X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    hehe wy tu juz o imionach :D
    Przy pierwszej ciąży byłam zdecydowana juz kilka lat wstecz, że jak córka to tylko Nikola :p całe szczęście mojemu się podobało wiec jest Nikola Wiktoria ( po mojej Śp babci). Rozmyslalismy jak wrazie co chłopiec i było mega ciężko stanęło na Dawidzie, jednak teraz nie przekonuje mnie do końca :p Zawsze podobało mi się Alan ale bliska koleżanka mnie uprzedziła, wiec odpada. Mojemu podoba się jeszcze Damian mi nie, no i Fabian. Z chłopcem byłoby nam bardzo ciężko się dogadać :p
    Dla dziewczynek ogrom pięknych imion aż nie będę wymieniać bo dużo przychodzi mi na myśl :)
    Ale widzę ze mamy kompletnie inne upodobania co do imion :p

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Dziewczyny , jaka wodę pijecie w ciazy ? Jest to moja pierwsza ciaza i wyczytałam ze powinno pic sie mineralna , a ja pije od zawsze w sumie źródlana bo taka mi smakuje i w dodatku gazowana lub lekko gazowana :) teraz maz mi kupił nestle purelife niegazowana i jest okropna mdła fuuu , no i jakos zawsze piłam bardzo mało wody bo nie przepadam a wyczytałam ze w ciazy 3 L sa wskazane łącznie z innymi płynami , przecież to nie do wypicia dla mnie :( nie wiem jak sie zmusić ...

Ja piję mineralną lekko gazowaną albo kranówkę z dzbanka z filtrem. Ale 3 l to ja tez w siebie nie wleję.
    Staram sie pić więcej i efekt jest taki ze biegam co 15 min do toalety :)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ostatnio zastanawiałam sie nad zielona herbata i czystkiem, gdzies wyczytałam ze we wczesnej ciazy nie powinno sie pic bo działa czyszcząco... cos wiecie na ten temat?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Witam na nowym wątku:)
    Od godziny nadrabiam czytanie :)

Dzisiaj miałam wizytę u endokrynologa. Niedoczynność przeszła u mnie w nadczynność tarczycy.........
    Od dzisiaj nowe leki.

TSH 0,05
    FT4 27,18

Jakie leki dostałaś? Mi we wrzesniu TSH spadło zupełnie do zera na dawce Letrox 50 i wtedy endo kazał odstawić i kontrolowac. Po 3 tygodniach zaczelo samo wracac do normy.
    Trzymam kciuki

klz9zbmhugl0l61p.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Jakie leki dostałaś? Mi we wrzesniu TSH spadło zupełnie do zera na dawce Letrox 50 i wtedy endo kazał odstawić i kontrolowac. Po 3 tygodniach zaczelo samo wracac do normy.
    Trzymam kciuki

Dostała THYROSAN dawka dzienna: 2 x 100

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej. Odebrałam wyniki ft4 14.08pmol /ml (pierwszy trymestr 12.1- 19,6). Tsh 2.74. Czyli jest ok czy nie?
    TSH ciut za wysokie jak na pierwszy trymestr a ft4 za niskie, w ciąży powinno być minimum w połowie normy. Ja bym skonsultowała to z endo ale jak to ktoras napisała że niektórzy lekarze twierdzą że takie wyniki są ok.

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal ;) Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...

LillaMy, Visenna, anulka1978 lubią tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wlasnie ostatnio zastanawiałam sie nad zielona herbata i czystkiem, gdzies wyczytałam ze we wczesnej ciazy nie powinno sie pic bo działa czyszcząco... cos wiecie na ten temat?

No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży. Ponoc utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, no i zawiera kofeine, ale to jak herbata czarna czy kawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:29

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży.
    Jak by na to patrzeć to nic nie można by było jeść ani pić ;) nawet herbat owocowych bo zawierają hibiskus, kawa inka zawiera akrylamid, herbata czarna teine, ziołowe herbatki też nie do końca bezpieczne bo nie wiadomo...zwariować idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:31

LillaMy, anulka1978, MOI lubią tę wiadomość

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal ;) Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...

Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak by na to patrzeć to nic nie można by było jeść ani pić ;)

Anoolka jakby nie patrzeć masz rację, zwariować można od tego ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde koleżanki pomóżcie mam wyniki :

betka ładna 4513,000 mIU/ml

ale :

Tsh 3,11 przy normie [0,27- 4,2]
    ft4 1,11 przy normie [0,93-1,7]
    ft3 3,39 przy normie [2,57-4,43]

Musze szybko do endokrynologa?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

ale :

Musisz :)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

ale :

Idz skonsultuj. Na moje oko powinien ci wlaczyc leki.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....
    Mi szkoda po prostu takich dzieci, po co później mają się z nich wszyscy śmiać? A tu przykład i takich stron jest pełno http://jacek23151.pinger.pl/m/3045307

anulka1978 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane
    Pewnie tylko prywatnie :(

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

Moze umow sie do endo najszybciej jak sie da a na szybko sprobuj u gina albo lekarza pierwszego kontaktu. Może akurat trafisz na kogos kto Ci pomoże....

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Inaa mi tez w poprzedniej ciazy wukryto problemy z tarczyca. Byłam na szybko u endokrynologa prywatnie, ale to też bylo trudne, a potem chodzilam do mojej lekarki rodzinnej. Więc jesli masz dobra, zaufana osobe to moze byc rodzinny, na pewno będzie łatwiej się dostać!

Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ