X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszka82 wrote:
    plamię :( boję się
    Nic się nie bój, dzwoń lub idź do lekarza i daj nam znać co i jak.
    MartaR.. wrote:
    Hej dziewczynki jakoś nie mogłam spać już się wierce od 4 stwierdzam że mam coraz mniej objawów ciąży cycki mniej boją w podbrzuszu nic nie boli nie ciągnie staram się nie myśleć.... Czy każdego dnia macie takie boleści ciążowe czy np raz jest raz nie ma?
    Mnie cały czas bolą piersi i czasem jest mi niedobrze. Ale najgorsze i tak są te moje zmienne humory. Normalnie się nie poznaję.
    lubek wrote:
    Cześć Dziewczyny, dołączam z terminem na 10 października :)
    Hej :) Gratulacje :)

Kajaoli, Kamilamila85, lubek lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jest któraś z was z jarosławia? mieszkam tu od niedawna a do swojej gin mam spory kawałek i nie wiem ktory lekarz jest godny zaufania :(

Viola lubi tę wiadomość

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki witam sie z herbatką, zaczełam pic kawe i.. musiałam wylac bo smakuje jak bym wode zrdza piła bleeee a tak poza tym to podbrzusze boli i latam co chwile sprawdzac czy nie plamie albo cus ... dzis dzwonie do gienka napewno da mi tabsy na podtrzymanie bo ja juz po dwóch porazkach i mam stresa MEGA!
    a Wy moje drogie jak się czujecie??

Kakabaka, Viola lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, można się nieśmiało przyłączyć? :)

Kakabaka, Eweloka84, Drelin, Drelin, Ciapulinka, lubek, moremi, Kajaoli lubią tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej laseczki witam sie z herbatką, zaczełam pic kawe i.. musiałam wylac bo smakuje jak bym wode zrdza piła bleeee a tak poza tym to podbrzusze boli i latam co chwile sprawdzac czy nie plamie albo cus ... dzis dzwonie do gienka napewno da mi tabsy na podtrzymanie bo ja juz po dwóch porazkach i mam stresa MEGA!
    Ja z kawy zrezygnowałam wcześniej i teraz też przestałam pić cappuccino, także nie mam z tym problemu, ale fajnie, że organizm sam daje znać co dla niego dobre :)
    K4lina wrote:
    Witaj :) Kiedy rozwiązanie?

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniec października, dopiero co się dowiedziałam :)

Kakabaka, Eweloka84, Ciapulinka lubią tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałaś w domu czy już byłaś na badaniu krwi?

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije kawę ale taką słabą , może dlatego mi nie smakuje :) ale jakos sie tym nie przejełam :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciężaróweczki:-) dzisiaj tak mi napierdzielaja cycki ze jestem przeszczesliwa i wczoraj zauwazylam ze sa ogromne, wow!
    Eweloka, ja tez jestem po 2 poronieniach i obecnie zyje w permanentym stresie, dzisiaj rano obudzilam sie z walacym sercem i gula w gardle. Nie umiem sobie poradzic z niepokojem o dzidzie, caly czas sie zamartwiam wiec bardzo dobrze cie rozumiem. Trzymajmy sie razem a bedzie nam razniej.
    Eweloka84 wrote:

Kamilamila85, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj K4lina, ja tez sie szybko dowiedzialam o ciazy:-) zrobilam test w 3w1d i wyszly 2 kreseczki:-)
    K4lina wrote:

K4lina lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Testowałaś w domu czy już byłaś na badaniu krwi?

najpierw byłam na badaniu krwi ;-) czułam od początku że jestem w ciąży więc chciałam jak najszybciej potwierdzić, co prawda beta wyszła mi 4,2 więc nie mozna było potiwerdzić na 100% ciąży, a testy domowe jeszcze nie wychodziły, ale ja i tak juz wiedziałam, że się udało, no bo skąd te 4,2?? po prostu mega wczesnie zrobilam bete bo 7 dpo rano... dzisiaj 2 dni pozniej miałam isc na druga bete, ale zle sie czuje i zostalam w domu, nasiusialam na test i jest druga krecha !!! co oznacza, ze beta musiala urosnąć :) a objawy mam jak na grype + bol brzucha i ogromny bol piersi.
    Kawy juz z tydzien nie pije bo mi nie smakuje, jak cos zjem to mdło mi sie robi, a szukam smaka swojego bo głód czuje, ale nie mam na nic ochoty.. o tyle :)

Eweloka84, Kamilamila85, Viola, Ciapulinka, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witaj K4lina, ja tez sie szybko dowiedzialam o ciazy:-) zrobilam test w 3w1d i wyszly 2 kreseczki:-)

dobre wiedziec, że ni tylko ja jestem takim narwańcem :))

Viola lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana ja jestem po jednym poronieniu a druga ciąza to była pozamaciczna z usunięciem jajowodu :-/ dlatego tak sie stresuje ale to chyba każdy tak by miał.
    Damy rade, musi byc dobrze!

Viola wrote:
    Witajcie Ciężaróweczki:-) dzisiaj tak mi napierdzielaja cycki ze jestem przeszczesliwa i wczoraj zauwazylam ze sa ogromne, wow!
    Eweloka, ja tez jestem po 2 poronieniach i obecnie zyje w permanentym stresie, dzisiaj rano obudzilam sie z walacym sercem i gula w gardle. Nie umiem sobie poradzic z niepokojem o dzidzie, caly czas sie zamartwiam wiec bardzo dobrze cie rozumiem. Trzymajmy sie razem a bedzie nam razniej.

Viola, Waniulka lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!

Viola slońce ja mam tez lęki ciaza obumarla 10tc i druga pozamaciczna, i teraz swiruje strasznie.

aca8bc8284.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba kazda z nas swiruje...

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bez stresów!!!
    Same pozytywne myśli proszę mieć w główkach :)

Ciapulinka, Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zupelnie inaczej odbieralam twoje wpisy! jako pozytywne i optymistyczne... mnie pomagaly, bo zaczynalam myslec tak jak ty:-) BEDZIE DOBRZE I KONIEC!;-)
    Kamilamila85 wrote:
    Gratulacje!!!!

Viola slońce ja mam tez lęki ciaza obumarla 10tc i druga pozamaciczna, i teraz swiruje strasznie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade pewnie ze tak, ale jak czasami mnie mocniej boli to schizuje hihihi, ale ja juz bym chciala byc najlepiej w 36 tc ;)))))

Viola, Eweloka84, Ciapulinka, moremi lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam straszną noc dzisiaj. Długo nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam. Od 5 nie spałam już wcale i wstałam o 5:30 bo bez sensu tak się rzucać po łóżku. W dodatku jak się przekładałam z boku na bok to piersi mnie strasznie bolały co jeszcze bardziej mnie wybudzało. W dodatku miałam jakieś dziwne, nieprzyjemne sny. Nie wiem czy to stres ze mnie wyłazi nocą czy o co chodzi?

Eweloka84, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ