X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewaznie w zimie nie wlancza sie kaloryferow, wcale. Cieplo nam, mamy srodkowe mieszkanie okna dobre, nie ma potrzeby, w moim nowym tez mieszkanie jest srodkowe, i nowe okna, wiec nie powinno byc zle.

ao12. lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy się chodzi do lekarza co 2 tygodnie? I od kiedy podłączają pod to ktg-koło 37 tyg czy wcześniej? A miałyście robione jakieś wymazy? Bo ja nie zawsze dostaję tylko pytanie czy piecze albo swędzi albo coś i tyle, a wiadomo, że pomimo braku dolegliwości coś się mogło zadomowić a coraz mniej czasu na ewentualne wyleczenie... Przy następnej ciąży definitywnie zmieniam lekarza

kasia_1988 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Od kiedy się chodzi do lekarza co 2 tygodnie? I od kiedy podłączają pod to ktg-koło 37 tyg czy wcześniej? A miałyście robione jakieś wymazy? Bo ja nie zawsze dostaję tylko pytanie czy piecze albo swędzi albo coś i tyle, a wiadomo, że pomimo braku dolegliwości coś się mogło zadomowić a coraz mniej czasu na ewentualne wyleczenie... Przy następnej ciąży definitywnie zmieniam lekarza
    Chyba tak kolo 35 tygodnia sie chodzi czesciej, ja mialam miec cytologie robiona ale mam z tamtego roku wiec powiedzialam lekarzowi i powiedzial ze zrobi sie po 30 tyg. Teraz 25 lipca mam isc na pobranie wymazu na GBS, to jakas bakteria grozniejsza niz gronkowiec i jak sie ja ma to w okresie okoloporodowym trzeba brac antybiotyki bo jak przejdzie na dziecko to bardzo zle bo moze byc sepsa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka upomnij sie o to, cytologia nalezy ci sie bezplatnie raz na dwa lata, w prywatnych gabinetach sciagaja za nia kase a nalezy nam sie bezplatnie tylko trzeba zobaczyc w ktorej przychodni pobieraja na ten darmowy program. Od mojej kolezanki glupek sciagnal 60 zl !!!! A miala by za darmo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w4sq3a3fmhbhrkui.png

• mitaka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologie miałam robioną i jeszcze 2 lata nie upłynęyły więc pewnie będę musiała płacić, no chyba że w ciąży jest jakoś inaczej.
    A nie za wcześnie masz z tego GBSA u mnie to koło 36 tyg robią. Szwagierka to miała, dostała antybiotyk, ale przelazło coś na małego i leżeli dłużej w szpitalu aż mu zbili, teraz jest ok, tylko ona dalej buja się z tym dziadostwem tyle, że więcej dzieci chyba nie planują.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mitaka upomnij sie o to, cytologia nalezy ci sie bezplatnie raz na dwa lata, w prywatnych gabinetach sciagaja za nia kase a nalezy nam sie bezplatnie tylko trzeba zobaczyc w ktorej przychodni pobieraja na ten darmowy program. Od mojej kolezanki glupek sciagnal 60 zl !!!! A miala by za darmo.

Ja cytologię miałam robioną w 1 trymestrze. Oczywiście dowiedziałam się po fakcie, że należy mi się ona za darmo i również 60 zł nie moje..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo płacicie za cytologie ja u swojej ginki cytologie mam już w cenie wizyty. A w innej przychodni za cytologie kiedyś płaciłam 20 zł

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja mam cytologię za darmo, tak jak i wszystkie badania. Ja jedynie płaciłam za genetyczne i połówkowe, a chodzę normalnie na NFZ. Badanie GBS też już robiłam, mam wynik ujemny. MI lekarka mówiła, że w ostatnim trymestrze się to robi:)
    A co do częstszych wizyt to mi mówiła, że po 30 tygodniu powinny być co 2 tygodnie. Bo dzieciątko już większe itp. Ja mam w sierpniu 01.08. a potem dopiero 26.08. bo lekarka ma wolne, ale w międzyczasie pójdę sobie do innego lekarza jak mi zleci ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle już tylko 2,5 miesiąca do narodzin Franka! :D:D:D:D niesamowite jak ten czas leci, też tak macie? ;)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie! To u nas nie wchodzi w grę! Rozważamy jedynie czy łóżeczko na jakiś miesiąc wstawić do naszej sypialni czy od razu go do jego pokoju przyzwyczaić. Jestem za opcją 2, ale to się okaże pewnie po narodzinach. Spanie osobno z mężem w ogóle nie wchodzi w grę.
    Strokrotka wrote:
    ja bede spać z dziecmi w pokoju małym,
    a mąż sam w salonie... jak to jest od 2,5 roku "Czesc Kochanie, ide do siebie" :/

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wkońcu na poważnie zabieram się za listę rzeczy do szpitala (dla mnie i młodego) + wyprawka. Czeka mnie przegląd stron i forów.
    Muszę się swoich rodziców podpytać co planują kupić od siebie bo u nas z kasą kruchutko.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy też tylko dwa pokoje, z czego jeden jeszcze podzieliliśmy regałem na część "salonową" i "biurową" (bo jest dość duży). Dzidzia będzie na razie spać w pokoju z nami, a później "się zobaczy" :D Tak naprawdę to nie mamy pojęcia co będzie za dwa lata, może wcale nie będziemy tu mieszkać (wynajmujemy), więc na razie nic nie planujemy.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba 8 i 9 mc to co 2 tyg :)
    mitaka wrote:

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cytologie z lipca 2013, wiec juz rok mija i powinien m izrobic w 3 trymestrze, upomne sie na wizycie 6.08 :) prywatnie placilam 50zl za tamta, a teraz na nfz chdoze to nei wiem jak bedzie :)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.ciazowy.pl/artykul,wyprawka-do-szpitala,109,1.html

co myślicie o tej liście??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś wraca mój synek tak się cieszyłam ze odpoczne a teraz tak tęsknię nie ma Go 3dni dla mnie to Aż 3dni

pestka, ao12., Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina lista jak najbardziej Oki z tym ze przepisujac ja sobie dopasuj do swoich potrzeb bo te listy są bardzo bogate

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kłótni z moim durnym M. To wczoraj się pokłócilismy o to ze zupa była za rzadka jakaś nerwówka nas dopadła Eh

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ