X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n wrote:
    mi zostało ze 4latbl kw.foliowego i kupie sobie Feminatal bo jego brałam w pierwszej ciąży :-)
    To wyjdę też się przewietrze i zajde do apteki bo i Igorkowi się skończył syrop na kaszel...trzeba się ruszyć

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja slyszalam ze w ciazy najlepiej lykac jak najmniej tabsow, kwas foliowy jest wystarczajacy, a jak sie mamusia dobrze odzywia to dzidzia ma wszystko co trzeba. Co chwile slyszy sie ze sztuczne witaminy nic zupelnie nie daja i ze jest to sciema firm farmaceitycznych. Bardzo trudno jest dobrac tak sklad zeby jedne witaminy z drugimi nie kolidowaly. Od zadnego gina jeszcze nie slyszalam ze musze zazywac witaminy, mowili jedynie o kwasie foliowym. Pozniej w 2 trymestrze mozna pomyslec o jakims wspomaganiu, ale teraz kiedy wszsytko sie ksztaltuje lepiej unikac niepotrzebnych tabletek.

MartaR.. wrote:
    A właśnie miałam Was kochane zapytać czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży bo ja zapomniałam lekarza zapytać a biorę tylko kwas foliowy... Siostra moja jest w 7miesiącu ciąży i mówi że od samego początku brała kompleks witamin i się dziwi czemu ja nie biorę

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viola mi w pierwszej ciąży gin zalecił te witaminy

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze brac prenatal i magnez. Kwas foliowy podobno mi juz nie potrzebny. Ale kupilam sobie tez zapobiegaczo prenatal uro cere, bo mam fajna aptek internetowa i bardzo tanio mne to wychodzi.

aca8bc8284.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no widzisz, ja w zeszlym roku jak bylam 2 razy w ciazy chodzilam do 2 ginow, a teraz do jeszcze innego i wszyscy mowili tylko o kwasie foliowym...ja jakos do konca nie wierze lekarzom jesli chodzi o lekarstwa, po prostu mam bliska osobe pracujaca w firmie farmaceutycznej, same zreszta tez pewnie slyszalyscie o tym co sie dzieje w tym srodowisku...ale dobra, nie bede sie rozpisywac bo to nie ten watek;-)
    n wrote:
    viola mi w pierwszej ciąży gin zalecił te witaminy

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy miewacie stany euforyczne, np. Siedze i mysle jej jestem w ciazy hura uda sie uda, nie dlugo zobacze dzidziola jupi jupi jestem w ciazy, a za jakis czas mysli typu boze byle by sie udalo, i mysli gdy zaczyna bolec, ze juz po ptakach patrzec tylko kiedy zaczne plamic. I tak w kolo maćku.

Viola, Eweloka84, K4lina, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja łykam bo mi kazali ;))) ale pokladam ufnosc w mojego ginekologa ;)

Viola lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    aha, no widzisz, ja w zeszlym roku jak bylam 2 razy w ciazy chodzilam do 2 ginow, a teraz do jeszcze innego i wszyscy mowili tylko o kwasie foliowym...ja jakos do konca nie wierze lekarzom jesli chodzi o lekarstwa, po prostu mam bliska osobe pracujaca w firmie farmaceutycznej, same zreszta tez pewnie slyszalyscie o tym co sie dzieje w tym srodowisku...ale dobra, nie bede sie rozpisywac bo to nie ten watek;-)
    ten feminatal jest dobry bo on jest zróżnicowany na początku jest inna dawka wit po 12tyg inna itd :-)

Viola lubi tę wiadomość

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Kochane czy miewacie stany euforyczne, np. Siedze i mysle jej jestem w ciazy hura uda sie uda, nie dlugo zobacze dzidziola jupi jupi jestem w ciazy, a za jakis czas mysli typu boze byle by sie udalo, i mysli gdy zaczyna bolec, ze juz po ptakach patrzec tylko kiedy zaczne plamic. I tak w kolo maćku.
    mam to samo tylko ja ma znowu tak że w jednej chwili strasznie się cieszę z drugiej już myslę jak ja sobie z dwójka podradze żeby maluszek był zdrowy itd ....

kurcze dziewczyny zjadłam sniadanie i zaczyna mnie mdlić :/

Viola lubi tę wiadomość

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N ja zaczynam mniej jesc bo gdy mam pelny zolądek to mi niedobrze sie robi, ale teraz jestem na etapie slinotoku.

aca8bc8284.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    N ja zaczynam mniej jesc bo gdy mam pelny zolądek to mi niedobrze sie robi, ale teraz jestem na etapie slinotoku.
    to ja mam chyba to samo :/
    mam prośbę do was możecie pisać mój nick jako nutka bo tak miał brzmiec mój nick z góry dzięki :*

moremi, Ciapulinka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam sie.. powiedział ze mam sie cieszyc, nie stresowac, prowadzic rekreacyjny tryb zycia( łatwo powiedziec...) i za 2 tyg mam przyjsc bo teraz to i tak nic nie bedzie widac a póki nie ma plamien ani krwawien to jest git, a jak cos to mam dzownic... kurfa jak ja przezyje te 2 tyg..

Waniulka lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mój termin porodu na podstawie dnia ostatniej owulacji to 6 października.
    Na pierwszym usg byłam wczoraj (5tydz, 5 dzień) i był pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Teraz czekam na serduszko :)

K4lina, Kakabaka, Eweloka84, moremi, Drelin, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Na pierwszym usg byłam wczoraj (5tydz, 5 dzień) i był pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Teraz czekam na serduszko :)

super:)

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    Waniulka, u mnie dzidzia spłodzona w urodziny męża, a urodzi się tez prawie na moje urodziny :)
    Kurczę jakbym zaszła w ciążę w marcu (na swoje urodziny) to dzidzia byłaby na urodziny mężą bo jestem od niego starsza o te 9 m-cy. Ale wolę jak jest teraz bo dzidziuś będzie z nami szybciej :)
    Waniulka wrote:
    hahah to bardzo podobnienawet nie wiecie jak się cieszę że trafiłam na to forum,
    tym bardziej że na tym etapie jeszcze nikt w rodzinie nie wie oprócz mojej siostry i męża :)
    a tu mogę się z wami wszystkim podzielić
    Mam tak samo :) U nas wiemy tylko my i nie miałabym zupełnie z kim porozmawiać o swoich bólach, wątpliwościach, strachu i radości. A dzięki Wam mogę się tym wszystkim dzielić za co Wam bardzo dziękuje :)
    Kamilamila85 wrote:
    Opisałaś dokładnie moje codzienne stany :)
    Eweloka84 wrote:
    dodzwoniłam sie.. powiedział ze mam sie cieszyc, nie stresowac, prowadzic rekreacyjny tryb zycia( łatwo powiedziec...) i za 2 tyg mam przyjsc bo teraz to i tak nic nie bedzie widac a póki nie ma plamien ani krwawien to jest git, a jak cos to mam dzownic... kurfa jak ja przezyje te 2 tyg..
    Super wieści :) A te dwa tygodnie szybko zlecą. Mi też zostały dwa do wizyty :)

Eweloka84, Viola lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja biorę femibion natal 1 i teraz kupiłam PregDHA250 żeby pomału uzupełniać DHA, bo mało ryb jemy. Czytałam gdzieś wczoraj, że nie każda kobieta przyswaja normalny kwas foliowy, a w femibion natal jest metafolina- czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy ( w jakiejś innej formie jest poprostu).

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    A właśnie miałam Was kochane zapytać czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży bo ja zapomniałam lekarza zapytać a biorę tylko kwas foliowy... Siostra moja jest w 7miesiącu ciąży i mówi że od samego początku brała kompleks witamin i się dziwi czemu ja nie biorę

Witaminy dla kobiet w ciąży rano. W południe magnez - wypłukuje się strasznie, a ja kawę jednak piję. Wieczorem kwas foliowy. Ponoć wszystkie witaminy zawierają kwas foliowy, ale w "kompletach" tak dobrze się nie wchłania. Trzeba odczekać minimum 2 godziny i nie można wszystkiego łykać razem.

Viola lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie cos takiego obilo o uszy z ta metafolina.
    No i przyszla kryska na matyska....chcialam sobie zrobic kawke jak codzien, ale jak pomyslalam o kawie to mnie zmulilo. No i siedze przy biurku i strasznie mi brakuje mojego kubka z kawa ktora sobie saczylam przez 3 godziny....ostatnia przyjemnosc sprzed ciazy poszla sie paść:-(
    kredkaczarna wrote:
    hej dziewczyny ja biorę femibion natal 1 i teraz kupiłam PregDHA250 żeby pomału uzupełniać DHA, bo mało ryb jemy. Czytałam gdzieś wczoraj, że nie każda kobieta przyswaja normalny kwas foliowy, a w femibion natal jest metafolina- czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy ( w jakiejś innej formie jest poprostu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 11:44

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja mam termin wyznaczony przez gin na 6.10 :) Serduszko idę obejrzeć za dwa tygodnie, nie mogę się doczekać :)

Kakabaka, Kajaoli, moremi lubią tę wiadomość

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:

Kochana, ja mam huśtawkę nastrojów non stop -niestety z przewagą czarnych myśli. Wiesz, mój mąż jest w delegacji, nie ma kto mnie pocieszać i uspokajać na bieżąco. Dobrze, że chociaż to forum jest :)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ