X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu będzie 10 lat jak jesteśmy po ślubie a razem to już 13 lat. Miałam 16 lat jak się poznaliśmy moj M jest starszy ode mnie o 3 lata. W naszym związku było różnie były dużo wzlotów i dużo upadków. Byliśmy 1,5 roku w separacji wszystko przez nasze matki. Od chwili gdy znowu postanowiliśmy że nie wyobrażamy sobie życia bez siebie [6lat temu] kochamy się jeszcze bardziej i dużo mocniej i nie pozwalamy na to aby nasze mamy w jakikolwiek miały wpływ na nasze życie i decyzję. Staramy się pielęgnować naszą miłość choć to jest mega trudne. [a się rozpisałam...]

ao12., Aniqa, paradise, Kajaoli, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch ciągnie - wrrr...
    Mam ochotę na ciasto z galaretką i duuuużą ilością owocków i może z bitą śmietaną i czekoladą (najlepiej wszystko razem).

ao12. lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę na takie ciacho ;)http://kuchnialidla.pl/product/keks-z-dodatkiem-chalwy-orzechow-i-sliwek-suszonych chyba jutro się ogarnę i zrobię

paulina.b.1991, Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest ta wypłata? Chce iść na zakupy :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w wyrku, Hania nielubi jak leżę na lewym boku,bo strasznie kopie tymi swoimi kopytkami. Wymyśliłam spanie na półboku. Zresztą ona przy każdej zmianie pozycji gramoli sie od nowa. Dziś czkawka 4 razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślałyście już nad wózkiem do maluszka? Ktoś może podpowie, jaka firma najlepsza? Chodzi o wygodny i lekki wózek wielofunkcyjny :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nieraz spie na polboku :) a tak to staram sie na jednym lub drugim boku. Plecy juz mnie nie bola, po seansach u osteopaty wszystko przeszlo, zobaczymy na jak dlugo ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znów straszliwie bolą biodra od spania na nich. Najlepiej chyba mi na tych plecach, przynajmniej póki brzuch nie jest taki duży.

Co do wózka to chciałabym 3 w 1 jakiś niedrogi,ale niemam typu żadnego. Kobieta w sklepie kiedyś zachwalała z firmy adamex model joger czy jager,jakoś tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do wózka to chciałabym 3 w 1 jakiś niedrogi,ale niemam typu żadnego. Kobieta w sklepie kiedyś zachwalała z firmy adamex model joger czy jager,jakoś tak.

Chciałam taki do 2500 zł. Miał ktoś do czynienia z Graco Symbio?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za namową znajomych byliśmy zdecydowani na x landera x-move. I nawet byliśmy w smyku zobaczyć jak cenowo wygląda- czy nie opłaca się bardziej zamówić przez allegro. W sklepie porównaliśmy sobie kilka wózków (w tym x landera)- jak się prowadzi, jaką ma amortyzację itp. I zdecydowaliśmy się na bebetto luca :-) i to już decyzja ostateczna :-) fajnie się prowadzi, producent daje moskitiere, osłonę p/ deszczową, torbę i uchwyt na butelkę:-) jeszcze tylko kwestia wyboru koloru gondoli i stelaża.
    Mój małżon jak chwycił x- landera i chciał nim pobujać to stwierdził, że jest za sztywny (w ogóle nie ma amortyzacji i nie da się nim pobujać dziecka). W smyku bebetto Luca mają w takiej cenie, że nie opłaca się zamawiać przez allegro :-)

Avakesh lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, my kupiliśmy z drugiej ręki, dziecko siedziało w nim tylko raz i zapłaciliśmy tylko 150e mamy wersję 3w1 http://www.e-swiatdziecka.com.pl/wozek-quinny-speedi-sx-2w1 mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Po remoncie wkleję zdjęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 21:21

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Za namową znajomych byliśmy zdecydowani na x landera x-move. I nawet byliśmy w smyku zobaczyć jak cenowo wygląda- czy nie opłaca się bardziej zamówić przez allegro. W sklepie porównaliśmy sobie kilka wózków (w tym x landera)- jak się prowadzi, jaką ma amortyzację itp. I zdecydowaliśmy się na bebetto luca :-) i to już decyzja ostateczna :-) fajnie się prowadzi, producent daje moskitiere, osłonę p/ deszczową, torbę i uchwyt na butelkę:-) jeszcze tylko kwestia wyboru koloru gondoli i stelaża.
    Mój małżon jak chwycił x- landera i chciał nim pobujać to stwierdził, że jest za sztywny (w ogóle nie ma amortyzacji i nie da się nim pobujać dziecka). W smyku bebetto Luca mają w takiej cenie, że nie opłaca się zamawiać przez allegro :-)

Dzięki za info, z wyglądu nawet ładny :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mnie znów straszliwie bolą biodra od spania na nich. Najlepiej chyba mi na tych plecach, przynajmniej póki brzuch nie jest taki duży.

Mnie też bolą biodra po nocy ale znalazłam sposób- śpię na boku i między udami trzymam taką twardszą poduszkę. U mnie zadziałało i bóle pleców w ciągu dnia też nie są już tak męczące:-)

Aniqa lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Co do wózka, my kupiliśmy z drugiej ręki, dziecko siedziało w nim tylko raz i zapłaciliśmy tylko 150e mamy wersję 3w1 http://www.e-swiatdziecka.com.pl/wozek-quinny-speedi-sx-2w1 mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Po remoncie wkleję zdjęcia ;)

Wszystko ok, tylko nie podobają mi się wózki z trzema kołami ;)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

.

Mialam to samo, tylko ze z jednym biodrem.
    Osteopata wytlumaczyl mi, ze w ciazy kosci basenu zaczynaja sie przemieszczac i miednica powoli sie rozszerza.
    W pewnym momencie kosci miednicy zaczynaja lekko dotykac kosci bioder i to sprawia bol mniejszy lub wiekszy.
    A jak sie ma lekkie skrzywienie kregoslupa ( jak ja) to bol odczuwa sie z jednej strony.
    Jedyny sposob na zlagodzenie dyskomfortu to manipulacja - ale tak jak juz pisalam, bol moze ustapic tylko na jakis czas po czym powraca i trzeba powtorzyc manipulacje.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy kilka miesięcy (tylko w zimie) jeździć gondolką mamy od mojej siostry wózek passo firmy eurocart dokupiliśmy adaptery i będziemy montować na nim fotelik maxi cosi cabriofix
    po zimie od razu przerzucam się na spacerówkę chicco liteway :) którą mam po Kingusi jest super
    przy Kasi miałam graco wielką ciężką spacerówkę masakra !!!

renatkach lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doswiadczonych mam:
    Do jakiego wieku starcza Maxi Cosi?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to zależy od malucha jak szybko rośnie :)
    moja Kinga była kruszynką ona dopiero w wieku 6 lat waży 16 kg :) a ten fotelik jest do 13 kg :) a jeździła nim do 9 miesięcy

myślę, że 9-10 miesięcy - potem maluszek chce siadać patrzeć więc też nie ma co go wozić na leżąco :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak najdłużej wozić dziecko w tym pierwszym foteliku, bo jest naprawdę najbezpieczniejszy, bo siedzi się tyłem do kierunku jazdy. Ja mam znajomych to cabriofix wystarczył im na półtora roku. Ja też, nie będę brała wózka z fotelikiem w zestawie, tylko kupię cabriofix, bo jest jednym z bezpieczniejszych. Pooglądajcie sobie crash testy na YT, to zobaczycie jaka jest różnica przy uderzeniu gdy dziecko siedzi tyłem, a przodem. Nie ma co przesadzać dziecka za szybko do większego fotelika. Podobnie z wózkiem, dziewczyny kupujcie wózki z dużą gondolą, żeby dziecko jak najdłużej mogło w niej leżeć ;) po co za wcześnie obciążać maluszkowi kręgosłup :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reantkach u nas fotelik wagowo był ok ale niunia była długa i łepek jej wystawał stąd zamieniliśmy na inny :)

a nasza spacerówka ta liteway jest jako jedna z niewielu od 0 bo jest całkowicie rozkładana na płasko

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ