Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kakabaka wrote:A ja sobie dzisiaj pofolguję kulinarnie i zrobię sobie utęsknione frytki z ulubionymi żeberkami
A co?!?Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:hej kobietki
Smutas trzymam kciuki za wizyte daj znać jak bedziesz już po, A który u Ciebie tydzień ?
Mama to już na zwolnieniu jesteś tak szybko ?
Kamilamila85 lubi tę wiadomość
-
Smutas wrote:Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.
Kakabaka, Viola, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
mama86 wrote:a ja właśnie gotuję jaja na twardo do pasty jajecznej;) Od wczoraj za mną chodzi:)i jajka podobno mają dużo żelaza którego mam za mało;)
OOOo ! To ja poprosze przepis czy trzeba uzyc do niej majonezu? Bo wolalabym nie -
Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło
Eweloka czekamy na dobre wiesciEweloka84 lubi tę wiadomość
-
o z tym staem biodrowym to ciekawe co piszecie, ja jako noworodek miałam zwichnięty staw i nosiłam szynę do 1 roku zycia, teraz od kilku lat przy chodzeniu "strzela " mi staw, a czasamy coś przeskoczy i boli jak diabli (wtedy kule) przez kilka dni, ale lekarz z tym zupełnie nic nie robi.
-
przepis na paste jajeczna? toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajkaKasiula09 wrote:Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło
Eweloka czekamy na dobre wiesciViola, Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.
Scęście wrote:przepis na paste jajeczna? toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajkaKajaoli lubi tę wiadomość
-
oliwa mozna skleic kilka kropel jak ktos nie chce majonezu smietany jogurtu ;pViola wrote:Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
sól i pieprz do smaku
Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:51
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
tak racja, zapomnialam jeszcze o musztardzie i czasami serze zoltym:-)ale wtedy to juz mamy mega bomba kaloryczna;-)
mama86 wrote:Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
sól i pieprz do smaku
Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:59
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...
Kakabaka, mała_mi, Anoolka, Eweloka84, lubek, MOI, caterinka, IWKA38, Kasiula09, marta83, Kamilamila85, Waniulka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
dobra decyzja! lekarz to podstawa udanej ciąży a dla kruszynki braaaw abraaawa ogromne za uruchomione serduszko :*MartaR.. wrote:Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...
MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość