X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • strzyga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 fajnie, że tu znów można na siebie liczyć..

Macie rację z tym wszystkim.. Kacperek jest radosny I piskliwy szczególnie jak już chce mleka 😜 ale pójdę do pediatry żeby go zważyć - bo mąż mi zakazuje kupić wagę do domu mówi, że już całkiem sfiksuje jak będzie mi brakować kilku gram i może ma rację 😆 no i dla własnego świętego spokoju pójdę..

O 21 zjadł 85ml, a po 22 zażądał jeszcze 100ml, także chyba już jest lepiej.. 😉

Co do aktywności, to u nas Kacper ma aktywność 45min/1h I koniec, wlatuje spanko.. I napiszę wam brzydko- mój syn czasami ma w dupci te wszystkie kontrastowe książeczki, zabaweczki, karty.. 😆 woli jak ponosimy go na rękach i pokazujemy mu cały dom.. kalendarz w kuchni czy szafka potrafi go bardziej rozbawić, niż zabawki..a czasem lubi sam sobie poleżeć w spokoju i gugać sobie z paluszkami w buzi - jak zaczynam do niego mówić, to sam sie wkurza i zostawiam go w spokoju, gdzie po 20 minutach ja patrze, a on śpi słodko, także nie miejcie do siebie pretensji.. jeszcze zdążymy edukować te nasze maleństwa i będziemy mieć dość tej edukacji 😆😁

Hera098, Katka123, sernik_z_rodzynkami, Vam, Alga_I lubią tę wiadomość

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe cześć 🖐️

Mila serio to jakiś cud, że Was nie wysłali przy tym do szpitala, bo takie Maluchy to z automatu wysyłają zazwyczaj...

Apka powodzenia w adaptacji! a Starszak nie odbierze tego na zasadzie "mają nowe dziecko, więc mnie już nie chcą"? bo wiem, że czasem dzieci tak odbierają to jeśli idą do placówki w momencie jak się pojawiło rodzeństwo...
    a MyBestPharm podaje im jakoś od 3 tygodni chyba (zaczęłam jeszcze przed Świętami) - tylko ja na to wpadłam u Cudakowej, która to polecała, a jej dzieci obecnie wszystkie chore, więc jakoś mój entuzjazm spadł 🤣

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jeju, dopiero doczytałam, ale super 🤎💜🩵💙💚💛🧡🩷❤️

a napiszesz coś więcej? bo już nie pamiętam. nie chcecie więcej "własnych" dzieci, czy po prostu chcecie adopcyjne i tak?
    Po moim zakażeniu po porodzie nie mogę. Zawsze o adopcji i tak marzyliśmy.

Ine, kilka rzeczy było dla nas ważnych ale najważniejsze to przede wszystkim czy ośrodek akceptuje rodziny z dziećmi biologicznymi.. Spośród 8 ośrodków najbliższych odległością (my jesteśmy z Żuław) odrzuciliśmy z tego względu 4 dzięki opiniom z forum adopcyjnego.
    My też chcemy dać się poznać takim jacy jestesmy, nie będziemy o sobie bajek opowiadać byle się spodobać. Tego samego oczekujemy - kolejny oa odrzuciliśmy za zatajanie informacji o stanie zdrowotnym dzieci (opinie z forum).
    Kolejne to czy prowadzą adopcje dzieci z interwencji i jakie wsparcie mają one zapewnione.
    Z 2 jakie nam zostały wybraliśmy ten, który był świecki. Czuję że to ten:)

W tej chwili oczekiwanie na kurs trwa max 2 mce, więc kwestia jest to jak nam pójdzie i jak nas będą profilować do danego dziecka. Ostatni miesiąc dużo myślałam i jestem pewna że chce spróbować karmić w tandemie, dlatego zależy mi szczególnie na maluszku. Musieliśmy przegadać ile różnicy najmniej byśmy dźwignęli i padło na 18 miesięcy. Tyle że wiecie to jest tak że czasem dziecko czeka w zawieszeniu aż się unormuje jego „status”. Zanim zamieszka z nową rodziną trochę mija, więc ta różnica na pewno będzie finalnie większa. Ale dajmy na to będzie dzieciątko w wieku 8 miesięcy, a Róża będzie miała ponad 2 lata to będzie super. Nie musi być noworodek, ale to dla niego byłoby po prostu lepiej, niż być w zawieszeniu w tak ważnym czasie. Ciekawe jak się potoczy. Na pewno nie prędko się uda, więc chcemy zacząć już teraz, bo szkoda czasu. W sumie to znowu takie nasze starania;)

Hera098, Malutka 35, _ine, Olaura, Kasia111, sernik_z_rodzynkami, Alga_I, mewa lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zawsze ciekawiło czy osoby które mają własne dzieci są za tymi którzy nie mogą mieć własnych jeśli chodzi o kolejkę? bo podejrzewam, że par do adopcji takiego maluszka jest mnóstwo i są bardziej chętni niż większego dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 23:33

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga, ja Różyczkę karmie zawsze po obudzeniu i do spania. Czyli co 1,5h średnio. Ona bardzo potrzebuje się przytulać (ja z resztą też a jestem dorosła!) i szczerze samodzielne zasypianie nie sprawdza się nam i mi to nawet nie przeszkadza. Mamy swój system i już.

Alga_I lubi tę wiadomość

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    Wow szybko pół roku. To w sumie już zaraz. I co będziecie się starać jak tylko będzie można?😁

Kurde jakbym miała dziecko jak Laura też bym się starała a tak to Emi raczej będzie jedynaczką🙈

Ja od zawsze powtarzam, że chciałabym od marca/kwietnia zacząć starania o kolejne😜
    Tyle się tylko ostatnio zmieniło, że jednak zaniemy jak już rozpocznie się budowa domu i będę już miała pewność, że to się dzieje i jest przed nami😍 A architekt mówił, że może uda się w maju, także może takim zbiegiem okoliczności nasza Maja pocznie się w maju😂

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    🤣🤣🤣
    no chciałabym od kwietnia, ale zobaczymy jak będzie 🙂
    a u Was też teraz po cesarkach zakładają taki "kabelek" (nie wiem jak to się fachowo nazywa) na tydzień który sprawdza stan blizny, czy tylko u nas kobity okablowane chodzą przez tydzień po cesarce? 🤪
    edit: Pico 7 - tak się to nazywa

Nie miałam czegoś takiego😜
    Kurczę, teraz jestem ciekawa czy będziemy znowu w tej samej grupie na Ovu 😂
    O ile u mnie nie wyskoczy znowu coś z płodnością i owulacją😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 00:17

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a mnie zawsze ciekawiło czy osoby które mają własne dzieci są za tymi którzy nie mogą mieć własnych jeśli chodzi o kolejkę? bo podejrzewam, że par do adopcji takiego maluszka jest mnóstwo i są bardziej chętni niż większego dziecka...
    Poniekąd pierwszeństwo mają osoby, pary bez dzieci.
    Ale umiem sobie wyobrazić że ośrodek wybiera taki dom jaki byłby najlepszy i nie patrzą z perspektywy ty masz to już nie dostaniesz. Choć i tak trochę trzeba.
    Czasem mając już doświadczenie z obsługą dziecka ma się o jednego plusa więcej, ale strasznie jest myśleć o adopcji w ten sposób, bo trochę jakby to był casting, jakby przyznawali punkty za to ile osiągnąłeś, jaki jesteś…np też godząc się na dziecko z niepełnosprawnością mamy większą szanse na telefon, a może się okazać że to kwestia dodatkowego palca (teraz już tak wymyślam, ale wiecie o co chodzi), a przez okienko w formularzu już takie dziecko byłoby skreślone przez wielu.

Hera098, espoir lubią tę wiadomość

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Pytanie nie do mnie ale się wypowiem 😂
    Alga proszę przeczytaj książkę „dziecko z bliska” Agnieszki Stein. (Jest na legimi!)
    Tam jest dość mocny przekaz: w dzisiejszym świecie mamy ogromne ciśnienie na stymulację naszych dzieci, na ich rozwój motoryczny. A to co dla nich najważniejsze w pierwszym etapie życia to bliskość i prawidłowe kształtowanie stylu przywiązania do matki. Szczerze? Myślę że to co robisz jest bardziej wartościowe niż pierdyliard minut na brzuszku obstawione najkolorowszymi zabawkami. Czy ktoś Twoją córkę w dorosłości będzie pytał kiedy zaczęła siedzieć albo chodzić?
    Relax mum 🫶

W punkt☺️
    Tylko dlatego że Laura jest taka spokojna to mogę sobie pozwolić aby ją odłożyć na balony, na projektor, na brzuszek, na karuzelę itp, ale gdyby była wymagająca i chciałaby tylko się tulić z mamą to miałabym w dupie te aktywności- ja z nich korzystam tylko po to aby mieć chwilę dla siebie, ogarnąć chatę, wysterylizować wszystko, zjeść śniadanie i obiad w spokoju i porobić coś ze swojej działalności.
    Położna mi już kiedyś mówiła, że dzieci trzeba kochać, dużo przytulać i dużo bliskości. Jeśli Twoja tego potrzebuje, to róbcie tylko to, i dla niej będzie to najlepsza rzecz na świecie, lepsza niż te aktywności. Jedyne o co bym tylko czasem spróbowała to ten brzuszek, ale to mówię o swoim przypadku. My z Laurą i tak wyciągamy 20min dziennie, nie ważne ile razy ją położę na ten brzuch😂 Jak Twoja chce być z tylko z Tobą, to niech się położy na Tobie na brzuchu i śmieje się do Ciebie i będzie to dużo lepsze niż brzuszek na podłodze i marudzenie lub płacz😗
    Jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka, nie zapominaj tego.
    Już na IG raz pisałyśmy -> każde dziecko ma inne potrzeby. Laura nie potrzebuje tyle bliskości, lubi coś robić, a jak za długo tulę to się wkurza że się nudzi😂 Ale Twoja ma inne potrzeby i najważniejsze, żeby je zaspokajać😘

Ja chyba z tego IG zrezygnuje.
    Dzisiaj drugi dzień z rzędu prawie mnie tam nie ma. Nie nadążam, nie nadrabiam.
    Chyba niedługo znowu tylko tutaj zostanę i cieszę się, że forum wróciło do życia❤️❤️❤️

Alga_I lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka123 wrote:
    I z ilościami strzyga u nas też jest bardzo różnie. Na wieczór szybko wciąga 120 (mamy synków urodzonych tego samego dnia 😉). A w dzień potrafi 80 dziamgolić 20 minut. Moje dziecko niestety nie idzie żadnymi schematami pod tym kątem 😄 u mnie wieczne zgaduj zgadula Ile mleka mam zrobić. Zrobię za mało trzeba lecieć dorabiać. Zrobię za dużo trzeba wylewać- a mamy drogie mleko, to trochę też szkoda mi non stop wylewać...
    Dlatego szkoda mi że nie jestem KP- bo tam dziecko ciągnie z piersi i tyle ile aktualnie chce/ potrzebuje.
    No ale wyszło jak wyszło...

U mnie Laura dostaje 120 i wychleje zawsze całe, nie może ani kropli zmarnowac😂😂
    Ale jej byś dała 500ml to też by wychlała😂

Katka123 lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 35 wrote:
    Hera ja za Ciebie trzymam kciuki ✊ ty już dostałaś okres czy Tobie się cykl unormował od początku? Jest jak przed ciążą?

Dzięki ❤️
    U mnie z okresem nawet lepiej, niż przed ciążą 🤪
    ODPUKAĆ.
    Przed ciążą miałam PCOS i żeby dostać miesiączkę musiałam stosować antykoncepcje, a żeby wywołać owulacja potrzebowałam silnych leków.
    Teraz miałam owulacja pierwszy raz w życiu naturalnie, i obie miesiączki naturalnie i w prawidłowych odstępach czasowych od siebie❤️ Oby tak dalej. Będę chodzić do ginekolog raz w miesiącu i to kontrolowac😊

Malutka 35 lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Witajcie. Jesli nie macie nic przeciwko chcialabym dolaczyc do Was. Do tej pory czasem zagladalam, cos czytalam, ale sie nie odzywalam, bo wydawalo mi sie, ze nie wypada sie wtracac albo ze nie mam nic Wam do zaoferowania. Moze bedac wsrod Was uda mi sie otworzyc.

Co o mnie? Jestem mama dwoch chlopcow - jeden lat 9, drugi jak i Wasze dzieci urodzil sie w pazdzierniku.

Cześć ❤️

_____

Jeszcze tak na szybko dodam to co na IG już napisałam, ale chcialabym to tutaj też zostawić, bo lubię dzielić się ważnymi momentami😁

My byliśmy dzisiaj u moich rodziców na obiedzie. Spędziliśmy tam 4,5h. W międzyczasie Laura miała tam drzemkę w osobnym pokoju, aby nie zakłócać jej snu.
    Mój tata jest inżynierem, ale wiedze ma sprzed lat bo pozniej dorabial sobie inne studia i pracuje juz na innym kierunku, więc przejrzał sobie nasz projekt i dał nam taki pomysł, że jak wracaliśmy do domu to nagle wywiązała się dyskusja taka, że żeśmy kompletnie zmienili koncepcję połowy chaty i nagle zrobiło się idealnie🤪🤪
    Pojeździliśmy autem 1h, aby Laura w autku pospała, a jak wróciliśmy do domu to odłożyłam do łóżeczka i okazuje się, że śpi nadal... Juz od 19ej śpi, więc wychodzi na to, że to już sen nocny, a my zamiast korzystać i spać to żeśmy siedzieli i obgadywali projekt😂 ale TZ mówi, że jest tak podniecony zmianami że i tak nie uśnie. Teraz tylko ciekawe jak ja sobie poradzę bez wyspania jutro😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 00:23

espoir lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Nie miałam czegoś takiego😜
    Kurczę, teraz jestem ciekawa czy będziemy znowu w tej samej grupie na Ovu 😂
    O ile u mnie nie wyskoczy znowu coś z płodnością i owulacją😝
    u mnie to ciężko powiedzieć, bo ja albo staram się miesiąc albo rok 🫣 o 1 i 6 dziecko rok, o pozostałe miesiąc 😜

ver6ena lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    u mnie to ciężko powiedzieć, bo ja albo staram się miesiąc albo rok 🫣 o 1 i 6 dziecko rok, o pozostałe miesiąc 😜

Tzn miesiąc, czyli udało się za pierwszym cyklem czy za kolejnym dopiero?☺️

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sundari86 wrote:
    O super, my pod Warszawą mieszkamy. Nie wiem czy śledzisz ctu wątek,ale poleciałam program okołoporodowy prowadzony w przychodni przyszpitalnej Sw Zofii (nie na Żelaznej ale niedaleko w ich przychodni),nam jeszcze zostały 2 wizyty u fizjoterapeuty i nie wiem czy nie skorzystam jeszcze z dietetyka i psychologa, byłam u urofizjo i na warsztatach z 1 pomocy i jestem mega zadowolona. To wszystko darmowe dla mieszkanek Mazowsza.

W ogóle po obronie pracy dyplomowej,czyli od marca mam zamiar jeździć z małą na fitness dla mam z dziećmi (Aktywna Mama) Warszawie właśnie do Core Fitness i może jeszcze coś wynajde,bo moim kolejnym projektem jest właśnie powrót do formy. W tym CF honorują karty Multisport, więc to mnie motywuje,bo i tak za nią płace to może mi się zacznie zwracać ten cały okres składkowy kiedy wcale nie korzystałam.

Dziekuje, wiem o programie. Mam juz umowione wizyty dla siebie i dziecka. Przy czym z Malym i tak juz regularnie chodze do fizjo, bo ma wzmozone napiecie.

Pomyslu i czasu na fitness zazdroszcze. Ja od jutra (dzis?) wracam do pracy, wiec obawiam sie, ze na jakiekolwiek aktywnosci nie bede miec czasu ani sil, szczegolnie, ze noce mamy slabe, bo z 4 pobudkami.

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam istotne pytanie😀
    Laura zaczęła się na leżąco napinać do przodu w kołyskę. Już od jakichś 2 tyg. Dzisiaj podałam jej ręce i się podciągnęła na mnie do pozycji siedzącej.
    Tak się tym najarała, że przez 10min chciała tylko to robić i się z tego super śmiala😆
    Czy to normalne? To etap na takie coś? Swoją drogą właśnie dzisiaj zaczęła juz na maksa stabilnie trzymać głowę, bo jak się na mnie podciągała to pięknie ją trzymała i nawet jej nie dyndała. Jak ją miałam do odbicia to też jej już nie dyndała🙂

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz powstanie grupa październik 2025. Ale zleciało 😍

espoir, sundari86, Olaura, Alga_I, strzyga , Malutka 35, Apka, _ine, ms, Vam, ver6ena lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Tzn miesiąc, czyli udało się za pierwszym cyklem czy za kolejnym dopiero?☺️
    w pierwszym cyklu 🙂

co do takiego siadania to dziecko z tego co wiem powinno z pozycji czworaczej, jeśli siada dzwigajac się (np na bujaczku) to powinno się mu to utrudniać, żeby tak nie robiło. przynajmniej mi tak zawsze mówili 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 05:47

Hera098 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • sundari86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Dziekuje, wiem o programie. Mam juz umowione wizyty dla siebie i dziecka. Przy czym z Malym i tak juz regularnie chodze do fizjo, bo ma wzmozone napiecie.

Pomyslu i czasu na fitness zazdroszcze. Ja od jutra (dzis?) wracam do pracy, wiec obawiam sie, ze na jakiekolwiek aktywnosci nie bede miec czasu ani sil, szczegolnie, ze noce mamy slabe, bo z 4 pobudkami.

Wow powrót do pracy to nie lada wyzwanie rzeczywiście zwłaszcza, że tak szybko! Ja wybieram się dopiero za rok i zapewne na obniżony etat, muszę odpocząć od korpo zdecydowanie. Trzymam kciuki!

Ja totalnie nie mam czasu przy 4 dzieci, kocie i szczeniaku a jeszcze właśnie w lutym mam obronę na studiach podyplomowych. Poza codziennymi obowiązkami działam projektowo, dzisiaj zaczynam projekt "praca dyplomowa" w międzyczasie przerwa na projekt "ferie" bo ogarniam dzieci na wyjazd z babcią na narty a mąż zabiera mnie i bobo na romantyczny weekend niespodziankę. Z początkiem marca rusza projekt "wiosna" który ma w sobie element przeglądu nasion i planowania ogrodu warzywnego i porządki w chacie na wsi, wizytę u dietetyka, fitness z malutką (i tak z nią siedzę więc po prostu wpleciemy zajęcia w codzienność,obie będziemy ćwiczyć na macie chociażby kwadrans dziennie czy jeździć na zajęcia). Kwiecień u nas pod znakiem projektu "urodziny mężczyzn" czyli moich baranów - męża i syna a maj "urodziny starszych córek", w czerwcu "chrzciny ", potem"wakacje " i już będzie po połowie macierzyńskiego...Ja mam myślę niezdiagnozowana jakaś formę ADHD i musi się dziać i muszę też planować aby nie zwariować a że nie jestem domatorem to takie wyjazdy weekendowe raz na jakiś czas, wypady na wieś czy na codzien na zajęcia ratują moją psychikę. Dla mnie najbardziej koszmarnym czasem była końcówka września do teraz albo w sumie do marca,bo jestem skazana właśnie na siedzenie w domu, najpierw ciężka końcówka ciąży i ten kaszel więc leżałam tylko w łóżku i bolało mnie chodzenie a potem wiadomo połóg,dalej pogoda i sezon infekcyjny i wiecznie kp. Teraz jest już coraz lepiej i łapie rytm życia z jeszcze większą rodzina.

Życzę miłego dnia i biorę się za pracę intelektualną co jest nie lada wyzwaniem przy baby brain 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 07:58

Mkm89, Hera098, _ine lubią tę wiadomość

• Neta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu dawno nie było 🙈

Przez te moje problemy z grzybica i hemoroidami nie miałam jakoś głowy na dodatkowe rzeczy. Bardzo mnie to stresowało że jak dotychczasowe leczenie nie pomoże to trzeba będzie zastosować coś silniejszego i będę musiała się pożegnać z kp. A byłoby szkoda bo mam dużo mleka i Alicja pięknie je, no i lubię te momenty.
    Chyba mogę nieśmiało powiedzieć że mam spokój z grzybicą, nie powróciła a hemoroidy same zniknęły. Oby już tak zostało.

Niestety nie nadrobię Waszych postów ale teraz postaram się być regularnie 😊

Widziałam że niektóre z Was myślą już o drugim dzieciaczku. Ja jak patrzę na Alicję to też myślę że chce kolejne ale czas pokaże. Na razie jest bardzo grzeczna, ominęły nas problemy z kolkami i z karmieniem. Ale przed nami jeszcze nie jeden skok rozwojowy i wyrastanie zębów.

Miło do Was wrócić 😊

Alga_I, strzyga , Malutka 35 lubią tę wiadomość

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ