X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro znowu sie zacznie wrzeszczenie bo na 13 na rehabilitacje- tak mi szkoda Nikusia no ale mus to mus

dobrej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Nelly u mnie tez bardzo skrocil sie czas karmienia. Teraz to w 10 minut dwa cycki robia sie puste i tez sie zastanawiam nad iloscia tego mojego mleka...
    Poza tym z jednej piersi mam o wiele mniej mleka niz z drugiej, jest tez troche mniejsza. Zastanawiam sie czy moge jakos pobudzic laktacje w tej jwdnej slabszej piersi?

moja lewa pierś jest dużo mniejsza niż prawa,
    Julia też czasami reaguje rykiem gdy przystawiam ją do piersi włączam wtedy biały szum czekam aż się uspokoi i próbuje znowu przystawić i przeważnie już je.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ciekawy sposob, musze sprobowac!

Po wieczornym karmieniu pomeczylam jeszcze tego mojego slabszego cycka laktatorem i moze uda mi sie czesciej tak robic. Zobaczymy czy zwiekszy sie produkcja mleka.

Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluszki maja juz ulubionego pluszaka z ktorym spia? Takiego do przytulania, dziam-dziania? :p

Mój uwielbi spać, leżeć obok/na tej owcy (zdjęcie z Nią jest na fb). ;)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Czy Wasze maluszki maja juz ulubionego pluszaka z ktorym spia? Takiego do przytulania, dziam-dziania? :p

Moja Gabrysia zasypia z kolorowa pieluchą tetrową, jak jest juz śpiąca i poloże jej koło buźki ta pieluche to momentalnie zasypia :-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Moni ciekawy sposob, musze sprobowac!

Po wieczornym karmieniu pomeczylam jeszcze tego mojego slabszego cycka laktatorem i moze uda mi sie czesciej tak robic. Zobaczymy czy zwiekszy sie produkcja mleka.

Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka =-O
    Ja nie pilnuje, ale czasami mam wrażenie ze jest ich z 10. Ale Gabrysia w ciagu dnia je mniej ale częściej. Czasami jak daje jej samo mm to wypija tylko 60 ml a nawet 30 ml gdzie na opakowaniu jest napisane ze powinna 120 przy jednym karmieniu. W nocy to co innego. Wczoraj zasnęła o 20 a obudziła się dopiero przed chwilą i opróżniła cycka a teraz znowu śpi ;-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj mam zamiar wybrać się do lekarza z Gabrysia. Od czwartku jest taka marudna, rozdrażniona ze szok. Jak leży na macie to chwile i bo szybko się nudzi i jest ryk, to na łóżko też ryk, jak ja biorę i chce przełożyć np. do łóżeczka to też płacze. Tak jak wczesniej była gadatliwa tak teraz wcale i trzeba sie naćwiczyć żeby dłużej się czymś zajęła. Masakra jakaś. Jak chce dać jej cycka to płacze, tylko przy butli sie uspokaja i jak ją nosze. Wydaje mi sie ze nie jest to taki płacz jakby ja cos bolało. Nie wiem inne dziecko się z niej zrobiło. W dzień mi źle śpi, potrafi przez cały dzień przespać tylko 1.5- 2h gdzie wczesniej nawet z 5! Całe szczęście w nocy śpi normalnie. Pójdę bo nie wiem co jest grane a szkoda mi jej bo widzę ze się meczy. Coraz bardziej zaczynam przekonywać się do tego, ze to może już zęby. Może wyjść jeszcze nie wyjdą ale może cos ją tam swędzi :-\

divers2288.gif
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

a nie licze ale u nas jest sporo, je krótko a czesto

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:

ja kłade koło buzi pieluszke tetrową i długo nie trzeba zeby zasnela

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, ja dzisiaj mam zamiar wybrać się do lekarza z Gabrysia. Od czwartku jest taka marudna, rozdrażniona ze szok. Jak leży na macie to chwile i bo szybko się nudzi i jest ryk, to na łóżko też ryk, jak ja biorę i chce przełożyć np. do łóżeczka to też płacze. Tak jak wczesniej była gadatliwa tak teraz wcale i trzeba sie naćwiczyć żeby dłużej się czymś zajęła. Masakra jakaś. Jak chce dać jej cycka to płacze, tylko przy butli sie uspokaja i jak ją nosze. Wydaje mi sie ze nie jest to taki płacz jakby ja cos bolało. Nie wiem inne dziecko się z niej zrobiło. W dzień mi źle śpi, potrafi przez cały dzień przespać tylko 1.5- 2h gdzie wczesniej nawet z 5! Całe szczęście w nocy śpi normalnie. Pójdę bo nie wiem co jest grane a szkoda mi jej bo widzę ze się meczy. Coraz bardziej zaczynam przekonywać się do tego, ze to może już zęby. Może wyjść jeszcze nie wyjdą ale może cos ją tam swędzi :-\

może to skok rozwojowy, ale pewnie lepiej to skontrolować niż sie zamartwiac

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula widziałam na zdjęciu że Twoja Zuzia ma rumieńce na twarzy, mój Filip też ma czasem zwłaszcza po karmieniu i zastanawiam się czy jest się czym martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dalszy ciąg mega wk..wa, dla Filipa dalej nie ma miejsca na oddziale i znowu mam dzwonić jutro. Niedlugo się wykonczę nerwowo.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:13

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dzisiaj dalszy ciąg mega wk..wa, dla Filipa dalej nie ma miejsca na oddziale i znowu mam dzwonić jutro. Niedlugo się wykonczę nerwowo.

Serio, to już przegięcie ze strony szpitala, najpierw człowieka nastraszono, że coś się dzieje i zlecają szpital, a potem ci mówią, że nie ma miejsc i odsyłają. Jakaś paranoja, a nie masz w okolicy jakiegoś innego? Jeju szkoda mi ciebie, bo pewnie nie dość, że się denerwujesz, to jeszcze organizacyjnie zawsze z mężem w gotowości.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4, współczuję wam, Kajtuś bardzo się męczy a ty pewnie padasz na pysk. Może odstaw wszystko chociaż na 1-2 dni, łącznie z witaminą, my odstawiliśmy wit K parę dni wcześniej. Trzymaj się!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Serio, to już przegięcie ze strony szpitala, najpierw człowieka nastraszono, że coś się dzieje i zlecają szpital, a potem ci mówią, że nie ma miejsc i odsyłają. Jakaś paranoja, a nie masz w okolicy jakiegoś innego? Jeju szkoda mi ciebie, bo pewnie nie dość, że się denerwujesz, to jeszcze organizacyjnie zawsze z mężem w gotowości.
    Dokładnie,cały czas w gotowości. No i nie ma tu innego szpitala dziecięcego a jak dzwonie to mówią że w pierwszej kolejności dzieci infekcyjne. Z checia bym im dała popalić przez telefon ale później "umiliły by "mi pobyt ehh

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa puściła dopiero dziś przy karmieniu. Ulżyło mi.
    Mąż mi właśnie napisał, że strajkują w pracy i że zjezdza na dół i nie wie kiedy wróci :( musze chyba po moja mame zadzwonić do pomocy bo może być ciężko.

Powiem Wam że jak my dostawiliśmy sab simplex to też jakoś spokój z brzuszkiem

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga trzymaj sie, ja wierze ze to minie, to moze w takiej sytuacji gdzie Kajtek byl zagazowany na maxa i mu nie schodzilo to wyprobuj ten kateter zeby mu ulzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    U nas kupa puściła dopiero dziś przy karmieniu. Ulżyło mi.
    Mąż mi właśnie napisał, że strajkują w pracy i że zjezdza na dół i nie wie kiedy wróci :( musze chyba po moja mame zadzwonić do pomocy bo może być ciężko.

Powiem Wam że jak my dostawiliśmy sab simplex to też jakoś spokój z brzuszkiem
    Sroka ja wam wspolczuje,i jestem taka zla na to ze w Pl wydaje sie tyle kasy na mniej wazne rzeczy a doprowadza do takich sytuacji, np 20 mln przeznacza sie na dofinansowania barow mlecznych. Paranoja!

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kraju to masakra. A ta telewizja to też pokazuje to co im pasuje a bie prawdę. Mnie ku*wica łapie. Nie będę się tu rozpisywać co i jak, ale jak padną kopalnie to i inne firmy też poleca. Elektrownia przecież jest na węgiel to wezmą z ukrainy i zaraz podwyżki będą. Ahh szkoda słów.
    Modlę sie tylko że dziś Premier dogada się z nimi i mąż wróci na noc do domu już. Bo jeśli to potrwa dużej to zwariuje :(

W tv mówi że każdy zostanie zabezpieczony pp zamknięciu. A mój mąż się dowiedział że nic nie dostanie bo pracuje mniej niż 5 lat. W takim wypadku to zostanie nam tylko z kraju wyjechać bo tu nie ma przyszłości.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ