X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochane, bylam dzis pierwszy raz na spotkaniu przygotowawczym z polozna - czeka mnie jeszcze 5 takich spotkan.
    Bylo swietnie! Mala trzyosobowa grupa i polozna. Zaczelo sie od nurtujacych nas pytan. Potem otrzymalysmy wyczerpujace informacje na temat objawow nadchodzacego porodu.
    Spotkanie bylo zakonczone seansem sofrologii, glebokiej relaksacji podczas ktorej przenosilysmy sie w przyszlosc, kiedy to juz bedziemy trzymac naszego dzidziusia w ramionach :)
    Bylo bardzo sympatycznie, jestem zadowolona :)
    Nastepne spotkanie za tydzien.

Ja też byłam dzisiaj u położnych. U nas też są prowadzone w małych grupkach. Dzisiejsze prowadziła rehabilitantka dzieci o rozwoju psychomotorycznym niemowlaczków - było dużo bardzo cennych rad na co zwracać uwagę, żeby dziecko prawidłowo się rozwijało od pierwszych miesięcy życia. W zeszłym tygodniu byłam na zajęciach o opiece okołoporodowej i planie porodu (co ważne, co lepsze itd.). Jestem bardzo zadowolona z tych spotkań.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
    Ja bede miec tylko 2 pokoje , salon i maly pokoik dla dziecka w ktorym tez bedziemy spac, poki dziecko male. Potem przeniesiemy sie do salonu.

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

My postanowiliśmy od samego początku przyzwyczajać małą do jej pokoju. El niania raczej nie będzie nam potrzebna, ale monitor oddechu zakupimy.. będziemy może spać spokojniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:36

Bergo lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy do dyspozycji kawalerke wiec duzo nie powojujemy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli no to super ze jestes zadowolons z zajec :) podrzucaj nam jakies istotne temaciki :)
    Nasza corcia bedzie spala z nami w sypialni bo drugi pokoj to salon a trzeciego nie mamy :p budujemy sie i jak bedzie juz kumata dziewczynką 3 letnia to mam nadzieje ze juz będziemy na parterze :) i w trakcie urzadzania ksiezniczce pokoju :)
    Co do wyprawki to wlasnie bylam zliczyc ciuszkowe rzeczy ile czego mam zeby widziec co dokupić. I bodow mam juz nadto. Polspioszkow i legginsow tez. Pajacykow musze z 5 dokupic. Skatpetusiek jakbym zakładała legginsy. Bluzeczki jeszcze jakies czy sweterki do zarzucenia na body ;) a wlasnie doswiadczone mamy, jesli w domu bedzie 25st to wystarczy ze maluch bedzie w bodach dl rekaw i polspiochy i kocyk ewentualnie czy cos lekkiego fo nakrycia? Czy to za malo 1 body na gole cialko? O dom mi chodzi nie o wyjscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:51

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

ja bede spać z dziecmi w pokoju małym,
    a mąż sam w salonie... jak to jest od 2,5 roku "Czesc Kochanie, ide do siebie" :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie jakbym miala 25 stopni w mieszkaniu to Hania lezalaby w bodziaku z krotkim rekawkiem, bez spodenek.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie nie machnelam liczac to mamy 28 chlopcow i 24 dziewuszki :) duuuuzo bobasow :)

pestka, Aniqa, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maluszek będzie spał z nami w sypialni, po roczku czy coś przeniesiemy go do swojego pokoju;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac... :)
    Aniqa wrote:
    Scescie jakbym miala 25 stopni w mieszkaniu to Hania lezalaby w bodziaku z krotkim rekawkiem, bez spodenek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny,allegro odpisało. że ze względu bezpieczeństwa posiadam ograniczoną liczbe rzeczy które moge kupić,dlatego jak kupiłam 15 szt pieluch i reszte to sie uzbierało. Śmieszne!
    Aniqa a ile masz pozytywnych opinii? Może to od tego zależy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac... :)
    Ja sama niewiem,to zależy od temperatury, jeśli uznam że jest ciepło to niebęde jej aż tak ubierać. Chyba przegrzanie niejest takie dobre.
    W angli to niedbają chyba zbytnio o to, bo takie maleństwa w chłodne dni bez spodenek noszą, po deszczach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa a ile masz pozytywnych opinii? Może to od tego zależy?
    Niemam żadnych,bo tylko kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niemam żadnych,bo tylko kupuje.
    Jak kupujesz to przecież też dostajesz ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewaznie wystawiaja kupujacym dopiero jak on 2ystawi a ja to czesto zapominam wystawic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet niezwróciłam uwagi, ja nic niewystawiam, a licytacje przeważnie przegrywam wiec może mam z 2 transakcje udane heh :)
    Wiecie ile nowy baldachim kosztuje? Nowy ze stelażem 70 zł w sklepie,bo pytałam dziś. Dużo! Musze coś wyczaić na allegro albo olx.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:29

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie przegrzewac dziecka. 19, 20 stopni to optymalna temperatura.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania, ze lepiej chłodniej niż za ciepło bo to zaraz przegrzanie wysuszenie błon śluzowych-a co za tym idzie o infekcję nietrudno zwłaszcza jesienią jak kupa zarazków.

Mój mały będzie miał swój pokój (w trakcie urządzania) ale oprócz łóżeczka zostaje tam kanapa dla mnie. A czy nie ucieknę z nim do dotychczasowego pokoju to nie wiem... wyjdzie w praniu :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja np w zime przy tych 21 to siedze w 2 parach skarpet i swetrze pod kocem i i tak zimno mi. No ale dopoki nie bylo dzidzi to wiadomo ze oszczedzalismy na ogrzewaniu i kaloryfery byly na 3 a jak zeszlo do -18-20 to na 4 z 6. Myslalam ze przy dziecku 5 bedzie musiała byc non stop a co za tym wyżej niz 21st.

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ