Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    U nas pobierali krew Witkowi jeszcze w szpitalu. Z żyły, ale tak śmiesznie, na wierzchu dłoni. Igła do pobrania jest wielka - jak dla dorosłego. Witek nie płakał, bo podali mu trochę glukozy (dla uspokojenia, ale też dla lepszego krążenia i szybszego pobrania). I wyobraźcie sobie, że dopiero wczoraj(!!!!!) zszedł mu ostatni strupek po tych pobraniach.
    ahhh no to tak, to to było robione ;) ale odkąd wróciłam to juz żadnychj badań z krwii nie robiliśmy.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sissila a u nas pobieraja z palca, morfologie robilismy duzo razy i zawsze z palca, zawsze tez wychodzilo.
    Nietrzeba dziecku dawac jedzenia, wystarczy ręke wlozyc do cieplej wody zeby krazenie poprawic, nam tak robili.
    Kurcze juz o przedszkolach pytacie,az z ciekawosci sama musze isc dopytac. Ja na jesien wracam do pracy i juz niemoge sie doczekac, w wakacje musze porozgladac sie za opiekunką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo poratuj informacją!!!!!!!!!!

Jak podawalas kleik, chodzi mi o to czy robilas papke czy dodawalas do mleka? Bo dodalam do mleka ale niechcialo mi przejsc przez dziurke jak piła. Jaka masz butelke i smoczek do tego kleiku?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moj Nikus dzisiaj maruda- szok :(
    moj wrocil i policja kazala isc do sadu :/ hmm dziwne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Nikuś, chyba taki dzien.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie tylko Nikuś, chyba taki dzien.
    Hania tez? Moj dzisiaj wogole nie spi w dzien , marudzi okropnie nawet gardzi cycem bo mu pozycja nie pasuje jaka kazala stosowac rehabilitantka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Poczwarkach a ile zapłaciłas za ten Rotarix?

299 za jedną dawkę. A za 6 tyg druga.
    mama86 wrote:
    Dokarmiam ją mlekiem NAN pro 1. W dzień praktycznie po każdym karmieniu muszę dać jej jeszcze butle, w cyckach mam pokarmu na jakieś 2 minuty ssania z kazdego, z lewego czasami nawet mniej. Staram się ja często przystawiać ale nie wiem czy jest sens bo jak sie kończy mleko w jednym to oczywiście jest ryk i się denerwuje potem daje jej druga i czasami zanim złapie tez się drze i potem jak z tego drugiego się skończy to też jest ryk, zanim zrobię butle to zdarzy się tak rozryczeć że z 90 ml przygotowanego mleka wypije tylko 30ml bo zaśnie :-\ Wiem ze mleko matki jest najlepsze dla dziecka ale nie wiem czy jest sens się męczyć skoro mimo częstego przystawiania mleka mam jak na lekarstwo :-(
    Obudzila się dokończe później

Zawsze jest sens! Jeśli przystawianie to za mało to rozkręcaj jeszcze laktatorem. Jesteś na grupie "Karmienie piersią" na fb? Tam Ci na pewno dobrze doradzą.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez maruda pospała ze dwa razy po jakies 40 minut i teraz M ją próbuje uśpić

a u nas Rotarix 290 zł za dawke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:45

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie ;)

U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie ;)

U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke.
    zazdroszcze ze tak ladnie spi - jz juz padam ze zmeczenia a na dodatek taki dziwny dzien ze kazdego glowa boli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo nosicie swoje dzieciaczki? W jakich pozycjach?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :-)

Ale dziergacie, nie mogę nadarzyć :-) Napisze co u Nas a potem Was poczytam.
    U mnie dużo się dzieje,ekipa remontowa kończy Nam mieszkanko robić za 2 tygodni wiec szał wybierania paneli,drzwi, zatwierdzanie projektu szaf, kuchni i dlatego nie mam czasu na czytanie....jednym słowem dużeeeee zakupy.

U Nas dziś 3 miesiące :-)

Wczoraj szczepiliśmy się Infanrix'em czekaliśmy 2 godziny,bo jedna lekarka zachorowała i nazbierało się dzieciaczków. Julcia mega grzeczna, wytrzymała i jeszcze lekarkę zaczepiała i śmiała się do niej jak ta ją badała a przy szczepieniu płakusiała tylko troszkę....mąż mówi,że dzielna po tatusiu :-) Waży 5500 i ma 59cm :-)

Rotarix 2 dawka z końcem miesiąca...ja płaciłam 249zł.

Nie zapeszam,bo u Nas od miesiąca sielanka w zasypianiu...Julcia bardzo polubiała swoje łóżeczko i karuzelkę , która ją usypia. Czasami jak zmęczy się gadaniem, śmianiem się ze mną i leżeniem na brzuszku to zasypia sama jak tylko poduszkę poczuje.

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny dużo nosicie swoje dzieciaczki? W jakich pozycjach?

Ja bardzo mało noszę Julcie, bo woli siedzieć w foteliku i oglądać co się wokół niej dzieje. Jak ją noszę, bo np.chce jej coś pokazać albo chce się do niej przytulić :-) to noszę ją zazwyczaj pionowo przodem czasami tyłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:15

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze Nikusia jak wpadnie w szal a tak to wole go klasc to na lozku to w bujaku to na macie zeby cwiczyl ruchy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wystarczy podać pierś, nie ma sensu poić wodą. Dziecko nie musi być jakoś "napchane" po prostu niech będzie po jedzeniu :-)

Aniqua z palca można pobrać morfologię jeżeli laboratorium posiada system do takiego pobierania (takie małe probóweczki z kapilarą w środku - taką cienką rureczką) i aparat, który wykonuje analizy z tak małej ilości krwi. Poza tym w tym przypadku były chyba pobierane też inne badania, nie tylko morflogia, a tego z palca nie da się zrobić - tak mi się wydaje :-)

Krew w szpitalu pobierają zaraz po urodzeniu z główki na morfologię i bilirubinę. Igła jest gruba, bo wtedy szybciej krew wykapuje - bo pewnie w ten sposób pobierano :-)

U nas Rotarix też 320 zł.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie

U nas to samo. Antek śpi cały dzień. Jak się budzi to jest raczej marudny, troche pogada i zaraz płacze. Teraz śpi prawie 3 godziny, po 2 przebudził się, zjadł i znowu usnął :-) Myślałam, że coś mu jest, przeziębił się czy coś, ale po Waszych wpisach widzę, że dziś taki dzień :-) Mam nadzieję, że w nocy też będzie spał :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda dzień waszych maluszków? O której i jak długie drzemki mają? O której chodzą spać wieczorem?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wyszła mi mega pycha :)
    Co prawda wygląda jak kupa i mimo moich usilnych starań wyszło parę suchych miejsc ale jest naprawdę mniamuśna :)
    Jędruś też ma dzisiaj ciężki dzień. Miał tylko dwie drzemki po 15 minut i przysypianie przy jedzeniu. Już się martwię co to bedzie w nocy.

ataga4, Sroka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, to ja chyba najdrożej za ten Rotarix zapłacilam, 338 zeta!

Kakabaka,fajnie ze ciasto wyszlo ja tez kiedys sprobuje :-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ