Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Nelly u mnie tez bardzo skrocil sie czas karmienia. Teraz to w 10 minut dwa cycki robia sie puste i tez sie zastanawiam nad iloscia tego mojego mleka...
Poza tym z jednej piersi mam o wiele mniej mleka niz z drugiej, jest tez troche mniejsza. Zastanawiam sie czy moge jakos pobudzic laktacje w tej jwdnej slabszej piersi?
moja lewa pierś jest dużo mniejsza niż prawa,
Julia też czasami reaguje rykiem gdy przystawiam ją do piersi włączam wtedy biały szum czekam aż się uspokoi i próbuje znowu przystawić i przeważnie już je. -
Moni ciekawy sposob, musze sprobowac!
Po wieczornym karmieniu pomeczylam jeszcze tego mojego slabszego cycka laktatorem i moze uda mi sie czesciej tak robic. Zobaczymy czy zwiekszy sie produkcja mleka.
Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka -
paulina.b.1991 wrote:Czy Wasze maluszki maja juz ulubionego pluszaka z ktorym spia? Takiego do przytulania, dziam-dziania? :p
Mój uwielbi spać, leżeć obok/na tej owcy (zdjęcie z Nią jest na fb).paulina.b.1991 lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Moni ciekawy sposob, musze sprobowac!
Po wieczornym karmieniu pomeczylam jeszcze tego mojego slabszego cycka laktatorem i moze uda mi sie czesciej tak robic. Zobaczymy czy zwiekszy sie produkcja mleka.
Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka -
Dziewczyny, ja dzisiaj mam zamiar wybrać się do lekarza z Gabrysia. Od czwartku jest taka marudna, rozdrażniona ze szok. Jak leży na macie to chwile i bo szybko się nudzi i jest ryk, to na łóżko też ryk, jak ja biorę i chce przełożyć np. do łóżeczka to też płacze. Tak jak wczesniej była gadatliwa tak teraz wcale i trzeba sie naćwiczyć żeby dłużej się czymś zajęła. Masakra jakaś. Jak chce dać jej cycka to płacze, tylko przy butli sie uspokaja i jak ją nosze. Wydaje mi sie ze nie jest to taki płacz jakby ja cos bolało. Nie wiem inne dziecko się z niej zrobiło. W dzień mi źle śpi, potrafi przez cały dzień przespać tylko 1.5- 2h gdzie wczesniej nawet z 5! Całe szczęście w nocy śpi normalnie. Pójdę bo nie wiem co jest grane a szkoda mi jej bo widzę ze się meczy. Coraz bardziej zaczynam przekonywać się do tego, ze to może już zęby. Może wyjść jeszcze nie wyjdą ale może cos ją tam swędzi
-
MOI wrote:Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka
a nie licze ale u nas jest sporo, je krótko a czesto -
paulina.b.1991 wrote:Czy Wasze maluszki maja juz ulubionego pluszaka z ktorym spia? Takiego do przytulania, dziam-dziania? :p
Mój uwielbi spać, leżeć obok/na tej owcy (zdjęcie z Nią jest na fb).
ja kłade koło buzi pieluszke tetrową i długo nie trzeba zeby zasnela -
mama86 wrote:Dziewczyny, ja dzisiaj mam zamiar wybrać się do lekarza z Gabrysia. Od czwartku jest taka marudna, rozdrażniona ze szok. Jak leży na macie to chwile i bo szybko się nudzi i jest ryk, to na łóżko też ryk, jak ja biorę i chce przełożyć np. do łóżeczka to też płacze. Tak jak wczesniej była gadatliwa tak teraz wcale i trzeba sie naćwiczyć żeby dłużej się czymś zajęła. Masakra jakaś. Jak chce dać jej cycka to płacze, tylko przy butli sie uspokaja i jak ją nosze. Wydaje mi sie ze nie jest to taki płacz jakby ja cos bolało. Nie wiem inne dziecko się z niej zrobiło. W dzień mi źle śpi, potrafi przez cały dzień przespać tylko 1.5- 2h gdzie wczesniej nawet z 5! Całe szczęście w nocy śpi normalnie. Pójdę bo nie wiem co jest grane a szkoda mi jej bo widzę ze się meczy. Coraz bardziej zaczynam przekonywać się do tego, ze to może już zęby. Może wyjść jeszcze nie wyjdą ale może cos ją tam swędzi
może to skok rozwojowy, ale pewnie lepiej to skontrolować niż sie zamartwiac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Dzisiaj dalszy ciąg mega wk..wa, dla Filipa dalej nie ma miejsca na oddziale i znowu mam dzwonić jutro. Niedlugo się wykonczę nerwowo.
Serio, to już przegięcie ze strony szpitala, najpierw człowieka nastraszono, że coś się dzieje i zlecają szpital, a potem ci mówią, że nie ma miejsc i odsyłają. Jakaś paranoja, a nie masz w okolicy jakiegoś innego? Jeju szkoda mi ciebie, bo pewnie nie dość, że się denerwujesz, to jeszcze organizacyjnie zawsze z mężem w gotowości. -
nick nieaktualnySisilla wrote:Serio, to już przegięcie ze strony szpitala, najpierw człowieka nastraszono, że coś się dzieje i zlecają szpital, a potem ci mówią, że nie ma miejsc i odsyłają. Jakaś paranoja, a nie masz w okolicy jakiegoś innego? Jeju szkoda mi ciebie, bo pewnie nie dość, że się denerwujesz, to jeszcze organizacyjnie zawsze z mężem w gotowości.
-
U nas kupa puściła dopiero dziś przy karmieniu. Ulżyło mi.
Mąż mi właśnie napisał, że strajkują w pracy i że zjezdza na dół i nie wie kiedy wrócimusze chyba po moja mame zadzwonić do pomocy bo może być ciężko.
Powiem Wam że jak my dostawiliśmy sab simplex to też jakoś spokój z brzuszkiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySroka wrote:U nas kupa puściła dopiero dziś przy karmieniu. Ulżyło mi.
Mąż mi właśnie napisał, że strajkują w pracy i że zjezdza na dół i nie wie kiedy wrócimusze chyba po moja mame zadzwonić do pomocy bo może być ciężko.
Powiem Wam że jak my dostawiliśmy sab simplex to też jakoś spokój z brzuszkiem -
W tym kraju to masakra. A ta telewizja to też pokazuje to co im pasuje a bie prawdę. Mnie ku*wica łapie. Nie będę się tu rozpisywać co i jak, ale jak padną kopalnie to i inne firmy też poleca. Elektrownia przecież jest na węgiel to wezmą z ukrainy i zaraz podwyżki będą. Ahh szkoda słów.
Modlę sie tylko że dziś Premier dogada się z nimi i mąż wróci na noc do domu już. Bo jeśli to potrwa dużej to zwariuje
W tv mówi że każdy zostanie zabezpieczony pp zamknięciu. A mój mąż się dowiedział że nic nie dostanie bo pracuje mniej niż 5 lat. W takim wypadku to zostanie nam tylko z kraju wyjechać bo tu nie ma przyszłości.