Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI, mam dokladnie to samo, przychodze codziennie po pracy i padam. Raz ze jestem mega zmeczona i az z tego zmeczenia wali mi serce, a dwa ze strasznie mnie muli. I tak jest juz od ponad 2 tygodni, i przyznam sie wam ze nawet nie gotuje bo nie mam sily. Zywimy sie bele czym;-) ale na ten weekend musze juz cos rodzinie ugotowac.
Eweloka84, MOI, Anoolka lubią tę wiadomość
-
u mnie obiadu nei bylo od kad wiem o ciazy hahaha no po prostu len, i tak dziwne ze juz sie zebralam dwa razy zeby odkurzyc! no ale z jedzeniem cięzko, zupe zrobilam w sekunde i ja jemy od 5 dni i salatke z kurczaka i tunczyka i kanapki ot moje gotowanie od 9 lutego haha dobrze ze dwie mamusie sa w meiscie a maz pracuje u swoich na podworku bo maja tam firme wiec wpada do domu z obiadkiem od tesciowej co i raz a u moich zywimy sie w weekendViola wrote:MOI, mam dokladnie to samo, przychodze codziennie po pracy i padam. Raz ze jestem mega zmeczona i az z tego zmeczenia wali mi serce, a dwa ze strasznie mnie muli. I tak jest juz od ponad 2 tygodni, i przyznam sie wam ze nawet nie gotuje bo nie mam sily. Zywimy sie bele czym;-) ale na ten weekend musze juz cos rodzinie ugotowac.
Eweloka84, Viola, MOI, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie .Ja od wczoraj jak kaszle to boli mnie na dole brzucha .. ot taka nowinka nie wiem sama czemu tak sie dzieje
Umowilam sie na wizyte w Polsce ale jeszcze miesiac musze sie przemeczyc bo to bedzie koniec marca:)
W pracy nic jeszcze nie powiedzialam , kolezanka mnie odciaza a poki co czuje sie dobrze, wymioty odeszly ale glowie mi sie nadal kreci .... teraz duzo spraw na glowie musimy zmienic mieszkanie na wieksze
PS. JA takze mam problem ze wstaniem z lozka , moj maz powiedzial ze chyba zacznie spac na sofie bo rozwalam sie naprawde za dwoch ))....
Milego dniaEweloka84, Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość
Nati -
Zwazylam sie dzisiaj i moj przyrost wagi miesci sie w gornej granicy - ale miesci sie
Wczoraj kupilam sobie ksiazke o tym, jak odzywiac sie w czasie ciazy, zeby nie przesadzic z tyciem a maluszek, zeby rosl zdrowo
Wiec jak doczytam sie czegos ciekawego to dam znacEweloka84, Viola, Kakabaka, lubek, MOI, mała_mi lubią tę wiadomość
-
no jak cos wyczytasz to daj znac bo ja msuze pilniować kg i przytyc tyle ile potrzeba melnstwu, gdyż miałam zwichniety staw biodrowy, mam plytką panewkę - taka wada wrodzona ktora wyszla po upadku. w zwiazku z tym mam zalanowane CC i lekarz mowi ze za duza ilosc kg moze spowodowac ciaze leżącą w ostatnich tygodniach bo za duze obciazenie pojdzie na biodra!Kajaoli wrote:Zwazylam sie dzisiaj i moj przyrost wagi miesci sie w gornej granicy - ale miesci sie
Wczoraj kupilam sobie ksiazke o tym, jak odzywiac sie w czasie ciazy, zeby nie przesadzic z tyciem a maluszek, zeby rosl zdrowo
Wiec jak doczytam sie czegos ciekawego to dam znac -
Scęście wrote:no jak cos wyczytasz to daj znac bo ja msuze pilniować kg i przytyc tyle ile potrzeba melnstwu, gdyż miałam zwichniety staw biodrowy, mam plytką panewkę - taka wada wrodzona ktora wyszla po upadku. w zwiazku z tym mam zalanowane CC i lekarz mowi ze za duza ilosc kg moze spowodowac ciaze leżącą w ostatnich tygodniach bo za duze obciazenie pojdzie na biodra!
Mam podobnie, tylko w obu biodrach mam za płytkie panewki. Przy okazji miałam złamaną miednice przy kości łonowej, a przy pierwszym porodzie uparłam sie na poród naturalny i było zajebiście ciężko.. Ale tym razem jak bede mogła również zdecyduję sie na poród SN.
I juz teraz powinnam wazyc jakies 20 kg mniej, a tu jeszcze tyle przybedzie... :o
W rok po porodzie juz odezwały mi sie stawy i to nie tylko biodrowe. Lekarz stwierdził reumatyzm tkanek miekkich i jezszcze słyszałam o osteoporozie (!!!!) w wieku 25 lat.. Mimo wszystko mam nadzideje, ze bedzie OK i nie przytyje za duzo, chociaz apetyt mam ogromny!Viola lubi tę wiadomość
-
A oto optymistyczny obrazek z mojej ksiazki,
na okladce jest napis: "w czasie ciazy, odzywiam sie zdrowo"
Viola, Eweloka84, Kakabaka, Strokrotka, MOI, Kasiula09, mała_mi, Anoolka, Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość
-
no ja tez mam płytkie panewki w obu stawach. ale prawy mialam zwichniety.
mas ztaka dolegliwosc i lekarz pozwolil ci rodzic sn? moj powiedzial ze to jest kategorycznie zabronione bo moge zobie zaszkodzic do konca zycia, jak nei w dniu porodu to wyjdzie po czasie. nie chcialabym straszyc ale zebys nei musiala za kilka lat wstawiac sztucznych stawow biodrowych, jak nei ejdna osoba ktora znam ktora olala sobie wskazania lekarza i uwazala ze jej biodrwa daja rade to bedzie to wykorzystywac. i to w mlodym wieku dziewczyny maja sztuczne stawy biodrowe.
mi mowil ze zabroniony naturalny porod ortopeda gdy bylam w wieku 15 lat i teraz ginekolog powiedzial ze nie ma innej opji nawet.
Strokrotka wrote:Mam podobnie, tylko w obu biodrach mam za płytkie panewki. Przy okazji miałam złamaną miednice przy kości łonowej, a przy pierwszym porodzie uparłam sie na poród naturalny i było zajebiście ciężko.. Ale tym razem jak bede mogła również zdecyduję sie na poród SN.
I juz teraz powinnam wazyc jakies 20 kg mniej, a tu jeszcze tyle przybedzie... :o
W rok po porodzie juz odezwały mi sie stawy i to nie tylko biodrowe. Lekarz stwierdził reumatyzm tkanek miekkich i jezszcze słyszałam o osteoporozie (!!!!) w wieku 25 lat.. Mimo wszystko mam nadzideje, ze bedzie OK i nie przytyje za duzo, chociaz apetyt mam ogromny!Viola lubi tę wiadomość
-
Smutas wrote:Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.
Viola, Kakabaka, Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość