X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    to poczekaj jak możesz... wiem, że to podłe ale czasem kobiety nie mają wyjścia a pracodawcy zazwyczaj również nie mają skrupułów :(

Niestety, ale lubię to ;) czasem trzeba szefostwo umiejętnie podejść... Sama kombinowalam z szefem, hehe i mi się udało swoje wywalczyć :)

nati8787 lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli możesz to próbuj... kobieto nie docenią Cię nigdy bo zawsze możesz zajść w ciążę :( przepraszam przykre ale często prawdziwe - a najczęściej doświadczasz tego ze strony kobiet :(
    nati8787 wrote:
    Sama nie wiem co mam robic najgorsze jest to ze w momencie w ktorym oboje stiwierdzilismu ze damy sobie spokoj bo i tak nie wychodzi to akurat wtedy zaszlam w ciaze :) jestem bardzo szczesliwa ale konrakt probny konczy mi sie za miesiac .. i sama nie wiem co mam robic co prawda jedna kolezanka jest wtajemniczona wiec troche mnie odciazy ale .. sama nie wiem:(((

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati8787 wrote:
    Sama nie wiem co mam robic najgorsze jest to ze w momencie w ktorym oboje stiwierdzilismu ze damy sobie spokoj bo i tak nie wychodzi to akurat wtedy zaszlam w ciaze :) jestem bardzo szczesliwa ale konrakt probny konczy mi sie za miesiac .. i sama nie wiem co mam robic co prawda jedna kolezanka jest wtajemniczona wiec troche mnie odciazy ale .. sama nie wiem:(((

A co po tym próbnym? Zostajesz? Jeśli tak, to ja na twoim miejscu nic bym nie mówiła, tylko przepracowała jakoś ten miesiąc. Jeśli ci przedłuża umowę, wtedy ewentualnie zwolnienie. No chyba ze to ciezka i niebezpieczna praca dla dzidziola. Ale możesz jeszcze poki co iść na zwolnienie z powodu np przeziębienia...

chyba czs spać bo mi się literki przestawiaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 21:48

q53jwvt.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imie Kamila, mam 28 lat, mezatką jestem od 8lat a razem jestesmy 10lat, mam syna 13lat, o dzidzie staramy sie 9 lat w 2011 stracilismy małą w 10tc, rok pozniej ciaza pozamaciczna, w zeszlym roku postanowilismy podejsc do invitro, musialam isc na L4 bo pracuje w ciezkich warunkach, pierwsze podejscie w grudniu nie udane, drugie w styczniu udane -miejmy nadzieje ze w koncu sie uda. <3 <3 <3

mała_mi, nati8787, Kajaoli, lubek, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrym pracownikiem i wiem ze gdybym chciala odejsc z pracy trzymaliby mnie sila ale w sytuacji w ktorej powiem np jutro ze jestem w ciazy , nie przedluza mi kontraktu ... bo po co maja mnie trzymac jak na moje miejsce przyjdzie ta bez ciazy i ta dla ktorej dodatkowo placic nie beda musieli ...
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo i zrozumienie chyba jednak przemecze sie ten miesiac a po urlopie i powrocie z polski pokaze zaswiadczenie bo umowa mi sie przedluza automatycznie ...

mała_mi lubi tę wiadomość

Nati

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zrób tak :) a co robisz?
    nati8787 wrote:
    Jestem dobrym pracownikiem i wiem ze gdybym chciala odejsc z pracy trzymaliby mnie sila ale w sytuacji w ktorej powiem np jutro ze jestem w ciazy , nie przedluza mi kontraktu ... bo po co maja mnie trzymac jak na moje miejsce przyjdzie ta bez ciazy i ta dla ktorej dodatkowo placic nie beda musieli ...
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo i zrozumienie chyba jednak przemecze sie ten miesiac a po urlopie i powrocie z polski pokaze zaswiadczenie bo umowa mi sie przedluza automatycznie ...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostane , z tym ze musza mi zmienic stanowisko bo nie moge dzwigac i stac 8 h nie majac w tym przerwy .. boje sie bo wiem.ile.kosztowalo nas zrobienie dzidzi a teraz nie wyobrazam.sobie zeby ta praca mi ja odebrala ...
    QUOTE=mała_mi]A co po tym próbnym? Zostajesz? Jeśli tak, to ja na twoim miejscu nic bym nie mówiła, tylko przepracowała jakoś ten miesiąc. Jeśli ci przedłuża umowę, wtedy ewentualnie zwolnienie. No chyba ze to ciezka i niebezpieczna praca dla dzidziola. Ale możesz jeszcze poki co iść na zwolnienie z powodu np przeziębienia...

chyba czs spać bo mi się literki przestawiaja[/QUOTE]

Nati
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak tam u ciebie? Jutro idziesz na usg sprawdzić czy wszystko ok?

q53jwvt.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w magazynie ze srodkami trujacymi , rozladunek ,sprzatanie no ciezka praca ..

Nati

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati8787 wrote:
    Pracuje w magazynie ze srodkami trujacymi , rozladunek ,sprzatanie no ciezka praca ..
    eeee to chyba musisz powiedzieć i iść na l4... to nie jest bezpieczne :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati8787 wrote:
    Zostane , z tym ze musza mi zmienic stanowisko bo nie moge dzwigac i stac 8 h nie majac w tym przerwy .. boje sie bo wiem.ile.kosztowalo nas zrobienie dzidzi a teraz nie wyobrazam.sobie zeby ta praca mi ja odebrala ...

O jaaaaa, to chcąc żeby ci zmienili stanowisko, a nie mówiąc o ciąży, to trzeba będzie kombinować ;)

q53jwvt.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie ale coz chyba nie bede miala wyjscia i jakos przetrzymam ten miesiac

Nati
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    eeee to chyba musisz powiedzieć i iść na l4... to nie jest bezpieczne :(

To może idź na jaki urlop teraz albo l4 na jakieś inne schorzenie... Bo to niezbyt komfortowe warunki.

q53jwvt.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ... a kombinowac nie chce a chyba nie mam wyjscia ...:(
    mała_mi wrote:
    O jaaaaa, to chcąc żeby ci zmienili stanowisko, a nie mówiąc o ciąży, to trzeba będzie kombinować ;)

Nati
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra lejdis, juz nic na oczy nie widzę.

q53jwvt.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc Magdzialenka :)) jak sie czuje swiezo upieczona przyszla mama? :)
    Zaraz wpisze cie na liste.
    Kajaoli udało się po 6 miesiącach (pierwszy cykl starań z clo)

Kamilamila85, Kajaoli lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nati8787 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop mam za miesiac na szczesc8e teraz troche mniej godzin i kolezanka troszke mnie odciazy bule te 3 tygodnie przetrwac a pozniej albo na zmiane stanowiska w co watpie bo beda musieli dac lepiej platne a to im napewno nie bedzie na reke albo na zawieszenie 100 procent platne .. ale ja chce pracowac .. no coz nie sadzilam ze cieszac sie z ciazy jednoczescie bede musiala kombinowac ...

Nati
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:47

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym z was wszytskich to chyba jestem najstarsza ;) mam 35 lat to moja druga ciąża, ale pierwsza była wiele lat temu, i pamiętam, że wtedy zupełnie nic mi nie dolegało, żeby nie brzuch to nie wiedziałabym, że w ciąży chodzę :)
    Teraz póki co tylko mnie w krzyżu "łupie" ;) i flaczki mam napompowane

ukdywn15f5oepb6t.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przedstawię :). Jestem Aga, mam 27 lat (w marcu 28), mieszkam w Warszawie, jestem marketerka w branży IT. Z mężem znam się od 6lat, jesteśmy małżeństwem od półtora roku. Staramy się od roku. Uwielbiam gotować, zumbe i mojego Tomka :P. Jutro mam usg i mam nadzieje zobaczyć serduszko :))

Kajaoli, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ