X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowia podobno: jedna ciaza - jeden zab ;)
    Ale tak na serio, to rzeczywiscie w ciazy trzeba bardzo dbac o zeby i o dziasla. Mi juz zaczynaja krwawic wiec musze kupic koniecznie jakis ziolowy plyn do plukania. A jakimi ziolkami kazala ci plukac?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) melduję się po pracy :)jadłabym same papryczki jalapeno :D smak na ostre olbrzymi i niestety ale pierwsze pryszcze wyskoczyły na buzi :( masakra...

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mowia podobno: jedna ciaza - jeden zab ;)
    Ale tak na serio, to rzeczywiscie w ciazy trzeba bardzo dbac o zeby i o dziasla. Mi juz zaczynaja krwawic wiec musze kupic koniecznie jakis ziolowy plyn do plukania. A jakimi ziolkami kazala ci plukac?:)
    rumiankiem albo szałwią, ale płukac a nie połykac jak kolwiek to brzmi hahaha bo to w ciązy szałwia ponoc niebezpieczna
    na szczescie wszystkie ząbki mam ładnie poleczone tylko to dziaslo mnie dzis dobiło..

Kajaoli lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lepiej uwazaj na szałwie,tez gdzies czytałam,ze w ciazy jest niebezpieczna

Eweloka84 lubi tę wiadomość

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środe pierwsza wizyta u doktora,ktorego nie znam :( boje sie,bo czytalam,ze bol ramienia moze oznaczac ciaze pozamaciczna mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze.

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście.. :)

Ja dzisiaj zrobiłam trzecią betę i znowy wzrost o prawie 170% w ciągu 48h :)

Co do składek i macierzyńskiego przy własnej działalności to dwa lata temu miałam zasiłek w wysokości ponad 6 tyś. przez pół roku, ale teraz juz to nie przejdzie u mnie.

Choróbsko u mnie nie mija, ale sie nie pogarasza także chyba nie wykupie jutro antybiotyku. Di tego jutro sesja na studiach.. Masakra :)

ania4 nigdy nie słyszałam,ze bol ramienia moze być objawem ciązy pozamacicznej -mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! A robiłas moze bete jak rośnie?

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    tak lepiej uwazaj na szałwie,tez gdzies czytałam,ze w ciazy jest niebezpieczna
    płukać mozna ale bron boze pic

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poza bólami brzucha macie moze takie jak by przelewanie w brzuchu albo burczenie? boze bo mam tak cały cxas albo mi burczy jak nie wiem albo mi sie cos przelewa , śmiac mi sie chciało u dentysty 25r30wi.gif a jeszcze sie rozpłakałam nie wiem czemu hahaha

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie przelewanie i burczenie.. I do tego cały czas głodna jestem..
    Zaczęłam się trochę martwić bo dzisiaj się z lubym poprzytulaliśmy i przy zmianie pozycji strasznie mnie zabolał jajnik. Po chwili przeszło, ale wydaje mi się, że dalej czuję lekki dyskomfort... Już sama nie wiem czy sobie czegoś nie wkręcam.. Nerwicy dostanę zanim do tego lekarza dojdę... Jakie macie sposoby na relaks... Nie mogę jakoś sobie miejsca znaleźć teraz...

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Co do składek i macierzyńskiego przy własnej działalności to dwa lata temu miałam zasiłek w wysokości ponad 6 tyś. przez pół roku, ale teraz juz to nie przejdzie u mnie.

Choróbsko u mnie nie mija, ale sie nie pogarasza także chyba nie wykupie jutro antybiotyku. Di tego jutro sesja na studiach.. Masakra :)

ania4 nigdy nie słyszałam,ze bol ramienia moze być objawem ciązy pozamacicznej -mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! A robiłas moze bete jak rośnie?
    nie :( ja jeszcze nie robilam zadnych badan,dopiero w srode ide, nie wiem co i jak,bo mieszkam w innym miescie. nie mam zaufanego lekarza. w pierwszej ciazy chodzilam do mojej gin tam skad pochodze mialam do niej 100% zaufania,mam nadzieje ze dobrze tym razem trafie.

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :-)
    Rowniez spodziewam sie dzidziusia, termin mam na 8 pazdziernika :-)
    Powiedzcie mj jak to u was jest z podbrzuszem, pobolewa cos?
    Bo mnie niestety tak I sie martwie..

Kajaoli, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

h888upu.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    nie :( ja jeszcze nie robilam zadnych badan,dopiero w srode ide, nie wiem co i jak,bo mieszkam w innym miescie. nie mam zaufanego lekarza. w pierwszej ciazy chodzilam do mojej gin tam skad pochodze mialam do niej 100% zaufania,mam nadzieje ze dobrze tym razem trafie.

to moze zrób badanie beta hcg z krwi w poniedziałek i powtórz w środe zeby sprawdzić jak przyrasta?

w którym dokładnie dniu ciąży jestes??

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Ewuncia :)
    kazda ma jakies dolegliwości - jak nie bol brzucha to bol jajników itp, a jak nic nie ma to sie martwi, ze nie ma zadnych objawów :) i tak wkoło :)
    Nic sie nie martw! Bedzie dobrze! :-)

Ewuncia92, Drelin, Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

ale dlaczego ? przecież ustawa mówiąca o uśrednianiu zasiłku jeszcze nie weszła w życie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski Ja wizytę mam na 18-tego ustawioną więc spokojnie czekam teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bólu zębów i dziąseł to bardzo pomaga płukanie wodą utlenioną (trzeba sobie zrobić roztwór wody utlenionej i wody przegotowanej)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    witaj Ewuncia :)
    kazda ma jakies dolegliwości - jak nie bol brzucha to bol jajników itp, a jak nic nie ma to sie martwi, ze nie ma zadnych objawów :) i tak wkoło :)
    Nic sie nie martw! Bedzie dobrze! :-)

Ano tak to juz jest hehe

h888upu.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ale dlaczego ? przecież ustawa mówiąca o uśrednianiu zasiłku jeszcze nie weszła w życie ?

Ulcio ale kontrole są wzmożone, a ja od ostatniego mecierzynskiego mam zawieszona działalność, wiec to by było podejrzane gdybym nagle ją odwiesiła i zaczeła opłacać składki od najwyzszej krajowej + chorobową :)
    Zatrudniłam sie na najnizsza krajową, inaczej komornik zabrałby mi reszte :( Zbyt duzo problemów...

Dobranoc Mamusie - spokojnej nocy, niech okruszki w nas zdrowo rosną!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 21:25

Kakabaka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ulcio ale kontrole są wzmożone, a ja od ostatniego mecierzynskiego mam zawieszona działalność, wiec to by było podejrzane gdybym nagle ją odwiesiła i zaczeła opłacać składki od najwyzszej krajowej + chorobową :)
    Zatrudniłam sie na najnizsza krajową, inaczej komornik zabrałby mi reszte :( Zbyt duzo problemów...

Dobranoc Mamusie - spokojnej nocy, niech okruszki w nas zdrowo rosną!!! :)

teraz rozumiem, ciężki los prowadzących działalność :(

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę do was zaglądać, choć trochę jestem "w rozkroku" jeśli chodzi o termin ;) W karcie ciąży ginka wpisała 27 września, ale owulację miałam później niż w 14 dc, więc myślę, że raczej załapię się na pierwsze dni października ;)

Kajaoli, Eweloka84, Kakabaka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ