Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agrafka wrote:A jeśli chodzi o ubranka - w czym będziecie je prać i czy jest sens prać nowe rzeczy, jeszcze przed pierwszym użyciem?
Też będę prać wszystkie i płukać 2x
A proszek to kupiłam Lovelę do kolorowych bo promocja była, jak jeszcze trafię na przecenę to dokupię.
-
Czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, popsul mi sie laptop a teraz korzystam z tableta ale nie bardzo lubie wiec zadko odpalam neta.
Ciesze sie ze ze wszystkimi maluchami wszystko w porzadku.
Co do pampersow ja przez pierwszy rok na pewni bede uzywac orginalnych i chusteczek tak samo. Wiadomo do raczek mozna tansze ale w rossmanie z karta rossne sa zawsze tansze wiec pampersa wychodza korzystnie.
Proszek i plyn do plukania kupilam dzidzius. W sklepie byl to jeden z tanszych przeznaczonych dla dzieci. I ja bede prac nawet nowe rzeczy.
Kosmetyki dla malucha wybralam emolium tzn. Tylko zel do mycia i krem do buzi bo po tym sie nie uzywa balsamu a bambino to chyba jest od 1mies zycia.
Ale sie naprodukowalam tym palcem az mi reka zdretwiala
W sobote idziemy podgladac naszego synkanie moge sie doczekac
ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgrafka wrote:A jeśli chodzi o ubranka - w czym będziecie je prać i czy jest sens prać nowe rzeczy, jeszcze przed pierwszym użyciem?
w jakims lagodniejszym proszku dla dzieci.
O loveli slyszalam ze duzo uczula, zeby niebrac. -
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Jest tu jakaś kobietka która nie ma totalnie nic dla dziecka ?? :p czy tylko ja?
juz powoli trzeba gromadzic , nie wszystko ale po troszke i sie uzbiera, i nie doznasz szoku cenowego, a potem im blizej porodu moze byc ci ciezej, mozesz miec opuchniete nogi albo inne dolegliwosci gdzie bedzie ci trudniej chodzic po sklepach, mi juz teraz duszno i zle znosze upaly a co dopiero potem jak mi brzuch wiecej urosnie.
paulina.b.1991 lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Chyba tylko ty
juz powoli trzeba gromadzic , nie wszystko ale po troszke i sie uzbiera, i nie doznasz szoku cenowego, a potem im blizej porodu moze byc ci ciezej, mozesz miec opuchniete nogi albo inne dolegliwosci gdzie bedzie ci trudniej chodzic po sklepach, mi juz teraz duszno i zle znosze upaly a co dopiero potem jak mi brzuch wiecej urosnie.
Dokładnie zgadzam sie lepiej kupowac stopniowo niż od razu ma pójść duża ilość pieniędzy. Ja już teraz mimo że mam niewielki brzuszek to strasznie sie męcze że góra dwie trzy godzinki po sklepach i musze wracać do domu sie położyć i odpocząć. Wole mieć wszystko wcześniej pokupowane niż później martwić sie ze jeszcze nie mam tego czy tamtego i biegać po sklepach. -
paulina.b.1991 wrote:Też mam przepisane jakieś różowe tabletki - TARDYFEDRON się nazywają (za 19,50zł u mnie). Chyba 2 rano i 2 wieczorem.
Rower nie jest taki zły.
Biore te same, tylko ze raz dziennie.
-
paulina.b.1991 wrote:No to przetłumaczcie to mojemu M który to stwierdził że wyprawkę do szpitala to mi załatwi w 5 minut. Wkurza mnie ten człowiek coraz bardziej. Chyba nie za bardzo poważnie do tego podchodzi.
Może powinnas zrobić listę potrzebnych rzeczy i pokazać swojemu M. Jak uzmyslowi sobie ile przed Wami zakupow to może sam dojdzie do wniosku, ze w 5 minut raczej nie da się tego załatwić. Mężczyźni często nie mają pojecia, ze wyprawka nie kończy się na wózku, lozeczku i grzechotce.paulina.b.1991, Anoolka lubią tę wiadomość
-
paradise wrote:Może powinnas zrobić listę potrzebnych rzeczy i pokazać swojemu M. Jak uzmyslowi sobie ile przed Wami zakupow to może sam dojdzie do wniosku, ze w 5 minut raczej nie da się tego załatwić. Mężczyźni często nie mają pojecia, ze wyprawka nie kończy się na wózku, lozeczku i grzechotce.
Zobaczył i machnął ręką. Zobaczymy co powie dalej. Yhhh... Ja już chce żeby był październik.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Może powinnas zrobić listę potrzebnych rzeczy i pokazać swojemu M. Jak uzmyslowi sobie ile przed Wami zakupow to może sam dojdzie do wniosku, ze w 5 minut raczej nie da się tego załatwić. Mężczyźni często nie mają pojecia, ze wyprawka nie kończy się na wózku, lozeczku i grzechotce.
-
Moj raczej w zakupy mi się nie wtraca bo nie ma czasu ale jest na bieżąco jeśli chodzi o wyprawke, chętnie przegląda wszystkie ubranka itd. Co ciekawe z naszej dwojki to on ma większe ciśnienie, żeby kupić już wózek bo ciągle o tym wspomina
Dzisiaj nawet pytał jakich pampersów będziemy używać (dlatego też spytałam Was o zdanie)
ao12. lubi tę wiadomość
-
paulina.b.1991 wrote:Jest tu jakaś kobietka która nie ma totalnie nic dla dziecka ?? :p czy tylko ja?
Ja jeszcze nic nie zakupiłam, ale mam mocne postanowienie poprawy. Większość rzeczy chciałabym zamówić jednak przez internet, ponieważ przyzwyczaiłam się już do wirtualnych zakupów i tak jest wygodniej. Muszę przy tym przyznać, że oglądam mnóstwo rzeczy i cały czas staram się znaleźć te "idealne" (z natury jestem wybredna)Sobie już zakupiłam dwie koszule do karmienia i szlafrok do szpitala, więc chociaż to z głowy.
Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje kupić butelki z Tommee Tippee, albo macie jakieś doświadczenie z nimi? Czytałam dobre opinie na ich temat i znalazłam taki zestaw http://www.smyk.com/tommee-tippee-poczatkowy-zestaw-do-karmienia-piersia,p1067434333,swiat-niemowlaka-p -
bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie w srode na 22 lipca- przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletach.Dzidzius lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram
Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!
Nastepna wizyta za 4 tygodni
Miala ktoras z was cukrzyce i jakie sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na necieAniqa, paulina.b.1991, paradise, Anoolka, ao12., renatkach, Eweloka84, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Ja też mam wolną rękę co do zakupów i mi się nie wtrąca chyba, że się pytam o radę. Odkładałam ze swoich wypłat pieniążki na dziecko od kilku dobrych miesięcy i uzbierałam sumkę bagatela 5 tys i mogę z nią robić co ze chce
oczywiście nie mam zamiaru wszystkiego wydawać bo lubię mieć poodkładane na czarną godzinę, ale zawsze to komfort psychiczny. A za wyprawkę i tak się nie mogę coś zabrać
chyba czekam najpierw na pokoik...a potem się zacznie szał
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:bylam dzis u gina
Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!
Miala ktoras z was cukrzyce i jakie sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na necie
Co do cukrzycy to cofnij sie o pare stron na forum bo tam pisalysmy o tym, kazda cos dodala i bedziesz miec juz jakas wiedze o diecie