X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi udanej zabawy

Stokrotko ja tak mam szarpie mnie na wymioty okropnie jakbym nie miała czym wymiotować masakra ostatnio na szczęście zdarza mi się to tylko raz w tygodniu ale i tak mam dość na cały tydzień
    mi na to pomaga imbir i to, że nie mogę dopuścić do stanu że jestem głodna bo inaczej to jest koszmar

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to mdłości przeszły.. Już nie budzę się na nocne podgryzki. Czuję się super, czasami tylko złapie mnie zmęczenie lub coś w brzuchu poboli i tyle... No i sutki antentki. A tak to nic... Nie wiem czy mam się stresować czy wszystko jest ok... Wizytę mam w czwartek..

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Mi za to mdłości przeszły.. Już nie budzę się na nocne podgryzki. Czuję się super, czasami tylko złapie mnie zmęczenie lub coś w brzuchu poboli i tyle... No i sutki antentki. A tak to nic... Nie wiem czy mam się stresować czy wszystko jest ok... Wizytę mam w czwartek..
    Mi też tak jakby objawy ustępują nie wiem czy to dobrze czy źle zapisałam się na poniedziałek do dr. Bo się boje niesamowicie i ten ból głowy sama nie wiem nawet w lusterku nie śmiejcie się zerknelam na srom nie jest zasinialy... Tłumacze sobie ze dzidzia tydzień temu była i serduszko biło ale lek niesamowity jest

7a4aio4pfp2702id.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to prawda ze w ciazy nie wolno isc na pogrzeb?????????????

marta
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Boze z pierwszą ciążą tak nie miałam, a teraz od środy tak mnie muli i szarpie do wymiotów,ze szok, a narazie na szczescie wymiotowałam tylko dwa razy, ale samo to "szarpanie" jest bardzo nieprzyjemne :( Tez tak macie?

kasiula, mala_mi gratki z udanych wizyt ;-)

Ja już nic nie piszę, żeby nie jęczeć, ale przez nudności czuję się fatalnie. Mam je non stop, do tego czasami bóle głowy, czuję się fatalnie. I zamiast mijać, to się nasila.
    Dobrze, że jeszcze mam tylko dwa dyżury i wizyta u lekarza . Poproszę o zwolnienie, bo się wykoncze.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:

I pod drabiną przechodzić ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:

no co ty?

Jedyne przeciwwskazanie, to jeżeli obawiasz się zbyt dużego stresu.

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    I pod drabiną przechodzić ;)
    Kurcze Drelin nie porównuj drabiny do pogrzebu ;)
    Nie powinno się chodzić bo wiadomo nieprzyjemne emocje, czasem płacz, stres. Nie ma sensu sobie czegoś takiego fundować :P
    Mi to np po pogrzebach często śnią się koszmary, już nie mówiąc o rozważaniach na temat życia i śmierci brrr.
    Myślę że fasolkowi będzie lepiej bez takich "uroczystości".

• mama86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam dziś spać ale przez mojego kota (ma ruję). Masakra jakaś! Przez tą moja ciążę całkiem zapomniałam, że miesiąc temu miałam z nią jechać na zastrzyk :( I teraz sama się przypomniała pieśniami w środku nocy :I Czekam na mojego męża i pojedziemy do weterynarza, może coś poradzi :)

Mnie też dziś muli, jedyne co z chęcią jem to owoce (mandarynki, jabłka, grejpfruty)i chleb z miodem :( Tez ratuję się imbirem ale w sumie w miarę skutecznie działał tylko przez pierwsze dwa dni.

Dziewczyny mi brzuch wypchało (tak bardziej na dole) jest jakiś twardy :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kurcze Drelin nie porównuj drabiny do pogrzebu ;)
    Nie powinno się chodzić bo wiadomo nieprzyjemne emocje, czasem płacz, stres. Nie ma sensu sobie czegoś takiego fundować :P
    Mi to np po pogrzebach często śnią się koszmary, już nie mówiąc o rozważaniach na temat życia i śmierci brrr.
    Myślę że fasolkowi będzie lepiej bez takich "uroczystości".

Anoolka, przesąd do przesądu porównałam ;)
    jasne, że to co innego emocjonalnie. Ale nie jest zabronione.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rodzice męża i jego brat z rodziną przychodzą do nas i chcemy im powiedzieć radosną nowinę :)
    Mojej rodzince prześlemy zdjęcie w koszulkach z napisami „Będę mamą” i „Będę tatą”. Na plecach jest napis „Będziemy rodzicami”. Kupiłam te koszulki zaraz po ślubie, a dopiero teraz mogłam ją dać mężowi :)

MartaR.., Strokrotka, Madź, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja sie dziś zaważyłam i widze ze 1 kg mi ubyło :) nie iwem przez co bo wzasadzie to mogę jeść wszystko i nie wymiotuję....
    Dziś miałam ocohtę na domową pizzę i aż 3 blachy mi wyszły...ach...będzie wyżerka ;)

Drelin, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Madź Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, że często jest tak- na początku waga spada a potem to już tylko w górę :P

• Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Wam ubywa a mnie...przybywa i przybywa :) właśnie jestem po pierwszych ciążowych zakupach!!!! Spodnie, bluzeczki, sukienka i co najważniejsze.....bielizna!
    U mnie bliźniaki sie rozpychają w najlepsze, wiec ja już mam brzuszek, biodra i tyłek jak bym była w 11-12tc albo i lepiej :))))
    W każdym razie najwazniejsze, ze nic mnie już nie ciśnie i nie uwiera :))

Pozdrawiam!

e7835254a1.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    słyszałam, że często jest tak- na początku waga spada a potem to już tylko w górę :P

ja zawsze w ciąży chudłam - w pierwszej straciłam aż 7 kg na początku, a teraz niespodzianka przybył mi 1 kg.

Ważę prawie 59 kg - Szaleństwo normalnie ;)

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie raczej bez zmian waga:) mdłości mam prawie cały czas, ale raz tylko wymiotowałam:) Mój sposób to herbatka z imbirem i sokiem aroniowym domowym, i jak tylko poczuje głód to zmuszam się do jedzenia, chociaż bułe z masłem i jakoś żyje:) dziś zrobiliśmy z M kluchy śląskie i mniam:) Bo od mięsa i słodyczy zupełnie mnie odrzuciło:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, dziewczyny a czy Was też tak boli dół kręgosłupa??
    Wczoraj jak postałam 2 godziny w pracy i potem miałam wracać autobusem do domu, to ni jak nie mogłam znależść sobie wygodnej pozycji do siedzenia, tak mnie łupie w dolnym odcinku kręgosłupa

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• marta83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie 1 kg do przodu z 50 na 51 wskoczylo :) w pierwszej ciazy przytylam 11kg

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    kurcze, dziewczyny a czy Was też tak boli dół kręgosłupa??
    Wczoraj jak postałam 2 godziny w pracy i potem miałam wracać autobusem do domu, to ni jak nie mogłam znależść sobie wygodnej pozycji do siedzenia, tak mnie łupie w dolnym odcinku kręgosłupa

Pisałyśmy o tym kilka stron wstecz :)
    Na jednej ze stronek było że to od burzy hormonów a na innej że to fasolinka zaczyna uciskać nerwy ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

• Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;) ja mam termin 30 października ;)

Madź, Kajaoli, paaolka, Drelin, MartaR.., Natalia J., lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

3jgxdqk3tpeg372z.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ