PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zapisywała się może któraś z was niedawno w klubie Rossmann do akcji Rossne? Ja zgłosiłam się pod koniec sierpnia i dzisiaj gdy poszłam odebrać te pampersy za 1grosz pani poinformowała mnie, że akcja dobiegła już końca i jeśli nie dostałam powiadomienia mailowego o odbiorze no to niestety lipa 💩👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Podobno akcja skończyła się w lipcu 😅Panna_M wrote:Dziewczyny, zapisywała się może któraś z was niedawno w klubie Rossmann do akcji Rossne? Ja zgłosiłam się pod koniec sierpnia i dzisiaj gdy poszłam odebrać te pampersy za 1grosz pani poinformowała mnie, że akcja dobiegła już końca i jeśli nie dostałam powiadomienia mailowego o odbiorze no to niestety lipa 💩
-
Panna_M wrote:Dziewczyny, zapisywała się może któraś z was niedawno w klubie Rossmann do akcji Rossne? Ja zgłosiłam się pod koniec sierpnia i dzisiaj gdy poszłam odebrać te pampersy za 1grosz pani poinformowała mnie, że akcja dobiegła już końca i jeśli nie dostałam powiadomienia mailowego o odbiorze no to niestety lipa 💩
O a ja czekałam na ten mail o pampersach hahaha !
Ale odebrałam oliwkę za 1 gr i faktycznie do tego byl potrzebny email ktory mi wysłali. -
Nie lubię tej deszczowej pogody, już dzisiaj jakoś wstałam lewą nogą, jednak bardzo reaguję na takie pogorszenie aury
Muszę się zmotywować do jakichś zadań, jak coś zwalczę z listy, to mi powinno poprawić nastrój.
Kinguś, jak tam u Was, jakieś aktualizacje? Ja się wczoraj dowiedziałam, że moja koleżanka z sali musiała wrócić po tygodniu do szpitala
-
Niecierpliwa2 wrote:Nie lubię tej deszczowej pogody, już dzisiaj jakoś wstałam lewą nogą, jednak bardzo reaguję na takie pogorszenie aury
Muszę się zmotywować do jakichś zadań, jak coś zwalczę z listy, to mi powinno poprawić nastrój.
Kinguś, jak tam u Was, jakieś aktualizacje? Ja się wczoraj dowiedziałam, że moja koleżanka z sali musiała wrócić po tygodniu do szpitala
Hej wczoraj jakoś miałam gorszy humor. Płakać mi się chciało 😓 . Tak długo już jestem w tym szpitalu. Wczoraj po południu był lekarz, zapis ktg robią mi teraz dwa razy zamiast trzech bo wychodzi dobrze, wenflon mi nawet wyjęli żeby nie było zbyt długo. To wielowodzie trochę jest. Wypuścić mnie NIE chcą. Jak to określil pan doktor, że dalej zostaje w tym szpitalnym sanatorium. Coś około 16 września ma być jakaś decyzja czy już cesarka czy dalej czekamy. Tak więc tak to wygląda u mnie. 😮💨
Ogólnie nie jest źle ale chciałabym iść do domu odpocząć na własnej kanapie. 😒
Kurcze szkoda że Twoja koleżanka musiała wrócić od nowa do szpitala. Co tam się u niej zadziało?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:38
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
W pełni zrozumiałe, że wolałabyś być w domu! Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej do rozwiązania 🤞🏻
Obie byłyśmy na obserwacji w kierunku tachykardii płodu, nie potwierdziło się, ale teraz ona ma wysokie ciśnienie, więc wolą monitorować na miejscu. Też mnie to jakoś zasmuciło, taka świadomość, że tak łatwo można wyjść i zaraz musieć wrócić
-
Niecierpliwa2 wrote:W pełni zrozumiałe, że wolałabyś być w domu! Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej do rozwiązania 🤞🏻
Obie byłyśmy na obserwacji w kierunku tachykardii płodu, nie potwierdziło się, ale teraz ona ma wysokie ciśnienie, więc wolą monitorować na miejscu. Też mnie to jakoś zasmuciło, taka świadomość, że tak łatwo można wyjść i zaraz musieć wrócić
Przykro mi że Twoja koleżanka musiała trafić drugi raz. Mam teraz dziewczynę w sali co też ma problem z ciśnieniem.
Niestety wiem co to znaczy jak trzeba siedzieć w szpitalu, bo mi wyszły spadki tętna a teraz spadków nie ma. Zrobiło się jakieś wielowodzie do tej pory było wszystko dobrze a tu widzisz. Niby tylko obserwują ale co się naczytałam to moje 😓 Wypuścić nie chcą, cesarki też zrobić nie chcą. Tak więc mam wczasy all inclusive w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:51
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Kinga, przykro mi że czujesz się przytłoczona tym pobytem. Z drugiej strony na przestrzeni tygodnia możesz poznać już swoje dziecko i dzięki Was już tak niewiele od tej chwili. Spróbuj zająć się czymś przyjemnym i pokorzystaj ze spokoju. Może masz jakieś wspomnienia z dzieciństwa o rzeczach które sprawiały ci radość? Może takie proste typu wycinanki, kolorowanie czy krzyżówki? Ja ostatnio kupiłam drugą kolorowankę (tylko taką szczegółową) dla siebie i maluję z córeczką😆 to bardzo relaksuje!
-
kleopatr4 wrote:Kinga, przykro mi że czujesz się przytłoczona tym pobytem. Z drugiej strony na przestrzeni tygodnia możesz poznać już swoje dziecko i dzięki Was już tak niewiele od tej chwili. Spróbuj zająć się czymś przyjemnym i pokorzystaj ze spokoju. Może masz jakieś wspomnienia z dzieciństwa o rzeczach które sprawiały ci radość? Może takie proste typu wycinanki, kolorowanie czy krzyżówki? Ja ostatnio kupiłam drugą kolorowankę (tylko taką szczegółową) dla siebie i maluję z córeczką😆 to bardzo relaksuje!
Tak czuje się przytłoczona bo cała ciąża jakoś tak sprawnie przebiegła a teraz końcówka jest ciężka. Pogodziłam się ze swoim losem jak kolwiek to brzmi że muszę tu zostać. Trochę łez wylałam ale jakoś dziś lepiej. Mąż mi przywiózł gazety, wykreślanki, krzyzowki i laptopa i jakoś to wszystko leci do przodu. W przyszłym tygodniu poznam jakieś dalsze decyzję.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram
Mój mały waży 2400 gram.

-
Kingus, trzymaj się tam, już co prawda niewiele zostało ale wiem jak pobyt w szpitalu potrafi się dłużyc.
Martyna, zgadzam się z dziewczynami, trochę negatywnie to oceniam Twojego lekarza. Na porodówce może się wydarzyć wszystko, są nieco skomplikowane ale i piękne porody. Najlepiej wypowiadać się jako lekarz, który nie uczestniczy aktywnie w porodzie naturalnym i w dodatku jest mężczyzną 🫣
Ja mam już termin planowanego CC - 28.09 🥰
We wtorek kolejne ktg w szpitalu, a 21.09 ostatnia wizyta u mojego gin. Gbs wyszedł mi ujemny 👍🏼
Niecierpliwa2, aganieszkam, Kingus 1 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
przytulam 🫂🫂🫂 może zajmij się np robieniem fotoksiazek? ja mam bzika na punkcie zdjęć i zawsze podczas pobytów w szpitalu lub na dłuższych badaniach nadrabiam właśnie robienie fotoksiazek.Kingus 1 wrote:Hej wczoraj jakoś miałam gorszy humor. Płakać mi się chciało 😓 . Tak długo już jestem w tym szpitalu. Wczoraj po południu był lekarz, zapis ktg robią mi teraz dwa razy zamiast trzech bo wychodzi dobrze, wenflon mi nawet wyjęli żeby nie było zbyt długo. To wielowodzie trochę jest. Wypuścić mnie NIE chcą. Jak to określil pan doktor, że dalej zostaje w tym szpitalnym sanatorium. Coś około 16 września ma być jakaś decyzja czy już cesarka czy dalej czekamy. Tak więc tak to wygląda u mnie. 😮💨
Ogólnie nie jest źle ale chciałabym iść do domu odpocząć na własnej kanapie. 😒
jeszcze troszkę Kochana 🫂🫂🫂
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
Kingus 1 wrote:Tak czuje się przytłoczona bo cała ciąża jakoś tak sprawnie przebiegła a teraz końcówka jest ciężka. Pogodziłam się ze swoim losem jak kolwiek to brzmi że muszę tu zostać. Trochę łez wylałam ale jakoś dziś lepiej. Mąż mi przywiózł gazety, wykreślanki, krzyzowki i laptopa i jakoś to wszystko leci do przodu. W przyszłym tygodniu poznam jakieś dalsze decyzję.
Trzymaj się! Wiem co czujesz, ja w pierwszej połowie ciąży w szpitalu leżałam łącznie 50 dni 🫣 miałam totalne załamanie, pogoda też wtedy była nienajlepsza i dodatkowo dobijała
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Kinga wysyłam dobrą energię, mam nadzieję ,ze w połowie przyszłego tygodnia lekarze powiedzą coś więcej, to już będzie 39 tydzień więc może zaproponują indukcję.
Ja na początku chciałam się trzymać z daleka od takich rozwiązań ale czym bliżej porodu to jestem bardziej otwarta, tym bardziej, że u mojego główka w pomiarze wymiaru dwuciemieniowego jest w 96 centylu, a obwód w 60 centylu. Jak zaproponują indukcję to się nie będę broniła.
Niecierpliwa2, Kingus 1 lubią tę wiadomość
-