Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
-
Kajaoli wrote:Kochane, bylam dzis pierwszy raz na spotkaniu przygotowawczym z polozna - czeka mnie jeszcze 5 takich spotkan.
Bylo swietnie! Mala trzyosobowa grupa i polozna. Zaczelo sie od nurtujacych nas pytan. Potem otrzymalysmy wyczerpujace informacje na temat objawow nadchodzacego porodu.
Spotkanie bylo zakonczone seansem sofrologii, glebokiej relaksacji podczas ktorej przenosilysmy sie w przyszlosc, kiedy to juz bedziemy trzymac naszego dzidziusia w ramionach
Bylo bardzo sympatycznie, jestem zadowolona
Nastepne spotkanie za tydzien.
Ja też byłam dzisiaj u położnych. U nas też są prowadzone w małych grupkach. Dzisiejsze prowadziła rehabilitantka dzieci o rozwoju psychomotorycznym niemowlaczków - było dużo bardzo cennych rad na co zwracać uwagę, żeby dziecko prawidłowo się rozwijało od pierwszych miesięcy życia. W zeszłym tygodniu byłam na zajęciach o opiece okołoporodowej i planie porodu (co ważne, co lepsze itd.). Jestem bardzo zadowolona z tych spotkań.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBergo wrote:Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
-
Bergo wrote:Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
My postanowiliśmy od samego początku przyzwyczajać małą do jej pokoju. El niania raczej nie będzie nam potrzebna, ale monitor oddechu zakupimy.. będziemy może spać spokojniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:36
Bergo lubi tę wiadomość
-
Kajaoli no to super ze jestes zadowolons z zajec
podrzucaj nam jakies istotne temaciki
Nasza corcia bedzie spala z nami w sypialni bo drugi pokoj to salon a trzeciego nie mamy :p budujemy sie i jak bedzie juz kumata dziewczynką 3 letnia to mam nadzieje ze juz będziemy na parterzei w trakcie urzadzania ksiezniczce pokoju
Co do wyprawki to wlasnie bylam zliczyc ciuszkowe rzeczy ile czego mam zeby widziec co dokupić. I bodow mam juz nadto. Polspioszkow i legginsow tez. Pajacykow musze z 5 dokupic. Skatpetusiek jakbym zakładała legginsy. Bluzeczki jeszcze jakies czy sweterki do zarzucenia na bodya wlasnie doswiadczone mamy, jesli w domu bedzie 25st to wystarczy ze maluch bedzie w bodach dl rekaw i polspiochy i kocyk ewentualnie czy cos lekkiego fo nakrycia? Czy to za malo 1 body na gole cialko? O dom mi chodzi nie o wyjscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:51
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Bergo wrote:Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
ja bede spać z dziecmi w pokoju małym,
a mąż sam w salonie... jak to jest od 2,5 roku "Czesc Kochanie, ide do siebie" -
nick nieaktualny
-
Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac...Aniqa wrote:Scescie jakbym miala 25 stopni w mieszkaniu to Hania lezalaby w bodziaku z krotkim rekawkiem, bez spodenek.
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Dziewczyny,allegro odpisało. że ze względu bezpieczeństwa posiadam ograniczoną liczbe rzeczy które moge kupić,dlatego jak kupiłam 15 szt pieluch i reszte to sie uzbierało. Śmieszne!
-
nick nieaktualnyScęście wrote:Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac...
W angli to niedbają chyba zbytnio o to, bo takie maleństwa w chłodne dni bez spodenek noszą, po deszczach. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA to nawet niezwróciłam uwagi, ja nic niewystawiam, a licytacje przeważnie przegrywam wiec może mam z 2 transakcje udane heh
Wiecie ile nowy baldachim kosztuje? Nowy ze stelażem 70 zł w sklepie,bo pytałam dziś. Dużo! Musze coś wyczaić na allegro albo olx.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:29
-
Też jestem zdania, ze lepiej chłodniej niż za ciepło bo to zaraz przegrzanie wysuszenie błon śluzowych-a co za tym idzie o infekcję nietrudno zwłaszcza jesienią jak kupa zarazków.
Mój mały będzie miał swój pokój (w trakcie urządzania) ale oprócz łóżeczka zostaje tam kanapa dla mnie. A czy nie ucieknę z nim do dotychczasowego pokoju to nie wiem... wyjdzie w praniuKajaoli lubi tę wiadomość
-
Ale ja np w zime przy tych 21 to siedze w 2 parach skarpet i swetrze pod kocem i i tak zimno mi. No ale dopoki nie bylo dzidzi to wiadomo ze oszczedzalismy na ogrzewaniu i kaloryfery byly na 3 a jak zeszlo do -18-20 to na 4 z 6. Myslalam ze przy dziecku 5 bedzie musiała byc non stop a co za tym wyżej niz 21st.