X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    U nas pobierali krew Witkowi jeszcze w szpitalu. Z żyły, ale tak śmiesznie, na wierzchu dłoni. Igła do pobrania jest wielka - jak dla dorosłego. Witek nie płakał, bo podali mu trochę glukozy (dla uspokojenia, ale też dla lepszego krążenia i szybszego pobrania). I wyobraźcie sobie, że dopiero wczoraj(!!!!!) zszedł mu ostatni strupek po tych pobraniach.
    ahhh no to tak, to to było robione ;) ale odkąd wróciłam to juz żadnychj badań z krwii nie robiliśmy.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sissila a u nas pobieraja z palca, morfologie robilismy duzo razy i zawsze z palca, zawsze tez wychodzilo.
    Nietrzeba dziecku dawac jedzenia, wystarczy ręke wlozyc do cieplej wody zeby krazenie poprawic, nam tak robili.
    Kurcze juz o przedszkolach pytacie,az z ciekawosci sama musze isc dopytac. Ja na jesien wracam do pracy i juz niemoge sie doczekac, w wakacje musze porozgladac sie za opiekunką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo poratuj informacją!!!!!!!!!!

Jak podawalas kleik, chodzi mi o to czy robilas papke czy dodawalas do mleka? Bo dodalam do mleka ale niechcialo mi przejsc przez dziurke jak piła. Jaka masz butelke i smoczek do tego kleiku?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moj Nikus dzisiaj maruda- szok :(
    moj wrocil i policja kazala isc do sadu :/ hmm dziwne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Nikuś, chyba taki dzien.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie tylko Nikuś, chyba taki dzien.
    Hania tez? Moj dzisiaj wogole nie spi w dzien , marudzi okropnie nawet gardzi cycem bo mu pozycja nie pasuje jaka kazala stosowac rehabilitantka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Poczwarkach a ile zapłaciłas za ten Rotarix?

299 za jedną dawkę. A za 6 tyg druga.
    mama86 wrote:
    Dokarmiam ją mlekiem NAN pro 1. W dzień praktycznie po każdym karmieniu muszę dać jej jeszcze butle, w cyckach mam pokarmu na jakieś 2 minuty ssania z kazdego, z lewego czasami nawet mniej. Staram się ja często przystawiać ale nie wiem czy jest sens bo jak sie kończy mleko w jednym to oczywiście jest ryk i się denerwuje potem daje jej druga i czasami zanim złapie tez się drze i potem jak z tego drugiego się skończy to też jest ryk, zanim zrobię butle to zdarzy się tak rozryczeć że z 90 ml przygotowanego mleka wypije tylko 30ml bo zaśnie :-\ Wiem ze mleko matki jest najlepsze dla dziecka ale nie wiem czy jest sens się męczyć skoro mimo częstego przystawiania mleka mam jak na lekarstwo :-(
    Obudzila się dokończe później

Zawsze jest sens! Jeśli przystawianie to za mało to rozkręcaj jeszcze laktatorem. Jesteś na grupie "Karmienie piersią" na fb? Tam Ci na pewno dobrze doradzą.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez maruda pospała ze dwa razy po jakies 40 minut i teraz M ją próbuje uśpić

a u nas Rotarix 290 zł za dawke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:45

preg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie ;)

U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie ;)

U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke.
    zazdroszcze ze tak ladnie spi - jz juz padam ze zmeczenia a na dodatek taki dziwny dzien ze kazdego glowa boli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo nosicie swoje dzieciaczki? W jakich pozycjach?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :-)

Ale dziergacie, nie mogę nadarzyć :-) Napisze co u Nas a potem Was poczytam.
    U mnie dużo się dzieje,ekipa remontowa kończy Nam mieszkanko robić za 2 tygodni wiec szał wybierania paneli,drzwi, zatwierdzanie projektu szaf, kuchni i dlatego nie mam czasu na czytanie....jednym słowem dużeeeee zakupy.

U Nas dziś 3 miesiące :-)

Wczoraj szczepiliśmy się Infanrix'em czekaliśmy 2 godziny,bo jedna lekarka zachorowała i nazbierało się dzieciaczków. Julcia mega grzeczna, wytrzymała i jeszcze lekarkę zaczepiała i śmiała się do niej jak ta ją badała a przy szczepieniu płakusiała tylko troszkę....mąż mówi,że dzielna po tatusiu :-) Waży 5500 i ma 59cm :-)

Rotarix 2 dawka z końcem miesiąca...ja płaciłam 249zł.

Nie zapeszam,bo u Nas od miesiąca sielanka w zasypianiu...Julcia bardzo polubiała swoje łóżeczko i karuzelkę , która ją usypia. Czasami jak zmęczy się gadaniem, śmianiem się ze mną i leżeniem na brzuszku to zasypia sama jak tylko poduszkę poczuje.

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny dużo nosicie swoje dzieciaczki? W jakich pozycjach?

Ja bardzo mało noszę Julcie, bo woli siedzieć w foteliku i oglądać co się wokół niej dzieje. Jak ją noszę, bo np.chce jej coś pokazać albo chce się do niej przytulić :-) to noszę ją zazwyczaj pionowo przodem czasami tyłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:15

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze Nikusia jak wpadnie w szal a tak to wole go klasc to na lozku to w bujaku to na macie zeby cwiczyl ruchy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wystarczy podać pierś, nie ma sensu poić wodą. Dziecko nie musi być jakoś "napchane" po prostu niech będzie po jedzeniu :-)

Aniqua z palca można pobrać morfologię jeżeli laboratorium posiada system do takiego pobierania (takie małe probóweczki z kapilarą w środku - taką cienką rureczką) i aparat, który wykonuje analizy z tak małej ilości krwi. Poza tym w tym przypadku były chyba pobierane też inne badania, nie tylko morflogia, a tego z palca nie da się zrobić - tak mi się wydaje :-)

Krew w szpitalu pobierają zaraz po urodzeniu z główki na morfologię i bilirubinę. Igła jest gruba, bo wtedy szybciej krew wykapuje - bo pewnie w ten sposób pobierano :-)

U nas Rotarix też 320 zł.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie

U nas to samo. Antek śpi cały dzień. Jak się budzi to jest raczej marudny, troche pogada i zaraz płacze. Teraz śpi prawie 3 godziny, po 2 przebudził się, zjadł i znowu usnął :-) Myślałam, że coś mu jest, przeziębił się czy coś, ale po Waszych wpisach widzę, że dziś taki dzień :-) Mam nadzieję, że w nocy też będzie spał :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda dzień waszych maluszków? O której i jak długie drzemki mają? O której chodzą spać wieczorem?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wyszła mi mega pycha :)
    Co prawda wygląda jak kupa i mimo moich usilnych starań wyszło parę suchych miejsc ale jest naprawdę mniamuśna :)
    Jędruś też ma dzisiaj ciężki dzień. Miał tylko dwie drzemki po 15 minut i przysypianie przy jedzeniu. Już się martwię co to bedzie w nocy.

ataga4, Sroka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, to ja chyba najdrożej za ten Rotarix zapłacilam, 338 zeta!

Kakabaka,fajnie ze ciasto wyszlo ja tez kiedys sprobuje :-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ