Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
theagnes87 wrote:z tego co widzę jak Wy ubieracie dzieciaczki to ja chyba swoją przegrzewałam...bo ubierałam jej na noc body z długim rekawkiem i spiochy też z długim rekawkiem... Dlatego od wczoraj zaczełam jej zakładać body z krótkim rękawem i śpiochy z długim plus nakrywam ją kocykiem cienkim - polarowym...A Wy czym nakrywacie???
Moja Rozalka dostała takich okropnych krostek czerwonych, że sama nie iwem co jej jest...Lekarka nic nie powiedziała co to może być...mi isę wydaje że to może być trądzik niemowlęcy...bo zaczeło się po 2 tygodniu życia...i ma te krostki na buźce i na piersiach...a jak jest zła lub ma ciepło to krostki są bardziej zaczerwienione...A wyglądem to są chropowate i takie jak kaszka manna... -
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Hej dziewczyny
Dziś Filipek ma chrzciny o 16 i zastanawiam się jak to zniesie bo to mały histeryk jest
Martwi mnie bardzo jedna rzecz, mój mąż dziś rano całował Filipka i po godzinie zauważył opryszczkę. Nie wie za bardzo czy podczas całowania ona już była czy jeszcze nie...najgorsze że wczoraj było szczepienie i organizm Filipka jest na pewno osłabiony i boje sie bardzo co to będziePodobno opryszczka jest dla takiego malucha bardzo groźna
czekamy na fotorelacje z chrzcin Fifiego :*
kurcze z ta opryszczka nie dobrze, oby malemu nic nei wyskoczylo bo wlasnie jeszcze po tym szczepieniu to jest slabszy, moj kuba po szczepieniu sie przeziebil -
Anoolka wrote:Ja wolałabym żeby maluch spał w łóżeczku ale wtedy i on byłby niewyspany i ja bo gdy go kładę tam w nocy to od razu się budzi
Nieraz widzę że jak zasypia ze mną to patrzy jednym oczkiem czy aby na pewno jestem
A ile Charlie waży? Bo Filip koło 5kg a my już myślimy o pampersach 3.
Ja też nie lubię żadnych spodenek i sweterków i wolę zwykłe śpiochy.
U mnie Antos tez zaczyna wyrastać z 2, więc niedlugo bedą 3 a waży koło 5 -
nick nieaktualnyScęście wrote:no to trzymam kciuki by syncio grzeczniutki byl w tym swoim pieknym dniu!
czekamy na fotorelacje z chrzcin Fifiego :*
kurcze z ta opryszczka nie dobrze, oby malemu nic nei wyskoczylo bo wlasnie jeszcze po tym szczepieniu to jest slabszy, moj kuba po szczepieniu sie przeziebil -
theagnes87 wrote:z tego co widzę jak Wy ubieracie dzieciaczki to ja chyba swoją przegrzewałam...bo ubierałam jej na noc body z długim rekawkiem i spiochy też z długim rekawkiem... Dlatego od wczoraj zaczełam jej zakładać body z krótkim rękawem i śpiochy z długim plus nakrywam ją kocykiem cienkim - polarowym...A Wy czym nakrywacie???
Moja Rozalka dostała takich okropnych krostek czerwonych, że sama nie iwem co jej jest...Lekarka nic nie powiedziała co to może być...mi isę wydaje że to może być trądzik niemowlęcy...bo zaczeło się po 2 tygodniu życia...i ma te krostki na buźce i na piersiach...a jak jest zła lub ma ciepło to krostki są bardziej zaczerwienione...A wyglądem to są chropowate i takie jak kaszka manna...
Mój mały ma to samo, nic nie jem nowego więc albo to trądzik albo potówki ale raczej go nie przegrzewam, ale on sie strasznie poci przy jedzeniu. Wygląda to brzydko i szkoda mi go jak to widze. Cały zsypany. -
Anoolka wrote:Hej dziewczyny
Dziś Filipek ma chrzciny o 16 i zastanawiam się jak to zniesie bo to mały histeryk jest
Martwi mnie bardzo jedna rzecz, mój mąż dziś rano całował Filipka i po godzinie zauważył opryszczkę. Nie wie za bardzo czy podczas całowania ona już była czy jeszcze nie...najgorsze że wczoraj było szczepienie i organizm Filipka jest na pewno osłabiony i boje sie bardzo co to będziePodobno opryszczka jest dla takiego malucha bardzo groźna
[/url]
[/url]
-
Antek waży już 4,5 kg a my nadal w pieluszkach 1, wydaje mi się, że są OK. Kupiliśmy w Lidlu paczkę 2 i mam po siostrzenicy prawie całą megapake2 więc chyba niedługo się przerzucimy. Jesteśmy w połowie drugiej paczki 43 jedynek. Myślę, że je wykonczymy i będą 2.
[/url]
[/url]
-
Antos jest jeszcze malutki, wiec mimo wagi na wiek 2 tyg 1 napewno sa dobre
bo inaczej 4,5kg na 2 tygodniowym a inaczej na moim prawie 2 miesiecznym
no wlasnie mialam pytac ile wody wlewacie do kapielija teraz planuje wiecej wlac zeby mu sie brzuszek chod do polowy zamoczyl
i wygrzal bo pierdki sadzi
-
hej dziewczyny:)
po pierwsze powodzenia na chrzcinach!
i chciałm Wam się pochwalić, że Franulo świadomie sie do Nas wczoraj usmiechał!!zaczął sie uśmiechac juz jakiś czas temu, ale wczoraj jak mu całowałam raczki to sie usmiechał cały czas i tak z 3 razy! a potem jak z nim gadalismy z M to skupiał na Nas wzrok i słal nam usmiechy, coś niesamowitego!
)
I chciałam zapytać jak wasze dzieciaczki znosza kąpiel? nasz malutek nadal jej nie lubi..jest postęp, bo potrrafi sie w niej na chwile uspokoić, ale i tak płacze, jak go wkładamy do wanienki...co mogę zrobić, żeby nie płakał?
aaa i my nadal na 1 lecimy, ale już nas opakowanie sie kończy i zaraz zaczynami 2;) ale nam nawet połozna mówiła, że nas taki drobniutki jest jak na niemowle:P za to dłuuugi rośnielubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ja jeastem u swoich rodzicow.Moj zawiozl mnie dzisiaj rano i zostaje z malym do jutra. Moj wrocil bo ma sprawy do zalatwienia- oczywiscie wstapilismy do lidla i nakupilismy 5 paczek pampersow 3 paczki 3-6 kg i 2 paczki 4-9 kg
mega sie oplaca wiec wolelismy zrobic zapas bo pampersy ida jak woda.
Przepuklina pepkowa- nie wiem na czym bedzie polegal zabieg ale mamy zglosic sie do chirurga bo klejenie w naszym przypadku nic nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:25
-
Smutas wrote:Mój mały ma to samo, nic nie jem nowego więc albo to trądzik albo potówki ale raczej go nie przegrzewam, ale on sie strasznie poci przy jedzeniu. Wygląda to brzydko i szkoda mi go jak to widze. Cały zsypany.
-
sylwia1985 wrote:ja jeastem u swoich rodzicow.Moj zawiozl mnie dzisiaj rano i zostaje z malym do jutra. Moj wrocil bo ma sprawy do zalatwienia- oczywiscie wstapilismy do lidla i nakupilismy 5 paczek pampersow 3 paczki 3-6 kg i 2 paczki 4-9 kg
mega sie oplaca wiec wolelismy zrobic zapas bo pampersy ida jak woda.
Przepuklina pepkowa- nie wiem na czym bedzie polegal zabieg ale mamy zglosic sie do chirurga bo klejenie w naszym przypadku nic nie daskoro mowisz ze taka super promocja? bo ja ostatnio kupowalam 2 po 42grosze za sztuke...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:54