X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po rehabilitacji wpadlam do pepco i byly fajne przeceny - fakt ostatki ale udalo mi sie kupic bluze za 7 zl i bodziaka za 2 zl :) szok !!! taniocha a jakie sliczne

aa i maz mnie na frytasy zaprosil do Mc donalda po pepco i pierwszy raz zjadlam fryty po roku- samkowaly niesamowicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    za dużo ładnych tych poduszek na tej aukcji i od wczoraj nie potrafię się zdecydować ;<
    A ja zaszalałam i też zamówiłam poduszki sztuk 6 i kocyk do tego, pościel mam, może kiedyś się jeszcze skuszę :)

Ja Tomka karmię tylko piersią i wiem że na 100% ma uczulenie na czekoladę, a tak jem wszystko i jak na razie jest ok. Co prawda sama z siebie unikam kapusty itp ale za to jem tonę błonnika praktycznie codziennie :)

Mój młody jest typowym smoczkowym zasysaczem i z karmieniem butelką nie ma żadnego problemu, nawet jak czasami go przepajam i podaję samą wodę do picia to ciągnie ładnie.
    Moim zdaniem duży wpływ ma kształt smoczka, moja znajoma przetestowała chyba wszystkie możliwe butelki i tylko z jednej jej córeczka chciała pić.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chcę się pochwalić że udało mi się wylicytować matę z pianinkiem za 80 zł! :) Tomek jest nią zachwycony :) jeszcze tak długo sam nie leżał na macie. Stan jest super nawet podkład jest wyprany :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ecbadf7475ce4e0.html

ataga4, ao12., sylwia1985 lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mysle ze nie szcepia wszystkimi tylko tymi powaznymi bez MMR ja tez mysle tak zaszczepic ale dopiero jak juz cos to po konsultacji z neurologiem

Mąż jest lekarzem, szczepimy 5w1 pneumokoki i rotawirusy. Znajomi, których pytaliśmy też tak szczepili i uważają, że jeśli nie ma przeciwskazań neurologicznych to lepiej szczepić. Oczywiście każdy ma prawo do swoich decyzji :)

Tymczasem żegnam się z wami na krótką chwilę i lecę szukać słońca :)
    Mam nadzieję, że po tygodniu zdołam was nadrobić!

Ciao!

Anoolka, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko coś opętało, od kilku dni drze się jak dziki osioł przy zasypianiu

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie jeść czekolady przez cały post ale gdzie tam głupia baba zawsze się skusi.
    Mała wykapana i śpi a ja odpoczywam bo za chwilę musze ogarnąć mieszkanie. Jutro nas odwiedza szczescioro znajomych i trza tu posprzątać!
    Mówię mężowi że my są jacyś inni. Zamias sobiw dychnąć w piątek nic nie robić i leżeć do góry brzuchem to my znajomych zapraszamy. A w sobote jedziemy na wieś do rodziny męża bo w grudniu urodziła się tam mała Zosia. Muszę jeszcze skoczyć i coś malutkiej kupić.

A gdzie to jedziesz słońce łapać?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattaya B)

Sroka, MOI, Sisilla, rewoppka, Kasiula09, Kaszulator, ao12., sylwia1985, renatkach, pestka, tofirus, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie dokładnie jak u MOI, ale jak pytałam o to pediatrów, to mówili, żeby się nie przejmować, skoro reszta ciałka wygląda normalnie. Jem wszystko.
    Nelly a próbowałaś zwalczyć czymś te krosty? Masz jakieś zdjęcie?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wchodzenie w skupiska ludzi, to prawie za każdym razem kiedy jestem na spacerze wchodzę do kerfura, biedry albo innego sklepu. Oczywiście budka gondoli jest cały czas podniesiona, żeby trochę osłonić dziecko. Do kościoła niestety nie mam odwagi pójść. Bałabym się, że ktoś będzie smarkał albo kichał koło dziecka.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Pattaya B)
    Wpisałam w wyszukiwarkę i przejrzałam obrazy - EKSTRAAAAA!!!! :D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek już 2 dzień ma fochowate przedpołudnie, ale za to po drzemce popołudniowej czyli ok 18 ma taki humor, że wszyscy się chichramy:-) tak się śmieje w głos i gada, że już mnie buzia boli od gadania:-) ale 100razy wole to niż gadanie do niego a tu zero reakcji. Przedpoludnia strasznie mnie męczą.

MOI lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kurcze dziewczyny, postanowiłam dziś zrobić próbę i podać Julci mleczko w butelce. Przygotowałam się, wstałam wcześniej żeby wyparzyć butelkę i podgrzać mleczko odciągnięte w nocy, a kiedy Julcia się obudziła i dałam jej butelkę i szok! Patrzyła na mnie jak na wariatkę, nie chciała w ogóle zassać, wypychała smoczek językiem i nie pomogło nawet wyciśnięcie za nią kilku kropel, żeby poczuła, że to moje moje mleczko :O Myślałam, że po 6 miesiącu zacznę Julcię pomału odstawiać od piersi, ale teraz czarno to widzę, bo jak inaczej można tak małemu dziecku podać mleko?? :O
    A Wy, mamuśki karmiące piersią, robiłyście takie próby? Jakie macie plany dotyczące karmienia piersią???

Może niech Twój mąż spróbuje ją nakarmić. mała może czuć Twój zapach i nie chcieć butli (moja tak ma). Ja planuje karmić ok. roku.

Dalej walczę z wysypką i suchymi plackami:( ehhh. Tak mi szkoda mojej córci i nie wiem co już robić:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Pattaya B)
    wow :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka z maluszkiem?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Mąż jest lekarzem, szczepimy 5w1 pneumokoki i rotawirusy. Znajomi, których pytaliśmy też tak szczepili i uważają, że jeśli nie ma przeciwskazań neurologicznych to lepiej szczepić. Oczywiście każdy ma prawo do swoich decyzji :)

Tymczasem żegnam się z wami na krótką chwilę i lecę szukać słońca :)
    Mam nadzieję, że po tygodniu zdołam was nadrobić!

Ciao!
    lekarzem jakim ?

dlatego idziemy do neurologa zeby ona zadecydowala co dalej bo przeciez to ona nie kazala narazie go szczepic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 20:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Nelly a próbowałaś zwalczyć czymś te krosty? Masz jakieś zdjęcie?
    Szczerze mówiąc, nie próbowałam, skoro lekarze mówią, że to nic, uznałam, że to pewnie hormony i samo w końcu minie. A Ty coś robisz? Zdjęć nie robiłam

Pauletta lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie się w jakieś dalsze rejony ze swoimi maluszkami? My z mężem bardzo dużo podróżowaliśmy przed narodzinami Tomka, i teraz też wybieramy się za granicę w marcu.. mam lekkie obawy jak to będzie z dzieckiem, bo te nasze podróże to były jak partyzantka :)

Sroka, ao12. lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w planach mamy we wrześniu Chorwacje i tez mam mnóstwo obaw! Ale jestem dobrej nadziei. Zdaj później relacje jak maluszek na to ;)

Dziewczyny w jakim proszku/płynie pierzecie ciuszki i czy płuczecie w jakimś płynie? ??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w planach mamy Turcję albo Grecję we wrześniu.Do tej pory sporo jeździliśmy i nasze wakacje zawsze były aktywne- jak najwięcej zobaczyć...zobaczymy jak to będzie z Alą.
    Ja piorę w płynie neutral (chyba w rossmanie można kupić) i do płukania też stosuję neutral

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem akurat szczepienia to nie jest sprawa w której każdy ma prawo do swojej decyzji ;)
    No ale ja już może się nie będę wypowiadać w temacie, bo poglądy mam dość radykalne ;)

Sisilla, tofirus lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ