PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam w sobotę badania z pakietu medycznego ze skierowania - mocz, morfologia, toksoplazmoza, różyczka, TSH i glukoza. Wyniki bardzo dobre, TSH myślałam, że skoczy w ciąży (zawsze było koło 1.8 ) a jest 1.14. Glukoza 83, więc też ładny wynik. No i mój mankament od początku starań praktycznie czyli znikome przeciwciała na różyczkę, któraś z was też ma ten problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:24
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
Ja badania mam dopiero przed soba, w środę i już się zastanawiam jak dam radę zrobić je na czczo skoro tak mnie ssie od godzin wczesnoporannych ☹️. Dzisiaj idę na USG piersi, cytologię mam aktualna. Prenatalne zaplanowane na 12+3.
Ja akurat mam urlop, mieliśmy lecieć na citybreak, ale zrezygnowaliśmy z uwagi i na naszą sytuację (głównie moje samopoczucie i ciągłe mdłości) i na to co się dzieje na świecie. Dobrego dnia i tygodnia 🌷 to już kolejny tydzień naszych ciąż 😍.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 09:49
White1, PaulinKA, Malina90 lubią tę wiadomość
-
Chyba dołączam do teamu dziewczyn z uporczywymi mdłościami 🤢
-
Weronka89 wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie o prenatalne. Najlepiej je robić w skończonym 12 tyg czyli de facto w 13-tym? 12+(x)? Dobrze to rozumiem? I na NFZ honorowane są skierowania prywatne?
Wiesz co, no niby jest podany przedział w ktorym mozna je robic ale ja jak dzwoniłam sie umawiać to Pani na recepcji wlasnie zapytala kiedy kończę 12 tydzien czyli tak jak napisalas- bede 12+x i dopasowała mi pod to datę.
T
en lekarz co mi bedzie robił to woli w drugiej polowie tych widelek czasowych, ze niby mu tam lepiej wymierzyć wszystko , lepiej widoczne itd.
@sniezko, współczuję
to znak ze bobus się rozgaszcza na rewirze..
Ja dzis mam konsultacje immuno a jutro- pooglądamy Kropusia🥹💕
Dobrego dnia kobietki! 🌷✨️🍀
White1 lubi tę wiadomość
-
Nie ma znaczenia, ja ostatnio robiłam jakoś w 10tc a teraz nawet nie mam jeszcze skierowańPanna_M wrote:Dziewczyny, a w którym tc robiłyście badania pierwszego trymestru? Mi kazała zrobić na początku 8 tygodnia, ale przez pobyt w szpitalu przesuną się o 3 dni. Myślicie, że to ma jakieś duże znaczenie?
No i na kiedy umówiłyście się na prenatalne i który to będzie tc?
Panna_M lubi tę wiadomość
-
Tak, najwcześniej w 12+ xWeronka89 wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie o prenatalne. Najlepiej je robić w skończonym 12 tyg czyli de facto w 13-tym? 12+(x)? Dobrze to rozumiem? I na NFZ honorowane są skierowania prywatne?
Skierowania prywatne są honorowane
Weronka89, Panna_M lubią tę wiadomość
-
Ja na prenatalnych miałam wskazanie 11tc-13+4 a jak zadzwoniłam się umówić to Pani zapytała mnie o aktualny tydzień i dzień i na tej podstawie wybrała termin. Dodatkowo mam go potwierdzić z moją lekarka na kolejne wizycie czy będzie ok.
Śnieżko, łączę się z Tobą. Mnie wciąż pomaga nawodnienie, dużo wody, jak już jest źle to woda kokosowa i najważniejsze u mnie to nie dopuszczanie do głodu, nawet mały kawałek bake rollsa robi robotę.
snieżka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie , mój miś Haribo ma 1,37cm 😍 bije serduszko ale nie słuchaliśmy bo to za wcześnie. 2 dni różnicy w USG a miesiączce więc terminu nie zmieniamy zostaje 13.10.
Więc dziś z USG 7t4d 😊 jestem mega szczęśliwa ,poszłam prywatnie i w końcu zostałam potraktowana na wizycie tak jak powinnam i nie żałuję wydanej kasy.
Omówione zostało wszystko,zwiekszam foliany do 4mg na dobe,przez poprzednia ciążę. Prenatalne mam umówione na 8 kwietnia ale test pappa mam zrobić 2 tyg szybciej i z wynikiem przyjść. Kolejna wizytę mam 25 marca ,później wizyty będą raczej co miesiąc.
Ninia, Blossomka, Mro_22, snieżka, White1, Malina90, Niecierpliwa2, Abstrakcja, Weronka89, Panna_M, CaroShell, Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Karos, gratulacje i cieszę się na Twoje dobre wieści. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Dobrze, że znalazłaś porządnego lekarza. Ja mam podobną historię do Twojej z niedalekiej przeszłości i teraz wszystkie wizyty robię prywatnie, u lekarza któremu ufam i który o mnie dba i nie lekceważy tego co przeszłam. To bardzo ważne by czuć się zaopiekowaną.
Karos31 lubi tę wiadomość
-
Kasia0504 wrote:Na prenetalne idę w 12+4. Pewniem bym poszła tydzień wcześniej, ale nie było terminu. A badania wirusowe zrobiłam w 7+4 (mniej więcej w pierwszym wolnym terminie po skierowaniu, a kiedy mąż miał zdalną). Myślę, że nie ma to większego znaczenia, ale zawsze pewnie lepiej wiedzieć wcześniej niż później np. o zarażeniu toxo.
Co do zapalenia pęcherza, to ja niestety miałam je na samym początku ciąży. Raczej nie biorę nic zapobiegawczo tylko czasem wypije saszetkę Femannose. Szkoda,że w ciaży nie można Furaginy, bo to mi najszybciej pomaga.
Mi wypadają właśnie tak samo 12+4
Lekarz kazał zapisywać się od 12 tc
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Weronka89 wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie o prenatalne. Najlepiej je robić w skończonym 12 tyg czyli de facto w 13-tym? 12+(x)? Dobrze to rozumiem? I na NFZ honorowane są skierowania prywatne?
Ja chodząc do ginekologa prywatnie dostałam skierowanie na badania prenatalne na NFZ. Podobno dla pierwszego i drugiego trymestru takie nam się należą👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
snieżka wrote:Chyba dołączam do teamu dziewczyn z uporczywymi mdłościami 🤢
Oj współczuję
mnie dzisiaj też morduje mimo tego że jestem w szpitalu
tylko przy haftowaniu dostaje leki w kroplówce, a tak to przyjmuję tabletki, ale one dają ulgę tylko na chwilę
czekam z utęsknieniem aż to minie
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
USG 1 trymestru robi się pomiędzy 11+0 a 13+6tcPanna_M wrote:Dziewczyny, a w którym tc robiłyście badania pierwszego trymestru? Mi kazała zrobić na początku 8 tygodnia, ale przez pobyt w szpitalu przesuną się o 3 dni. Myślicie, że to ma jakieś duże znaczenie?
No i na kiedy umówiłyście się na prenatalne i który to będzie tc?
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Współczuję mdłości, u mnie delikatne ale nawet na nie pomagają mi krakersy z lidla, które niestety wczoraj mąż mi wieczorem zjadł i muszę się zaopatrzyć w zapas 😁
U mnie zaraz wchodzimy w 6 tydzień i głównie najbardziej uporczywa jest ciągła senność. Mogę robić drzemki w ciągu dnia a pod wieczór śpię jakbym cały dzień harowała -
Ja prenatalnie mam 13+1 niestety prywatnie, bo w całym mieście w trzech poradniach brak miejsc na NFZ 🤯
Przymierzam się żeby w pracy powiedzieć, wstępnie chciałbym pracować do końca maja, akurat 2 miesiące na przekazanie obowiązków 😉Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

-
Ojej a nie opłaca się bardziej jechać gdzieś do sąsiedniego miasta? U mnie w dziurze to nie to nie robią nawet i właśnie się obawiam, że większe miasto obok będzie oblegane więc chyba sobie zrobię wypad do Wrocławia, tam problemów z terminami nie ma a i przy okazji zakupki się zrobi 😁CaroShell wrote:Ja prenatalnie mam 13+1 niestety prywatnie, bo w całym mieście w trzech poradniach brak miejsc na NFZ 🤯
Przymierzam się żeby w pracy powiedzieć, wstępnie chciałbym pracować do końca maja, akurat 2 miesiące na przekazanie obowiązków 😉 -
Ja prenatalne robię też prywatnie u mojego ginekologa właśnie bo już wolę wydać kasę i wiem,że zostanie zbadane wszystko jak trzeba. Poprzednie prenatalne pierwsze na NFZ trwało 5 minut.. ,a wydaje mi się ,że powinno dłużej. Przez swoje doświadczenie nie potrafię zaufać już lekarzom na NFZ.
Marty.Na, Kasia0504 lubią tę wiadomość