X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A ja sobie dzisiaj pofolguję kulinarnie i zrobię sobie utęsknione frytki z ulubionymi żeberkami :)
    A co?!?
    a ja właśnie gotuję jaja na twardo do pasty jajecznej;) Od wczoraj za mną chodzi:)i jajka podobno mają dużo żelaza którego mam za mało;)divers2324.gif

Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)
    Smutas trzymam kciuki za wizyte daj znać jak bedziesz już po, A który u Ciebie tydzień ?
    Mama to już na zwolnieniu jesteś tak szybko ?

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje na l4 od lipca :P od 7 m-ca bo po 1 sesja i obrona pracy magisterskiej a po drugiej bede juz podtyta :D wiec nog nei bede obciazac, bioderek znaczy, bo to lato goraco spuchne dodatkowo.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i duzo kwasu foliowego naturalnego, banany tez :)
    mama86 wrote:
    a ja właśnie gotuję jaja na twardo do pasty jajecznej;) Od wczoraj za mną chodzi:)i jajka podobno mają dużo żelaza którego mam za mało;)divers2324.gif

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę kochane! jak macie f to mozecie zlookac jak cwiczyc by bylo przyjemnie i pożytecznie :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=619399351467019&set=vb.135914869815472&type=2&theater

:)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    hej kobietki :)
    Smutas trzymam kciuki za wizyte daj znać jak bedziesz już po, A który u Ciebie tydzień ?
    Mama to już na zwolnieniu jesteś tak szybko ?
    Tak, pracuje w szkole i po prostu jak w ferie zimowe dowiedziałam się, że jestem w ciąży to od razu poszłam na zwolnienie. W ferie tez zaczęłam plamić i stwierdziłam, że to najlepsze wyjście. Przy pierwszej ciąży chodziłam do pracy i żałuję tego bo wszystko się źle skończyło. Pracuję w zerówce i nie mam pomocy nauczyciela a to równa się 5 godzin tylko z dziećmi bez wychodzenia do toalety;( A przy takim rozwiązaniu dyrektorka zatrudni kogoś na zastępstwo i ułatwi to pracę w szkole.

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.
    Ja mam na 16.20 :D trzymam kciuki !!! który tydzien jestes???

Kakabaka, Viola, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy na wasze wiadomosci! :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

OOOo ! To ja poprosze przepis :) czy trzeba uzyc do niej majonezu? Bo wolalabym nie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś :) ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy :) Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło :/
    Eweloka czekamy na dobre wiesci :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o z tym staem biodrowym to ciekawe co piszecie, ja jako noworodek miałam zwichnięty staw i nosiłam szynę do 1 roku zycia, teraz od kilku lat przy chodzeniu "strzela " mi staw, a czasamy coś przeskoczy i boli jak diabli (wtedy kule) przez kilka dni, ale lekarz z tym zupełnie nic nie robi.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepis na paste jajeczna? :P toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez :P albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajka :P
    Kasiula09 wrote:
    Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś :) ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy :) Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło :/
    Eweloka czekamy na dobre wiesci :)

Viola, Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.
    Scęście wrote:
    przepis na paste jajeczna? :P toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez :P albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajka :P

Kajaoli lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

oliwa mozna skleic kilka kropel jak ktos nie chce majonezu smietany jogurtu ;p
    Viola wrote:
    Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
    3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
    trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
    natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
    musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
    majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
    sól i pieprz do smaku
    Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
    A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
    Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:51

divers2288.gif
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak racja, zapomnialam jeszcze o musztardzie i czasami serze zoltym:-)ale wtedy to juz mamy mega bomba kaloryczna;-)
    mama86 wrote:
    Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
    3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
    trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
    natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
    musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
    majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
    sól i pieprz do smaku
    Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
    A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
    Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:59

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi ochoty narobiłyście dziś zrobie na pewno :)

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie jajka szczypior lub cebula sol pieprz do smaku i tylko ciutke majonezu zbey skleilo jajka naprawde 3/4 duzej lyzki i pyszna :) czasem w mini kosteczke daje jakas pachnaca szynke ale to czaesem.

Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...

Kakabaka, mała_mi, Anoolka, Eweloka84, lubek, MOI, caterinka, IWKA38, Kasiula09, marta83, Kamilamila85, Waniulka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra decyzja! lekarz to podstawa udanej ciąży :P a dla kruszynki braaaw abraaawa ogromne za uruchomione serduszko :*
    MartaR.. wrote:
    Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ