Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA, u mnie ból nie jest jakiś intensywny i dość nisko, ale też się zastanawiałam czy to już moment, że Bobas mógł go wywołać ruchami. Mam nadzieję, że to minie, a na wizycie się uspokoisz 😊

Udanej niedzieli Dziewczyny 😊

Ja się wcześnie położyłam i obudziłam przed 7, poleżałam i powoli czas wstawać. Kupiłam wczoraj świeżutkie ogórki i pomidory, więc mam mega ochotę na dopchane kanapki.

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja mam momenty ze jest mi słabo w związku z ruchami, mam naprawdę aktywne dziecko tym razem. W nocy budzę się od tego i ucisku na pęcherz. Za to nie wstaje na siusiu wcale! Zdarzyło mi się tylko na początku parę razy jak się opiłam na noc.

Niestety podejrzewam rozejście spojenia łonowego. Nie miałam w pierwszej ciąży z tym problemu, a teraz ruszam się dużo więcej, trenuje i mam taki problem od ponad 2 miesięcy. Wygląda na to że jest coraz gorzej… boli mnie na końcówkach kości udowej, w pachwinach. Kiedy leżę lub siedze to aby ruszyć się bez bólu powinnam przenieść każdą nogę osobno i dostawić do siebie i dopiero ruszyć. Nie mogę zrobić wielu ćwiczeń na własnym obciążeniu. Zmartwiłam się tym i jeszcze bardziej tym że trenerka nie wyłapała tego. Jutro idę do zaufanej fizjo urogine i zobaczymy co podpowie.
    Miałyście do czynienia z rozejściem?
    Napisz co Ci powiedziała. Ja też miałam takie same podejrzenia i objawy. Byłam trzy tygodnie temu u fizjo Uro, zrobiła USG i powiedziała że jest ok. Mam po prostu jakieś spięcia i obrzęki w okolicy pachwin. Muszę rozciągać. Tak jak pisałam wcześniej dużo się rozciągam od tamtego czasu i bardzo pomogło a byłam już na etapie, że takie czynności jak wychodzenie z samochodu czy wstawanie z krzesła to był ból. Ból w pachwinach powodował, że aż nie mogłam się wyprostować, miałam też ból podczas chodzenia. Naprawdę polecam rozciąganie.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Napisz co Ci powiedziała. Ja też miałam takie same podejrzenia i objawy. Byłam trzy tygodnie temu u fizjo Uro, zrobiła USG i powiedziała że jest ok. Mam po prostu jakieś spięcia i obrzęki w okolicy pachwin. Muszę rozciągać. Tak jak pisałam wcześniej dużo się rozciągam od tamtego czasu i bardzo pomogło a byłam już na etapie, że takie czynności jak wychodzenie z samochodu czy wstawanie z krzesła to był ból. Ból w pachwinach powodował, że aż nie mogłam się wyprostować, miałam też ból podczas chodzenia. Naprawdę polecam rozciąganie.
    Właśnie dokładnie tak samo mam, szczególnie jak trzeba nogi osobno ruszyć. Wydawało mi się że rozciągam się wystarczająco w związku z treningami i wieczorkami ćwicząc. A ile ja w ogródku zapieprzam! Moze za duzo… spoko opcja z tym USG, zapytam czy ma możliwość mnie zeskanować😯

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję, człowiek się nawet nie spodziewa, że coś takiego może być aż tak bolesne, bałam się, że na dalszym etapie ciąży nie będę mogła się poruszać. Mi zwykły fizjo, z którym ćwiczę zawsze te kilka minut rozmasowuje okolice pachwin. Dodatkowo okazało się że mam dosyć duże zatory w łydkach (skóra i mięśnie się jakby skleiły )i muszę je pobudzać i rozciągać by prawidłowo pompowały limfę.

U mnie pojawił się teraz nowy problem, moje uda zrobiły się całe w takiej „galarecie”, bardzo widoczne jak nacisnę na skórę. Od kilku dni zaczęłam robić automasaż limfatyczny. Zrezygnuje też chyba z jednych ćwiczeń z fizjo na rzecz masażu nóg.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobas jest chyba z tych spokojniejszych, na usg zawsze się rusza, ale raczej bawi rączkami. Ze względu na wiek ciąży i łożysko z przodu te ruchy są dość łagodne, nie przeszkadzają mi, chociaż coraz bardziej wyczuwalne. Mąż jeszcze ich nie czuje, chociaż udało mi się wczoraj złapać na nagraniu jak widać delikatne ruch na brzuchu od kopniaczka 🥹 za każdym razem sprawiają radość, on ma dni bardziej i mniej aktywne, może inaczej się układa albo zbiera siły 🤭

Ostatnio czytałam, że urofizjo poza zajęciem się obecnymi problemami może przygotować się do porodu, nauczyć jakie pozycje przyjmować itp. Więc planuję od lipca zacząć chodzić jeśli będę zadowolona

snieżka lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, ja właśnie po to, żeby przygotować się do porodu zapisałam się na sierpień na cykl 10 spotkań z fizjo uroginekologiczną na NFZ.
    Chociaż też w sierpniu mam wizytę u okulisty i okaże się czy w ogóle mogę rodzić naturalnie czy wysokie ciśnienie oczu będzie przeciwskazaniem 🙈 Chociaż mam cichą nadzieję, że tym razem ciśnienie spadnie

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 302 303 304 305 306
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ