Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
od dzis bede kupowala jedynie uniwersalne rzeczy bo jak widac czasem lekarze sie myla. Teraz nie jestem juz niczego pewna i dopiero bede pewna jak dzidzius pojawi sie na swiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:06
ao12. lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie w srode na 22 lipca- przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletach.Dzidzius lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram
Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!
Nastepna wizyta za 4 tygodni
Miala ktoras z was cukrzyce i jakie sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na neciejutro ide do gienka z wynikami
-
Ależ się rozpisałyście...
Sylwia gratuluję synka!)
Co do butelek to o tych nie słyszałam, ja będę kupować Avent z serii Natural:)
Rzeczy tez po trochu kupujemy, żeby nie było bum na raz, bo jednak to wszystko trochę kosztuje;)
Czekam na burzę we Wro! choć i tak teraz jest całkiem przyjemnie chłodno
POwodzenia dziewczyny z glukozą! No i DeLaCruz super, że wizyta udana -
Ale sie rozpisalyscie dzisiaj!
Sylwia1985 - gratuluje synka! Ciesze sie, ze sie cieszysz, bo dla niejednej z nas to moglby byc nieprzyjemny szok, jakby sie zmienilo. Kto by pomyslal, ze takie rzeczy sie jeszcze zdarzaja w 27. tyg!
W ogole super, ze wszystkie dzieciaczki rosna i najwyrazniej czuja sie dobrze. Wspolczuje mamom z cukrzyca, ale z drugiej strony rygor diety zrobi lepiej ich maluszkom niz niejednokrotnie grzeszki tych, co cukrzycy nie maja.
Ja laktator kupilam Aventu, reczny, kolezanki karmiace mowily mi, ze lepszy, bo cichszy i szczegolnie na poczatku sensowniejszy, bo sama regulujesz tempo i uczysz sie swoich piersi.
Zamowilismy tez wozek, udalo sie znalezc jeden z ostatnich modeli Navingtona Cadeta szarego, byly tylko 3 Polsce, bo to stara kolekcja, Smyk sciaga z Wroclawia, jestem szczesliwa, ze z glowy.
Zamowilam tez dzisiaj szafe i regalik do pokoju Malego, moze ktorejs z Was sie spodoba: http://www.babyblue.sklep.pl/plus-baby-szafa-dwudrzwiowa-classic-light-grey,id168.html, neutralna i bedzie pasowala do marynistycznych kolorow pokoiku, jest tez z granatowym akcentem zamiast szarego. Lozeczko i przewijak z Ikei, skrzynie sosnowa na zabawki mam, bo trzymalam w niej swoj zestaw malego malarza
.
Remont sie skonczyl, przed nami tydzien sprzatania, juz sie nie moge doczekac, jak wszystko bedzie na swoim miejscu. Do pokoju malego wymyslilismy sobie jeszcze takie wiszace siedzisko: http://www.malusin.pl/do-lulania/hustawka-havanna-marine-amazonas.html, ale poniewaz kacik na nie przeznaczony jest dosc maly, a drag od siedziska szeroki, musielismy sie ostro nakombinowac, jak je zamocowac, w teorii powinno dzialac, zobaczymy, jak w praktyce.
U nas jest plan, zeby maluszek spal od razu w swoim pokoju. Poniewaz jest tam tez kanapa, wyjscie awaryjne jest takie, ze bede spala tam czasem, chociaz wolalabym tego uniknac. Ale wiadomo - w praktyce moze byc roznie. Raczej nie zakladam stawiania lozeczka w naszej sypialni, predzej obydwoje bedziemy spali czasami u niego.
Co do wyprawki, wydaje mi sie, ze juz mam wiekszosc, jesli nie wszystko. Widzialam Scęście Twoja liste na fb i szczerze mowiac troche sie przerazilam iloscia. Ja mam tego zdecydowanie mniej.
Prac bede wszystko, niektorzy zalecaja nawet dwa razy. I prasowac tez, ale tylko po tym pierwszym praniu. Chodzi o barwiniki, ktore sa w ciuszkach, to one moga podrazniac skore. Dlatego nieglupim rozwiazaniem jest kupowanie/dostawanie uzywanych. Do prania kupilam plyn hipoalergiczny Bialy Jelen. Przy okazji, szczegolnie w kontekscie plynow do higieny intymnej (ogromnie waznych w pologu) i chusteczek do pupy dla dzieci, polecam blog: http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html. Dziewczyna opisuje w, wydaje sie, rzetelny i obiektywny sposob dostepne na rynku preparatu dla mam i dzieci porownujac ich sklady. Wnioski sa czesto zaskakujace - niezwykle dobrze wypadaja np marki wlasne dyskontow.
Ja mam wizyte z USG dopiero 29tego, a tak strasznie dawno nie widzialam Maluszka.. Czasem sie martwie, czy dobrze rosnie, bo brzuszek wciaz mam relatywnie maly, chociaz rosnie. najlepiej to widac, jak sie poloze i zepne miesnie brzucha, wtedy w profilu doskonale widac, gdzie sie konczy macica.
Mielismy jeszcze w miedzyczasie pierwsza czkawke.
Ja nie mialam badania na listerioze, teraz bede powtarzac toxo, morfologia mi poszla w gore (moze dlatego, ze jestem na L4). I ani razu nie mialam badanej dlugosci szyjki, tzn na samolocie na kazdej wizycie recznie, poprosze teraz na usg.
renatkach, Aniqa, sylwia1985, MOI, mitaka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Witam z rana!
Wczoraj bylam na 4d i nie uwierzycie ze Marysia znow jest Kuba. Fotki na fb
Nie nadrabiam komentarzy bo za chwile jade na obrone ale chcialam wam napisac byscie mialy sie z czego posmiac
Z wizyty jestem bardzo zadowolona! Dostalam 22 fotki i film z calego badania
Wiecej opowiem i nadrobie was po obronie3majcie kciuki. O 9 wchodze
ao12., MartaR.., lubek, mad8, Aniqa, paradise, sylwia1985, agatas, pestka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
Scęście powodzenia.
A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.
Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:16
-
Aaaaaaa według belly zaczynam dziś 3 trymestr (28 tydzień). Oj oj
lubek, Aniqa, agatas, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
mad8 wrote:Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
Scęście powodzenia.
A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.
Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.
tez mam tak dzisiaj +0,8 w stosunku do wczoraj - to chyba zatrzymanie wody przez upaly
mad8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO kurcze nastepna niespodzianka!!! Teraz pierwsze pytanie do lekarza to bedzie zeby mi sprawdzil czy na pewno niema tam siusiaka, i zeby sprawdzil czy na okolo nie mialo by sie z czego zrobic.
No co to sie dzieje, a ja mam tyle sukienek, i rozowych ciuchow, ojej -
Kasiula09 wrote:Smutas u mojej znajomej caly czas na usg wychodzil chlopak a na koncowce nie wiem w ktorym dokladnie tygodniu na pewno po 30 okazalo sie ze to jednak dziewczynka, zdziwili sie bardzo bo cala wyprawke mieli ja chlopca i pokoj na niebiesko pomalowany. Takze takie rzeczy tez sie zdarzaja
Aniqa, Kasiula09, pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teraz siedzę i sama się zastanawiam czy Liliana na pewno jest dziewczynką. Mam potwierdzenie od dwóch lekarzy, którzy mówili że na 99% są pewni ale na 100% to będzie wiadomo dopiero po porodzie
Też po proszę na kolejny USG, żeby spojrzał tam dokładnie jeszcze raz.
Scęście powodzenia!