X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i na pewno da mi tabletki profilaktycznie na podtrzymanie

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta, odebrałam dziś wynik bety z piątku - 123 mIU/ml to dobrze??

Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeść mi się chce!!!!
    To przez te nudności. W momencie jedzenia jest trochę lepiej. I na nic nie mam ochoty, a coś bym zjadła.
    I pić mi się chce, ale nie wiem co. Wcześniej litrami piłam zieloną herbatę, a teraz na samą myśl mi bardziej niedobrze się robi ;) i jakaś marudna jestem ;)

Magdzialenka, ja sie na tym nie znam, nie robiłam nigdy, a normy w necie patrzyłas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 12:10

lubek lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    jeszcze ponad tydzien do wizyty,ten lekarz mnie troche przeraza nie kazal narazie badan robic,zadnych witamin ani kwasu foliowego. a na wizycie na usg powiedzial,ze tylko pecherzyk widac i ciaza powinna byc starsza o tydzien wedlug ostatniej miesiaczki...kazal mi sie narazie nie cieszyc i poczekac dwa tyg,bo mozliwe,ze ciaza sie zatrzymała,nawet nie wiecie jak mnie nastraszył... chyba zmienie lekarza
    Aniu4 ja na twoim miejscu biegiem bym poszla do innego lekarza.

Anoolka lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    jeszcze ponad tydzien do wizyty,ten lekarz mnie troche przeraza nie kazal narazie badan robic,zadnych witamin ani kwasu foliowego. a na wizycie na usg powiedzial,ze tylko pecherzyk widac i ciaza powinna byc starsza o tydzien wedlug ostatniej miesiaczki...kazal mi sie narazie nie cieszyc i poczekac dwa tyg,bo mozliwe,ze ciaza sie zatrzymała,nawet nie wiecie jak mnie nastraszył... chyba zmienie lekarza

Ania to dziwne, bo ja jak byłam tydzień temu żeby potwierdzić ciążę to lekarz mi powiedział, że jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczyć,ale powiedział, że skoro testy wyszły pozytywne (4 pozytywne) to jestem w ciąży i że mam traktować siebie jako ciężarną i że mam brać kwas foliowy i zgłosić się za tydzień. Dzisiaj zaczyna się 6tc od OM i jutro mam iść na tą wizytę mam nadzieję że będzie już coś widać i że zobaczę swoja kruszynkę i że będzie wszystko w porządku. Ania ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i poradziła się koleżanek może one znają jakiegoś zaufanego ginekologa. Głowa do góry będzie dobrze :) :D A Wy trzymajcie kciuki jutro o 15:00 mam wizytę :) :D

Kamilamila85, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Aneta90
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis bym jadla i jadla, jak zjem to po 15 min jestem glodna i robi mi sie niedobrze :(((

ania4 lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja to też jem, ale na szczęście nie mam żadnych mdłości czasami mi jest niedobrze ale to jak zaczynam być głodna, ale staram się nie dopuszczać do tego żeby czuć głód :D

Aneta90
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie mnie dzisiaj bunio pobolewa :/ Ale przeczytałam że Was też i się uspokoiłam. Od rana czytałam Wasze wpisy i dopiero teraz udało mi się skończyć, a nie było mnie tylko dwa dni :)
    Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :)
    Widzę, że piszecie krótko o sobie, więc i ja się przedstawię.
    Na imię mam Justyna, za miesiąc będę miała 33 urodziny.
    Mieszkam w Poznaniu. Z wykształcenia jestem rzeźbiarzem,ale prowadzę własna działalność jako grafik komputerowy :) Także całkiem z innej strony :)
    Z mężem poznaliśmy się w 2001 roku, ale parą zostaliśmy dopiero w 2006 i cztery lata później zostaliśmy małżeństwem. Od dnia ślubu staramy się o dzidzię. Nie wychodziło. Ale do pięćdziesięciu razy sztuka i tak oto znalazłam się w Waszym gronie :)

Drelin, Aneta90, moremi, Eweloka84, caterinka, paaolka, lubek, madziallena, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a Ty kiedy idziesz na usg?

• Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziwnie mnie dzisiaj bunio pobolewa :/ Ale przeczytałam że Was też i się uspokoiłam. Od rana czytałam Wasze wpisy i dopiero teraz udało mi się skończyć, a nie było mnie tylko dwa dni :)
    Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :)
    Widzę, że piszecie krótko o sobie, więc i ja się przedstawię.
    Na imię mam Justyna, za miesiąc będę miała 33 urodziny.
    Mieszkam w Poznaniu. Z wykształcenia jestem rzeźbiarzem,ale prowadzę własna działalność jako grafik komputerowy :) Także całkiem z innej strony :)
    Z mężem poznaliśmy się w 2001 roku, ale parą zostaliśmy dopiero w 2006 i cztery lata później zostaliśmy małżeństwem. Od dnia ślubu staramy się o dzidzię. Nie wychodziło. Ale do pięćdziesięciu razy sztuka i tak oto znalazłam się w Waszym gronie :)

No to gratulacje kochana :) i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :) byłaś już na usg??

Aneta90
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    No to gratulacje kochana :) i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :) byłaś już na usg??
    Dopiero 26.02 :(
    Ciągnie mi sie to oczekiwanie okrutnie.

Aneta90 lubi tę wiadomość

• Aneta90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dopiero 26.02 :(
    Ciągnie mi sie to oczekiwanie okrutnie.
    Ja idę jutro na drugie usg bo za pierwszym razem nie było widać mam nadzieję że juz bedzie widac :) zaczynam właśnie 6tc od OM

Aneta90
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również w październiku będę mamą, założyłam na facebooku zamkniętą grupę dla nas, jeśli ktoś chce dołączyć to zapraszam
    https://www.facebook.com/groups/801684223179332/

Kakabaka, Aneta90, marta83, Kajaoli lubią tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Ania to dziwne, bo ja jak byłam tydzień temu żeby potwierdzić ciążę to lekarz mi powiedział, że jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczyć,ale powiedział, że skoro testy wyszły pozytywne (4 pozytywne) to jestem w ciąży i że mam traktować siebie jako ciężarną i że mam brać kwas foliowy i zgłosić się za tydzień. Dzisiaj zaczyna się 6tc od OM i jutro mam iść na tą wizytę mam nadzieję że będzie już coś widać i że zobaczę swoja kruszynkę i że będzie wszystko w porządku. Ania ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza i poradziła się koleżanek może one znają jakiegoś zaufanego ginekologa. Głowa do góry będzie dobrze :) :D A Wy trzymajcie kciuki jutro o 15:00 mam wizytę :) :D
    tez czytalam,ze jeszcze moze byc za wczesnie...a tu takie cudy mi powiedzial :( ale poczekam zobaczymy...nie znam tu lekarzy...moja ginka by wiedziala co i jak ale mam troche teraz do niej daleko :(

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    ja dzis bym jadla i jadla, jak zjem to po 15 min jestem glodna i robi mi sie niedobrze :(((
    ja mam to samo :D ,wczoraj tak sie obiadłam,pozniej tak mnie mdlilo :O

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka masz tu kalkulator bety:) ale musisz mieć 2 wyniki:)
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu...
    Przed sekundą skończyłam jeść a znowu mi się chce.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka:D
    mam termin na 14 października :D więc dołączam się do listy :D

moremi, Kakabaka, caterinka, Drelin, paaolka, lubek, Aneta90, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, witamy!!!! Im nas więcej, tym raźniej!!!
    Już teraz fajnie i pozytywnie na tym wątku, a pomyślcie co się będzie działo przed "godziną zero" :D :D :D

Eweloka84, paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    To jak Wy piszecie to i ja sie przedstawie ;)
    Mam na imie Paulina, mam 27 lat, w pazdzierniku bedzie 28, po slubie jestem pol roku,chociaz jestesmy razem juz 10 lat prawie. Od razu po slubie zaczelismy sie starac o malenstwo i w koncu sie udalo ;-) Mieszkamy w Piasecznie pod Warszawą, a ja pracuję jako nauczycielka w przedszkolu. Mamy 2 koty, czego nie mogą przezyc moi rodzice...bo wg nich "jak bedzie dziecko to koty zrobia mu krzywde"...ale nie dam sie namowic na oddanie moich pupili ;) niejedni ludzie maja i koty i dzieci i wszystko razem dobrze funcjonuje.
    To chyba tyle o mnie ;)

Uwielbiam Cię kobieto :*
    Mam na imię Agnieszka i 13 skończyłam 36 lat, a za sobą jedną ciążę biochemiczną (potwierdzone testami i betą), i prawdopodobnie drugą również (tylko testy - blade kreseczki i sama nie jestem już pewna). Pojutrze minie 7 miesięcy od naszego ślubu, a znamy się i jesteśmy parą od 4 lat. Również mamy dwa koty i rodzice - zwłaszcza moi - twierdzili, że to przynajmniej o jednego za dużo, ale teraz przyjeżdżają w odwiedziny do "wnusiów" ;) Poradzimy sobie spokojnie. Swoją drogą badanie na toxo negatywne, a lekarz ginekolog twierdzi, że koty jak najbardziej sprzyjają ciąży. Jedyne czego wymaga, to, żeby były pod stałą opieką, odrobaczane i szczepione regularnie i na razie jedynie mam odpuścić sprzątanie kuwety :D Mężuś wywiązuje się z tych obowiązków w 200% :)
    Dzisiaj byłam na drugim usg i niestety w pęcherzyku nie widać zarodka. Kolejne badanie mam za tydzień. Mam odpuścić betę, bo według mojego gina tylko niepotrzebnie się stresuję, a wszystko według niego rozwija się pięknie. No i wyznaczył mi termin na 10 października.

paaolka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ