Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
W grudniu będzie 10 lat jak jesteśmy po ślubie a razem to już 13 lat. Miałam 16 lat jak się poznaliśmy moj M jest starszy ode mnie o 3 lata. W naszym związku było różnie były dużo wzlotów i dużo upadków. Byliśmy 1,5 roku w separacji wszystko przez nasze matki. Od chwili gdy znowu postanowiliśmy że nie wyobrażamy sobie życia bez siebie [6lat temu] kochamy się jeszcze bardziej i dużo mocniej i nie pozwalamy na to aby nasze mamy w jakikolwiek miały wpływ na nasze życie i decyzję. Staramy się pielęgnować naszą miłość choć to jest mega trudne. [a się rozpisałam...]
ao12., Aniqa, paradise, Kajaoli, pestka, paaolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nieraz spie na polboku
a tak to staram sie na jednym lub drugim boku. Plecy juz mnie nie bola, po seansach u osteopaty wszystko przeszlo, zobaczymy na jak dlugo
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie znów straszliwie bolą biodra od spania na nich. Najlepiej chyba mi na tych plecach, przynajmniej póki brzuch nie jest taki duży.
Co do wózka to chciałabym 3 w 1 jakiś niedrogi,ale niemam typu żadnego. Kobieta w sklepie kiedyś zachwalała z firmy adamex model joger czy jager,jakoś tak. -
nick nieaktualny
-
Za namową znajomych byliśmy zdecydowani na x landera x-move. I nawet byliśmy w smyku zobaczyć jak cenowo wygląda- czy nie opłaca się bardziej zamówić przez allegro. W sklepie porównaliśmy sobie kilka wózków (w tym x landera)- jak się prowadzi, jaką ma amortyzację itp. I zdecydowaliśmy się na bebetto luca
i to już decyzja ostateczna
fajnie się prowadzi, producent daje moskitiere, osłonę p/ deszczową, torbę i uchwyt na butelkę
jeszcze tylko kwestia wyboru koloru gondoli i stelaża.
Mój małżon jak chwycił x- landera i chciał nim pobujać to stwierdził, że jest za sztywny (w ogóle nie ma amortyzacji i nie da się nim pobujać dziecka). W smyku bebetto Luca mają w takiej cenie, że nie opłaca się zamawiać przez allegroAvakesh lubi tę wiadomość
-
Co do wózka, my kupiliśmy z drugiej ręki, dziecko siedziało w nim tylko raz i zapłaciliśmy tylko 150e mamy wersję 3w1 http://www.e-swiatdziecka.com.pl/wozek-quinny-speedi-sx-2w1 mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Po remoncie wkleję zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 21:21
-
nick nieaktualnymama86 wrote:Za namową znajomych byliśmy zdecydowani na x landera x-move. I nawet byliśmy w smyku zobaczyć jak cenowo wygląda- czy nie opłaca się bardziej zamówić przez allegro. W sklepie porównaliśmy sobie kilka wózków (w tym x landera)- jak się prowadzi, jaką ma amortyzację itp. I zdecydowaliśmy się na bebetto luca
i to już decyzja ostateczna
fajnie się prowadzi, producent daje moskitiere, osłonę p/ deszczową, torbę i uchwyt na butelkę
jeszcze tylko kwestia wyboru koloru gondoli i stelaża.
Mój małżon jak chwycił x- landera i chciał nim pobujać to stwierdził, że jest za sztywny (w ogóle nie ma amortyzacji i nie da się nim pobujać dziecka). W smyku bebetto Luca mają w takiej cenie, że nie opłaca się zamawiać przez allegro
Dzięki za info, z wyglądu nawet ładny
-
Aniqa wrote:Mnie znów straszliwie bolą biodra od spania na nich. Najlepiej chyba mi na tych plecach, przynajmniej póki brzuch nie jest taki duży.
Co do wózka to chciałabym 3 w 1 jakiś niedrogi,ale niemam typu żadnego. Kobieta w sklepie kiedyś zachwalała z firmy adamex model joger czy jager,jakoś tak.Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyao12. wrote:Co do wózka, my kupiliśmy z drugiej ręki, dziecko siedziało w nim tylko raz i zapłaciliśmy tylko 150e mamy wersję 3w1 http://www.e-swiatdziecka.com.pl/wozek-quinny-speedi-sx-2w1 mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Po remoncie wkleję zdjęcia
Wszystko ok, tylko nie podobają mi się wózki z trzema kołami
-
Aniqa wrote:Mnie znów straszliwie bolą biodra od spania na nich. Najlepiej chyba mi na tych plecach, przynajmniej póki brzuch nie jest taki duży.
.
Mialam to samo, tylko ze z jednym biodrem.
Osteopata wytlumaczyl mi, ze w ciazy kosci basenu zaczynaja sie przemieszczac i miednica powoli sie rozszerza.
W pewnym momencie kosci miednicy zaczynaja lekko dotykac kosci bioder i to sprawia bol mniejszy lub wiekszy.
A jak sie ma lekkie skrzywienie kregoslupa ( jak ja) to bol odczuwa sie z jednej strony.
Jedyny sposob na zlagodzenie dyskomfortu to manipulacja - ale tak jak juz pisalam, bol moze ustapic tylko na jakis czas po czym powraca i trzeba powtorzyc manipulacje.
-
nick nieaktualnymy będziemy kilka miesięcy (tylko w zimie) jeździć gondolką mamy od mojej siostry wózek passo firmy eurocart dokupiliśmy adaptery i będziemy montować na nim fotelik maxi cosi cabriofix
po zimie od razu przerzucam się na spacerówkę chicco litewayktórą mam po Kingusi jest super
przy Kasi miałam graco wielką ciężką spacerówkę masakra !!!
renatkach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli to zależy od malucha jak szybko rośnie
moja Kinga była kruszynką ona dopiero w wieku 6 lat waży 16 kga ten fotelik jest do 13 kg
a jeździła nim do 9 miesięcy
myślę, że 9-10 miesięcy - potem maluszek chce siadać patrzeć więc też nie ma co go wozić na leżąco
-
Najlepiej jak najdłużej wozić dziecko w tym pierwszym foteliku, bo jest naprawdę najbezpieczniejszy, bo siedzi się tyłem do kierunku jazdy. Ja mam znajomych to cabriofix wystarczył im na półtora roku. Ja też, nie będę brała wózka z fotelikiem w zestawie, tylko kupię cabriofix, bo jest jednym z bezpieczniejszych. Pooglądajcie sobie crash testy na YT, to zobaczycie jaka jest różnica przy uderzeniu gdy dziecko siedzi tyłem, a przodem. Nie ma co przesadzać dziecka za szybko do większego fotelika. Podobnie z wózkiem, dziewczyny kupujcie wózki z dużą gondolą, żeby dziecko jak najdłużej mogło w niej leżeć
po co za wcześnie obciążać maluszkowi kręgosłup
-
nick nieaktualny