X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, mam dokladnie to samo, przychodze codziennie po pracy i padam. Raz ze jestem mega zmeczona i az z tego zmeczenia wali mi serce, a dwa ze strasznie mnie muli. I tak jest juz od ponad 2 tygodni, i przyznam sie wam ze nawet nie gotuje bo nie mam sily. Zywimy sie bele czym;-) ale na ten weekend musze juz cos rodzinie ugotowac.
    MOI wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!!!
    Jak dzisiejsze samopoczucie??
    Wczoraj pod koniec pracy myślałam, że padnę ze zmęczenia. Jechałam do domu i myślałam tylko o tym, żeby się położyć spać, nawet porządnego obiadu nie zjadłam! Podziwiam was, że pracujecie po 12 godzin!!!

2044171yxpq1mpm23.gif

Eweloka84, MOI, Anoolka lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie obiadu nei bylo od kad wiem o ciazy hahaha :P no po prostu len, i tak dziwne ze juz sie zebralam dwa razy zeby odkurzyc! :D no ale z jedzeniem cięzko, zupe zrobilam w sekunde i ja jemy od 5 dni :D i salatke z kurczaka i tunczyka i kanapki :D ot moje gotowanie od 9 lutego haha :P dobrze ze dwie mamusie sa w meiscie a maz pracuje u swoich na podworku bo maja tam firme wiec wpada do domu z obiadkiem od tesciowej co i raz :D a u moich zywimy sie w weekend :P
    Viola wrote:
    MOI, mam dokladnie to samo, przychodze codziennie po pracy i padam. Raz ze jestem mega zmeczona i az z tego zmeczenia wali mi serce, a dwa ze strasznie mnie muli. I tak jest juz od ponad 2 tygodni, i przyznam sie wam ze nawet nie gotuje bo nie mam sily. Zywimy sie bele czym;-) ale na ten weekend musze juz cos rodzinie ugotowac.

Eweloka84, Viola, MOI, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki, widze, ze jestesmy dzis w dobrym humorze :)
    Tez ledwo wstalam ale usmiech na twarzy jest :)

nati8787, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie .Ja od wczoraj jak kaszle to boli mnie na dole brzucha .. ot taka nowinka nie wiem sama czemu tak sie dzieje :)
    Umowilam sie na wizyte w Polsce ale jeszcze miesiac musze sie przemeczyc bo to bedzie koniec marca:)
    W pracy nic jeszcze nie powiedzialam , kolezanka mnie odciaza a poki co czuje sie dobrze, wymioty odeszly ale glowie mi sie nadal kreci .... teraz duzo spraw na glowie musimy zmienic mieszkanie na wieksze :)
    PS. JA takze mam problem ze wstaniem z lozka , moj maz powiedzial ze chyba zacznie spac na sofie bo rozwalam sie naprawde za dwoch :)))....
    Milego dnia

Eweloka84, Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość

Nati
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam sie dzisiaj i moj przyrost wagi miesci sie w gornej granicy - ale miesci sie ;)
    Wczoraj kupilam sobie ksiazke o tym, jak odzywiac sie w czasie ciazy, zeby nie przesadzic z tyciem a maluszek, zeby rosl zdrowo :)
    Wiec jak doczytam sie czegos ciekawego to dam znac :)

Eweloka84, Viola, Kakabaka, lubek, MOI, mała_mi lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos w tym jest bo ja tez sie rozwalam na łózku :P a dzis ponoc nawet przez sen mojemu męzowi piątke przybijałam hahahaha :)

Kamilamila85, nati8787 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • MartaUrb Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    ja na 23, to szanse są ;)
    o proszę ;-) fajnieee:)

olka25 lubi tę wiadomość

Marta
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    na którą Kochana idziesz?? :)

Przyjmuje do 18 bez zapisów, więc pewnie koło 17 dotrę do niego po pracy ;)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zobaczylam ze moje piersi zaczely sie zmieniac ;) <3

Eweloka84, Kakabaka, nati8787 lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nic nie widze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 09:33

Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak cos wyczytasz to daj znac :D bo ja msuze pilniować kg i przytyc tyle ile potrzeba melnstwu, gdyż miałam zwichniety staw biodrowy, mam plytką panewkę - taka wada wrodzona ktora wyszla po upadku. w zwiazku z tym mam zalanowane CC i lekarz mowi ze za duza ilosc kg moze spowodowac ciaze leżącą w ostatnich tygodniach bo za duze obciazenie pojdzie na biodra!
    Kajaoli wrote:
    Zwazylam sie dzisiaj i moj przyrost wagi miesci sie w gornej granicy - ale miesci sie ;)
    Wczoraj kupilam sobie ksiazke o tym, jak odzywiac sie w czasie ciazy, zeby nie przesadzic z tyciem a maluszek, zeby rosl zdrowo :)
    Wiec jak doczytam sie czegos ciekawego to dam znac :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    A ja dzis zobaczylam ze moje piersi zaczely sie zmieniac ;) <3
    Moje piersi to już chyba od zapłodnienia ;) urosły mi o jakies 1,5 rozmiaru i są bardzo wrażliwe i tak trzyma mnie ta tkliwość ponad miesiąc

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no jak cos wyczytasz to daj znac :D bo ja msuze pilniować kg i przytyc tyle ile potrzeba melnstwu, gdyż miałam zwichniety staw biodrowy, mam plytką panewkę - taka wada wrodzona ktora wyszla po upadku. w zwiazku z tym mam zalanowane CC i lekarz mowi ze za duza ilosc kg moze spowodowac ciaze leżącą w ostatnich tygodniach bo za duze obciazenie pojdzie na biodra!

Mam podobnie, tylko w obu biodrach mam za płytkie panewki. Przy okazji miałam złamaną miednice przy kości łonowej, a przy pierwszym porodzie uparłam sie na poród naturalny i było zajebiście ciężko.. Ale tym razem jak bede mogła również zdecyduję sie na poród SN.
    I juz teraz powinnam wazyc jakies 20 kg mniej, a tu jeszcze tyle przybedzie... :o

W rok po porodzie juz odezwały mi sie stawy i to nie tylko biodrowe. Lekarz stwierdził reumatyzm tkanek miekkich i jezszcze słyszałam o osteoporozie (!!!!) w wieku 25 lat.. Mimo wszystko mam nadzideje, ze bedzie OK i nie przytyje za duzo, chociaz apetyt mam ogromny! :)

Viola lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto optymistyczny obrazek z mojej ksiazki,
    na okladce jest napis: "w czasie ciazy, odzywiam sie zdrowo"

na0ki.png

Viola, Eweloka84, Kakabaka, Strokrotka, MOI, Kasiula09, mała_mi, Anoolka, Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dzisiaj pofolguję kulinarnie i zrobię sobie utęsknione frytki z ulubionymi żeberkami :)
    A co?!?

Kajaoli, Eweloka84, Anoolka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A ja sobie dzisiaj pofolguję kulinarnie i zrobię sobie utęsknione frytki z ulubionymi żeberkami :)
    A co?!?

Wpraszam sie :-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Wpraszam sie :-)
    Wpadaj, wpadaj :) Obieram w takim razie więcej pyrek :)

Viola, Strokrotka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.

Viola, Eweloka84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez mam płytkie panewki w obu stawach. ale prawy mialam zwichniety.
    mas ztaka dolegliwosc i lekarz pozwolil ci rodzic sn? moj powiedzial ze to jest kategorycznie zabronione bo moge zobie zaszkodzic do konca zycia, jak nei w dniu porodu to wyjdzie po czasie. nie chcialabym straszyc ale zebys nei musiala za kilka lat wstawiac sztucznych stawow biodrowych, jak nei ejdna osoba ktora znam ktora olala sobie wskazania lekarza i uwazala ze jej biodrwa daja rade to bedzie to wykorzystywac. i to w mlodym wieku dziewczyny maja sztuczne stawy biodrowe.
    mi mowil ze zabroniony naturalny porod ortopeda gdy bylam w wieku 15 lat i teraz ginekolog powiedzial ze nie ma innej opji nawet.
    Strokrotka wrote:
    Mam podobnie, tylko w obu biodrach mam za płytkie panewki. Przy okazji miałam złamaną miednice przy kości łonowej, a przy pierwszym porodzie uparłam sie na poród naturalny i było zajebiście ciężko.. Ale tym razem jak bede mogła również zdecyduję sie na poród SN.
    I juz teraz powinnam wazyc jakies 20 kg mniej, a tu jeszcze tyle przybedzie... :o

W rok po porodzie juz odezwały mi sie stawy i to nie tylko biodrowe. Lekarz stwierdził reumatyzm tkanek miekkich i jezszcze słyszałam o osteoporozie (!!!!) w wieku 25 lat.. Mimo wszystko mam nadzideje, ze bedzie OK i nie przytyje za duzo, chociaz apetyt mam ogromny! :)

Viola lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Hej kochane ja dzisiaj w łóżku do 10 leżałam. Na 16 do gina. Tak się boje że szok. Mam nadzieje że zarodek jest i serduszko bije.
    Ja codziennie kładę się ok 21.00 i śpię min. do 10.00;) Ale mogę sobie na to pozwolić bo jestem na L4 i będę aż do października;)Cochonne.gif

Viola, Kakabaka, Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ