X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    hehe wy tu juz o imionach :D
    Przy pierwszej ciąży byłam zdecydowana juz kilka lat wstecz, że jak córka to tylko Nikola :p całe szczęście mojemu się podobało wiec jest Nikola Wiktoria ( po mojej Śp babci). Rozmyslalismy jak wrazie co chłopiec i było mega ciężko stanęło na Dawidzie, jednak teraz nie przekonuje mnie do końca :p Zawsze podobało mi się Alan ale bliska koleżanka mnie uprzedziła, wiec odpada. Mojemu podoba się jeszcze Damian mi nie, no i Fabian. Z chłopcem byłoby nam bardzo ciężko się dogadać :p
    Dla dziewczynek ogrom pięknych imion aż nie będę wymieniać bo dużo przychodzi mi na myśl :)
    Ale widzę ze mamy kompletnie inne upodobania co do imion :p

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Dziewczyny , jaka wodę pijecie w ciazy ? Jest to moja pierwsza ciaza i wyczytałam ze powinno pic sie mineralna , a ja pije od zawsze w sumie źródlana bo taka mi smakuje i w dodatku gazowana lub lekko gazowana :) teraz maz mi kupił nestle purelife niegazowana i jest okropna mdła fuuu , no i jakos zawsze piłam bardzo mało wody bo nie przepadam a wyczytałam ze w ciazy 3 L sa wskazane łącznie z innymi płynami , przecież to nie do wypicia dla mnie :( nie wiem jak sie zmusić ...

Ja piję mineralną lekko gazowaną albo kranówkę z dzbanka z filtrem. Ale 3 l to ja tez w siebie nie wleję.
    Staram sie pić więcej i efekt jest taki ze biegam co 15 min do toalety :)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ostatnio zastanawiałam sie nad zielona herbata i czystkiem, gdzies wyczytałam ze we wczesnej ciazy nie powinno sie pic bo działa czyszcząco... cos wiecie na ten temat?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Witam na nowym wątku:)
    Od godziny nadrabiam czytanie :)

Dzisiaj miałam wizytę u endokrynologa. Niedoczynność przeszła u mnie w nadczynność tarczycy.........
    Od dzisiaj nowe leki.

TSH 0,05
    FT4 27,18

Jakie leki dostałaś? Mi we wrzesniu TSH spadło zupełnie do zera na dawce Letrox 50 i wtedy endo kazał odstawić i kontrolowac. Po 3 tygodniach zaczelo samo wracac do normy.
    Trzymam kciuki

klz9zbmhugl0l61p.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Jakie leki dostałaś? Mi we wrzesniu TSH spadło zupełnie do zera na dawce Letrox 50 i wtedy endo kazał odstawić i kontrolowac. Po 3 tygodniach zaczelo samo wracac do normy.
    Trzymam kciuki

Dostała THYROSAN dawka dzienna: 2 x 100

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej. Odebrałam wyniki ft4 14.08pmol /ml (pierwszy trymestr 12.1- 19,6). Tsh 2.74. Czyli jest ok czy nie?
    TSH ciut za wysokie jak na pierwszy trymestr a ft4 za niskie, w ciąży powinno być minimum w połowie normy. Ja bym skonsultowała to z endo ale jak to ktoras napisała że niektórzy lekarze twierdzą że takie wyniki są ok.

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal ;) Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...

LillaMy, Visenna, anulka1978 lubią tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wlasnie ostatnio zastanawiałam sie nad zielona herbata i czystkiem, gdzies wyczytałam ze we wczesnej ciazy nie powinno sie pic bo działa czyszcząco... cos wiecie na ten temat?

No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży. Ponoc utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, no i zawiera kofeine, ale to jak herbata czarna czy kawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:29

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży.
    Jak by na to patrzeć to nic nie można by było jeść ani pić ;) nawet herbat owocowych bo zawierają hibiskus, kawa inka zawiera akrylamid, herbata czarna teine, ziołowe herbatki też nie do końca bezpieczne bo nie wiadomo...zwariować idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:31

LillaMy, anulka1978, MOI lubią tę wiadomość

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mam nadzieję że nikogo nie obrazę ale imiona Alan, Brajan czy Dżesika itp są krzywdzące dla dziecka. Z Alana w szkole często robi się Anal ;) Poza tym jest teraz takie przekonanie że takie imiona są nadawane dzieciom w rodzinach patologicznych bo matki sadzą że z takim imieniem dzieci będą miały lepszy start w życiu...

Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak by na to patrzeć to nic nie można by było jeść ani pić ;)

Anoolka jakby nie patrzeć masz rację, zwariować można od tego ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde koleżanki pomóżcie mam wyniki :

betka ładna 4513,000 mIU/ml

ale :

Tsh 3,11 przy normie [0,27- 4,2]
    ft4 1,11 przy normie [0,93-1,7]
    ft3 3,39 przy normie [2,57-4,43]

Musze szybko do endokrynologa?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

ale :

Musisz :)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

ale :

Idz skonsultuj. Na moje oko powinien ci wlaczyc leki.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....
    Mi szkoda po prostu takich dzieci, po co później mają się z nich wszyscy śmiać? A tu przykład i takich stron jest pełno http://jacek23151.pinger.pl/m/3045307

anulka1978 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Łaaaaaa gdzie ja teraz znajde endo na szybko :9 masakra .. dzięki za odpowiedź kochane
    Pewnie tylko prywatnie :(

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

Moze umow sie do endo najszybciej jak sie da a na szybko sprobuj u gina albo lekarza pierwszego kontaktu. Może akurat trafisz na kogos kto Ci pomoże....

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Inaa mi tez w poprzedniej ciazy wukryto problemy z tarczyca. Byłam na szybko u endokrynologa prywatnie, ale to też bylo trudne, a potem chodzilam do mojej lekarki rodzinnej. Więc jesli masz dobra, zaufana osobe to moze byc rodzinny, na pewno będzie łatwiej się dostać!

Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ