Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, ja mam na razie dwie koszule do szpitala, takie do karmienia i jedną do porodu, ale czekam jeszcze na dwie zapasowe, żeby zostawić w domu, w razie czego mąż mi dowiezie :). Słyszałam, a dziewczyny tu też potwierdzały, że po porodzie część kobiet bardzo mocno się poci, więc może być potrzeba wielokrotnej zmiany. Więcej niż to nie planuję kupować, bo zobaczę jak będzie z rozmiarem po ciąży i czy wygodnie będzie mi w koszulach, bo do tej pory zawsze wybierałam dwuczęściowe zestawy.

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule do porodu spakowane, dwa czarne miękkie staniki by jednak piersi jakoś trzymać w ryzach, górę od kostiumu kąpielowego (jakby mi jednak zależało by cyckiem nie świecić siedząc w wannie), dwie pary skarpetek, majtek chyba nie biorę bo jakoś wydaje mi się to bez sensu. Muszę zabrać dwie koszule bo boję się, że mocno coś poplamię i mi się odpali moje natręctwo z plamami, nie wiem czy to w ogóle możliwe podczas porodu ale zapierałam już wszystko i wszędzie, a w torebce zawsze mam zapasowe rajstopy 😅 nie chcę sytuacji gdzie chęć zaprania będzie silniejsze ode mnie i finalnie zamiast zostać z mała plamą to będę siedzieć z połową mokrej koszuli po szybkim praniu w umywalce. Dla męża też muszę wziąć ciuchy na ewentualną zmianę bo niestety plam u niego tak samo działają na mój mózg, na szczęście od początku dostaniemy pokój więc jego najwyżej wyślę by tam poszedł i się przebrał🤪 Biorę też szlafrok ale taki bawelniany ,co nie zajmuje dużo miejsca bo widziałam kilka filmików, gdzie dziewczyny opowiadały, że im podczas porodu nie było gorąco tylko zimno.
    Potem biorę jeszcze 4 koszule po porodzie ale to też tylko dlatego, że psychicznie nie dam rady spędzić dnia i nocy w tej samej.

A może jedne majtki siateczkowe warto zabrać na salę porodową? Czy po urodzeniu łożyska będę już musiała mieć podpaske czy raczej się leży i wietrzy krocze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:26

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że z sali porodowej po 2h wychodzi się o własnych nogach jeżeli wszystko jest ok, więc mam zamiar wrzucić i majki, i kilka tych podkładów-podpasek do torby porodowej, ale kiedy dokładnie się je zakłada to w sumie chciałabym wiedzieć 😀

W sumie może domówię też tę drugą koszulę porodową, bo jakby był jakiś totalny dramat to nawet do tego leżenia też wolałabym się przebrać 😅 Życie pewnie zweryfikuje w praktyce, ale podsunęłaś mi tę myśl, Ninia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:07

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na salę porodowa mam mieć 2 szt majtek siateczkowych , 2 paczki podpasek.

A na oddział położniczy 4 szt majtek i też 2 paczki podpasek.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
‹‹ 403 404 405 406 407
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ