X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka ale mi smaka szarlotka narobilas - mniam mniam

Strokrotka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mi też ślinka pociekła na myśl o takiej szarlotce :)

Ja cos chce wykombinować tez na wieczór jak mężuś z trasy wróci, tak mysle że może ciasto dyniowe, bo mam sporo dyni, która leży i czeka na przerobienie ;) W sumie trochę dodałam jej tez do zupki jarzynowej która właśnie robiłam, pycha wyszła :)

Generalnie dziś już czuje się całkiem dobrze, przeziębienie przeszło i od rana wpadłam w wir pracy, okna już umyte, balkon wysprzątany, kurze pościerane, podłogi odkurzone tez, musze jeszcze ogarnąć łazienkę, no i porządek w swojej szafie zrobić, bo wszystko mi się z niej wysypuje...mam jakiegoś mega Powera ;) fajnie jakby podziałał na małego...taka ładna data dziś ;) jutro tez by mogło się cos zacząc, nie obraziłabym się ;) no ale w sumie nie czuje żadnych ewentualnych objawów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:53

Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u mnie dzis piekna pogoda- tylko spacerowac z wozeczkiem i maluszkiem:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram się do kuchni. Będzie sałatka z orzechami nerkowca i krewetkami. Może skoczę jeszcze do sklepu i kupie jakieś winko to mężuś łyknie sobie kieliszek, to może i wieczór miło się zakończy :)

Scęście lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka moj mezus nie lubi zup :( a szkoda bo ja bardzo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    paaolka moj mezus nie lubi zup :( a szkoda bo ja bardzo

akurat ta zupa to bardziej dla mnie ;) znaczy on może i tez zje ale właśnie zdecydowanie woli najeść się mięsa niż zupy, bo mówi, że to tylko przelatuje prze żołądek i nawet zupą najeść się nie można...heh, jemu na pewno jeszcze będę odgrzewać z wczoraj risotto z kurczakiem ;) na jutro mamy wołowinkę na bitki..ale tak bardzo bym chciała już wylądować w szpitalu, że po cichutku licze na to że nie będziemy ich robić... ;) taaaa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:59

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie:)

Zielono mi gratuluję Juleczki. MartaR zazdroszczę porodu w takim tempie.

Mi ostatnio myśl zaprząta kwestia odchodzących wód - a dokładniej ochrona np. łóżka przed ewentualną powodzią. Tu pytanie do tych, które już urodziły. Jak u Was było? Czy faktycznie można zalać materac tak, że trzeba go wymieniać?

Dzisiaj jadę w końcu kupić koszulę do karmienia, bo jakoś zupełnie o tym zapomniałam i zastanawiam się, czy jedna wystarczy do szpitala, czy dwie to minimum? W domu mam kilka długich bokserek, w których normalnie śpię i na pewno nadadzą się do karmienia, ale do szpitala troszkę za krótkie. Zastanawiam się, czy jest sens kupować dwie na tych kilka dni w szpitalu.

Poza tym muszę dzisiaj pogadać z Zosią, żeby jeszcze posiedziała tydzień, może dwa w brzuszku, bo właśnie rozstawiają rusztowania na naszym budynku od strony sypialni i kuchni :/ wolałabym przeczekać przynajmniej aż skończą najgorszą robotę, czyli wiercenie w ścianach.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki (te w brzuszkach i poza nimi :D )

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas ja kupilam dwie do karmienia i dwie biore. Jedna ma guziczki z przodu a druga wstawki po bokach gdzie mozna wyjac piers. Trzecia biore taka zwykla tylko luzna tak na wszelki wypadek no i dresy wezme

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowa, dzisiaj cały dzień walczymy o laktacje. Mała ślicznie ssie dlatego jeszcze cie mam zmacerowanych brodawek, ale mleczka jeszcze mało dlatego jak zaczęłam karmić małą o 12:40 tak fotek zasnęła 15 minut temu a i tak nie wiem ile pospi. Ohhh dziewczyny zyczcie mi wytrwałości :)

Anoolka, Kajaoli, DeLaCruz, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wasze maluszki spia w rozkach, spiworkach czy normalnie pod kolderka? ja mysle swojego klasc w spoiworku bo bezpiecznie i wiem ze sie nie przydusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, ja akurat mam na łóżku taką nakładkę dodatkową na materac, więc jak się w razie czego zmoczy to można ją wysuszyć czy nawet spróbować przeprać trochę gąbką. Ale myślę że nie przesadzajmy, jakbyś wylała na materac dwie szklanki herbaty to byś go wymieniała? :)
    Jeśli Ci to spędza sen z powiek to mam taki pomysł: włóż sobie pod prześciaradło, w strategicznym miejscu, prześcieradełko nieprzemakalne które pewnie kupiłaś do łóżeczka dla dziecka :) I trzymaj przy łóżku ręczniki papierowe żeby od razu móc powstrzymać powódź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 17:46

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacer zaliczony :) nie wiem czy nie za długo bo 30 min ale na dworze cieplej niż w domu.

Mamuśki jak wasze dzieci przybierają bo mój w szpitalu z 3450 zleciał na 3050 a przy wypisie czyli tydzień temu było 3150 po tyg wczoraj wrócił do swojego 3400 coś i nie wiem czy to nie za mało?

Też w szpitalu ba i w domu płakałam że nie mam pokarmu bo jeszcze mnie dołowali że "on głodny".

Sylwia ja kładę i noszę i karmię albo w rożku albo na podusi tej z łóżeczka, kładę wzdłuż i akurat się mieści.

GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM I DOPINGUJĘ CAŁĄ RESZTĘ

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja Cię doskonale rozumiem jesli chodzi o strach przed porodem. Sama się bałam jak cholera.

Mitaka ja zaliczyłam dziś drugi spacerek. No i pytanie jak w taką pogodę ubierasz maluszka?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka na to co nosi w domu czyli dzisiaj kaftanik i śpioszki założyłam welurowy kaftanik (ten grubszy, spodnie dresowe i bluza taka gruba wełniana z polarem w środku i z kapturkiem no i czapeczka i skarpetki i przykryłam dwoma kocykami. Jak wróciłam do domu to był cieplutki - kark, rączki, nóżki i nie spocony więc chyba ok.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie poscieralam kurze na meblach zeby sie troszke poruszac to moze cos przyspieszy :) jutro odkurzanko

ja bym juz tez chciala wyjsc z maluszkiem w tak piekna jesienna pogode- tylko trzeba jeszcze wozek kupic hihihihihi i urodzic malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, a jak robi sie ciasto dyniowe? Jestem bardzo ciekawa i mam chec sprobowac:)

paaolka, Scęście lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też z początku miałam taki plan żeby kupić wózek po porodzie i teraz wiem że to by nie był najlepszy pomysł. A chcesz kupić w sklepie czy przez neta?

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sobie radzicie z ciemieniuszka na glowie dziecka? Bo Charliemu pojawil sie taki maly bialy strupek w ksztalcie trojkata. Myslalam, ze mu to zejdzie ale obserwuje od tygodnia i nic. Dlatego podejrzewam, ze to moze byc ciemieniuszka. Chyba pojde z nim do apteki zeby mi cos polecili. Macie moze jakies wyprobowane sposoby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:55

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Paaolka, a jak robi sie ciasto dyniowe? Jestem bardzo ciekawa i mam chec sprobowac:)

Nie do mnie pytanie, ale podpowiem jakie ja robiłm i wyszło pyszne:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dyniowy/przepis.html

a co do ciemieniuchy to nie wiem, bo Pola nie miala..

Kajaoli, paaolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo uwielbiam serniki! Dzieki Stokrotka :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ