X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jak mi się sni dziecko, zawsze jest chłopcem Piotrusiem :)
    A mi zawsze się śni dziewczynka i dlatego się zdziwiłam że będzie chłopiec ;)

ao12. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, a ja się tak najadłam dzisiaj że ledwo żyję, brzuch pęka a ja nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji..heh ;) A mój synek obkopuje zawzięcie jeszcze mój prawy bok.. ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzis bede kupowala jedynie uniwersalne rzeczy bo jak widac czasem lekarze sie myla. Teraz nie jestem juz niczego pewna i dopiero bede pewna jak dzidzius pojawi sie na swiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:06

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trzech różnych potwierdziło chłopaka w tym dwóch ostatnich na 100% to tak też powinno zostać myślę :P

sylwia1985, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie w srode na 22 lipca- przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletach.Dzidzius lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram

Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!

Nastepna wizyta za 4 tygodni

Miala ktoras z was cukrzyce i jakie sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na necie
    Sylwuś mi wyszło po glukozie 217 :/ jutro ide do gienka z wynikami :/

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się rozpisałyście...;)
    Sylwia gratuluję synka! :))
    Co do butelek to o tych nie słyszałam, ja będę kupować Avent z serii Natural:)
    Rzeczy tez po trochu kupujemy, żeby nie było bum na raz, bo jednak to wszystko trochę kosztuje;)
    Czekam na burzę we Wro! choć i tak teraz jest całkiem przyjemnie chłodno :)

POwodzenia dziewczyny z glukozą! No i DeLaCruz super, że wizyta udana :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek, Przemek czy Staś? Nie możemy się zdecydować...

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Olek, Przemek czy Staś? Nie możemy się zdecydować...

A nie Jaś? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nie :D Teraz są te trzy na tapecie :)
    paaolka wrote:
    A nie Jaś? ;)

paaolka lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie dzisiaj!

Sylwia1985 - gratuluje synka! Ciesze sie, ze sie cieszysz, bo dla niejednej z nas to moglby byc nieprzyjemny szok, jakby sie zmienilo. Kto by pomyslal, ze takie rzeczy sie jeszcze zdarzaja w 27. tyg!

W ogole super, ze wszystkie dzieciaczki rosna i najwyrazniej czuja sie dobrze. Wspolczuje mamom z cukrzyca, ale z drugiej strony rygor diety zrobi lepiej ich maluszkom niz niejednokrotnie grzeszki tych, co cukrzycy nie maja.

Ja laktator kupilam Aventu, reczny, kolezanki karmiace mowily mi, ze lepszy, bo cichszy i szczegolnie na poczatku sensowniejszy, bo sama regulujesz tempo i uczysz sie swoich piersi.

Zamowilismy tez wozek, udalo sie znalezc jeden z ostatnich modeli Navingtona Cadeta szarego, byly tylko 3 Polsce, bo to stara kolekcja, Smyk sciaga z Wroclawia, jestem szczesliwa, ze z glowy :).

Zamowilam tez dzisiaj szafe i regalik do pokoju Malego, moze ktorejs z Was sie spodoba: http://www.babyblue.sklep.pl/plus-baby-szafa-dwudrzwiowa-classic-light-grey,id168.html, neutralna i bedzie pasowala do marynistycznych kolorow pokoiku :), jest tez z granatowym akcentem zamiast szarego. Lozeczko i przewijak z Ikei, skrzynie sosnowa na zabawki mam, bo trzymalam w niej swoj zestaw malego malarza :).

Remont sie skonczyl, przed nami tydzien sprzatania, juz sie nie moge doczekac, jak wszystko bedzie na swoim miejscu. Do pokoju malego wymyslilismy sobie jeszcze takie wiszace siedzisko: http://www.malusin.pl/do-lulania/hustawka-havanna-marine-amazonas.html, ale poniewaz kacik na nie przeznaczony jest dosc maly, a drag od siedziska szeroki, musielismy sie ostro nakombinowac, jak je zamocowac, w teorii powinno dzialac, zobaczymy, jak w praktyce :).

U nas jest plan, zeby maluszek spal od razu w swoim pokoju. Poniewaz jest tam tez kanapa, wyjscie awaryjne jest takie, ze bede spala tam czasem, chociaz wolalabym tego uniknac. Ale wiadomo - w praktyce moze byc roznie. Raczej nie zakladam stawiania lozeczka w naszej sypialni, predzej obydwoje bedziemy spali czasami u niego.

Co do wyprawki, wydaje mi sie, ze juz mam wiekszosc, jesli nie wszystko. Widzialam Scęście Twoja liste na fb i szczerze mowiac troche sie przerazilam iloscia :). Ja mam tego zdecydowanie mniej.

Prac bede wszystko, niektorzy zalecaja nawet dwa razy. I prasowac tez, ale tylko po tym pierwszym praniu. Chodzi o barwiniki, ktore sa w ciuszkach, to one moga podrazniac skore. Dlatego nieglupim rozwiazaniem jest kupowanie/dostawanie uzywanych. Do prania kupilam plyn hipoalergiczny Bialy Jelen. Przy okazji, szczegolnie w kontekscie plynow do higieny intymnej (ogromnie waznych w pologu) i chusteczek do pupy dla dzieci, polecam blog: http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html. Dziewczyna opisuje w, wydaje sie, rzetelny i obiektywny sposob dostepne na rynku preparatu dla mam i dzieci porownujac ich sklady. Wnioski sa czesto zaskakujace - niezwykle dobrze wypadaja np marki wlasne dyskontow :).

Ja mam wizyte z USG dopiero 29tego, a tak strasznie dawno nie widzialam Maluszka.. Czasem sie martwie, czy dobrze rosnie, bo brzuszek wciaz mam relatywnie maly, chociaz rosnie. najlepiej to widac, jak sie poloze i zepne miesnie brzucha, wtedy w profilu doskonale widac, gdzie sie konczy macica.
    Mielismy jeszcze w miedzyczasie pierwsza czkawke :).
    Ja nie mialam badania na listerioze, teraz bede powtarzac toxo, morfologia mi poszla w gore (moze dlatego, ze jestem na L4 :)). I ani razu nie mialam badanej dlugosci szyjki, tzn na samolocie na kazdej wizycie recznie, poprosze teraz na usg.

renatkach, Aniqa, sylwia1985, MOI, mitaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Wczoraj bylam na 4d i nie uwierzycie ze Marysia znow jest Kuba. Fotki na fb :)
    Nie nadrabiam komentarzy bo za chwile jade na obrone ale chcialam wam napisac byscie mialy sie z czego posmiac :)
    Z wizyty jestem bardzo zadowolona! Dostalam 22 fotki i film z calego badania :)
    Wiecej opowiem i nadrobie was po obronie :) 3majcie kciuki. O 9 wchodze :)

ao12., MartaR.., lubek, mad8, Aniqa, paradise, sylwia1985, agatas, pestka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
    Scęście powodzenia.

A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.

Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:16

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezłe wiadomości, z dziewczynek rodzą się chłopcy...
    Oby mojej dziewczynce coś nie wyrosło...bo tyle mam sukieneczek....
    Dziewczyny a w którym tygodniu robi się to (końcowe) usg...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mad8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa według belly zaczynam dziś 3 trymestr (28 tydzień). Oj oj

lubek, Aniqa, agatas, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
    Scęście powodzenia.

A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.

Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.

tez mam tak dzisiaj +0,8 w stosunku do wczoraj - to chyba zatrzymanie wody przez upaly

mad8 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nastepna niespodzianka!!! Teraz pierwsze pytanie do lekarza to bedzie zeby mi sprawdzil czy na pewno niema tam siusiaka, i zeby sprawdzil czy na okolo nie mialo by sie z czego zrobic.
    No co to sie dzieje, a ja mam tyle sukienek, i rozowych ciuchow, ojej

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Smutas u mojej znajomej caly czas na usg wychodzil chlopak a na koncowce nie wiem w ktorym dokladnie tygodniu na pewno po 30 okazalo sie ze to jednak dziewczynka, zdziwili sie bardzo bo cala wyprawke mieli ja chlopca i pokoj na niebiesko pomalowany. Takze takie rzeczy tez sie zdarzaja
    Nie wyobrazam sobie miec teraz dziewczynke, mam nadzieje ze juz tak zostanie ale najwazniejsze tozeby zdrowe bylo :)

Aniqa, Kasiula09, pestka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8 to juz na koncowce :-) :-) :-)

Theagnes87 , niewiem w ktorym tyg jest ostatnie usg ale wydaje mi sie ze ok 35 tyg. Ale nie jestem pewna bo ja mam na kazdej wizycie.

U mnie fajnie chlodniutko, nawet Hani sie lepiej spalo bo byla spokojniejsza :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez poprosze zeby sprawdzil czy to nadal Antos :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzę i sama się zastanawiam czy Liliana na pewno jest dziewczynką. Mam potwierdzenie od dwóch lekarzy, którzy mówili że na 99% są pewni ale na 100% to będzie wiadomo dopiero po porodzie :P Też po proszę na kolejny USG, żeby spojrzał tam dokładnie jeszcze raz.

Scęście powodzenia! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ