Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:No to przetłumaczcie to mojemu M który to stwierdził że wyprawkę do szpitala to mi załatwi w 5 minut. Wkurza mnie ten człowiek coraz bardziej. Chyba nie za bardzo poważnie do tego podchodzi.
-
Aniqa wrote:Czyli syn??? Hehe ale zaskoczenie, ja bym chyba oszalala jakby hania nie byla teraz hania jak juz mam 2 pudla ubranek na nia.
Co do cukrzycy to cofnij sie o pare stron na forum bo tam pisalysmy o tym, kazda cos dodala i bedziesz miec juz jakas wiedze o diecie
a bardzo to powazne bo ja sie strasznie przestraszylam bo moj gin powiedzial ze czasem nieleczona prowadzi do smierci dzieciaczka i cisnienie podskoczylo jak mierzyl i mam 160/90 -
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Paulina a czemu sama nie organizujesz wyprawki? Przecież faceci nie mają o tym zielonego pojęcia i jak coś kupi to pewnie bez ładu i składu
Nie mam kasy swojej bo nie pracuje.Jeszcze jedna kłótnia i będę mu kasę zabierać i kupować za to rzeczy dla Młodego.
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:a bardzo to powazne bo ja sie strasznie przestraszylam bo moj gin powiedzial ze czasem nieleczona prowadzi do smierci dzieciaczka i cisnienie podskoczylo jak mierzyl i mam 160/90
paradise, sylwia1985, ao12., Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje kupić butelki z Tommee Tippee, albo macie jakieś doświadczenie z nimi? Czytałam dobre opinie na ich temat i znalazłam taki zestaw http://www.smyk.com/tommee-tippee-poczatkowy-zestaw-do-karmienia-piersia,p1067434333,swiat-niemowlaka-p[/QUOTE]
Ja wlasnie kupuje laktator reczny z tej firmy i w zestawie jest butelka. Moje kolezanki bardzo polecaja ze jak dziecko nie chce oic z butelki to z tej napewno zechce. Pozniej na biezaco bede dokupywac jak by bylo potrzeba. -
Aniqa wrote:W tych msc juz nic dziecku nie grozi, tylko jak nie bedziesz kontrolowac cukrow to urodzi sie z masa pow 4 kg. Jesli bys miala cukrzyce przed ciaza lub na samym poczatku to wtedy mogly byc jakie kons.dla dziecka jak poronienie, teraz niemartw sie o dzidziusia tylko utrzymuj diete zeby cukry byly ok.
-
Anoolka wrote:Sylwia to mnie rozbawiłaś hehe
A dla Ciebie to ma znaczenie? No i jakie będzie imię dla chłopaka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:55
ao12., Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Nie mam kasy swojej bo nie pracuje.
Jeszcze jedna kłótnia i będę mu kasę zabierać i kupować za to rzeczy dla Młodego.
A tak na serio to jakby mój mąż trzymał pieniądze i miał robić zakupy to bym chyba codziennie pizzę jadła już nie mówiąc o tym że na nic by ni starczyło bo mu pieniądze przez palce przeciekają
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:hmmm tez bym chciala wiedziec jakie imie ale pisalam kilka razy ze nie czuje sie jak na dziewczynke :)raczej bardziej na chlopca- jasne ze sie ciesze tylko takie zaskoczenie bylo bo przyzwyczailismy sie do NINY
Jak mi się sni dziecko, zawsze jest chłopcem Piotrusiem -
Ja co do wyprawki mam wolna reke moge kupowac wszystko co potrzeba. Jak mam jakis dylemat w wyborze to wtedy pytam mojego M i razem podejmujemy decyzje.
Sylwia a to niespodzianka ale numer, ale tak sie zdarza.
Odnosnie butelek ja nie pomoge bo nie mam zielonego pojecia, tez sie zastanawiam jakie wybrac. -
Anoolka wrote:Paulina bo facetów trzeba tresować
A tak na serio to jakby mój mąż trzymał pieniądze i miał robić zakupy to bym chyba codziennie pizzę jadła już nie mówiąc o tym że na nic by ni starczyło bo mu pieniądze przez palce przeciekają
Mój to jakiś niereformowalny. A co do kasy to też mu jakoś szybko przeciekają przez palce.
-
Jesli chodzi o wydatki to moj maz ciagle powtarza zeby na dziecku nie oszczedzac, mowi ze ciagle sie na glupoty wydaje i nie bedzie dziecku zalowal na pampersy czy ubranka.
A co do ninowego chlopcaca to mam nadzieje ze na idwrot nie moze byc ze z chlopca zrobi sie dziewczynka -
tofirus wrote:Ja jeszcze nic nie zakupiłam, ale mam mocne postanowienie poprawy. Większość rzeczy chciałabym zamówić jednak przez internet, ponieważ przyzwyczaiłam się już do wirtualnych zakupów i tak jest wygodniej. Muszę przy tym przyznać, że oglądam mnóstwo rzeczy i cały czas staram się znaleźć te "idealne" (z natury jestem wybredna
)Sobie już zakupiłam dwie koszule do karmienia i szlafrok do szpitala, więc chociaż to z głowy.
Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje kupić butelki z Tommee Tippee, albo macie jakieś doświadczenie z nimi? Czytałam dobre opinie na ich temat i znalazłam taki zestaw http://www.smyk.com/tommee-tippee-poczatkowy-zestaw-do-karmienia-piersia,p1067434333,swiat-niemowlaka-p
Ja mam już większość rzeczy, ale tych największych jak łóżeczko i wózek mi brakuje jeszcze.
A co do butelek Tommee Tippee mam 3 łączniebo miałam wcześniej 2 w dwóch rozmiarach, a wczoraj kupiłam jeszcze laktator ręczny tej firmy i tam w zestawie też była mała butelka
tak jak już wcześniej pisałam moje znajome używają tych butelek i są bardzo zadowolone i ja przy opiece nad jednym z chłopców miałam do czynienia z tymi butelkami i uważam że są świetne
a mam jeszcze tej samej firmy sterylizator, wkładki laktacyjne i silikonowe nakładki na sutki
-
sylwia1985 wrote:bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie w srode na 22 lipca- przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletach.Dzidzius lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram
Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!
No to nieźle...Gratuluję synka!
kolejne zaskoczenie, ciekawe ile z nas ostatecznie będzie miało niespodziankę, bo właśnie nieraz jest tak że dopiero gdy maleństwo się urodzi okazuje się że ma coś innego między nóżkami niż wskazywało usg...ale myślę że łatwiej pomylić się przy dziewczynce, bo jak już widać na usg jajka to nie wiem w jaki sposób mogą potem zniknąć...choć i o takich cudach słyszałam..heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:01
-
nick nieaktualny
-
Smutas u mojej znajomej caly czas na usg wychodzil chlopak a na koncowce nie wiem w ktorym dokladnie tygodniu na pewno po 30 okazalo sie ze to jednak dziewczynka, zdziwili sie bardzo bo cala wyprawke mieli ja chlopca i pokoj na niebiesko pomalowany. Takze takie rzeczy tez sie zdarzaja
ao12. lubi tę wiadomość