej sytuacji. Czasem ci najbliżsi zachowują się tak beznadziejnie, ze żal... Pomoże tylko asertywność, mam nadzieję, ze sie komentarzem mamy nie przejęłaś. Dom się posprząta, a dziecię warto tulić gdy tego chce.
Na pocieszenie, zrezygnowałam dziś ze spaceru, pierwszy raz w tym miesiącu, aby w końcu ogarnąć i przeleciec szmatka lustra, fronty, okap kuchenny i meble w salonie. Mamy wszędzie dotyk i metaliczne wykończenia bądź szkło. To sobie wyobrażacie co było 🤣🤣🤣😵💫🐾🐾🐾
Komu to przeszkadzało 🤪 nam nie, do dziś. A wiadomo, ze TZ jak wraca z pracy to fajniej jak z synem posiedzi i potuli, niż jakby miał pucować don.
teściowie moi też mieli styl wypadania na "minutek do wnusia 💙" wieczorem, a potem do 1 w nocy dziecko rozhulane. Nałożylismy nakaz zakończenia odwiedzin do 17, bo kąpiemy i chooj! Musieli się wszyscy dostosować 🤣🤣 teraz najpóźniej o 16.30 ładnie się wszyscy zbierają do siebie 😍
Teraz kombinuje jaka taktykę przyjąć na święta, bo to może być rozczarowanie dla rodziny, jak wigilię sobie zrobimy w piżamach w łóżku z dzieciem i TZ zamiast tradycyjnie siedzenia na doopie i żarcia 🤣🤣
Hera super fotki 😍 kupiłam dziś dresik caly czerwony z motywem xmas, ale tla dalej nie wybrałam 🤣 -
Hera super te tla i wspaniała modelka!
Tylko się utwierdzam, że kolejne szczepienia najwcześniej po moim egzaminie i obronie pracy dyplomowej,bo Daria zaczęła łapać fajnie rytm, nie marudzi poza skokami rozwojowymi,bo w okolicach 6 tygodnia wisiała mi na cyckach a tak to fajnie sobie wysysa z piersi pokarm, coraz mniej mnie masakruje, bez dram, kolek, karatów, więc jestem wyspana i mogę cokolwiek uczyć się po trochu, byle wytrwać do lutego. Fakt, że ja chorowałam trochę w ciąży,to miałam jeden dzień mega wymioty jak właśnie na rota wirusy, pomimo że nigdy tak nie chorowałam pośród zakażonych będąc, to ostatni raz miesiąc ciąży miałam katar i kaszel które przeszły mi z tydzień po porodzie, więc malutka ma sporo moich przeciwciał. Oczywiście to wszystko może się zmienić, ale oby nie, trzymam kciuki za to i za Wasze maleństwa aby szybko katarki minęły/nie pojawiły się.Hera098, ver6ena lubią tę wiadomość
-
Polecam apke Pampersa dla tych które korzystają z tych pieluch. W każdej paczce jest pin który daje punkty za każdą pieluszkę i wpisuje się go do tej aplikacji, do tego punkty premiowe, ja już mam około 500 punktów, więc zaraz wpadnie nam zniżka 10 zł na kolejną paczkę, ale wolę dozbierać do 1200 żeby mieć paczkę 2ek za darmo.
Wyskoczyło mi też powiadomienie, że jeżeli ktoś zarejestruje się z moim kodem, to wpadnie dodatkowo 200 punktów za pierwszy zeskanowany kod pieluszki.
Kod: 46757A8
Hera098, ver6ena lubią tę wiadomość