X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n wrote:
    mi zostało ze 4latbl kw.foliowego i kupie sobie Feminatal bo jego brałam w pierwszej ciąży :-)
    To wyjdę też się przewietrze i zajde do apteki bo i Igorkowi się skończył syrop na kaszel...trzeba się ruszyć

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja slyszalam ze w ciazy najlepiej lykac jak najmniej tabsow, kwas foliowy jest wystarczajacy, a jak sie mamusia dobrze odzywia to dzidzia ma wszystko co trzeba. Co chwile slyszy sie ze sztuczne witaminy nic zupelnie nie daja i ze jest to sciema firm farmaceitycznych. Bardzo trudno jest dobrac tak sklad zeby jedne witaminy z drugimi nie kolidowaly. Od zadnego gina jeszcze nie slyszalam ze musze zazywac witaminy, mowili jedynie o kwasie foliowym. Pozniej w 2 trymestrze mozna pomyslec o jakims wspomaganiu, ale teraz kiedy wszsytko sie ksztaltuje lepiej unikac niepotrzebnych tabletek.

MartaR.. wrote:
    A właśnie miałam Was kochane zapytać czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży bo ja zapomniałam lekarza zapytać a biorę tylko kwas foliowy... Siostra moja jest w 7miesiącu ciąży i mówi że od samego początku brała kompleks witamin i się dziwi czemu ja nie biorę

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viola mi w pierwszej ciąży gin zalecił te witaminy

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze brac prenatal i magnez. Kwas foliowy podobno mi juz nie potrzebny. Ale kupilam sobie tez zapobiegaczo prenatal uro cere, bo mam fajna aptek internetowa i bardzo tanio mne to wychodzi.

aca8bc8284.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no widzisz, ja w zeszlym roku jak bylam 2 razy w ciazy chodzilam do 2 ginow, a teraz do jeszcze innego i wszyscy mowili tylko o kwasie foliowym...ja jakos do konca nie wierze lekarzom jesli chodzi o lekarstwa, po prostu mam bliska osobe pracujaca w firmie farmaceutycznej, same zreszta tez pewnie slyszalyscie o tym co sie dzieje w tym srodowisku...ale dobra, nie bede sie rozpisywac bo to nie ten watek;-)
    n wrote:
    viola mi w pierwszej ciąży gin zalecił te witaminy

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy miewacie stany euforyczne, np. Siedze i mysle jej jestem w ciazy hura uda sie uda, nie dlugo zobacze dzidziola jupi jupi jestem w ciazy, a za jakis czas mysli typu boze byle by sie udalo, i mysli gdy zaczyna bolec, ze juz po ptakach patrzec tylko kiedy zaczne plamic. I tak w kolo maćku.

Viola, Eweloka84, K4lina, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja łykam bo mi kazali ;))) ale pokladam ufnosc w mojego ginekologa ;)

Viola lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    aha, no widzisz, ja w zeszlym roku jak bylam 2 razy w ciazy chodzilam do 2 ginow, a teraz do jeszcze innego i wszyscy mowili tylko o kwasie foliowym...ja jakos do konca nie wierze lekarzom jesli chodzi o lekarstwa, po prostu mam bliska osobe pracujaca w firmie farmaceutycznej, same zreszta tez pewnie slyszalyscie o tym co sie dzieje w tym srodowisku...ale dobra, nie bede sie rozpisywac bo to nie ten watek;-)
    ten feminatal jest dobry bo on jest zróżnicowany na początku jest inna dawka wit po 12tyg inna itd :-)

Viola lubi tę wiadomość

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Kochane czy miewacie stany euforyczne, np. Siedze i mysle jej jestem w ciazy hura uda sie uda, nie dlugo zobacze dzidziola jupi jupi jestem w ciazy, a za jakis czas mysli typu boze byle by sie udalo, i mysli gdy zaczyna bolec, ze juz po ptakach patrzec tylko kiedy zaczne plamic. I tak w kolo maćku.
    mam to samo tylko ja ma znowu tak że w jednej chwili strasznie się cieszę z drugiej już myslę jak ja sobie z dwójka podradze żeby maluszek był zdrowy itd ....

kurcze dziewczyny zjadłam sniadanie i zaczyna mnie mdlić :/

Viola lubi tę wiadomość

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N ja zaczynam mniej jesc bo gdy mam pelny zolądek to mi niedobrze sie robi, ale teraz jestem na etapie slinotoku.

aca8bc8284.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    N ja zaczynam mniej jesc bo gdy mam pelny zolądek to mi niedobrze sie robi, ale teraz jestem na etapie slinotoku.
    to ja mam chyba to samo :/
    mam prośbę do was możecie pisać mój nick jako nutka bo tak miał brzmiec mój nick z góry dzięki :*

moremi, Ciapulinka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam sie.. powiedział ze mam sie cieszyc, nie stresowac, prowadzic rekreacyjny tryb zycia( łatwo powiedziec...) i za 2 tyg mam przyjsc bo teraz to i tak nic nie bedzie widac a póki nie ma plamien ani krwawien to jest git, a jak cos to mam dzownic... kurfa jak ja przezyje te 2 tyg..

Waniulka lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mój termin porodu na podstawie dnia ostatniej owulacji to 6 października.
    Na pierwszym usg byłam wczoraj (5tydz, 5 dzień) i był pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Teraz czekam na serduszko :)

K4lina, Kakabaka, Eweloka84, moremi, Drelin, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Na pierwszym usg byłam wczoraj (5tydz, 5 dzień) i był pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Teraz czekam na serduszko :)

super:)

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    Waniulka, u mnie dzidzia spłodzona w urodziny męża, a urodzi się tez prawie na moje urodziny :)
    Kurczę jakbym zaszła w ciążę w marcu (na swoje urodziny) to dzidzia byłaby na urodziny mężą bo jestem od niego starsza o te 9 m-cy. Ale wolę jak jest teraz bo dzidziuś będzie z nami szybciej :)
    Waniulka wrote:
    hahah to bardzo podobnienawet nie wiecie jak się cieszę że trafiłam na to forum,
    tym bardziej że na tym etapie jeszcze nikt w rodzinie nie wie oprócz mojej siostry i męża :)
    a tu mogę się z wami wszystkim podzielić
    Mam tak samo :) U nas wiemy tylko my i nie miałabym zupełnie z kim porozmawiać o swoich bólach, wątpliwościach, strachu i radości. A dzięki Wam mogę się tym wszystkim dzielić za co Wam bardzo dziękuje :)
    Kamilamila85 wrote:
    Opisałaś dokładnie moje codzienne stany :)
    Eweloka84 wrote:
    dodzwoniłam sie.. powiedział ze mam sie cieszyc, nie stresowac, prowadzic rekreacyjny tryb zycia( łatwo powiedziec...) i za 2 tyg mam przyjsc bo teraz to i tak nic nie bedzie widac a póki nie ma plamien ani krwawien to jest git, a jak cos to mam dzownic... kurfa jak ja przezyje te 2 tyg..
    Super wieści :) A te dwa tygodnie szybko zlecą. Mi też zostały dwa do wizyty :)

Eweloka84, Viola lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja biorę femibion natal 1 i teraz kupiłam PregDHA250 żeby pomału uzupełniać DHA, bo mało ryb jemy. Czytałam gdzieś wczoraj, że nie każda kobieta przyswaja normalny kwas foliowy, a w femibion natal jest metafolina- czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy ( w jakiejś innej formie jest poprostu).

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    A właśnie miałam Was kochane zapytać czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży bo ja zapomniałam lekarza zapytać a biorę tylko kwas foliowy... Siostra moja jest w 7miesiącu ciąży i mówi że od samego początku brała kompleks witamin i się dziwi czemu ja nie biorę

Witaminy dla kobiet w ciąży rano. W południe magnez - wypłukuje się strasznie, a ja kawę jednak piję. Wieczorem kwas foliowy. Ponoć wszystkie witaminy zawierają kwas foliowy, ale w "kompletach" tak dobrze się nie wchłania. Trzeba odczekać minimum 2 godziny i nie można wszystkiego łykać razem.

Viola lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie cos takiego obilo o uszy z ta metafolina.
    No i przyszla kryska na matyska....chcialam sobie zrobic kawke jak codzien, ale jak pomyslalam o kawie to mnie zmulilo. No i siedze przy biurku i strasznie mi brakuje mojego kubka z kawa ktora sobie saczylam przez 3 godziny....ostatnia przyjemnosc sprzed ciazy poszla sie paść:-(
    kredkaczarna wrote:
    hej dziewczyny ja biorę femibion natal 1 i teraz kupiłam PregDHA250 żeby pomału uzupełniać DHA, bo mało ryb jemy. Czytałam gdzieś wczoraj, że nie każda kobieta przyswaja normalny kwas foliowy, a w femibion natal jest metafolina- czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy ( w jakiejś innej formie jest poprostu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 11:44

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja mam termin wyznaczony przez gin na 6.10 :) Serduszko idę obejrzeć za dwa tygodnie, nie mogę się doczekać :)

Kakabaka, Kajaoli, moremi lubią tę wiadomość

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:

Kochana, ja mam huśtawkę nastrojów non stop -niestety z przewagą czarnych myśli. Wiesz, mój mąż jest w delegacji, nie ma kto mnie pocieszać i uspokajać na bieżąco. Dobrze, że chociaż to forum jest :)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ