X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochane, bylam dzis pierwszy raz na spotkaniu przygotowawczym z polozna - czeka mnie jeszcze 5 takich spotkan.
    Bylo swietnie! Mala trzyosobowa grupa i polozna. Zaczelo sie od nurtujacych nas pytan. Potem otrzymalysmy wyczerpujace informacje na temat objawow nadchodzacego porodu.
    Spotkanie bylo zakonczone seansem sofrologii, glebokiej relaksacji podczas ktorej przenosilysmy sie w przyszlosc, kiedy to juz bedziemy trzymac naszego dzidziusia w ramionach :)
    Bylo bardzo sympatycznie, jestem zadowolona :)
    Nastepne spotkanie za tydzien.

Ja też byłam dzisiaj u położnych. U nas też są prowadzone w małych grupkach. Dzisiejsze prowadziła rehabilitantka dzieci o rozwoju psychomotorycznym niemowlaczków - było dużo bardzo cennych rad na co zwracać uwagę, żeby dziecko prawidłowo się rozwijało od pierwszych miesięcy życia. W zeszłym tygodniu byłam na zajęciach o opiece okołoporodowej i planie porodu (co ważne, co lepsze itd.). Jestem bardzo zadowolona z tych spotkań.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziewczyny, a jak rozwiązujecie kwestię spania dziecka? Tzn. chodzi mi o to, że mając możliwość urządzenia maluchowi osobnego pokoju chcecie go tam od razu ulokować z monitorem oddechu, nianią elektroniczną i niech śpi w swoim pokoju czy będzie spać z Wami w sypialni?
    Ja bede miec tylko 2 pokoje , salon i maly pokoik dla dziecka w ktorym tez bedziemy spac, poki dziecko male. Potem przeniesiemy sie do salonu.

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

My postanowiliśmy od samego początku przyzwyczajać małą do jej pokoju. El niania raczej nie będzie nam potrzebna, ale monitor oddechu zakupimy.. będziemy może spać spokojniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:36

Bergo lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy do dyspozycji kawalerke wiec duzo nie powojujemy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli no to super ze jestes zadowolons z zajec :) podrzucaj nam jakies istotne temaciki :)
    Nasza corcia bedzie spala z nami w sypialni bo drugi pokoj to salon a trzeciego nie mamy :p budujemy sie i jak bedzie juz kumata dziewczynką 3 letnia to mam nadzieje ze juz będziemy na parterze :) i w trakcie urzadzania ksiezniczce pokoju :)
    Co do wyprawki to wlasnie bylam zliczyc ciuszkowe rzeczy ile czego mam zeby widziec co dokupić. I bodow mam juz nadto. Polspioszkow i legginsow tez. Pajacykow musze z 5 dokupic. Skatpetusiek jakbym zakładała legginsy. Bluzeczki jeszcze jakies czy sweterki do zarzucenia na body ;) a wlasnie doswiadczone mamy, jesli w domu bedzie 25st to wystarczy ze maluch bedzie w bodach dl rekaw i polspiochy i kocyk ewentualnie czy cos lekkiego fo nakrycia? Czy to za malo 1 body na gole cialko? O dom mi chodzi nie o wyjscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:51

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

ja bede spać z dziecmi w pokoju małym,
    a mąż sam w salonie... jak to jest od 2,5 roku "Czesc Kochanie, ide do siebie" :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie jakbym miala 25 stopni w mieszkaniu to Hania lezalaby w bodziaku z krotkim rekawkiem, bez spodenek.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie nie machnelam liczac to mamy 28 chlopcow i 24 dziewuszki :) duuuuzo bobasow :)

pestka, Aniqa, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maluszek będzie spał z nami w sypialni, po roczku czy coś przeniesiemy go do swojego pokoju;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac... :)
    Aniqa wrote:
    Scescie jakbym miala 25 stopni w mieszkaniu to Hania lezalaby w bodziaku z krotkim rekawkiem, bez spodenek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny,allegro odpisało. że ze względu bezpieczeństwa posiadam ograniczoną liczbe rzeczy które moge kupić,dlatego jak kupiłam 15 szt pieluch i reszte to sie uzbierało. Śmieszne!
    Aniqa a ile masz pozytywnych opinii? Może to od tego zależy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Znaczy ja mam 21. Planowalam przy dziecku do 25 diciagnac, uwazasz ze za duxo mimo niemowlaka? To bedzie pazdziernik listopad grudzien styczen luty to zimne miesiace?! Hm. Ale 1 dziecko wiec pytam bo yo wlasnie dla mnie problem jak grubo ubierac... :)
    Ja sama niewiem,to zależy od temperatury, jeśli uznam że jest ciepło to niebęde jej aż tak ubierać. Chyba przegrzanie niejest takie dobre.
    W angli to niedbają chyba zbytnio o to, bo takie maleństwa w chłodne dni bez spodenek noszą, po deszczach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa a ile masz pozytywnych opinii? Może to od tego zależy?
    Niemam żadnych,bo tylko kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niemam żadnych,bo tylko kupuje.
    Jak kupujesz to przecież też dostajesz ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewaznie wystawiaja kupujacym dopiero jak on 2ystawi a ja to czesto zapominam wystawic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet niezwróciłam uwagi, ja nic niewystawiam, a licytacje przeważnie przegrywam wiec może mam z 2 transakcje udane heh :)
    Wiecie ile nowy baldachim kosztuje? Nowy ze stelażem 70 zł w sklepie,bo pytałam dziś. Dużo! Musze coś wyczaić na allegro albo olx.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:29

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie przegrzewac dziecka. 19, 20 stopni to optymalna temperatura.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania, ze lepiej chłodniej niż za ciepło bo to zaraz przegrzanie wysuszenie błon śluzowych-a co za tym idzie o infekcję nietrudno zwłaszcza jesienią jak kupa zarazków.

Mój mały będzie miał swój pokój (w trakcie urządzania) ale oprócz łóżeczka zostaje tam kanapa dla mnie. A czy nie ucieknę z nim do dotychczasowego pokoju to nie wiem... wyjdzie w praniu :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja np w zime przy tych 21 to siedze w 2 parach skarpet i swetrze pod kocem i i tak zimno mi. No ale dopoki nie bylo dzidzi to wiadomo ze oszczedzalismy na ogrzewaniu i kaloryfery byly na 3 a jak zeszlo do -18-20 to na 4 z 6. Myslalam ze przy dziecku 5 bedzie musiała byc non stop a co za tym wyżej niz 21st.

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ