X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka ale mi smaka szarlotka narobilas - mniam mniam

Strokrotka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mi też ślinka pociekła na myśl o takiej szarlotce :)

Ja cos chce wykombinować tez na wieczór jak mężuś z trasy wróci, tak mysle że może ciasto dyniowe, bo mam sporo dyni, która leży i czeka na przerobienie ;) W sumie trochę dodałam jej tez do zupki jarzynowej która właśnie robiłam, pycha wyszła :)

Generalnie dziś już czuje się całkiem dobrze, przeziębienie przeszło i od rana wpadłam w wir pracy, okna już umyte, balkon wysprzątany, kurze pościerane, podłogi odkurzone tez, musze jeszcze ogarnąć łazienkę, no i porządek w swojej szafie zrobić, bo wszystko mi się z niej wysypuje...mam jakiegoś mega Powera ;) fajnie jakby podziałał na małego...taka ładna data dziś ;) jutro tez by mogło się cos zacząc, nie obraziłabym się ;) no ale w sumie nie czuje żadnych ewentualnych objawów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:53

Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u mnie dzis piekna pogoda- tylko spacerowac z wozeczkiem i maluszkiem:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram się do kuchni. Będzie sałatka z orzechami nerkowca i krewetkami. Może skoczę jeszcze do sklepu i kupie jakieś winko to mężuś łyknie sobie kieliszek, to może i wieczór miło się zakończy :)

Scęście lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka moj mezus nie lubi zup :( a szkoda bo ja bardzo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    paaolka moj mezus nie lubi zup :( a szkoda bo ja bardzo

akurat ta zupa to bardziej dla mnie ;) znaczy on może i tez zje ale właśnie zdecydowanie woli najeść się mięsa niż zupy, bo mówi, że to tylko przelatuje prze żołądek i nawet zupą najeść się nie można...heh, jemu na pewno jeszcze będę odgrzewać z wczoraj risotto z kurczakiem ;) na jutro mamy wołowinkę na bitki..ale tak bardzo bym chciała już wylądować w szpitalu, że po cichutku licze na to że nie będziemy ich robić... ;) taaaa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:59

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie:)

Zielono mi gratuluję Juleczki. MartaR zazdroszczę porodu w takim tempie.

Mi ostatnio myśl zaprząta kwestia odchodzących wód - a dokładniej ochrona np. łóżka przed ewentualną powodzią. Tu pytanie do tych, które już urodziły. Jak u Was było? Czy faktycznie można zalać materac tak, że trzeba go wymieniać?

Dzisiaj jadę w końcu kupić koszulę do karmienia, bo jakoś zupełnie o tym zapomniałam i zastanawiam się, czy jedna wystarczy do szpitala, czy dwie to minimum? W domu mam kilka długich bokserek, w których normalnie śpię i na pewno nadadzą się do karmienia, ale do szpitala troszkę za krótkie. Zastanawiam się, czy jest sens kupować dwie na tych kilka dni w szpitalu.

Poza tym muszę dzisiaj pogadać z Zosią, żeby jeszcze posiedziała tydzień, może dwa w brzuszku, bo właśnie rozstawiają rusztowania na naszym budynku od strony sypialni i kuchni :/ wolałabym przeczekać przynajmniej aż skończą najgorszą robotę, czyli wiercenie w ścianach.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki (te w brzuszkach i poza nimi :D )

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas ja kupilam dwie do karmienia i dwie biore. Jedna ma guziczki z przodu a druga wstawki po bokach gdzie mozna wyjac piers. Trzecia biore taka zwykla tylko luzna tak na wszelki wypadek no i dresy wezme

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowa, dzisiaj cały dzień walczymy o laktacje. Mała ślicznie ssie dlatego jeszcze cie mam zmacerowanych brodawek, ale mleczka jeszcze mało dlatego jak zaczęłam karmić małą o 12:40 tak fotek zasnęła 15 minut temu a i tak nie wiem ile pospi. Ohhh dziewczyny zyczcie mi wytrwałości :)

Anoolka, Kajaoli, DeLaCruz, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wasze maluszki spia w rozkach, spiworkach czy normalnie pod kolderka? ja mysle swojego klasc w spoiworku bo bezpiecznie i wiem ze sie nie przydusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, ja akurat mam na łóżku taką nakładkę dodatkową na materac, więc jak się w razie czego zmoczy to można ją wysuszyć czy nawet spróbować przeprać trochę gąbką. Ale myślę że nie przesadzajmy, jakbyś wylała na materac dwie szklanki herbaty to byś go wymieniała? :)
    Jeśli Ci to spędza sen z powiek to mam taki pomysł: włóż sobie pod prześciaradło, w strategicznym miejscu, prześcieradełko nieprzemakalne które pewnie kupiłaś do łóżeczka dla dziecka :) I trzymaj przy łóżku ręczniki papierowe żeby od razu móc powstrzymać powódź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 17:46

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacer zaliczony :) nie wiem czy nie za długo bo 30 min ale na dworze cieplej niż w domu.

Mamuśki jak wasze dzieci przybierają bo mój w szpitalu z 3450 zleciał na 3050 a przy wypisie czyli tydzień temu było 3150 po tyg wczoraj wrócił do swojego 3400 coś i nie wiem czy to nie za mało?

Też w szpitalu ba i w domu płakałam że nie mam pokarmu bo jeszcze mnie dołowali że "on głodny".

Sylwia ja kładę i noszę i karmię albo w rożku albo na podusi tej z łóżeczka, kładę wzdłuż i akurat się mieści.

GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM I DOPINGUJĘ CAŁĄ RESZTĘ

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja Cię doskonale rozumiem jesli chodzi o strach przed porodem. Sama się bałam jak cholera.

Mitaka ja zaliczyłam dziś drugi spacerek. No i pytanie jak w taką pogodę ubierasz maluszka?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka na to co nosi w domu czyli dzisiaj kaftanik i śpioszki założyłam welurowy kaftanik (ten grubszy, spodnie dresowe i bluza taka gruba wełniana z polarem w środku i z kapturkiem no i czapeczka i skarpetki i przykryłam dwoma kocykami. Jak wróciłam do domu to był cieplutki - kark, rączki, nóżki i nie spocony więc chyba ok.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie poscieralam kurze na meblach zeby sie troszke poruszac to moze cos przyspieszy :) jutro odkurzanko

ja bym juz tez chciala wyjsc z maluszkiem w tak piekna jesienna pogode- tylko trzeba jeszcze wozek kupic hihihihihi i urodzic malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, a jak robi sie ciasto dyniowe? Jestem bardzo ciekawa i mam chec sprobowac:)

paaolka, Scęście lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też z początku miałam taki plan żeby kupić wózek po porodzie i teraz wiem że to by nie był najlepszy pomysł. A chcesz kupić w sklepie czy przez neta?

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sobie radzicie z ciemieniuszka na glowie dziecka? Bo Charliemu pojawil sie taki maly bialy strupek w ksztalcie trojkata. Myslalam, ze mu to zejdzie ale obserwuje od tygodnia i nic. Dlatego podejrzewam, ze to moze byc ciemieniuszka. Chyba pojde z nim do apteki zeby mi cos polecili. Macie moze jakies wyprobowane sposoby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:55

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Paaolka, a jak robi sie ciasto dyniowe? Jestem bardzo ciekawa i mam chec sprobowac:)

Nie do mnie pytanie, ale podpowiem jakie ja robiłm i wyszło pyszne:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dyniowy/przepis.html

a co do ciemieniuchy to nie wiem, bo Pola nie miala..

Kajaoli, paaolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo uwielbiam serniki! Dzieki Stokrotka :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ