Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Anoolka moze to potówki albo uczulenie na coś, moja ma czesto w okolicy szyji,albo karku ale to potówki,
-
Kochane czy Wasze dzieciaczki zasypiają od razu po karmieniu?
U nas to droga przez mękę. Po odbęknięciu Mała ma oczy jak 5zł i nie chce zasnąć, płacze, wypluwa smoczka, dopiero po kilkudziesięciu minutach pada. Zdarza się tak, że nie śpi do następnego karmienia;( Nie wiem co robić.
Najlepiej zasypia jej się przy piersi chociaż i to ostatnio przestaje skutkować. -
Jak dzidzia zasypia przy karmieniu choć na chwilkę to dla mnie znak, ze jest najedzona
Potem zazwyczaj się budzi i jest czas na aktywność np. pogaduchy, albo oglądanie lalki, ale w nocy zazwyczaj zasypia na dobre
Nutella, masz jednak jeszcze czas na takie spostrzeżenia, bo twój bobas jest jeszcze bardzo malutki
lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Moj Kubus jak wam pisalam zblokowal sie z kupa przez bigos. Nie robil 3 dni a sie prezyl. Dalam pol czopka i poszlo. Ale znow 2 dni nic a sie prezyl wiec druge pol i poszlo. Ale znow cały dzien nic a sie prezyl. Nie chcialam dawac wiecej czopka by sie nie przyzwyczail ze tylko z jego pomoca jest kupa i wczoraj zaraz po wybudzeniu na glodnego dalam mu 50ml herbaty z kopru. W nocy byly 2 kupki i od rana juz tez dwie. Ufff
wszystko wrocilo do normy i przy pierdkach juz nie ms placzu i prezenia
Anoolka, MOI lubią tę wiadomość
-
Moj w nocy to tylko przy cycu zasypia w trakcie karmienia. W dzien nie ale mocno sie nie meczymy. Pogadamy troche i zasypia albo w wozku albo lezac i ze mna gadajac.. a wlasciwie to ja gadam a on patrzy
ostatnio zasypia na kolanach. No i lubi byc zawiniety w kokonik do zasypiania a potem bo odwijam zeby sie nie zapocil
mimo katarkh jest bardzo dzielny i grzeczny.
MOI lubi tę wiadomość
-
od kilku dni mamy w nocy przecik w pampersach 2. jakies krotkie z tylu pleckow juz i postanowila dzis kupic 3 i zobaczyc jak sie ebde sprawowaly. maz wracajac z glosowania kupil mi 3 paczki 3, pomyslalam ze ejsli beda dore to super a jak za duze to schowam a wracajac ja z glosowania kupie jeszcze paczke 2 bo juz mi sie koncza, mam ok 30 szt. no izalozylam mu trojke i jak dla mnie sa juz ok. glebokie na pleckach, wiecej meijsca w kroczku wiec tak nie styka ten pampers do skory , bo tak jak juz 2 zapinalam i bdoziakiem ucisnelam to mial scisk w tej pieluszce. z boku ladnie przylegaja, z przodu zakrywaja pepuszek. jestem zadowolona wiec koncze 2 a sama wracajc z glosowania kupie kolejne 3 paczki 3
zawsze na 6 paczkach sporo sie zaoszczedzi, ale wiecej nei kupuje bo to tez tyle kasy na raz pto nei to smao co pojsc i kupic jedna pazke plus no gdzie to trzymac hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:46
MOI lubi tę wiadomość
-
Nutella wrote:Czyli pozwolić dzidzi zasypiać na cycku?
Chciałabym żeby się tak bidulka nie męczyła podczas zasypiania.
Mam nawet woombie ale to też słabo na nią działa.
Nie wiem może potrzebuje dużo bliskości i przy cycku najlepiej?widocznie tego potrzebuje albo po prostu jest spiace i budzi sie tlyk ozjesc i robi to z zaknietymi oczam iwiec p oco mam go na sile budzic? w dzien jak nei chce spac to zjada i nie zamyka oczek i pozniej sobie rozmawiamy az w koncu widze ze juz marudny i zasypiamy, albo przy cycku (zalezy ile minelo odp oprzedneigo karmienia) albo lezac w lozku obok siebie
-
Scęście wrote:no ja mysle ze tak.. oczywiscie po uplywie tych 15-20min jedzenia, czy tam ile dzieciatku potrzeba, a nei tak ze jest najedzone ale dostawiasz je tylko po to by usnelo przytulone do cyca. moj je je je az przestaje ejsc bo spi. i wcale mu nie zabraniam
widocznie tego potrzebuje albo po prostu jest spiace i budzi sie tlyk ozjesc i robi to z zaknietymi oczam iwiec p oco mam go na sile budzic? w dzien jak nei chce spac to zjada i nie zamyka oczek i pozniej sobie rozmawiamy az w koncu widze ze juz marudny i zasypiamy, albo przy cycku (zalezy ile minelo odp oprzedneigo karmienia) albo lezac w lozku obok siebie
Dzięki wielkie. Ja już dostaję na głowę od dobrych rad. Szczególnie znajome mówią mi o łatwym planie Tracy Hogg i że trzeba go jak najszybciej wprowadzić, a ja nawet nie umiem dobrze wyznaczyć por karmienia:( raz 2h, raz 1,5h. Różnie to bywa.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ale mi smutno- moj mial dzisiaj po nas przyjechac ale powiedzial zebym siedziala u rodzicow bo nie oplacalo mu sie odwozic mnie na 2 dni a lekarz Nikusia dopiero we wtorek. Moja mama w nocy nie pomoze bo bierze tabletki nasenne a ja bym chciala wlasnie w nocy troszke pospac. Wiem ze jest mu to na reke zebym zostala u rodzicow bo pewnie gdzies sobie chodzi wieczorami. Wczoraj nie zadzwonil i domyslilam sie ze gdzies poszedl i mialam racje- byli w knajpce z kumplem i dzisiaj tez sie gdzies wybiera- nie rozumiem go
zamiast z nami spedzac czas i mi pomagac
Mowil ze taka fajna cisza w domu i ze wreszcie sie wyspal - jestem zalamana -
Nutella wrote:Dzięki wielkie. Ja już dostaję na głowę od dobrych rad. Szczególnie znajome mówią mi o łatwym planie Tracy Hogg i że trzeba go jak najszybciej wprowadzić, a ja nawet nie umiem dobrze wyznaczyć por karmienia:( raz 2h, raz 1,5h. Różnie to bywa.
Nasz mały baaardzo walczy, żeby nie zasnać w dzień, czasami musimy się nieźle natrudzic a i tak nie zaśnie. Dlatego dla mnie łatwy Plan Tracy nie jest taki prosty do wprowadzenia, bo nasz mały baaardzo dlugo potrafi czuwaćto co, jak on czuwa przed 3,5h to mam go nie karmić przed snem bo zasada: jedzenie, aktywnośc, sen ma byc zachowana? nie wiem, może ja nie potrafię dobrze tego wprowadzić, ale czasami jak mały długo czuwa to go karmie 2 razy i przy drugim karmieniu zasypia;)
a czasami uśnie na jak je tak, że jak tylko się rusze to sie wybudza. On śpi tak, że ma swoją 3-4h drzemkę mniej więcej od 13:30 do 17 z hakiem, a tak to drzemki łapie po 20-30 min i tyle.
W sumie Kajaoli wprowadza plan i jej wychodzi, może ona nam zdradzi jak to robi, że u niej to działa:P I jak było zanim go wprowadziła. Kajaoli, zdradzisz nam swój sektret?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:10
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:ale mi smutno- moj mial dzisiaj po nas przyjechac ale powiedzial zebym siedziala u rodzicow bo nie oplacalo mu sie odwozic mnie na 2 dni a lekarz Nikusia dopiero we wtorek. Moja mama w nocy nie pomoze bo bierze tabletki nasenne a ja bym chciala wlasnie w nocy troszke pospac. Wiem ze jest mu to na reke zebym zostala u rodzicow bo pewnie gdzies sobie chodzi wieczorami. Wczoraj nie zadzwonil i domyslilam sie ze gdzies poszedl i mialam racje- byli w knajpce z kumplem i dzisiaj tez sie gdzies wybiera- nie rozumiem go
Mowil ze taka fajna cisza w domu i ze wreszcie sie wyspal - jestem zalamana
Kochana temu Twojemu mężczyźnie przydałby się zimny prysznic i porządny kopniak w tyłek.
Powinien wspierać i razem z Toba pokonywać wszelkie trudności.sylwia1985, Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:ale mi smutno- moj mial dzisiaj po nas przyjechac ale powiedzial zebym siedziala u rodzicow bo nie oplacalo mu sie odwozic mnie na 2 dni a lekarz Nikusia dopiero we wtorek. Moja mama w nocy nie pomoze bo bierze tabletki nasenne a ja bym chciala wlasnie w nocy troszke pospac. Wiem ze jest mu to na reke zebym zostala u rodzicow bo pewnie gdzies sobie chodzi wieczorami. Wczoraj nie zadzwonil i domyslilam sie ze gdzies poszedl i mialam racje- byli w knajpce z kumplem i dzisiaj tez sie gdzies wybiera- nie rozumiem go
Mowil ze taka fajna cisza w domu i ze wreszcie sie wyspal - jestem zalamanaAnoolka, Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
-
No właśnie z tym łatwym planem też mam problem. Tzn nie rozumiem jednej rzeczy.może mnie poprawicie jeśli coś źle liczę. Skoro mamy karmić co 2.5-3h to bez sensu bo jak ja np. Zaczynam karmić o 12 zaraz po pobudce i ona potem zasypia po 1.5h w dzień i śpi 2 i pół h to już jest godzina 16 czyli aż 4h od początku ostatniego karmienia. To co, mam ją budzić żeby było 3h???
W nocy to się sprawdza bo ona śpi 2h a zasypia po 30\40 minutach. Czyli np. 24 karmienie śpi od 24.30 do 2.30. Czyli minęło 2i5h od ostatniego karmienia.