X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jak mi się sni dziecko, zawsze jest chłopcem Piotrusiem :)
    A mi zawsze się śni dziewczynka i dlatego się zdziwiłam że będzie chłopiec ;)

ao12. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, a ja się tak najadłam dzisiaj że ledwo żyję, brzuch pęka a ja nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji..heh ;) A mój synek obkopuje zawzięcie jeszcze mój prawy bok.. ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzis bede kupowala jedynie uniwersalne rzeczy bo jak widac czasem lekarze sie myla. Teraz nie jestem juz niczego pewna i dopiero bede pewna jak dzidzius pojawi sie na swiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:06

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trzech różnych potwierdziło chłopaka w tym dwóch ostatnich na 100% to tak też powinno zostać myślę :P

sylwia1985, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie w srode na 22 lipca- przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletach.Dzidzius lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram

Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!

Nastepna wizyta za 4 tygodni

Miala ktoras z was cukrzyce i jakie sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na necie
    Sylwuś mi wyszło po glukozie 217 :/ jutro ide do gienka z wynikami :/

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się rozpisałyście...;)
    Sylwia gratuluję synka! :))
    Co do butelek to o tych nie słyszałam, ja będę kupować Avent z serii Natural:)
    Rzeczy tez po trochu kupujemy, żeby nie było bum na raz, bo jednak to wszystko trochę kosztuje;)
    Czekam na burzę we Wro! choć i tak teraz jest całkiem przyjemnie chłodno :)

POwodzenia dziewczyny z glukozą! No i DeLaCruz super, że wizyta udana :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek, Przemek czy Staś? Nie możemy się zdecydować...

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Olek, Przemek czy Staś? Nie możemy się zdecydować...

A nie Jaś? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nie :D Teraz są te trzy na tapecie :)
    paaolka wrote:
    A nie Jaś? ;)

paaolka lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie dzisiaj!

Sylwia1985 - gratuluje synka! Ciesze sie, ze sie cieszysz, bo dla niejednej z nas to moglby byc nieprzyjemny szok, jakby sie zmienilo. Kto by pomyslal, ze takie rzeczy sie jeszcze zdarzaja w 27. tyg!

W ogole super, ze wszystkie dzieciaczki rosna i najwyrazniej czuja sie dobrze. Wspolczuje mamom z cukrzyca, ale z drugiej strony rygor diety zrobi lepiej ich maluszkom niz niejednokrotnie grzeszki tych, co cukrzycy nie maja.

Ja laktator kupilam Aventu, reczny, kolezanki karmiace mowily mi, ze lepszy, bo cichszy i szczegolnie na poczatku sensowniejszy, bo sama regulujesz tempo i uczysz sie swoich piersi.

Zamowilismy tez wozek, udalo sie znalezc jeden z ostatnich modeli Navingtona Cadeta szarego, byly tylko 3 Polsce, bo to stara kolekcja, Smyk sciaga z Wroclawia, jestem szczesliwa, ze z glowy :).

Zamowilam tez dzisiaj szafe i regalik do pokoju Malego, moze ktorejs z Was sie spodoba: http://www.babyblue.sklep.pl/plus-baby-szafa-dwudrzwiowa-classic-light-grey,id168.html, neutralna i bedzie pasowala do marynistycznych kolorow pokoiku :), jest tez z granatowym akcentem zamiast szarego. Lozeczko i przewijak z Ikei, skrzynie sosnowa na zabawki mam, bo trzymalam w niej swoj zestaw malego malarza :).

Remont sie skonczyl, przed nami tydzien sprzatania, juz sie nie moge doczekac, jak wszystko bedzie na swoim miejscu. Do pokoju malego wymyslilismy sobie jeszcze takie wiszace siedzisko: http://www.malusin.pl/do-lulania/hustawka-havanna-marine-amazonas.html, ale poniewaz kacik na nie przeznaczony jest dosc maly, a drag od siedziska szeroki, musielismy sie ostro nakombinowac, jak je zamocowac, w teorii powinno dzialac, zobaczymy, jak w praktyce :).

U nas jest plan, zeby maluszek spal od razu w swoim pokoju. Poniewaz jest tam tez kanapa, wyjscie awaryjne jest takie, ze bede spala tam czasem, chociaz wolalabym tego uniknac. Ale wiadomo - w praktyce moze byc roznie. Raczej nie zakladam stawiania lozeczka w naszej sypialni, predzej obydwoje bedziemy spali czasami u niego.

Co do wyprawki, wydaje mi sie, ze juz mam wiekszosc, jesli nie wszystko. Widzialam Scęście Twoja liste na fb i szczerze mowiac troche sie przerazilam iloscia :). Ja mam tego zdecydowanie mniej.

Prac bede wszystko, niektorzy zalecaja nawet dwa razy. I prasowac tez, ale tylko po tym pierwszym praniu. Chodzi o barwiniki, ktore sa w ciuszkach, to one moga podrazniac skore. Dlatego nieglupim rozwiazaniem jest kupowanie/dostawanie uzywanych. Do prania kupilam plyn hipoalergiczny Bialy Jelen. Przy okazji, szczegolnie w kontekscie plynow do higieny intymnej (ogromnie waznych w pologu) i chusteczek do pupy dla dzieci, polecam blog: http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html. Dziewczyna opisuje w, wydaje sie, rzetelny i obiektywny sposob dostepne na rynku preparatu dla mam i dzieci porownujac ich sklady. Wnioski sa czesto zaskakujace - niezwykle dobrze wypadaja np marki wlasne dyskontow :).

Ja mam wizyte z USG dopiero 29tego, a tak strasznie dawno nie widzialam Maluszka.. Czasem sie martwie, czy dobrze rosnie, bo brzuszek wciaz mam relatywnie maly, chociaz rosnie. najlepiej to widac, jak sie poloze i zepne miesnie brzucha, wtedy w profilu doskonale widac, gdzie sie konczy macica.
    Mielismy jeszcze w miedzyczasie pierwsza czkawke :).
    Ja nie mialam badania na listerioze, teraz bede powtarzac toxo, morfologia mi poszla w gore (moze dlatego, ze jestem na L4 :)). I ani razu nie mialam badanej dlugosci szyjki, tzn na samolocie na kazdej wizycie recznie, poprosze teraz na usg.

renatkach, Aniqa, sylwia1985, MOI, mitaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Wczoraj bylam na 4d i nie uwierzycie ze Marysia znow jest Kuba. Fotki na fb :)
    Nie nadrabiam komentarzy bo za chwile jade na obrone ale chcialam wam napisac byscie mialy sie z czego posmiac :)
    Z wizyty jestem bardzo zadowolona! Dostalam 22 fotki i film z calego badania :)
    Wiecej opowiem i nadrobie was po obronie :) 3majcie kciuki. O 9 wchodze :)

ao12., MartaR.., lubek, mad8, Aniqa, paradise, sylwia1985, agatas, pestka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
    Scęście powodzenia.

A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.

Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:16

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezłe wiadomości, z dziewczynek rodzą się chłopcy...
    Oby mojej dziewczynce coś nie wyrosło...bo tyle mam sukieneczek....
    Dziewczyny a w którym tygodniu robi się to (końcowe) usg...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mad8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa według belly zaczynam dziś 3 trymestr (28 tydzień). Oj oj

lubek, Aniqa, agatas, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hehe. Sylwia, scęście no to niezła niespodzianka:).
    Scęście powodzenia.

A ja dziś miałam mieć wizytę, a mojej ginki nie ma:/.

Nie wiem jak to możliwe, ale waga podskoczyła mi w ciągu 2 dni o 1kg. Tragedia, nie wiem o co chodzi.

tez mam tak dzisiaj +0,8 w stosunku do wczoraj - to chyba zatrzymanie wody przez upaly

mad8 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nastepna niespodzianka!!! Teraz pierwsze pytanie do lekarza to bedzie zeby mi sprawdzil czy na pewno niema tam siusiaka, i zeby sprawdzil czy na okolo nie mialo by sie z czego zrobic.
    No co to sie dzieje, a ja mam tyle sukienek, i rozowych ciuchow, ojej

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Smutas u mojej znajomej caly czas na usg wychodzil chlopak a na koncowce nie wiem w ktorym dokladnie tygodniu na pewno po 30 okazalo sie ze to jednak dziewczynka, zdziwili sie bardzo bo cala wyprawke mieli ja chlopca i pokoj na niebiesko pomalowany. Takze takie rzeczy tez sie zdarzaja
    Nie wyobrazam sobie miec teraz dziewczynke, mam nadzieje ze juz tak zostanie ale najwazniejsze tozeby zdrowe bylo :)

Aniqa, Kasiula09, pestka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8 to juz na koncowce :-) :-) :-)

Theagnes87 , niewiem w ktorym tyg jest ostatnie usg ale wydaje mi sie ze ok 35 tyg. Ale nie jestem pewna bo ja mam na kazdej wizycie.

U mnie fajnie chlodniutko, nawet Hani sie lepiej spalo bo byla spokojniejsza :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez poprosze zeby sprawdzil czy to nadal Antos :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzę i sama się zastanawiam czy Liliana na pewno jest dziewczynką. Mam potwierdzenie od dwóch lekarzy, którzy mówili że na 99% są pewni ale na 100% to będzie wiadomo dopiero po porodzie :P Też po proszę na kolejny USG, żeby spojrzał tam dokładnie jeszcze raz.

Scęście powodzenia! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ