X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A ja sobie dzisiaj pofolguję kulinarnie i zrobię sobie utęsknione frytki z ulubionymi żeberkami :)
    A co?!?
    a ja właśnie gotuję jaja na twardo do pasty jajecznej;) Od wczoraj za mną chodzi:)i jajka podobno mają dużo żelaza którego mam za mało;)divers2324.gif

Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)
    Smutas trzymam kciuki za wizyte daj znać jak bedziesz już po, A który u Ciebie tydzień ?
    Mama to już na zwolnieniu jesteś tak szybko ?

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje na l4 od lipca :P od 7 m-ca bo po 1 sesja i obrona pracy magisterskiej a po drugiej bede juz podtyta :D wiec nog nei bede obciazac, bioderek znaczy, bo to lato goraco spuchne dodatkowo.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i duzo kwasu foliowego naturalnego, banany tez :)
    mama86 wrote:
    a ja właśnie gotuję jaja na twardo do pasty jajecznej;) Od wczoraj za mną chodzi:)i jajka podobno mają dużo żelaza którego mam za mało;)divers2324.gif

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę kochane! jak macie f to mozecie zlookac jak cwiczyc by bylo przyjemnie i pożytecznie :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=619399351467019&set=vb.135914869815472&type=2&theater

:)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    hej kobietki :)
    Smutas trzymam kciuki za wizyte daj znać jak bedziesz już po, A który u Ciebie tydzień ?
    Mama to już na zwolnieniu jesteś tak szybko ?
    Tak, pracuje w szkole i po prostu jak w ferie zimowe dowiedziałam się, że jestem w ciąży to od razu poszłam na zwolnienie. W ferie tez zaczęłam plamić i stwierdziłam, że to najlepsze wyjście. Przy pierwszej ciąży chodziłam do pracy i żałuję tego bo wszystko się źle skończyło. Pracuję w zerówce i nie mam pomocy nauczyciela a to równa się 5 godzin tylko z dziećmi bez wychodzenia do toalety;( A przy takim rozwiązaniu dyrektorka zatrudni kogoś na zastępstwo i ułatwi to pracę w szkole.

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.
    Ja mam na 16.20 :D trzymam kciuki !!! który tydzien jestes???

Kakabaka, Viola, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy na wasze wiadomosci! :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

OOOo ! To ja poprosze przepis :) czy trzeba uzyc do niej majonezu? Bo wolalabym nie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś :) ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy :) Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło :/
    Eweloka czekamy na dobre wiesci :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o z tym staem biodrowym to ciekawe co piszecie, ja jako noworodek miałam zwichnięty staw i nosiłam szynę do 1 roku zycia, teraz od kilku lat przy chodzeniu "strzela " mi staw, a czasamy coś przeskoczy i boli jak diabli (wtedy kule) przez kilka dni, ale lekarz z tym zupełnie nic nie robi.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepis na paste jajeczna? :P toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez :P albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajka :P
    Kasiula09 wrote:
    Mama a to faktycznie lepiej siedziec na zwolnieniu niż jak byś miała pracowac a z dziecmi tak lekko nie ma wiec słusznie zrobiłaś ze poszłaś :) ja zamierzam możliwie jak najdłużej pracować a jak wyjdzie to zobaczymy :) Ja tez chce przepis bo kiedys robiłam ale gdzieś mi wcięło :/
    Eweloka czekamy na dobre wiesci :)

Viola, Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.
    Scęście wrote:
    przepis na paste jajeczna? :P toc jajka na twardo albo rozdziabdziać widelcem albo przez taka maszynke w kostke takie siteczko jak do jarzynowej sałatk isie ma czasem, sól piperz i majonez :P albo bez majonezu cos dac do sklejenia jej albo i nie. ja szczypiorek daje lub cebulke, inni szyneczke drobniusio, to juz zalezy od ciebie. podstawa to jajka :P

Kajaoli lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

oliwa mozna skleic kilka kropel jak ktos nie chce majonezu smietany jogurtu ;p
    Viola wrote:
    Dokladnie, podstawa to ciapa z jaja i cos co je sklei, czyli moze byc majonez, badz smietana badz jogurt naturalny albo cokolwiek kto wymysli. Ja tez daje szczypiorek, a jak nie mam to troche cebulki w kosteczke drobna pokrojonej.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
    3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
    trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
    natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
    musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
    majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
    sól i pieprz do smaku
    Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
    A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
    Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:51

divers2288.gif
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak racja, zapomnialam jeszcze o musztardzie i czasami serze zoltym:-)ale wtedy to juz mamy mega bomba kaloryczna;-)
    mama86 wrote:
    Ja szukałam w internecie przepisu na pastę ale i tak zrobiłam po swojemu.
    3 ugotowane jajka na twardo (pokroić w drobną kostkę lub "rozdziabać")
    trochę cebuli (dałam ją zamiast szczypiorku bo nie miałam)
    natka pietruszki (dałam bo akurat miałam w lodówce)
    musztarda do smaku (ja dałam pół łyżeczki)
    majonez (ja dałam 4 łyżeczki)
    sól i pieprz do smaku
    Najlepiej poczekać aż ugotowane jajka przestygną bo jak do ciepłych dodacie majonezu to może się "rozjechać". Można też dodać np. sera żółtego pokrojonego w kosteczkę lub potartego na tarce.
    A zamiast majonezu to może jogurt naturalny? Albo jajka "rozdziabać" widelcem żeby konsystencja była bardziej do smarowania.
    Pasta pychota ze świeżym pieczywem i prawdziwym masełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:59

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi ochoty narobiłyście dziś zrobie na pewno :)

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie jajka szczypior lub cebula sol pieprz do smaku i tylko ciutke majonezu zbey skleilo jajka naprawde 3/4 duzej lyzki i pyszna :) czasem w mini kosteczke daje jakas pachnaca szynke ale to czaesem.

Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...

Kakabaka, mała_mi, Anoolka, Eweloka84, lubek, MOI, caterinka, IWKA38, Kasiula09, marta83, Kamilamila85, Waniulka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra decyzja! lekarz to podstawa udanej ciąży :P a dla kruszynki braaaw abraaawa ogromne za uruchomione serduszko :*
    MartaR.. wrote:
    Więc moje drogie byłam dziś u mojego lekarza który nie badając mnie ani nic dał mi kolejną receptę na dupka więc wyszłam od niego i poszłam do innej kliniki wyprosiłam panią żeby mnie przyjęła pani dr ponieważ i tak już miała dużo kobiet ale zgodziła się weszłam powiedziałam że chciałabym się przenieść do Niej ze biorę dupka że plamie po pierwsze zbadała mnie!!! Tamten nie badał w ogóle po drugie zrobiła USG Kruszynka ma 1cm trochę ponad i jest młodsza o 5dni (tak myślałam że owulacje miałam później) termin na 7październik i serduszko pięknie bije...

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ