X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi udanej zabawy

Stokrotko ja tak mam szarpie mnie na wymioty okropnie jakbym nie miała czym wymiotować masakra ostatnio na szczęście zdarza mi się to tylko raz w tygodniu ale i tak mam dość na cały tydzień
    mi na to pomaga imbir i to, że nie mogę dopuścić do stanu że jestem głodna bo inaczej to jest koszmar

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to mdłości przeszły.. Już nie budzę się na nocne podgryzki. Czuję się super, czasami tylko złapie mnie zmęczenie lub coś w brzuchu poboli i tyle... No i sutki antentki. A tak to nic... Nie wiem czy mam się stresować czy wszystko jest ok... Wizytę mam w czwartek..

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Mi za to mdłości przeszły.. Już nie budzę się na nocne podgryzki. Czuję się super, czasami tylko złapie mnie zmęczenie lub coś w brzuchu poboli i tyle... No i sutki antentki. A tak to nic... Nie wiem czy mam się stresować czy wszystko jest ok... Wizytę mam w czwartek..
    Mi też tak jakby objawy ustępują nie wiem czy to dobrze czy źle zapisałam się na poniedziałek do dr. Bo się boje niesamowicie i ten ból głowy sama nie wiem nawet w lusterku nie śmiejcie się zerknelam na srom nie jest zasinialy... Tłumacze sobie ze dzidzia tydzień temu była i serduszko biło ale lek niesamowity jest

7a4aio4pfp2702id.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to prawda ze w ciazy nie wolno isc na pogrzeb?????????????

marta
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Boze z pierwszą ciążą tak nie miałam, a teraz od środy tak mnie muli i szarpie do wymiotów,ze szok, a narazie na szczescie wymiotowałam tylko dwa razy, ale samo to "szarpanie" jest bardzo nieprzyjemne :( Tez tak macie?

kasiula, mala_mi gratki z udanych wizyt ;-)

Ja już nic nie piszę, żeby nie jęczeć, ale przez nudności czuję się fatalnie. Mam je non stop, do tego czasami bóle głowy, czuję się fatalnie. I zamiast mijać, to się nasila.
    Dobrze, że jeszcze mam tylko dwa dyżury i wizyta u lekarza . Poproszę o zwolnienie, bo się wykoncze.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:

I pod drabiną przechodzić ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:

no co ty?

Jedyne przeciwwskazanie, to jeżeli obawiasz się zbyt dużego stresu.

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    I pod drabiną przechodzić ;)
    Kurcze Drelin nie porównuj drabiny do pogrzebu ;)
    Nie powinno się chodzić bo wiadomo nieprzyjemne emocje, czasem płacz, stres. Nie ma sensu sobie czegoś takiego fundować :P
    Mi to np po pogrzebach często śnią się koszmary, już nie mówiąc o rozważaniach na temat życia i śmierci brrr.
    Myślę że fasolkowi będzie lepiej bez takich "uroczystości".

• mama86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam dziś spać ale przez mojego kota (ma ruję). Masakra jakaś! Przez tą moja ciążę całkiem zapomniałam, że miesiąc temu miałam z nią jechać na zastrzyk :( I teraz sama się przypomniała pieśniami w środku nocy :I Czekam na mojego męża i pojedziemy do weterynarza, może coś poradzi :)

Mnie też dziś muli, jedyne co z chęcią jem to owoce (mandarynki, jabłka, grejpfruty)i chleb z miodem :( Tez ratuję się imbirem ale w sumie w miarę skutecznie działał tylko przez pierwsze dwa dni.

Dziewczyny mi brzuch wypchało (tak bardziej na dole) jest jakiś twardy :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kurcze Drelin nie porównuj drabiny do pogrzebu ;)
    Nie powinno się chodzić bo wiadomo nieprzyjemne emocje, czasem płacz, stres. Nie ma sensu sobie czegoś takiego fundować :P
    Mi to np po pogrzebach często śnią się koszmary, już nie mówiąc o rozważaniach na temat życia i śmierci brrr.
    Myślę że fasolkowi będzie lepiej bez takich "uroczystości".

Anoolka, przesąd do przesądu porównałam ;)
    jasne, że to co innego emocjonalnie. Ale nie jest zabronione.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rodzice męża i jego brat z rodziną przychodzą do nas i chcemy im powiedzieć radosną nowinę :)
    Mojej rodzince prześlemy zdjęcie w koszulkach z napisami „Będę mamą” i „Będę tatą”. Na plecach jest napis „Będziemy rodzicami”. Kupiłam te koszulki zaraz po ślubie, a dopiero teraz mogłam ją dać mężowi :)

MartaR.., Strokrotka, Madź, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja sie dziś zaważyłam i widze ze 1 kg mi ubyło :) nie iwem przez co bo wzasadzie to mogę jeść wszystko i nie wymiotuję....
    Dziś miałam ocohtę na domową pizzę i aż 3 blachy mi wyszły...ach...będzie wyżerka ;)

Drelin, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Madź Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, że często jest tak- na początku waga spada a potem to już tylko w górę :P

• Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Wam ubywa a mnie...przybywa i przybywa :) właśnie jestem po pierwszych ciążowych zakupach!!!! Spodnie, bluzeczki, sukienka i co najważniejsze.....bielizna!
    U mnie bliźniaki sie rozpychają w najlepsze, wiec ja już mam brzuszek, biodra i tyłek jak bym była w 11-12tc albo i lepiej :))))
    W każdym razie najwazniejsze, ze nic mnie już nie ciśnie i nie uwiera :))

Pozdrawiam!

e7835254a1.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    słyszałam, że często jest tak- na początku waga spada a potem to już tylko w górę :P

ja zawsze w ciąży chudłam - w pierwszej straciłam aż 7 kg na początku, a teraz niespodzianka przybył mi 1 kg.

Ważę prawie 59 kg - Szaleństwo normalnie ;)

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie raczej bez zmian waga:) mdłości mam prawie cały czas, ale raz tylko wymiotowałam:) Mój sposób to herbatka z imbirem i sokiem aroniowym domowym, i jak tylko poczuje głód to zmuszam się do jedzenia, chociaż bułe z masłem i jakoś żyje:) dziś zrobiliśmy z M kluchy śląskie i mniam:) Bo od mięsa i słodyczy zupełnie mnie odrzuciło:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, dziewczyny a czy Was też tak boli dół kręgosłupa??
    Wczoraj jak postałam 2 godziny w pracy i potem miałam wracać autobusem do domu, to ni jak nie mogłam znależść sobie wygodnej pozycji do siedzenia, tak mnie łupie w dolnym odcinku kręgosłupa

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• marta83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie 1 kg do przodu z 50 na 51 wskoczylo :) w pierwszej ciazy przytylam 11kg

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    kurcze, dziewczyny a czy Was też tak boli dół kręgosłupa??
    Wczoraj jak postałam 2 godziny w pracy i potem miałam wracać autobusem do domu, to ni jak nie mogłam znależść sobie wygodnej pozycji do siedzenia, tak mnie łupie w dolnym odcinku kręgosłupa

Pisałyśmy o tym kilka stron wstecz :)
    Na jednej ze stronek było że to od burzy hormonów a na innej że to fasolinka zaczyna uciskać nerwy ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

• Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;) ja mam termin 30 października ;)

Madź, Kajaoli, paaolka, Drelin, MartaR.., Natalia J., lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

3jgxdqk3tpeg372z.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ