X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    z tego co widzę jak Wy ubieracie dzieciaczki to ja chyba swoją przegrzewałam...bo ubierałam jej na noc body z długim rekawkiem i spiochy też z długim rekawkiem... Dlatego od wczoraj zaczełam jej zakładać body z krótkim rękawem i śpiochy z długim plus nakrywam ją kocykiem cienkim - polarowym...A Wy czym nakrywacie???

Moja Rozalka dostała takich okropnych krostek czerwonych, że sama nie iwem co jej jest...Lekarka nic nie powiedziała co to może być...mi isę wydaje że to może być trądzik niemowlęcy...bo zaczeło się po 2 tygodniu życia...i ma te krostki na buźce i na piersiach...a jak jest zła lub ma ciepło to krostki są bardziej zaczerwienione...A wyglądem to są chropowate i takie jak kaszka manna...
    a to wlasnie nie potowki od przegrzania? tradzik to jest czerwony z ropnym czubkiem, a taka biala kaszka to potowki... faktycznie za cieplo ubieralas, znaczy zalezy ile masz stopni w domku bo wiadomo ze jak 10 to ok, ale jak 18-21 to za cieplo moim zdaniem. moj Kubus wlansie krotki rekaw i dlugi na to. jak spi to kocyk cienki jak nie spi to nei nakrywam. dziewczyny jak maja cieplej w domu to nawet pod pajaca nic nie zakladaja , ale ja lubie body bo mi pampka trzymaja dodatkowo no i jakos tak nei wyobrazam sobie zalozyc bluzki bez podkoszulki (o ta pore roku) wiec i malemu tak zakladam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:24

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusiowa kąpiel ;)
    9235d33f8d2e2419med.jpg

lubek, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dziś Filipek ma chrzciny o 16 i zastanawiam się jak to zniesie bo to mały histeryk jest ;)
    Martwi mnie bardzo jedna rzecz, mój mąż dziś rano całował Filipka i po godzinie zauważył opryszczkę. Nie wie za bardzo czy podczas całowania ona już była czy jeszcze nie...najgorsze że wczoraj było szczepienie i organizm Filipka jest na pewno osłabiony i boje sie bardzo co to będzie :( Podobno opryszczka jest dla takiego malucha bardzo groźna :(
    no to trzymam kciuki by syncio grzeczniutki byl w tym swoim pieknym dniu! :) czekamy na fotorelacje z chrzcin Fifiego :*
    kurcze z ta opryszczka nie dobrze, oby malemu nic nei wyskoczylo bo wlasnie jeszcze po tym szczepieniu to jest slabszy, moj kuba po szczepieniu sie przeziebil :(

• Smutas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja wolałabym żeby maluch spał w łóżeczku ale wtedy i on byłby niewyspany i ja bo gdy go kładę tam w nocy to od razu się budzi :( Nieraz widzę że jak zasypia ze mną to patrzy jednym oczkiem czy aby na pewno jestem ;)

A ile Charlie waży? Bo Filip koło 5kg a my już myślimy o pampersach 3.

Ja też nie lubię żadnych spodenek i sweterków i wolę zwykłe śpiochy.

U mnie Antos tez zaczyna wyrastać z 2, więc niedlugo bedą 3 a waży koło 5

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no to trzymam kciuki by syncio grzeczniutki byl w tym swoim pieknym dniu! :) czekamy na fotorelacje z chrzcin Fifiego :*
    kurcze z ta opryszczka nie dobrze, oby malemu nic nei wyskoczylo bo wlasnie jeszcze po tym szczepieniu to jest slabszy, moj kuba po szczepieniu sie przeziebil :(
    Będę dwa razy dziennie sprawdzać czy ma gorączkę i przy jakichkolwiek objawach będę od razu jechać do lekarza...ehh zawsze coś :(

• Smutas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    z tego co widzę jak Wy ubieracie dzieciaczki to ja chyba swoją przegrzewałam...bo ubierałam jej na noc body z długim rekawkiem i spiochy też z długim rekawkiem... Dlatego od wczoraj zaczełam jej zakładać body z krótkim rękawem i śpiochy z długim plus nakrywam ją kocykiem cienkim - polarowym...A Wy czym nakrywacie???

Moja Rozalka dostała takich okropnych krostek czerwonych, że sama nie iwem co jej jest...Lekarka nic nie powiedziała co to może być...mi isę wydaje że to może być trądzik niemowlęcy...bo zaczeło się po 2 tygodniu życia...i ma te krostki na buźce i na piersiach...a jak jest zła lub ma ciepło to krostki są bardziej zaczerwienione...A wyglądem to są chropowate i takie jak kaszka manna...

Mój mały ma to samo, nic nie jem nowego więc albo to trądzik albo potówki ale raczej go nie przegrzewam, ale on sie strasznie poci przy jedzeniu. Wygląda to brzydko i szkoda mi go jak to widze. Cały zsypany.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dziś Filipek ma chrzciny o 16 i zastanawiam się jak to zniesie bo to mały histeryk jest ;)
    Martwi mnie bardzo jedna rzecz, mój mąż dziś rano całował Filipka i po godzinie zauważył opryszczkę. Nie wie za bardzo czy podczas całowania ona już była czy jeszcze nie...najgorsze że wczoraj było szczepienie i organizm Filipka jest na pewno osłabiony i boje sie bardzo co to będzie :( Podobno opryszczka jest dla takiego malucha bardzo groźna :(
    Mi dziś w nocy wywalilo taką opryszczke, jakiej jeszcze nie miałam, wyglądam jakbym sobie botoks wstrzyknela w dolną warge. Od razu posmarowałam hascovirem, a koło południa mąż kupił plasterki i przykleilam 2, a i tak nie przykryly wszystkiego:-/ miałam opryszczke w ciąży i przed nią i taka sytuacja jest podobno bezpieczniejsza, bo dziecko ma moje przeciwciala. Mam nadzieję, że się nie zarazi, często myje ręce i nie całuje oczywiście.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek waży już 4,5 kg a my nadal w pieluszkach 1, wydaje mi się, że są OK. Kupiliśmy w Lidlu paczkę 2 i mam po siostrzenicy prawie całą megapake2 więc chyba niedługo się przerzucimy. Jesteśmy w połowie drugiej paczki 43 jedynek. Myślę, że je wykonczymy i będą 2.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos jest jeszcze malutki, wiec mimo wagi na wiek 2 tyg 1 napewno sa dobre ;) bo inaczej 4,5kg na 2 tygodniowym a inaczej na moim prawie 2 miesiecznym ;)

no wlasnie mialam pytac ile wody wlewacie do kapieli :) ja teraz planuje wiecej wlac zeby mu sie brzuszek chod do polowy zamoczyl ;) i wygrzal bo pierdki sadzi :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

po pierwsze powodzenia na chrzcinach!

i chciałm Wam się pochwalić, że Franulo świadomie sie do Nas wczoraj usmiechał!!:) zaczął sie uśmiechac juz jakiś czas temu, ale wczoraj jak mu całowałam raczki to sie usmiechał cały czas i tak z 3 razy! a potem jak z nim gadalismy z M to skupiał na Nas wzrok i słal nam usmiechy, coś niesamowitego!:))

I chciałam zapytać jak wasze dzieciaczki znosza kąpiel? nasz malutek nadal jej nie lubi..jest postęp, bo potrrafi sie w niej na chwile uspokoić, ale i tak płacze, jak go wkładamy do wanienki...co mogę zrobić, żeby nie płakał? :/

aaa i my nadal na 1 lecimy, ale już nas opakowanie sie kończy i zaraz zaczynami 2;) ale nam nawet połozna mówiła, że nas taki drobniutki jest jak na niemowle:P za to dłuuugi rośnie :)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Scęscie super wygląda Kubulo w kąpieli! :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeastem u swoich rodzicow.Moj zawiozl mnie dzisiaj rano i zostaje z malym do jutra. Moj wrocil bo ma sprawy do zalatwienia- oczywiscie wstapilismy do lidla i nakupilismy 5 paczek pampersow 3 paczki 3-6 kg i 2 paczki 4-9 kg
    mega sie oplaca wiec wolelismy zrobic zapas bo pampersy ida jak woda.
    Przepuklina pepkowa- nie wiem na czym bedzie polegal zabieg ale mamy zglosic sie do chirurga bo klejenie w naszym przypadku nic nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:25

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Mój mały ma to samo, nic nie jem nowego więc albo to trądzik albo potówki ale raczej go nie przegrzewam, ale on sie strasznie poci przy jedzeniu. Wygląda to brzydko i szkoda mi go jak to widze. Cały zsypany.
    No mi się wydaje że to potówki raczej u mojej małej nie są...bo byłyby w więcej miejsc na ciele, a są tylko na klatce piersiowej na górze i na twarzy i brodzie...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj uwielbia sie kapac, lezy taki odprezony i chlapie nozkami i raczkami... ale nie mam sposobu na zachecenie malucha do kapieli...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja jeastem u swoich rodzicow.Moj zawiozl mnie dzisiaj rano i zostaje z malym do jutra. Moj wrocil bo ma sprawy do zalatwienia- oczywiscie wstapilismy do lidla i nakupilismy 5 paczek pampersow 3 paczki 3-6 kg i 2 paczki 4-9 kg
    mega sie oplaca wiec wolelismy zrobic zapas bo pampersy ida jak woda.
    Przepuklina pepkowa- nie wiem na czym bedzie polegal zabieg ale mamy zglosic sie do chirurga bo klejenie w naszym przypadku nic nie da
    a po ile wychodzi pampers za sztuke ? o 3 mi chodzi :) skoro mowisz ze taka super promocja? bo ja ostatnio kupowalam 2 po 42grosze za sztuke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:54

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od poniedzialku super ciuszki w lidlu dla bobasow ! :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Rozalka też uwielbia się kąpać...
    Przed kąpielą jak ja rozbieram to jest ryk, bo nie lubie isę przebierac, ale jak tylko zanurzę ją w wodzie to od razu spokój

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz znalazlam gazetke, ze 3 wychodza 48 gr, moim zdaniem az taka super promocja to to nie jest, taniej widywalam :P

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ