X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak do tej pory się nie obżeralam bo mnie mdliło ciągle, to zaszalałam właśnie ;)
    Na jednym z wątków dla staraczek mi narobily smaka, tak ze zjadłam 2jajka na miękko z naprawdę duza ilością chrzanu, czipsy ser-cebula i poprawiłam lodem koktajlowym....

Czy w związku z tymi smakami jakieś pomysły co do płci macie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:27

MartaR.., Eweloka84 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Moni28 nie mam pojęcia, jak interpretować te zachcianki :D Ja właśnie kilka tygodni temu zajadałam się kapustą kiszoną i ogórkami kwaszonymi, do tego dochodziła ochota na ostre i pieprzne, "chodził" za mną chrzan i musztarda :D A na usg widać jąderka :P

Ja tak samo mialam - i jest chlopiec :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do kiedy bralyscie kwas foliowy? Czy nadal bierzecie? Nie jestem pewna i chyba zadzwonie do gina zapytac sie..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kończy teraz opakowanie(jeszcze tydzień gdzieś) i kupuje zestaw witamin juz, tylko musze się rozejrzeć jakie.

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore witaminy od poczatku prenatal complex i gin kazal dalej brac bo sa ponoc dobre

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ciesze sie z dobrych wiadomosci :)
    co do witamin, nic nei biore, tylko kwas, dzis koncze 10 tc.
    ale nie pytalam lekarza czy w 2 trymestrze bede jakies brala. chcialabym juz zobaczyc swoje malenstwo! bo ostatnie usg mialam w 6+1, teraz bede miala w 10+5 :) licze na coreczke :) wiec tam kajaoli mozesz zapisac moja sugestie :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

• anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Jogurt i sucha biała bułeczka:) ewentualnie bułka z serem i płatki kukurydziane tym się zajadam, to mi najbardziej smakuje. Wcześniej nie wyobrażałam sobie dnia bez słodkości a teraz sama myśl o słodkim wzbudza we mnie odrazę.

Moni czytając tak te twoje "preferencje kulinarne" doszłam do wniosku że mam tak samo...dokładnie co do joty heheh

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, dziewczyny, ale się dziś strachu najadłam....jeszcze ze mnie nie zeszło całkiem :( wybraliśmy sie rano do moich rodziców do Radomia i tuz przy wjeździe do miasta jakis idiota zachamowal ostro i kolejno 4 samochody ostro hamowaly (w tym my) ale ostatni, za nami nie zdazyl, zadecydowanie przesadzil z prędkością no i karambol gotowy...w sumie 3 auta do kasacji, nasze tez :( mimo powaznych uszkodzen samochodow, nikomu na szczecie nic powaznego sie nie stalo, ale ja sie mega bałam o nasze maleństwo, bo jednak siła uderzenia była i pasy mi sie troche wbiły.. :/ cała do przodu poleciałam z tymi pasami generalnie...karetka przyjechała, zbadali mnie, zalozyli kolnierz i powiedzieli ze chyba muszą mnie zabrać na obserwacje, bo mogl byc uraz karku, ale jak dowiedzieli sie o ciazy to od razu juz bez gadania do szpitala szybko mnie zabrali na badania...na szczescie wyglada na to ze wszystko jest w porządku, widzialam mojego szkraba na usg jak ruszał i rączkami i nóżkami i serduszko waliło, takze uspokoiłam sie :) lekarz kazał mi tylko zwiększyć trochę dawkę luteiny, tak w razie czego i jeszcze jakis lek rozkurczowy przepisal, na bazie nospy. Jestem juz w domu u rodziców, mój Marek własnie zasnął, bo tez to wszystko przeżył i chyba musi troche sie zregenerować..jedyne co to mam zglosic sie za tydzien na kontrole czy wszystko jest ok, no i w kołnierzu ortopedycznym przez 3 tyg bede chodzic profilaktycznie :/ Ale najważniejsze że i my cali i dziecię całe, bo gdyby mu się coś stało to chyba bym się załamała..także przygoda okropna, ale skonczylo sie w sumie dobrze, no moze poza samochodem, ale to w tej chwili mało istotne, życie i zdrowie najważniejsze..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka cieszę się że wszystko dobrze się skończyło :)

paaolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka najważniejsze, że Wam nic się nie stało kochana odpoczywaj i nie stresuj się !!!

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka masakra :/ dobrze że wszystko się tak skończyło. Dobrze że z wami i z Fasolką wszystko okej. Odpoczywaj teraz :)

q53jwvt.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka straszne przeżycie. Powrotu do zdrowia dziewczyno.
    Tak wogóle to Radom chyba dziś pechowy: kiedy przejeżdżaliśmy przez niego jadąc do teściów okropnie rozbolał mnie brzuch i krzyż (jak jeszcze nigdy w trakcie ciąży). Przestraszyłam się, że zacznę krwawić. Na szczęście przeszło po jakimś czasie, ale co się nerwów najadłam to moje. Także dziewczyny omijajcie dziś Radom!

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad miałam to samo :( I biegałam do kibelka sprawdzać czy wszystko w porządku i czy nie ma krwi. Dobrze że miałam przy sobie nospę...

• mad8 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka kurczę dziś chyba trochę pechowy dzień. Niech się szybko skończy.
    Mam nadzieję, że u Ciebie już wszystko ok

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak już wszystko ok :) Bóle brzucha przeszły jak się położyłam do łózka, chyba po prostu ostatnio jestem za bardzo zmęczona i niedospana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam taki ból ( a nie mieszkam w Radomiu a w Krakowie :D)
    ale to wg mnie rozciągająca się i powiększająca macica
    ja wtedy staram się po prostu położyć i zrelaksować choć czasem wcale nie jest to łatwe

• mad8 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odpoczywamy:).
    Ja po 5 godzinnej podróży jestem padnięta więc się żegnam. Papa

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pożarłam mojej córce skittles ale były pyszne :D

• paaolka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :* zdrzemnelam sie tez na troche...pewnie teraz uraz chwilowy do jazdy samochodem bede miala ale najwazniejsze ze tak w sumie dobrze to sie skonczylo..a samochod rzecz nabyta, moze z odszkodowania cos sie kupi.. ;) dobrze ze dzidziusiowi nic nie jest..

A Radom chyba faktycznie pechowy...dlatego tu na stale juz nie mieszkam, tylko od czasu do czasu do rodzicow jezdzimy. Mad8 dobrze ze I Tobie nic nie jest i ze bol przeszedl :-*

mad8 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Paaolka, dopiero teraz przeczytalam nowiny i rzeczywiscie musialas najesc sie strachu. Dobrze, ze odpoczelas juz sobie i troche sie otrzasnelas z emocji. Wspolczuje samochodu ale tak jak piszesz, to tylko rzecz i mozna ja zastapic, a zdrowia nie..
    A wiec duzo zdrowka zycze kochana :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ