Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, trzymam dziś wielkie kciuki za Was! 💪 ♥️ Czekanie jest najgorsze, ale wszystko będzie dobrze!
Molisia trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Kontroluj swoje krwawienie i jak tylko coś nie pasuje to konsultuj z lekarzem lub położną. Na opuchnięcia pij dużo dużo wody!
Paulina córeczka jest śliczna 😍
Ja zupełnie się się orientuje jak teraz te szczepienia wyglądają. Skojarzonymi szczepiłam córkę, e wtedy kosztowały ok. 200zl i powtarzało się się raz czy dwa potem, już nie pamiętam. Teraz zobaczymy, ale póki co nastawiam się na zwykły kalendarz szczepień.
Ja zauważyłam, że ostatnio jeśli nie obudzę się sama, tylko budzik mnie wyrwie ze snu tak jak dziś to mam mdłości jak w pierwszym trymestrze 😮💨 musiałam poleżeć z 10min żeby dojść do siebie i właśnie chrupię sucharka. Ogarnę dzieci i chyba się jeszcze położę. Dziś jadę na wizytę, mam nadzieję, że się dowiem że szyjka się skraca i jestem gotowa 🤭Hera098, TynciaQ94, paulina9408, Nejt lubią tę wiadomość
-
molisia wrote:Hej , gratulacje wszystkim rozpakowanym i tym co jeszcze czekają kciukasy
My 4 dni po CC
Dzisiaj miałam 38 st. Nie wiem czy to spowodowane , cyce pełne mleka , martwi mnie fakt że mało krwawię wręcz w ogóle , nogi opuchnięte ..... I oblewają mnie poty
Słabo ogólnie
Zato Leo całą słodycz , je i śpi i tak wkoło
Gorączka w połogu nie powinna być, ja tydzień po CC miałam 38 st właśnie, zero krwawienia i obolałe piersi , po telefonie do ginekologa kazał odrazu przyjechać i dotarłam antybiotyk. Skontaktuje się z lekarzem albo jedź na IPKasia111 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dziś dziewczyny!
Kciuki mocno zaciśnięte 🤞
Nie zazdroszczę tego braku możliwości picia wody - jak pomyślę, że być może też mnie to czeka, to już mam sucho w gardle na samą myśl .
Ja dziś od 5 nie śpię, bo rano na badania - żeby tylko krew to pół biedy, ale mam też badania moczu, to pół nocy się stresuję czy mi siku do rana wystarczy przy aktualnym trybie chodzenia do toalety 🙈🙈
Więc koniec końców od 5 nie śpię a o 5:30 już wstałam
Myślę, że wjedzie solidna drzemka jak wrócę 😋 -
Ja mam jeszcze do zrobienia mocz i morfologię, ale chyba nie ma sensu tego robić dziewczyny, skoro jestem jeszcze przeziębiona? Gorączki nie mam, ale jest osłabienie i katar.. leczy wydaje mi się, że te wyniki mogą nie wyjść wiarygodnie, co myślicie dziewczyny?
-
strzyga wrote:Ja mam jeszcze do zrobienia mocz i morfologię, ale chyba nie ma sensu tego robić dziewczyny, skoro jestem jeszcze przeziębiona? Gorączki nie mam, ale jest osłabienie i katar.. leczy wydaje mi się, że te wyniki mogą nie wyjść wiarygodnie, co myślicie dziewczyny?
strzyga lubi tę wiadomość
-
Nicole123 wrote:Ja się dowiedziałam właśnie że jestem trzecia w kolejce ,więc pewnie dopiero koło 11 będę na stole 😣a już tak mi się chce pić 😣
Myślę, że malusieńki łyczek wody naprawdę by nie zaszkodził, a raczej zaspokoił twoje pragnienie..
Vam, dlatego wolałam zapytać, bo nie wiem jak to jest ☺️ dziękuję! najwyżej zrobię te badania w połowie tyg.bo nie widzi mi się jeszcze dupki wietrzyć ☺️.
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po ❤. -
Dziewczyny trzymam kciuki za Was dziś 💚.
Wytłumaczcie mi proszę, dlaczego przed cc nie można pić wody? Przecież przy pilnych CC kroją bez patrzenia kiedy ostatni posiłek, a ciągłe nawadnianie w porodzie SN jest normalne.strzyga , Hera098 lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za Was dziś 💚.
Wytłumaczcie mi proszę, dlaczego przed cc nie można pić wody? Przecież przy pilnych CC kroją bez patrzenia kiedy ostatni posiłek, a ciągłe nawadnianie w porodzie SN jest normalne.
Właśnie też ostatnio nad tym dumałam 😅 chętnie się dowiem, bo to trochę takie sprzeczne jest. -
Hera098 wrote:Kto z Was zamierza wydać ok 1000zl na szczepionkę skojarzoną?? I w którym tyg życia chcecie podać dziecku?
Nią się tylko 1x szczepi bobasa?Hera098 lubi tę wiadomość
-
Wytłumaczcie mi proszę, dlaczego przed cc nie można pić wody? Przecież przy pilnych CC kroją bez patrzenia kiedy ostatni posiłek, a ciągłe nawadnianie w porodzie SN jest normalne.
A to nie chodzi o coś ze znieczuleniem przed operacją ? -
W szpitalu gdzie jest Świtezianka są dwie sale operacyjne wiec jadą na "dwa fronty". Ja byłam tą co sie wryla w kolejke :p i cieli mnie jako pierwszą tym razem, Lila urodzila sie 7.51, a z sali przedoperacyjnej wyjechalam 7.35. Takze to sprawnke idzie wszystko. Poprzednie cc mialam jako trzecia u mojego lekarza i synek urodzil sie 9.22 ( rownolegle rodzila sie corka mojej wspollokatorki z sali). Takze ja mysle, ze Świtezianka lada moment bede tulic do policzka Julianka
Cezarowa, TynciaQ94, _ine, Neta lubią tę wiadomość
12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i bije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
Pamiętam nawet że do punkcji do in vitro zalecenie było, żeby nie jeść i nie pić a tam nawet nie przecina się powłok brzucha. Może to ma ogólnie związek ze znieczuleniem?
Oczywiście, że zawsze może być nagłe cięcie nawet przy sn, to samo z operacją - odpukać nigdy nie wiadomo, czy coś się nie wydarzy takiego, że nagle biorą na stół (nie mówię o CC ale też jakiejkolwiek operacji na cito). Przy planowanych zabiegach po prostu ograniczają maksymalnie wszystkie ryzyka.
Ale jakie jest dokładne wytłumaczenie to w sumie też nie wiem.
Hera098, _ine lubią tę wiadomość
-
Świtezianka, Nicole123 kciuki za dzisiejsze CC, będzie dobrze i już niedługo poznacie swoje Maluszki ☺️
Molisia, tak jak dziewczyny piszą, warto to skonsultować z lekarzem, bo ta gorączka i brak krwawienia jest niepokojący.
Hera, z tego co wiem, to to nie jest jednorazowy koszt, są chyba 3 czy 4 dawki (po ok. 200 zł). Do tego rotawirusy (ta jest za darmo, do wypicia) i pneumokoki (są za darmo, ale można wybrać płatną i wtedy jest zabezpieczenie na więcej szczepów). Ja spróbuję najpierw zaszczepić bezpłatnymi i zobaczymy, jak Młody będzie znosił, najwyżej przejdę na płatne (można zmienić z bezpłatnych na płatne, ale w drugą stronę już nie) i do tego płatne pneumokoki.
Paulinka, śliczna córeczka ♥️Hera098, paulina9408 lubią tę wiadomość
-
mnie zawsze uprzedzają, że może mi być niedobrze po znieczuleniu tym bardziej, że leżysz trochę głową w dół (nogi masz troszkę wyżej niż głowa). faktycznie czasem czuje mdłości, ale wtedy wystarczy, że oczy zamknę i jest lepiej.
ale jeść i pić u nas można od razu po wszystko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 08:27
_ine lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
powodzenia dzisiaj!
ja mam USG za godzinę, ciekawe co mi powiedzą.Apka, Kasiap899, Hera098, Katka123, Vam, Nicole123, Kasia111, Olaura, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dziewczyny trzymam kciuki a dzisiejsze cesarki i czekamy na maluszki ✊❤️
Co do tych operacji, to ja też tego nie kumam… W Polsce byłam też ze 3 razy operowana i za każdym razem ani jeść ani pić, a potem po operacji to już wgl zagłodzić chcą 🙄
W Niemczech można pić normalnie wodę przed operacjami, nawet z godzinę przed. Proszą tylko żeby pić małymi łykami i tylko tyle ile się czuje że trzeba, a nie że wypić 2L 😅 Ale mają takie zdrowe podejście właśnie 😅 A potem po operacji (niezależnie czy była narkoza czy zzo) to dają Ci od razu duży posiłek, ciepłą herbatę itp.
Tak jak mówiłyście o punkcji in vitro, to u mnie też mogłam pić normalnie, a po punkcji śniadanko na słodko dostałam 😉
A jeśli chodzi o szczepionki to u nas jest 6w1 i jest darmowa. Właściwie tylko meningokoki B są ekstra płatne (robi się je około 2r.ż) ale chyba daruję sobie ten wariant u córki, bo miałam ten podstawowy meningokoki C._ine, Vam lubią tę wiadomość
1 IVF/ 6 zapłodnionych komórek - została 1 blastocysta (nie zostało nic do mrożenia) / udało się 🩷
09.02.2023 - córeczka 🌸
2 IVF/ 9 zapłodnionych komórek - 3 ❄️❄️❄️/ z pozostałych 6 została 1 blastocysta/ udało się 💪🏻
14.02.2024 - test ciążowy pozytywny
29.02.2024 - mamy serduszko 🩷
04.04.2024 - wyniki NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka ! 👧🏼
13.06.2024 - połówkowe
15.07.2024 - 900g
13.08.2024 - 1600g
03.09.2024 - 2300g
26.09.2024 - 3300g
11.10.2024 - 3700g
18.10.2024 - 4000g
23.10.2024 - termin porodu - czekamy na Melisę 🌸
-
Dziewczyny trzymam kciuki ✊✊✊ będzie dobrze 😊
U mnie noc ciężka, głowa mnie całą noc bolała do tego brzuch jak na okres. Pojawiało się i przechodziło wraz z bólem głowy. Sprawdzałam nawet w nocy czy nie mam nadciśnienia ale nic. Nad ranem bóle przeszły a głowę nadal czuję tyle że mniej. Nie wiem czy to pogoda czy mi się zaczyna pomału... 🤔