Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
hehe wy tu juz o imionach
Przy pierwszej ciąży byłam zdecydowana juz kilka lat wstecz, że jak córka to tylko Nikola :p całe szczęście mojemu się podobało wiec jest Nikola Wiktoria ( po mojej Śp babci). Rozmyslalismy jak wrazie co chłopiec i było mega ciężko stanęło na Dawidzie, jednak teraz nie przekonuje mnie do końca :p Zawsze podobało mi się Alan ale bliska koleżanka mnie uprzedziła, wiec odpada. Mojemu podoba się jeszcze Damian mi nie, no i Fabian. Z chłopcem byłoby nam bardzo ciężko się dogadać :p
Dla dziewczynek ogrom pięknych imion aż nie będę wymieniać bo dużo przychodzi mi na myśl
Ale widzę ze mamy kompletnie inne upodobania co do imion :p -
Evee wrote:Dziewczyny , jaka wodę pijecie w ciazy ? Jest to moja pierwsza ciaza i wyczytałam ze powinno pic sie mineralna , a ja pije od zawsze w sumie źródlana bo taka mi smakuje i w dodatku gazowana lub lekko gazowana teraz maz mi kupił nestle purelife niegazowana i jest okropna mdła fuuu , no i jakos zawsze piłam bardzo mało wody bo nie przepadam a wyczytałam ze w ciazy 3 L sa wskazane łącznie z innymi płynami , przecież to nie do wypicia dla mnie nie wiem jak sie zmusić ...
Ja piję mineralną lekko gazowaną albo kranówkę z dzbanka z filtrem. Ale 3 l to ja tez w siebie nie wleję.
Staram sie pić więcej i efekt jest taki ze biegam co 15 min do toalety -
MMM2016 wrote:Witam na nowym wątku:)
Od godziny nadrabiam czytanie
Dzisiaj miałam wizytę u endokrynologa. Niedoczynność przeszła u mnie w nadczynność tarczycy.........
Od dzisiaj nowe leki.
TSH 0,05
FT4 27,18
Jakie leki dostałaś? Mi we wrzesniu TSH spadło zupełnie do zera na dawce Letrox 50 i wtedy endo kazał odstawić i kontrolowac. Po 3 tygodniach zaczelo samo wracac do normy.
Trzymam kciuki -
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:Hej. Odebrałam wyniki ft4 14.08pmol /ml (pierwszy trymestr 12.1- 19,6). Tsh 2.74. Czyli jest ok czy nie?
EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...
LillaMy, Visenna, anulka1978 lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Wlasnie ostatnio zastanawiałam sie nad zielona herbata i czystkiem, gdzies wyczytałam ze we wczesnej ciazy nie powinno sie pic bo działa czyszcząco... cos wiecie na ten temat?
No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży. Ponoc utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, no i zawiera kofeine, ale to jak herbata czarna czy kawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:29
-
nick nieaktualnyJusstin wrote:No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:31
LillaMy, anulka1978, MOI lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Mam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...
Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
kurde koleżanki pomóżcie mam wyniki :
betka ładna 4513,000 mIU/ml
ale :
Tsh 3,11 przy normie [0,27- 4,2]
ft4 1,11 przy normie [0,93-1,7]
ft3 3,39 przy normie [2,57-4,43]
Musze szybko do endokrynologa? -
nick nieaktualny
-
inaa wrote:kurde koleżanki pomóżcie mam wyniki :
betka ładna 4513,000 mIU/ml
ale :
Tsh 3,11 przy normie [0,27- 4,2]
ft4 1,11 przy normie [0,93-1,7]
ft3 3,39 przy normie [2,57-4,43]
Musze szybko do endokrynologa?
Idz skonsultuj. Na moje oko powinien ci wlaczyc leki. -
nick nieaktualnyEvee wrote:Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....
anulka1978 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inaa wrote:Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane
Moze umow sie do endo najszybciej jak sie da a na szybko sprobuj u gina albo lekarza pierwszego kontaktu. Może akurat trafisz na kogos kto Ci pomoże....
-
inaa wrote:Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane
Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość