Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mad8 wrote:Mam nadzieję, że dobrze nam ta glukoza wyjdzie:).
Może sprawdź testy zderzeniowe (jeśli tego nie zrobiłaśi wybierz ten, który wypadł w nich lepiej.
A i zapomniałabym : nie zawsze foteliki, które dobrze wychodzą w testach z bazą, są równie dobre bez bazy i na odwrót. Mi się w głowie od tego wszystkiego plątało jak szukałam fotelika, ale może się wam te informacje do czegoś przydadzą.
Patrzyłam na listę adac i są bardzo podobne pod tym względem. Z tego co widziałam, to główna różnica to pojemność - cabriofix są obszerniejsze, a city uchodzą w wielu opiniach za bardziej ciasne.
-
City są mniejsze i płytsze, tak jak napisała Agata, cybex aton to też dobry wybór, aton 2 i 3 jest nowszy, ale i droższy natomiast nie wiem czym się Różnią. Moja znajoma ma fotelik recaro, też podobno bardzo dobry , ale dla mnie za drogi.
mad8 lubi tę wiadomość
-
Agatas to może porównaj sobie na żywo w jakimś sklepie.
-
mad8 wrote:Mam nadzieję, że dobrze nam ta glukoza wyjdzie:).
Może sprawdź testy zderzeniowe (jeśli tego nie zrobiłaśi wybierz ten, który wypadł w nich lepiej.
A i zapomniałabym : nie zawsze foteliki, które dobrze wychodzą w testach z bazą, są równie dobre bez bazy i na odwrót. Mi się w głowie od tego wszystkiego plątało jak szukałam fotelika, ale może się wam te informacje do czegoś przydadzą.
My zdecydowalismy sie kupic baze Isofix i instalowac na niej fotelik dla maluszka.
Dopiero zaczynam zasiegac informacji ale juz widze, ze lepiej wozic fotelik w samochodzie na bazie niz bez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:12
lubek lubi tę wiadomość
-
gobsoon wrote:Cześć dziewczyny!
Widzę, że każda z nas powoli zaczyna myśleć o wózku... My też ostatnio oglądaliśmy i chyba znaleźliśmy prawie idealny wózek dla naszej dwójki... co nie jest taką prostą sprawą... Może któraś z Was miała lub słyszała coś o wózku baby jogger city mini double? Chcieliśmy kupić używany ale niestety nie jest to takie proste ...
Tak, ja go chcialam kupic w tamtym roku ale jak robilam wstepny rekonesans to okazalo sie, ze jest koszmarnie ciezki.
Ale przyznaje, ze jest bardzo estetyczny. Jezeli nie zwracasz uwagi na wage to polecam ci ten wozek bo to jednak swietna jakosc i design. A jesli przemieszczasz sie czesto po miescie, chcesz sprawnie przejezdzac z jednego chodnika na drugi i mieszkasz w miejscu gdzie musisz stelaz wozka wnosic po schodach to sprobuj sie zorientowac czy nie ma jakiegos innego lzejszgo modelu.
Polecam CasualPlay Twinner. Jednak najlepiej przejechac sie do sklepu i wyprobowac wozek a nie wybierac ze zdjecia
-
renatkach wrote:City są mniejsze i płytsze, tak jak napisała Agata, cybex aton to też dobry wybór, aton 2 i 3 jest nowszy, ale i droższy natomiast nie wiem czym się Różnią. Moja znajoma ma fotelik recaro, też podobno bardzo dobry , ale dla mnie za drogi.
Renatkach tych atonów to jest więcej: basic, którego nie da się wpiąć w bazę (ale jest najlżejszy), aton który ja mam, aton 2, który ma dodane l.s.p. (elementy wysuwane jakoś z boku, które dodatkowo chronią przy zderzeniu bocznym), aton 3- l.s.p. + regulacja zagłówka, aton q- jakieś udoskonalone l.s.p. + regulacja zagłówka + budka xxl.
Ze względu na finanse nie mogłam sobie pozwolić na nowszy model, ale ten który kupiłam też wypadł dobrze w testach.
Recaro rzeczywiście dobry i drogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:14
-
Kajaoli wrote:My zdecydowalismy sie kupic baze Isofix i instalowac na niej fotelik dla maluszka.
Dopiero zaczynam zasiegac informacji ale juz widze, ze lepiej wozic fotelik w samochodzie na bazie niz bez.
Fotelik na bazie jest na pewno stabilniejszy. My nie mamy w samochodzie mocowań do bazy więc bazy nie będziemy kupować (ale jakbyśmy jakimś sposobem zmienili samochód, to bazę można dokupić, bo fotelik ma możliwość wpinania w nią).Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:My zdecydowalismy sie kupic baze Isofix i instalowac na niej fotelik dla maluszka.
-
Dziewczyny wrzuciłam na fb zdjęcie mojego brzucha
można podejrzeć
strach pomyśleć, że mam z nim chodzić jeszcze do października
paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUmieram!
Dotarłam do domu ledwo ledwo.
Już po wizycie, wszystko ok. Hania dalej ułożona główką w dół, szyjka sie nie skraca, płynu odpowiednia ilość, wagowo też ok,choć niewiem ile waży. Czkawka może zdażać sie tak często. Na usg sie jej przysneło to mi pokazał oczka i łapki. Następna wizyta za 3 tyg. I mam skierowanie na wymaz z pochwy czy niema paciorkowca,bo ponoć po 30 tyg sie robi takie. A jutro pierwszy raz do poradni cukrzycowej.paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Umieram!
Dotarłam do domu ledwo ledwo.
Już po wizycie, wszystko ok. Hania dalej ułożona główką w dół, szyjka sie nie skraca, płynu odpowiednia ilość, wagowo też ok,choć niewiem ile waży. Czkawka może zdażać sie tak często. Na usg sie jej przysneło to mi pokazał oczka i łapki. Następna wizyta za 3 tyg. I mam skierowanie na wymaz z pochwy czy niema paciorkowca,bo ponoć po 30 tyg sie robi takie. A jutro pierwszy raz do poradni cukrzycowej.
Super, że Hania ma się dobrzei fajnie, że mogłaś trochę ją podejrzeć. Ja mam w piątek wizytę, mam nadzieję, że dostanę skierowanko na USG na następny czwartek
Aniqa lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny;)
co do wózków to sama sie nie orientuje...wuzek 3w1 dostajemy od znajomych, jedyne co to fotelik musimy dokupic, ale jeszcze się tym nie zajmowałam;)
ja już miałam wymaz na paciorkowca robiony, u mnie jest ok
ej ej i Anoolka zaprosisz mnie do gupy na fb?
-
agatas wrote:Mad ja też jutro idę na glukozę, więc nie będziesz sama
Co do wózków i fotelików, to ja biorę właśnie zestaw 3w1 z fotelikiem maxi cosi, tylko zastanawiam się czy city, czy cabriofix. Zestaw z city jest za 1650zł, a z cabriofix 1750-1800zł. Czytałam co nie co o każdym i mam dylemat -
nick nieaktualny