Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
poczwarkah wrote:U nas pobierali krew Witkowi jeszcze w szpitalu. Z żyły, ale tak śmiesznie, na wierzchu dłoni. Igła do pobrania jest wielka - jak dla dorosłego. Witek nie płakał, bo podali mu trochę glukozy (dla uspokojenia, ale też dla lepszego krążenia i szybszego pobrania). I wyobraźcie sobie, że dopiero wczoraj(!!!!!) zszedł mu ostatni strupek po tych pobraniach.
ale odkąd wróciłam to juz żadnychj badań z krwii nie robiliśmy.
-
nick nieaktualnySissila a u nas pobieraja z palca, morfologie robilismy duzo razy i zawsze z palca, zawsze tez wychodzilo.
Nietrzeba dziecku dawac jedzenia, wystarczy ręke wlozyc do cieplej wody zeby krazenie poprawic, nam tak robili.
Kurcze juz o przedszkolach pytacie,az z ciekawosci sama musze isc dopytac. Ja na jesien wracam do pracy i juz niemoge sie doczekac, w wakacje musze porozgladac sie za opiekunką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ataga4 wrote:
Poczwarkach a ile zapłaciłas za ten Rotarix?
299 za jedną dawkę. A za 6 tyg druga.
mama86 wrote:Dokarmiam ją mlekiem NAN pro 1. W dzień praktycznie po każdym karmieniu muszę dać jej jeszcze butle, w cyckach mam pokarmu na jakieś 2 minuty ssania z kazdego, z lewego czasami nawet mniej. Staram się ja często przystawiać ale nie wiem czy jest sens bo jak sie kończy mleko w jednym to oczywiście jest ryk i się denerwuje potem daje jej druga i czasami zanim złapie tez się drze i potem jak z tego drugiego się skończy to też jest ryk, zanim zrobię butle to zdarzy się tak rozryczeć że z 90 ml przygotowanego mleka wypije tylko 30ml bo zaśnieWiem ze mleko matki jest najlepsze dla dziecka ale nie wiem czy jest sens się męczyć skoro mimo częstego przystawiania mleka mam jak na lekarstwo
Obudzila się dokończe później
Zawsze jest sens! Jeśli przystawianie to za mało to rozkręcaj jeszcze laktatorem. Jesteś na grupie "Karmienie piersią" na fb? Tam Ci na pewno dobrze doradzą.
-
a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie
U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke. -
paaolka wrote:a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie
U nas rotarix kosztuje 320zł za jedną dawke. -
Hej mamuśki
Ale dziergacie, nie mogę nadarzyćNapisze co u Nas a potem Was poczytam.
U mnie dużo się dzieje,ekipa remontowa kończy Nam mieszkanko robić za 2 tygodni wiec szał wybierania paneli,drzwi, zatwierdzanie projektu szaf, kuchni i dlatego nie mam czasu na czytanie....jednym słowem dużeeeee zakupy.
U Nas dziś 3 miesiące
Wczoraj szczepiliśmy się Infanrix'em czekaliśmy 2 godziny,bo jedna lekarka zachorowała i nazbierało się dzieciaczków. Julcia mega grzeczna, wytrzymała i jeszcze lekarkę zaczepiała i śmiała się do niej jak ta ją badała a przy szczepieniu płakusiała tylko troszkę....mąż mówi,że dzielna po tatusiuWaży 5500 i ma 59cm
Rotarix 2 dawka z końcem miesiąca...ja płaciłam 249zł.
Nie zapeszam,bo u Nas od miesiąca sielanka w zasypianiu...Julcia bardzo polubiała swoje łóżeczko i karuzelkę , która ją usypia. Czasami jak zmęczy się gadaniem, śmianiem się ze mną i leżeniem na brzuszku to zasypia sama jak tylko poduszkę poczuje. -
Nutella wrote:Dziewczyny dużo nosicie swoje dzieciaczki? W jakich pozycjach?
Ja bardzo mało noszę Julcie, bo woli siedzieć w foteliku i oglądać co się wokół niej dzieje. Jak ją noszę, bo np.chce jej coś pokazać albo chce się do niej przytulićto noszę ją zazwyczaj pionowo przodem czasami tyłem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:15
-
Sisilla wystarczy podać pierś, nie ma sensu poić wodą. Dziecko nie musi być jakoś "napchane" po prostu niech będzie po jedzeniu
Aniqua z palca można pobrać morfologię jeżeli laboratorium posiada system do takiego pobierania (takie małe probóweczki z kapilarą w środku - taką cienką rureczką) i aparat, który wykonuje analizy z tak małej ilości krwi. Poza tym w tym przypadku były chyba pobierane też inne badania, nie tylko morflogia, a tego z palca nie da się zrobić - tak mi się wydaje
Krew w szpitalu pobierają zaraz po urodzeniu z główki na morfologię i bilirubinę. Igła jest gruba, bo wtedy szybciej krew wykapuje - bo pewnie w ten sposób pobierano
U nas Rotarix też 320 zł.[/url]
[/url]
-
paaolka wrote:a nasz mały dziś wręcz przeciwnie, prawie cały czas śpi - z około godzinnymi przerwami na karmienie i chwilke zabawy, wysprzątałam cały dom, prawie skończyłam góre prasowania, jeszcze zrobiłyscie mi smaka na naleśniki i tez chyba zaraz wezme sie za smażenie
U nas to samo. Antek śpi cały dzień. Jak się budzi to jest raczej marudny, troche pogada i zaraz płacze. Teraz śpi prawie 3 godziny, po 2 przebudził się, zjadł i znowu usnąłMyślałam, że coś mu jest, przeziębił się czy coś, ale po Waszych wpisach widzę, że dziś taki dzień
Mam nadzieję, że w nocy też będzie spał
[/url]
[/url]
-
Szarlotka wyszła mi mega pycha
Co prawda wygląda jak kupa i mimo moich usilnych starań wyszło parę suchych miejsc ale jest naprawdę mniamuśna
Jędruś też ma dzisiaj ciężki dzień. Miał tylko dwie drzemki po 15 minut i przysypianie przy jedzeniu. Już się martwię co to bedzie w nocy.ataga4, Sroka lubią tę wiadomość