X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Miałam straszną noc dzisiaj. Długo nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam. Od 5 nie spałam już wcale i wstałam o 5:30 bo bez sensu tak się rzucać po łóżku. W dodatku jak się przekładałam z boku na bok to piersi mnie strasznie bolały co jeszcze bardziej mnie wybudzało. W dodatku miałam jakieś dziwne, nieprzyjemne sny. Nie wiem czy to stres ze mnie wyłazi nocą czy o co chodzi?
    stresior jak nic! ale moja kolezanka np. miała tak ze w nocy nie mogła spac to czytała ksiazki a w dzien odsypiała :)
    ja wczoraj 20.30 a ja juz dawno chrapałam :)

Waniulka, moremi lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Miałam straszną noc dzisiaj. Długo nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam. Od 5 nie spałam już wcale i wstałam o 5:30 bo bez sensu tak się rzucać po łóżku. W dodatku jak się przekładałam z boku na bok to piersi mnie strasznie bolały co jeszcze bardziej mnie wybudzało. W dodatku miałam jakieś dziwne, nieprzyjemne sny. Nie wiem czy to stres ze mnie wyłazi nocą czy o co chodzi?
    ja dzis spalam dobrze ;) tylko też mi sie jakieś koszmary śnily :(

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gorzej śpię -trudno mi zasnąć i często się budzę. A sny mam takie, że aż się sama sobie dziwię, skąd mi się biorą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kobietki czy mogę się dołączyć??? jeśli wszystko ędzie dobrze to nasza fasolka pojawi się w połowie października :)c55f9n73fkploem9.png

Eweloka84, K4lina, MartaR.., Ciapulinka, lubek, Drelin, Kakabaka, moremi, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    stresior jak nic! ale moja kolezanka np. miała tak ze w nocy nie mogła spac to czytała ksiazki a w dzien odsypiała :)
    ja wczoraj 20.30 a ja juz dawno chrapałam :)
    ja też bym spała cały czas, w dzień ledwo w pracy wytrzymuję a jak już w domu jestem bo bym spałą ciągle i jadła hehehe ale to mi nie przeszkadza bo zawsze byłam bardzo szczupła i chętnie wezmę na siebię parę kg
    c55f9n73fkploem9.png

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny bez stresów!!!
    Same pozytywne myśli proszę mieć w główkach :)

święte słowa! ja tez jestem po stracie, ale mam mega pozytywne nastawienie teraz , mam taką swoją masażystkę - lekarza, jedna z nielicznych, która może masować ciężarne od 1 do ostatniego tygodnia ciąży. tydzien temu położyła mi rękę na brzuchu i się pyta, kiedy @ ma byc? ja mowie ze 10 lutego, a ona - to nie czekaj, bo nie przyjdzie !! :)
    I ona wczoraj mi powiedziała, że zakazuje mi złych myśli, a jak się będą przypałętywać jakieś, to trzeba zacząć mówić modlitwę np Ojcze Nasz i skupiać sie na sensie słów, z rozumem to mówić i wtedy tamte myśli odejdą. I to się sprawdza. Jak ktoś nie chce mówić modlitwy to wierszyk , cokolwiek :) Polecam :)

Waniulka, Eweloka84, Ciapulinka, Viola, Kamilamila85, Kakabaka, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    witam was kobietki czy mogę się dołączyć??? jeśli wszystko ędzie dobrze to nasza fasolka pojawi się w połowie października :)c55f9n73fkploem9.png
    Kochana my to cykl w tym samym dniu :D teraz tygodnie haha :D fajnie!!!

Waniulka, Strokrotka lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:

Hej kochana :)

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka <3 <3 <3

Waniulka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, ja mam dokladnie to samo, od poczatku ciazy mam jakies koszmary i dziwne sny, mecze sie teraz, bo nie moge zasnac, a rano tak jak wy budze sie o 4, 5 godz i nie moge spac. Chyba ten stres nam daje popalic.
    Kakabaka wrote:

Waniulka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Kochana my to cykl w tym samym dniu :D teraz tygodnie haha :D fajnie!!!
    może urodzimy jednego dnia hahahahaha. Zeby tylko szczęśliwie do końca dobrnąć, ale trzeba w to wierzyć.
    mój mąż sie smieje że jestem taka uparta i jak coś zaplanuję to zawsze na swoim postawię
    i teraz też się śmiał bo powiedziałam że na jego urodzinki będzie ciąża a na moje dzidzia przyjdzie na świat
    no i ciąża jest hehehe
    c55f9n73fkploem9.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 09:57

Eweloka84, Kamilamila85, MartaR.. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Waniulka <3 <3 <3
    Martusia Twoja Fasolka też w październiku na świat przyjdzie??? Boże jak się cieszę Kochane!!!!!! Jestem naćpana szczęściem i upita marzeniami!!!!!!!
    c55f9n73fkploem9.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 10:00

Eweloka84, MartaR.. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujesz?? Lekarza umówiłas?? Tylko mi teraz nie pracuj tyle i nie dźwigaj!!!!

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze ze snem tylko ja mam problem ;))) ja tez mam np ze rano jak wstane pokrece sie to tak po 2h spac mi sie zachciewa.

aca8bc8284.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i Ewelo... :*** to teraz będziecie panikować ze mną moje drogie ::-P

Waniulka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Myslalam ze ze snem tylko ja mam problem ;))) ja tez mam np ze rano jak wstane pokrece sie to tak po 2h spac mi sie zachciewa.
    Kamilko ja dziś kilka minut po 4się obudziłam... I leżałam...

7a4aio4pfp2702id.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    może urodzimy jednego dnia hahahahaha. Zeby tylko szczęśliwie do końca dobrnąć, ale trzeba w to wierzyć.
    mój mąż sie smieje że jestem taka uparta i jak coś zaplanuję to zawsze na swoim postawię
    i teraz też się śmiał bo powiedziałam że na jego urodzinki będzie ciąża a na moje dzidzia przyjdzie na świat
    no i ciąża jest hehehe
    c55f9n73fkploem9.png

Waniulka, u mnie dzidzia spłodzona w urodziny męża, a urodzi się tez prawie na moje urodziny :)

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Danielus liczy na to że urodzie 8października w jego urodziny...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ale dużo piszecie miałam co nadrobić :-)
    witam wszytskie nowe brzuchatki :-)

Viola ja mam to samo piersi mi strasznie urosły i bolą nawet przy lekkim dotyku ...

Eweloka84 lubi tę wiadomość

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Jak się czujesz?? Lekarza umówiłas?? Tylko mi teraz nie pracuj tyle i nie dźwigaj!!!!
    no właśnie czuję się bardzo dobrze :)
    jadę się dziś do lekarza zapisać na następny tydzień, choć martwię się że jeszcze za wcześnie.
    A w pracy ok, nie muszę dźwigać i nikt mi słowa nie powie bo cały czas zganiam że po laparo mi nie wolno heheheh
    c55f9n73fkploem9.png

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ