Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam całą ciążę wizyty co 4 tygodnie, nawet w 3 trym. Nie wiem jak będzie teraz, bo może po cc na koniec będą częściej, ale jak na razie też raz w miesiącu. Teraz tylko idę za tydzień po skierowania, ale to bez żadnego USG ani badania. Na kolejną wizytę dopiero muszę się umówić, bo ostatnio w emocjach nawet zapomniałam 😅 nie widzę potrzeby chodzić częściej, wszystko jest ok i wierzę, że będzie ok. A niestety każda wizyta kosztuje 😬

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Dorka.38 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine tez pierwszy raz w zyciu, uzywam aplikatora, wprowadzam go bardzo ostroznie manewrujac nim tak na boki lekko i na razie tylko dwa tygodnie ale dwa razy dziennie i nie mam z tego tytulu zadnych dolegliwosci, wiec chyba robie to dobrze🤔

snieżka lubi tę wiadomość

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa, ja Cię rozmiem, bo ja też mam trudność w oczekiwaniu, bardzo mnie to stresuje, że znów coś może pójść nie tak. Myślałam, że będzie lepiej jak zajdę w ciążę. Teraz, ,że będzie lepiej jak zobaczę serduszko. Ale mam świadomość, że tak naprawdę nigdy nie będę miała pewności czy będzie wszystko dobrze. Zawsze będzie jakaś niepewność i brak gwarancji. Ale nie chcę nakręcać tej karuzeli lęku i uczę się skupiać na tym co jest teraz. Szukać plusów w danej chwili i wierzyć, że będzie dobrze. Jeszcze niedawno lekarze niedawno nie dawali nam szans na naturalną ciążę a teraz pod sercem noszę mały cud. Staram się skupiać na wdzięczności za niego <3
    A i zgadzam się z PaulinKą, warto pracować z tymi trudnosciami ze specjalistą. Ja jestem w trakcie psychoterapii.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero powoli uczę się cierpliwości i nastawienia, że jeśli nic złego się nie dzieje, to nie ma powodów, żeby zakładać złe scenariusze. Nie wiem jak będzie później, ale obecnie wydaje mi się, że najgorszy jest ten czas przed potwierdzeniem serduszka 🫣 tak bardzo bym chciała, żeby było dobrze...

PaulinKA lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA, to będzie moja gin prowadząca, więc już sobie poczekam 🥰 I ja też, o dziwo, jestem całkiem spokojna i się nie stresuję. I tak nie mam na nic wpływu, a cokolwiek się nie wydarzy, wydarzy się bez względu na to z jakim humorem będę przechodzić przez kolejne dni ☺️

snieżka, PaulinKA lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dodatkowo stresuje to, że w często w nocy mam ból brzucha taki jak na okres. Chociaż podobno we wczesniej ciąży to normalne.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Marisa93 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny cieszę się, że u Was wszystko dobrze ❤️ U nas trochę zmartwień było, bo w czwartek obudziło mnie całkiem spore brązowe plamienie, jestem na luteinie i na szczęście jest tylko przy aplikacji. Serducho bije to już 0,73 bobasa. Jestem też na L4, niby ciąża nie choroba, a ile dolegliwości i zmartwień .

Blossomka, Mimblanee, snieżka, Karos31 lubią tę wiadomość

• Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ile stron nam przybywa ❤️ przemknęłam przez tematy, cieszę się, że u Was dobrze!
    U mnie raczej spokojne, także staram się cieszyć każdym dniem, na razie mdłości trochę to utrudniają, ale liczę że to przejściowe i w końcu minie. Byłam w luxmed po skierowania, mam receptę na lek na mdłości, ale też znów jakoś bardzo źle nie jest… potrzymam ją na zaś.

Śnieżko ja też miałam takie bóle, właśnie zwłaszcza nic/nad ranem. Minęło już (przynajmniej stan na dzisiaj 6t6d).

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸
    Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅
    DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Cześć dziewczyny cieszę się, że u Was wszystko dobrze ❤️ U nas trochę zmartwień było, bo w czwartek obudziło mnie całkiem spore brązowe plamienie, jestem na luteinie i na szczęście jest tylko przy aplikacji. Serducho bije to już 0,73 bobasa. Jestem też na L4, niby ciąża nie choroba, a ile dolegliwości i zmartwień .

Najważniejsze, że reduszko bije <3 Ale sporo stresu pewnie się najadłaś :( Ja też jestem na L4 od czwartku, bo immunolog zabronił mi chodzić do pracy do minimum 12 tc. Trochę mam wyrzuty sumienia z tego powodu, ale jednak ciąża jest najważniejsza.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mnie dodatkowo stresuje to, że w często w nocy mam ból brzucha taki jak na okres. Chociaż podobno we wczesniej ciąży to normalne.

Śnieżka ja tez jedyne na co sie skarżę to bole, ciągnięcia w brzuchu. Uspokajam sie ze poki nie sa to takie skurcze tylko raczej boleści to jest ok. Dziś obudził mnie bol w pachwinie ....

Takze rozumiem twoj niepokój... jednocześnie pojechaliśmy na wycieczkę do wąwozu Mysliborskiego bo stwierdziłam ze siedzenie w domu i analiza rozciagania sie wiezadeł jest dla bobusia gorsza niz dotlenienie mojej macicy małym spacerkiem 😃

8km zaliczone, wracamy na obiadek na rybkę 😅

Ale zeby nie było ze tak zdrowo- wczoraj pierwszy raz od 100 lat zjadłam paczkę chipsów, i co gorsza żadnego nie zaluje 🤣🥰🤩

@aszin, zbijam pione co do nastawienia🥰 jesteśmy w dobrym miejscu🥹 wymarzonym 🥹

Łapcie slonce i witaminkę D! Dobrej soboty kochane 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:21

snieżka, babajagapatrzy, aszin lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przyjmujecie normalnie paracetamol teraz? Ja od wczoraj męczę się z okropnym bólem głowy, nie dość że mnie mdli to doszedł ten ból. Wiem że jest dozwolony, ale też czytałam że lepiej brać tylko jak jest np wysoka gorączka albo silny ból. Dom wygląda jak pobojowisko, a ogarnięcie go graniczy z cudem. Ale muszę przyznać, że mój mąż jest przekochany, ciągle mnie dokarmia (a mi się ciągle chce jeść) i zabrania cokolwiek robić. Pojechali z synem na basen to nawet syn mi mówił „mama tylko sobie odpocznij i nie sprzątaj”, bo się nasłuchał jak tata tak mówi 😅

• Artopa Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o skurcze to pytałam swojego lekarza, mówił że to normalne bo macica się przebudowuje i to w sumie dobry znak. Niestety zawsze miałam silne miesiączki i te skurcze też do lekkich nie należą, więc od razu pytałam dla pewności 😁 Śmieje się jak czasami mocniej złapie żeby młody szafą nie rzucał skoro "urządza sobie pokój" na następne miesiące

• babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś skorzystałam z pogody, byłam nad rzeką, przesadziłam wszystkie kwiaty w domu, wypucowałam i wywietrzyłam, kocham taką pogodę ☀️

Ja nadal mam co jakiś czas ból w podbrzuszu, mimo, że jutro zaczynam już 10. tydzień. Zaczyna mnie przerażać jak to leci, dopiero co był 6!

Fajnie, że napisałyście o tym nastawieniu, rzeczywiście dobrze jest się cieszyć tym, co mamy. Ja naszą malinę (co tydzień zmieniamy jej imię na aktualnie obecny w apce owoc, od jutra będzie bodajże wiśnią) zobaczę w czwartek 🥹 a że tydzień mam zapchany z góry do dołu, to zleci jak z bicza strzelił :)

Czasem zdarza mi się na vinted nieśmiało przeglądać rzeczy dla dzieci, jestem fanką muminków, jest tyle słodkich ubrań z muminkami 🤩

• White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda faktycznie przepiękna, aż żal było nie skorzystać ☀️ badałam dzisiaj betę przy okazji podstawowej morfologii, moczu itp. i wyszło 4000 (19dpt) więc wynik jak najbardziej w normie, ale nie wiem czy z tak 23dpt będzie już widoczne serduszko, najwyżej czeka mnie kilka dni zamartwiania się 😊

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000

preg.png
‹‹ 61 62 63 64 65
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ